- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- iPhone topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrooveHero
addikt
válasz animatrix11 #14150 üzenetére
És miért kellene kivenni az alaplapot? Nekem soha nem volt rá szükségem, max fél-1 évenként.
Nem tűnik rossznak ez a zalman. Attól függ milyen áron lenne. Nekem egy ilyen van a másik gépen, talán az egyik legjobb még most is, de anno nagy király volt:
Tuniq Tower 120
Mindenképp ajánlanám, ha tudnál szerezni, mert nagyon jó.
És nem is kell a fél gépet szétszedni, felülről kell csavarozni, az alaplap alatt lévő távtartót meg csak alárakod, és ráhúzza. És bitang jó hűtőWords like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
animatrix11
őstag
válasz GrooveHero #14151 üzenetére
a bigtypoonál ki kellett venni a lapot hogy procit cseréllhess egyszer történt meg a következőnél repül a hűtő a gépből 17k a zalmann, teszt alapján állitolag kb annyit tud mint a mugen 2 és nagyon egyszerű szerelni
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
GrooveHero
addikt
válasz animatrix11 #14152 üzenetére
Az általam linkelt cuccot nem nagyon lehet(ett) kapni itthon, inkább amcsiban, meg máshol, szerintem nincs 5 db-nál több az országban, nem terjedt el, pedig nagyon fájintos kis hűtő.
Ha pedig a Zalman ennyire szimpatikus, akkor nosza, válaszd azt. De előbb mindenképp kérdezd meg az erre val fórumot, ha van ilyen, márpedig aszt hiszem van. Plusz nézz teszteket.Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
WolfheartGR
őstag
válasz szalem #14149 üzenetére
Azért pörög ennyit, hogy ne főljön meg a procid. Ha leveszed a fordulatszámát akkor könnyen előfordulhat, hogy megdöglik a gép.
Először is illik kitakarítani meg ilyenek. Viszont ha nem értesz hozzá bízd ezt szakemberre.
Igaz pénzkiadás az is, ám még mindig olcsóbb mintha valami bajság történne vele hozzánemértés miatt."Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
GrooveHero
addikt
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy az 1300-nál tud e töbet menni a venti a Scythe Mugen II-n?
tudja esetleg vki?Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Gyufaaa
veterán
válasz animatrix11 #14152 üzenetére
Én is hűtő vásárlás előtt állok. Én ezeket sasoltam ki eddig.
A frio van olyan erős szerintem mint a zalmann amit irtál és olcsóbb.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz GrooveHero #14155 üzenetére
Nem. A hozzá kapott ventinek ez a maximális fordulata, de ez is bőven elég neki. Én még akkor is 1000rpm-en forgattam amikor a procim már 3,9GHz-en ment és még úgy is 58 fokon tartotta terhelés alatt.
-
szalem
csendes tag
válasz WolfheartGR #14154 üzenetére
Ilyenekhez értek csak ahoz nem hogy hol lehet ezt szabályozni.
Mert 100% terheltség alatt is a 4200RPM-re ugrik és így 49fok-on tartja. (a max. 5000RPM) Szóval szerintem túlzás hogy megfő. És általában szoktam tisztogatni.
De ez mind1 is csak vlki le tudja írni hogy hol lehet a proc. venti fordulatszámát szabályozni? Mert alapjáraton 3500-l forog és így hangos. 4 hónapos nem régi, és így 39fokos a cpu szóval szerintem ha lejjebb venném (ha tudnám hogy kell) biztos nem sülne meg. -
Nordic
Közösségépítő
válasz szalem #14158 üzenetére
Jó lenne tudni hogy pl milyen konfigban van ez a számunkra szintén ismeretlen proci, mert az sem mindegy hogy milyen procit tart ilyen hőmérsékleten. A gyári venti fordulatát csak bios-ban tudod lejjebb venni, vagy esetleg az alaplapodhoz járó cd-n lehet esetleg program. Viszont ha nem konyítasz a bios-hoz hagy inkább hozzáértőre a dolgot. Más megoldás lehet esetleg egy processzorhűtő csere(szerintem ez lenne a legegyszerűbb, bár ez némi pénzmag beinvesztálását igényli).
-
-
GrooveHero
addikt
És esetleg tudnátok ajánlani egy lyan ventit ami kicist többet pörög és még viszonylag halk is.
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
alex89
senior tag
válasz szalem #14160 üzenetére
Pont ilyen lapom van, a proci is majdnem ilyen(x3 445 @ x4 B45), a laphoz adtak egy dvd-t azon vannak hasznos kis progik, többek között az "EasyTune6". Ezt megnyitva a "smart" fülecske alatt tudod a fordulatot állítani állítani.Disable-> max fordulat,auton-n emeli a fordulatot ha kell ill. csökkenti, advanced-en pedig te állítod, hogy milyen hőmérsékleten hány százalékon forogjon a venti.
nekem egyébként nem megy 3200rpm fölé a fordulat maxon sem
[ Szerkesztve ]
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
polonic
félisten
Üdv!
Van nekem egy cooler master hyper tx2-m, egy q9550-et hűt. Már 3 éves, a ventijét hagnosnak találom. Megoldható ennek a cseréje? Egy arctic coolingra gondoltam. Erre konkrétan. Erre le lehet cserélni? A hyper tx2 műanyag felfogatójához oda lehet csavarni?
-
-
DI3S3L
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég van egy Sharkoon Rebel 9 Economy gépházam. Jelenleg elöl van egy 12cm-es ventillátor, és hátul is szintén egy ugyanilyen.
Amit kérdezni szeretnék az az hogy hátulra ugyebár 1db 12-est, vagy 2db 8-ast lehetne beszerlni. Szerintetek melyik megoldásnak van több értelme? Hátul maradjon a 12-es vagy kapjon 2db 8-ast? Meg oldalra volna-e értelme még berakni 2db 12-est? (ez abszolút részlet kérdés ugyanis a mostani hűtés megoldás is maximálisan kielégítő, csak szeretném meghallgatni mások véleményét is.)Amúgy jelenleg a hűtés így van megoldva, szerencsére nagyon jól szellőző, hűvös ház, első venti befúj, hátsó kifele, így áthúzza a levegőt a két légkavaró.
Válaszotok előre is köszönöm szépen!
"Trance is a natural drug that will heal us all"
-
TomiLi
addikt
Nem tudna nekem valaki linkelni egy olyan cpu hűtő tesztet, amiben a különböző Noctua hűtő típusok vannak összevetve? Elsősorban a D14, és az U12 érdekelne egy lapon említve...
Bogyorisz
-
WolfheartGR
őstag
válasz DI3S3L #14167 üzenetére
Hell!
Jobban jársz, ha így hagyod, két 8-as hangosabb lenne valszeg.
Oldalra nem feltétlenül szerencsés feltenni ventiket, megkeverik a bent zajló légáramlatokat aminek az is lehet az eredménye, hogy ez eddig megszokott hőfokok felszöknek."Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok!
i7 930-as quad procihoz tudnátok ajánlani olyan hűtőt, ami hatékonyan hűti, ugyanakkor kis méretű és lehetőleg nem is zajos? Sajnos a házamban (Spire Pininfarina) nem fér el akármekkora hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz sellerbuyer #14171 üzenetére
Ha nem nagyon akarod húzni, és prime-mal izzasztani, akkor szerintem elég lenne egy noctua u9. Vagy a laposabb kivitelű hűtők: noctua c12, c14, Thermalright AXP140, Prolimatech Samuel 17... Hirtelen ezek jutottak eszembe....
Most nézem, hogy a ház kialakításából adodóan az első hűtőt is bele lehetne tenni, de az utóbbiakra gondoltak szerintem a ház tervezői. Azért is van egy nyilás a proci felett, és egy "légterelő"..
Bogyorisz
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte G-Power Pro hütőm van,mit tudnátok helyette ajánlani,ami halkabb nála,de kb.hasonló a teljesítménye?[link]
[ Szerkesztve ]
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!Van egy Freezer Extreme Rev.2-es hűtőm ami nagyon szeretek és meg is vagyok vele elégedve,de nagyobb feszemelésnél már kevés.Az igazság szerint 1.47-as feszültséget kéne bírnia 60 fok körül.Elméletben,ha nagyobb légszállítású nagyobb fordulatú ventit pattintanék bele,lehetne nyerni pár fokot?Van még egy n520-asom a netes gépemen fullra fojtva,ami e szerint a TESZT szerint jobban hűt mint ez,de 2 venti ha beindul maxra,eléggé morgóssá válik.A lényeg,hogy úgy 4-5 fokot kéne nyernem.Ha lehetséges,akkor szeretnék kérni egy jó halk pwm-es légkavarót is ami megfelelne ide,vagy ha nem járható út akkor rakjam e fel az N520-as?Tudom,hogy Mugen 2,Ninja 3 és hasonló megoldások is vannak,de én nem szeretnék vásárolgatni(majd esetleg ha felveszem a Vér Pistike nevet )hanem a meglévő lehetőségekből kéne kihozni azt amit lehet.A válaszokat várom és köszönöm!
-
balazs0102
senior tag
válasz Milka 78 #14177 üzenetére
sztem a rev2-re fogass rá egy min 9,2-es 1800RPMes ventillátort. vagy 2-t úgy h egyik fúj egyk oldalt, másik elszív másik oldalt.
Netezős gépen van N520-asod? ..kemény. Nekem a 4magosított AMD x4 B55-ös procin van ami 2mag 3,2-ről 4mag 3,8-ra van rántva és 55 fok fölé még nem ment a hőfök N520-al teljesen megvok elégedve.
Hangját meg nem hallom mert van egy 400-meg egy 100 literes akváruim mellette aminek a szűrése és a vízpumpái lazán elnyomják a kis ventillátorok hangját.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz balazs0102 #14178 üzenetére
Asus lapon van az N520-as ami nem vezérli(nem egyedi hiba)és egy külső vezérlővel le van fojtva 800 minimum fordulatra.Egy x2 215-ösön van,mert oda kell a hűtőteljesítmény Mekkora feszen megy a B55-ős?az extrem max. 1.41v-t tud tartósan 57 fokon,igaz full hangtalanul.
-
zozz12
tag
Üdv!
Csak meglett az új gépem. De a ház (és a táp) nem olyan mint gondoltam. A házban gyárilag nincs ventillátor. Szerintetek érdemes beépíteni? Szerintem nagyon is, de egy informatikus ember (ismerős) azt mondta sok port visz be, még hangosabb lesz a gép.
Ti mit ajánlotok? -
Himym
senior tag
Sziasztok.
Ti melyik 140es ventit ajánlgatjátok a napokban?
Én ebből a teszből kiszedve e kettő ventillátor közül választanék.Phobya Nano-G14
Noiseblocker Blacksilent Pro PK 2Esetleg valaki tud infóval szolgálni a PK 3-romról?
-
BK87
senior tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy új ventit a házam oldalába, mert a mostani eléggé hangos morgó hangot ad, meg a mostani csak 800 rpm-es. (eléggé melegszik az MCH). A következő két venti közül ti melyiket ajánljátok?:
[link]
[link]
Én a cooler master felé hajlok, mert annak csak 0,07 amperes a motorja, az arcticé pedig 0,15 amper. A mostani ventim motorja 32 amperes, gondolom ezért morog annyira hangosan. Előre is köszi. -
zozz12
tag
Magyarul mégis csak érdemes (legalább) elől-hátul 1-1 venti. A porszűrőkről mi a véleményetek? Érdemes használni? Sokat fognak a légszállításion? És a poron? Melyik a legjobb házi megoldás?
UI: az egész lakás (a szobám is) rendszeresen, rendesen van takarítva, de attól még volt, van és lesz is por.
-
Nordic
Közösségépítő
Az meg mi a ...szom? Bedaráltál vele egy macskát(szerintem nem átlagos porcica ragadt ott)?
zozz12: Mindenképpen rakj be 2 ventit, elől beszív, hátul kifúj. Így átrántja a beszorult meleg levegőt a ház belsején. Az informatikus barátod meg takarítson a gépében, mert gyanús, hogy a felgyülemlett portól hangos a gépe(esetleg a tápja), nem a sok ventitől...
[ Szerkesztve ]
-
lestyanrobi
tag
Sziasztok!
Hamarosan lesz egy 6870-es radeonom és minél hamarabb szeretnék majd megválni a gyári hűtőtőjétőll. Tud valaki ajánlani egy olyan hűtőt amit nem nagyon lehet kihallani a házból, vagy a többi halk venti elnyomja nagyjából? Én az Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro-t néztem ki ([link]), van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, hogy ezzel, vagy hasonló kártyával mit produkál a hűtő? Jelenleg nagyon halk a gépem az 5750 vapor-x-el és nem akarok ettől a nyugalomtól megválni . Köszi előre is! -
lestyanrobi
tag
válasz lestyanrobi #14189 üzenetére
Bocsi, helyesírás...
-
neojohn
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Zalman CNPS7000B Al-Cu hűtőm egy A64X2 4200+ CPU és A8N-E alaplap kombóval. Már elég régóta normálisan működik, viszont ma egyszercsak nagyon lelassult a ventillátor, alig forog. A Bios és a windowsos programok is azt jelzik,hogy 0 a fordulatszám,de leszedtem a gép oldalát és látom,hogy azért forog,de sokkal lassabban mint eddig. A proci természetesen melegszik is rendesen (alapon 40 fok, terhelve 80)
Mi lehet a gond? A ventillátor nem poros és nemrég (1,5 hónapja) ,volt újrapasztázva alaplapcsere miatt. A ház 2 ventillátora forog rendesen. Cool'n Quiet be van kapcsolva de a Q-fan nincs, tehát az sem lassíthatná.
Dobhatom ki a CPU ventit, vagy lehet az alaplap a hibás?
Nagyon Köszönöm a segítséget,ötleteket!
-
Nordic
Közösségépítő
-
zozz12
tag
Na majd akkor lesz előre hátulra 1-1 venti. Ahhoz, hogy előre ventit lehessen beépíteni, le kell venni az előlapot? Az Englide ventillátorokról mi a véleményetek? Megérik az árukat?
-
neojohn
csendes tag
válasz Nordic #14192 üzenetére
A venticsatlakozót lehúztam és visszadugtam, illetve a Biost is reseteltem de még mindig nem jó. Indításnál ki is írja,hogy Warning CPU FAN not working or too slow. Eddig ilyet nem csinált. A ventillátor 5 évig nem volt piszkálva,de most 1,5 hónapja alaplapcsere miatt kiszedtem és teljesen kitisztítottam, tehát biztos nem poros.
Ezek szerint csere lesz Egy Cooler Master Hyper TX3-ra gondoltam 4500 Ft a boltban,annyi még belefér.
Amúgy ezek a CPU ventillátorok rendszeres napi 4-5 óra használattal meddig bírják? 4-5 év után azért már lehet ,hogy meghibásodnak? -
Nordic
Közösségépítő
válasz zozz12 #14193 üzenetére
Hát ezt házak válogatják, de általában le kell venni az előlapot. Az Englide magyar márka, és Henk fórumtársunk már tesztelte is. Szerinte megérik az árukat, nekem még nem volt ilyen ventim. Hihetsz neki, pár ventilátor már megfordult a kezei között.
neojohn:Az üzemidőt megint csak márka válogatja. Attól függ, hogy a gyártó milyen ventivel szereli, de általában 4-5év már elég lehet egy meghibásodáshoz. Az a cm hűtő szerintem okés lehet, annyiért megéri beruházni.
-
neojohn
csendes tag
válasz Nordic #14196 üzenetére
Megoldódott a probléma. A Zalman CPU hűtőm továbbra is tökéletes. Az alaplap CPUFan csatlakozójával van probléma. Átdugtam a ventit a CHA1 fan csatlakozóra és máris 2700-at pörög. Amikor visszaraktam a CPUFan-ra akkor megint belassult,sőt el sem indult,csak miután az ujjammal kicsit rásegítettem. Ez normális lenne,ha be lenne kapcsolva valami Smartfan vagy Qfan funkció és alapjáraton alig forgatná a ventit,de semmi ilyet nem kapcsoltam be és mikor már 80 fokos a proci ,akkor sem gyorsult be a fordulatszám.
Úgyhogy most használom a CHA1 csatlakozón. Kár ,hogy így meg hangos mint egy porszívó,mert mindig maxon forog,de legalább megúsztam a javítást ingyenArra van esély,hogy ha bekapcsolom a QFan funkciót,akkor az szabályozza a CHA1-re kötött ventit is a CPUFAN mellett?
-
TaaT
nagyúr
válasz zozz12 #14194 üzenetére
ha relatíve sűrűn kifújkálja az ember a nagyja port a gépből, radiátorból, bordákból akkor nincs különbség a 2 között
van még egy kép de ez csak erős idegzetűeknek aleborult szivarvégitGive them hell Ukraine!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest