Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • greenfairy

    tag

    Sziasztok!

    Lassan összeáll a fejemben a kép, hogy mit is szeretnék, de kellene egy kis segítség. A leendő gépben (i5 2500k proci és egy meglehetősen erős gtx 580 v. HD 6990 (meglássuk milyen)) mi a legjobb megoldás a ventik és az egész rendszer szabályzására?
    - Adott a ház öt 140-es ventije (elöl 3, hátul 2), amit szeretnék valahogyan a hőfokkal arányosan terhelni. Létezik-e olyan szabályzó, amely jól használható auto móddal rendelkezik? NZXT Sentry LX-nél van-e ilyen lehetőség? Illetve mik a legjobb 140mm-es ventik? (Lehetőleg fekete színben.) Van-e arra esély, hogy alacsony hőfok esetén a ház 5 ventijéből mondjuk 2-3 kikapcsoljon?
    - A processzorhűtő Prolimatech Mega Shadow esetén, ha nem egy, hanem két ventit használok az javít-e a helyzetén (csendességén), illetve a ventiket hova kell kössem? (Még csak most van előtervezésben a konfig, szóval 1155-höz való P-s alaplapok közül, melyik tud két ventit fogadni mint procihűtés?)

    A konfigot nem akarom húzni, de ettől függetlenül a lehetőséget szeretném meghagyni benne. Fontos szempont, hogy a lehető leg halkabban tudjam működtetni.
    Kihasználva is ki lesz, mivel a játékokat 2560x1440 felbontáson szeretném pörgetni, illetve 3D tervezésre is fogom használni.

    Plussz, a házat egy új asztal megfelelően kialakított szekrényébe tenném. Elől nyitott, hátul valamilyen rács (tehát légcsatorna szerűen). Hány centit érdemes elhagyni a ház meleltt, felett, hogy ne erősítse a zajokat, illetve érdemes-e hangszigetelő anyaggal ellátnom a "szekrény" belsejét?

    Segítségeteket előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák