Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz savior #38224 üzenetére

    Az automatikus telepítés csodákra képes, de inkább a Gparted-del nézd meg, mi a helyzet a partícióiddal! Legalább bölcsen kiírtad a fontos adatokat egy számodra ismeretlen oprendszer telepítése előtt! :C

    Gparted képet is berakhatnál. bal alsó Menü ikonra katt és a szövegcsíkba beírod, hogy Képernyőkép - a többi már adja magát.

    (#38223) SATA_boy Nagyon fontos kérdés, amit piszkálsz, én is régóta rágódok ezen. A legtöbb leírás erről nem is nagyon tesz említést, pedig ez lenne a legjobb mód kezdőknek, kicsit viszont gyakorlottság is kell a partícionáláshoz!
    A root és a többi mérete eléggé hw és felhasználói szokásoktól függő, de lehetne valami általános támpont ezekhez is, mint ahogy a swap-hoz általában van segítség.

    Igazság szerint pár napja egy új telepítés alkalmával el is kezdtem kifotózni a lépéseket, de rájöttem, hogy a nagy számú partíció zavart okozhat, így valamit ki kell találni, hogy egy viszonylag szűz telepítésnek látszódjon. Szerencsére nem vagyok rutinos róka, így a kezdők szemével látok! :)
    Valamit összehozunk pár napon belül, mert tényleg a kezdetek vannak eléggé elhanyagolva az érintett topikokban.

    itt jól látszik, miről van szó, ennyi partícióval nem lehet demót csinálni:

    Valószínű, hogy a kezdeti lépéseket egy üres meghajtón lehetne szemléltetni, ez az egyszerűbb, a többi szükséges lépést meg igazából össze kell innen ollózni, mert a topikban minden le van írva, csak össze kéne szedni.

    Ezek után majd jönnek majd azok a hozzászólások főleg, ha valamit nem jól írsz le , amikből sokat lehet tanulni!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák