- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Gabesz84 #20254 üzenetére
fúrj még nagyobb lyukat, és rakj be egy csatlakozó/kábelrendező dobozt. Tudod, mint azok a kerek kacatok a régi házakban a konnektorok fölött közel a plafonhoz.
Eltakarja a bazinagy lyukat a falban, és a doboz műanyag fedelére csak kis bemetszés kell. Később esetleg még tudsz ugyanott kábelt áthozni.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
W1
senior tag
Sziasztok!
Új tv-t vennék, több okból. A mostani TV-m már nem mai darab, kis dagadt, 55centis, nem is nagyon használom, mivel kicsit rossz a szemem, és a szoba másik felében van a TV.Viszont tervezek venni egy Xboxot, és vennék hozzá új TV-t, a kérdésem az lenne, hogy szerintetek mekkora TV lenne elég nekem? Igazából alkalmi szemüveges vagyok, rövidlátó, általába suliba hordom csak, mivel alapból elég sötét a termünk. Ha új TV-t vennék, akkor kicsit átrendezném a szobát, és az ágy végébe lenne a TV, az ágy hossza pedig 2m, így nem ugyan az lenne, mintha a szoba másik végébe lenne.
Eddig úgy kalkuláltam, hogy veszek valami 42"-os TV-t az aprón 80k körül, de most nézegettem, és a T-Homenál találtam egy TV-t, ami egy 32"-os Smart TV, és 2évre lenne havi 5k, ami nem is sok, és elgondolkodtatott, mivel a Macbookom kijelzője is LED-es, és hogy mennyivel szebb a képe. Néztem a T-nél még ugyan így 42"-es TV-t, de ott van 20-30-40k-s kezdőrészet, plusz 2évig havi 7k körül, ami ugye azért húzósabb.
Szerintetek melyik lenne a jobb megoldás? Használtan egy átlag FullHD 42"-es, vagy zsír újonnan egy LED-es Smart TV, ami kissebb, de modernebb, és 2m-es távolságba elég lenne a 32"?
Szerk: Ez a szemüveges vagyok dolog hülyeség, ha világos részt nézek sokkal jobb a szemem, és a Macbookomat majdnem az ágy végébe raktam, és úgy is szépen láttam a betüket, így a szemem most szinte nem is befolyásoló ok, főleg, hogy ez 13", az meg 32" lenne.
-
SaitoX
tag
Valaki tudna válaszolni, hogy HD Ready TV-t érdemes-e lecserélni Full HD-re, ha nem nézek rajta semmi Full HD-s tartalmat? (720p HDTV-ripek, + Xbox360, amin 1280x720-ben mennek a gamek)
Szebb lesz így a kép, a natív felbontástól, vagy jelentéktelen?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van egy kis gondom a Nero MediaHome-al. Megosztok fájlokat, a TV-n látom is, de amikor el akarok inditani bármit hibaüzenet jön, miszerint "This file is invalid" (LG 42LM620). A gépen le tudom játszani a fájlokat és ha pendrive-on rádugom a TV-re akkor a TV is lejátsza. Ötlet?
-
korikmate
tag
válasz SaitoX #20257 üzenetére
Szia!
Ha tényleg nem lényeg a fullHD, akkor felesleges lecserélned. Szebb nem lesz a kép, sőt, szerintem csúnyább lenne, mert ugyanakkora, de magasabb felbontású képernyőn néznél változatlan felbontású tartalmat. Szebb nem lenne az tuti. Szerintem várj addig, amíg valóban szükséged lesz fullHD TV-re.
-
SaitoX
tag
válasz Sami22 #20259 üzenetére
De! későbbiekben mindenképpen Full HD TV-t fogok venni, ez nem kérdés. Viszont jelenleg az a kérdés, hogy megérné-e jelen pillanatban lecserélnem, ha egyenlőre szinte semmit nem használok rajta, ami ténylegesen Full HD lenne!
Tehát, arra voltam kíváncsi, hogy a képjavító eljárások vannak-e olyan jók, hogy egy Full HD tv-n ténylegesen szebb lenne a HD kép, vagy ilyesmi.@korikmate: Igen, erre is gondoltam, hogy egy Full HD TV-n a kép átméretezése miatt esetleg rondább lehet a HD felbontás, mint pl. monitor esetében is (bár egy TV-nél csak jobban törődnek az ilyesmivel, legalábbis azt gondolnám). Xbox360 egyébként tud olyat, hogy felskálázza a játékokat 1920x1080-ra, tehát rondább biztos nem lenne tőle... viszont a játékok maguk 1280x720-ban futnak, így hogy szebb lenne-e...
-
WiNZO
tag
-
nightshadow
veterán
válasz -HajTömeg- #20261 üzenetére
2m-ről hiányozni fog a 42 colos méret szerintetek?
Szerintem igen.
-
Ombre9
csendes tag
Sziasztok
Samsungbol melyik a legolcsobb 40-es valodi 100 hz-est? Esetleg van olyan ami nem 3d-s?
-
W1
senior tag
Sziasztok!
Új tv-t vennék, több okból. A mostani TV-m már nem mai darab, kis dagadt, 55centis, nem is nagyon használom, mivel kicsit rossz a szemem, és a szoba másik felében van a TV.Viszont tervezek venni egy Xboxot, és vennék hozzá új TV-t, a kérdésem az lenne, hogy szerintetek mekkora TV lenne elég nekem? Igazából alkalmi szemüveges vagyok, rövidlátó, általába suliba hordom csak, mivel alapból elég sötét a termünk. Ha új TV-t vennék, akkor kicsit átrendezném a szobát, és az ágy végébe lenne a TV, az ágy hossza pedig 2m, így nem ugyan az lenne, mintha a szoba másik végébe lenne.
Eddig úgy kalkuláltam, hogy veszek valami 42"-os TV-t az aprón 80k körül, de most nézegettem, és a T-Homenál találtam egy TV-t, ami egy 32"-os Smart TV, és 2évre lenne havi 5k, ami nem is sok, és elgondolkodtatott, mivel a Macbookom kijelzője is LED-es, és hogy mennyivel szebb a képe. Néztem a T-nél még ugyan így 42"-es TV-t, de ott van 20-30-40k-s kezdőrészet, plusz 2évig havi 7k körül, ami ugye azért húzósabb.
Szerintetek melyik lenne a jobb megoldás? Használtan egy átlag FullHD 42"-es, vagy zsír újonnan egy LED-es Smart TV, ami kissebb, de modernebb, és 2m-es távolságba elég lenne a 32"?
Szerk: Ez a szemüveges vagyok dolog hülyeség, ha világos részt nézek sokkal jobb a szemem, és a Macbookomat majdnem az ágy végébe raktam, és úgy is szépen láttam a betüket, így a szemem most szinte nem is befolyásoló ok, főleg, hogy ez 13", az meg 32" lenne.
-
Lehiñito
senior tag
válasz nightshadow #20269 üzenetére
Oh bocs,
Azt akartam írni, hogy nem smart de 3D.
Köszi, hogy szoltál. -
plus44
veterán
SZiasztok!
Új TV vásárlása előtt állok és vacillálok a plazma és a lcd között. Utóbbira mit tudnátok ajánlani. Amire használva lenne:
- SD adások minimális részben, főleg sport! (a ghost-osodás miatt ezt ugye fontos volt kiemelni a plazmánál és pont e miatt félek azt venni)
- HD filmek, BD-k mennéek rajta olyan 95%-ban, épp ezért a képminőség legyen a lehető legjobb!
- méretben legyen 55", vagy a felett, mert a nézési távolság majd 4 méter. (kb. 3,5)
- jó, ha nem tükröződik, mert nappal is használva lenne néha, és az ablak (dupla erkélyajtó) pont mellette van.
Eddig amit élőben láttam és tetszett az a Sony 55nx720. Kinézetre gyönyörű, felesleges csicsa- és sallangmentes (nem kell csili-vili 3D, meg anyámkínja, de ha van is mindegy, nem használom úgy sem). Ez, mint látom 2011-es modell, van már újabb is, csak az ára húzós (750k - hx920) A keret olyan 450-500k lenne, de nyilván nem baj ha olcsóbb, ellenben a minőséget eddig az árkategóriáig gondolkodás nélkül megfizetem. Amennyiben vannak alternatívák meghallgatom, lényeg hogy 55" vagy feletti legyen és a képminősége a csodálatos és az áll-leejtő között legyen!
szerk: ami még eszembe jutott, az a Sharp TV, csak azok is piszok drágák sajnos, és ahogy néztem, csak az Aquos Quattron, tehát a 4 színes technológiájú az, ami szép képminőséget produkál. (a lerobbant debreceni MM-ban csak egy sima Aquos volt és hát...)
[ Szerkesztve ]
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
junior11
veterán
válasz plus44 #20274 üzenetére
Az NX720 szerintem egy nagyon jó minőségű tévé, de fényes kijelzője van (nekem NX710 van, megvagyok vele elégedve), ami tükröződhet. A HX920 nem újabb, szintén tavalyi modell, csak magasabb kategóriát képvisel. Idén nincs NX széria a Sonynál, helyette van HX750.
Ami az SD adásokat illeti a Sony X-reality képfeldolgozó motorja jeleníti meg talán jelenleg legjobban az lcd-k közül, de 55" méretnél jobban láthatóak lehetnek az lcd-k hibái. S mivel sportot is néznél, mindenképpen megnézném a plazmákat, pl. Panasonic ST50, VT50.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
KisApám
addikt
válasz torma1981 #20279 üzenetére
Amíg különböző technikai vackokat kell alkalmazni ahhoz, hogy a plazma LEHETŐLEG ne égjen be, ne ghostoljon, addig nálam most reménytelen eset.
Ha ez a hátránya nem volna, CSAKIS plazmát vennék.Tudom, hogy jó pár embernek nincs ilyen gondja a pár éves TV-jével, de én nem akarok azon évekig aggódgatni, mikor marad a képernyőn valami végleg.
Gyerek van a háznál, most a rossz idő miatt, van olyan gyerekadó, ami min. 4-5 órát megy a háttérben folyamatosan. CRT-n.
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
-
plus44
veterán
válasz nightshadow #20282 üzenetére
Na igen, és akkor mennyi értékes terület megy a levesbe?
-
KisApám
addikt
válasz nightshadow #20282 üzenetére
Ahogy mondtam:
Plazma képügyileg OK
De VIGYÁZNI vele!!!Trükkök: zoom-olgatás, pixeleltolás, fehér képernyőzés (ha jól tudom), nem nézzük sok ideig ugyan azt a csatornát...
Listát kell felragasztani otthon a maminak a plazma képernyőjére, hogy miket csináljon... no ez a röhej...
HA ezek nem volnának, ezt venném most: Panasonic VIERA TX-P42ST50E
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
maxika2004
őstag
válasz KisApám #20286 üzenetére
" maminak tökmindegy, ugy se látná a külömbséget.....
amugy azért közelsem akkora para ez a beégés mint sokan gondolják...
kb másfél éve van egy Pana G20- am... és megy monitorként is,
napi 1-2 órát , 3-4 et meg film, és TV... SEMMI GOND nincs vele !
A képminőséget meg ugye tudjátok...Most akarok 2. tv-nek egy LG 620s-t ... de sirvafakadok tőle....a plazmához képest !
-
plus44
veterán
válasz nightshadow #20284 üzenetére
Ez pontosan így van, mivel 90%-ban csak BD filmek mennének, teljesen besötétített szobában, de a maradék 10%-kal mit csináljak? Ha kiadok 500k-t egy TV-re, elvárnám, hogy használhassam is. A reális területvesztés pedig nem tudom mennyire befolyásolja azt a kevés SD tévézést...
-
-HajTömeg-
őstag
A philipsre azt mondták 100Hz-es, ez igaz?
(olvastam,hogy sok kamu Hz-van kiírva és valójában valami mást jelöl)Ezekhez csatlakozott időközben ez az lg
Filózok,hogy 2m-es nézési távolsághoz mekkora méret lenne megfelelő.
Persze jobb lenne a nagy,de tévézés közben a meglehetősen sok SD tartalom nem fog nagyon szétesni?Ami még érdekelne,hogy Mediaban láttam egy full hd philips LCD-t és minden egyed oldalra történő kameramozgáskor vibrált is picit a kép, illetve akadt.
Tisztán látszott,hogy meg-megakad a kép.
Ez mi a túró?
Viszonylag sok focit néznék a tévén, olyan kéne,amin nem zavaró az "áthúzás" .Egyébként ha 100 körül van jobb ötletetek, akkor ne tartsátok magatokban
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
plus44
veterán
Nem a kompromisszum a lényeg, hanem az, hogy a 10% miatt nem szándékszom kidobni az 500k-s tévémet, ellenben nem fogok még egy tévét venni, csak az SD adások miatt. Függetlenül a tévézési szokásaimtól, illetve bármilyen anyagi helyzettől, gondolom egyértelmű, hogy nem fogok hetente új tévét venni, mert mondjuk a Eurosport logója, beleég majd...
-
Fail3D!
addikt
udv eye one dispaly 2 tipusu monitor kalibraloval lehet lcd tv t is kalibralni vagy csak monitort lehet ezzel kalibralni?
-
hatizsak
tag
Korábban már kérdeztem 37-es tévékkel kapcsolatban, ehhez csatlakoznék.
Egy Panasonic TX-L37ET5E -nél merült fel az a kérdés, hogy ennek mennyi a képfrissítése? Nem találtam róla megbízható adatot.
2 pana között próbálok meg választani, ez és a TX-L37E5E. Nagyrészt SD menne, és ez egészül ki HD-val és Xbox-al. A 37-es méret a hely miatt van, ennyi fér el. A 3D nem szükséglet, de nem baj, ha van. -
BBéci
legenda
válasz plus44 #20278 üzenetére
Egymás után két meccset is végignézhetsz, semmi baja nem lesz a plazmatévének.
Méghozzá azért, mert nem csak arra használnád, hanem leginkább filmnézésre, ami kimossa a csatornalogók halvány, 4 méterről egyébként is észrevehetetlen nyomát.
Ezt nézd meg közelebbről!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
junior11
veterán
válasz maxika2004 #20298 üzenetére
A VT50 nagyon jó választás!
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
törölt tag
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest