- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Aktív témák
-
darnex
csendes tag
Sziasztok,
19-23" tv-t keresek kis szobába. Ami jó lenne a minnél szebb kép és a nagy betekintési szög (ár/érték). Antenna digital ad100 settop box lenne hozzá. Várom az ötleteket.
Köszönöm előre is. -
BBéci
legenda
válasz darnex #20402 üzenetére
Az monitor méret és a betekintési szögük nagyon keskeny, 30 fokkal eltérve a merőlegestől már jelentősen csökken a kontraszt és a színhelyesség.
Azt vedd alapul, hogy full HD esetén a 32 colos tévék ideális nézési távolsága 125-130 centi.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Fejlesztő13
tag
válasz korikmate #20397 üzenetére
Szia!
Nekem az LG tévémnél (37LV5500) is hasonló a módszer mint amit írtál és nekem jó is így, de nem nekem lesz a TV. Ahova lesz ott ez is egy fontos szempont. Úgy vettem észre, hogy a mai távirányítóknál általában a leírt módszert alkalmazzák. Végül is csak egyszer kell megtanulni utána már gyerekjáték fél álomban is. Kösz az infót! -
muci07
tag
És Te azt honnan tudod? Nem mindenkinek telik 200m-es TV-re, és mondtam, hogy a szobám is rohadt kicsi...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz muci07 #20407 üzenetére
Onnan tudom, hogy láttam 55 centis CRT tévét, 62 és 82 centis LCD-t is. Senki nem ajánlott hatalmas, drága tévét, hanem 32 colos Toshibát. Ha nem vetted volna észre.
Spájzba sem vennék 24 colosat, mikor az monitornak való méret, amit 80-90 centiről néznek az emberek.
Te jöttél ide tanácsért, megkaptad, támadás helyett elmélkedj rajta![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz muci07 #20410 üzenetére
Ezt írtam délután.
"Azt vedd alapul, hogy full HD esetén a 32 colos tévék ideális nézési távolsága 125-130 centi."Kérdezd meg a plazmás topikban, mekkora tévét javasolnak 2,5 méteres nézési távolsághoz!
Borítékolom: 50-55 colosat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dh66e
veterán
válasz muci07 #20405 üzenetére
Ok elfogadom ha neked elég az is ,de- és ez fontos szempont- a 4:3 képarányú tévék szinte csak a monstrum kinézetük miatt tűnnek nagynak.Egy ilyen kis laposnál a 16:9 képaránnyal nagyon megváltozik a kép méret.
Szóval ha marad ez a méret legalább gyenge tv adás(analóg,de digitális agyontömörített SD-nél is) és pl divx filmek nézésekor jó képed lesz mert az ilyen kicsi megjelenítőknek ez a legnagyobb előnye. -
Catman
aktív tag
1.5m-rol meg egy 32-es TV-n is eleg szarul neznek ki az SD adasok. Szoval szerintem nem kene annyira eroltetni ezeket a HD nezesi tavolsagokat anelkul, hogy tudnatok mire akarja hasznalni az illeto...
-
Źşë'
addikt
Sziasztok!
Megkért kollégám hogy nézzek körül neten LCD tv ügyben, mivel annyira nem vagyok tisztában a jelenlegi modellekkel, itt meg azért naprakészek vagytok ezért szeretnélek titeket megkérdezni h milyen LED/LCD tvt ajánlatok ami a lehető legjobb választás lenne (panel lakásba), 82 cm elég lenne képátlóban neki, de lehet sikerül rábeszélnem fullhd tvre is 102cm -es méretben, mondtam milyen paraméterek fontosabbak, ill. mennyivel másabb a fullhd meg hogy nagy képátmérőn jön csak elő a különbség, de ott nagyon.. szóval várom az ötleteket, ti miket vennétek manapság, a 3d nem kikötés, szerintem fullra nincs szüksége 3d csicsára. Előre is köszönöm!
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
BBéci
legenda
válasz #34784256 #20421 üzenetére
Így van, a jó minőségű tévéken sokkal elfogadhatóbbak az SD adások is. Persze lehetőleg digitális előfizetéssel, vagy antennás (DVB-T) vétellel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
muci07
tag
Bocs, ezt előbb kellett volna már írnom, hogy nem nagyon akarok HD Ready TV-t, mert sokkal inkább hajlok a FullHD felé.. amúgy mennyi a különbség? 80cm-es TV-t meg nem tudok venni, mivel nem férne el a polcon... (szekrénybe beépített polc), így ha lenne több pénzem sem tudnák olyan 70cm-esnél nagyobb TV-t venni...
Inkább akkor ajánljatok nekem valamit ezekkel a feltételekkel:
-Szélessége ne legyen nagyobb 70cm-nél
-Magassága talppal együtt ne legyen nagyobb 53cm-nél
-Árban legyen 65K a MAXIMUM!!
Előre is nagyon köszönöm! -
BBéci
legenda
válasz muci07 #20423 üzenetére
Ember nincs, aki akkora tévén, 2-2,5 méterről, meg tudná különböztetni a full HD-t a HD-readytől.
Majd a többiek ajánlanak valamit, számomra a tévék 40 colnál kezdődnek, ezért nem ismerem a kisebbek kínálatát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
muci07
tag
Értem... csak gondoltam, hogy nagyon sok csatorna már HD-s és azt hittem, hogy ahhoz, hogy azt kihasználjam FullHD-s TV kell...
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz muci07 #20423 üzenetére
Akkor maradj az eredetileg kinézet Sharpnál, mást én se tudok ilyen paraméterekkel. Mindenesetre nekem sem világos, hogy 2,5 méterről hogyan lehet nézni egy 24"-es tévét. Nem hogy a Full HD<>HD között nem látod a különbséget, de én még egy film történést se igazán tudnám kivenni ilyen messziről.
[ Szerkesztve ]
-
muci07
tag
válasz nightshadow #20427 üzenetére
Nekem az az 52cm-es is bőven elég volt, csak elromlott...
-
BBéci
legenda
válasz nightshadow #20427 üzenetére
Ezt sosem fogjuk megérteni.
-
törölt tag
válasz Catman #20426 üzenetére
Nyilvánvalóan nem ugyanolyan TV-ken szereztük a tapasztalatainkat, ami SD adást én nézek arra nem mondanám, hogy sokkal rosszabb, de még azt sem, hogy rosszabb egyáltalán. Ráadásul az SD egy kihalófélben lévő állatfajta - szerintem - szóval felesleges erre építeni egy új TV vásárlását, hogy az SD adás milyen rajta.
-
piroman
csendes tag
Sziasztok!
Hátha találkozott már ilyen problémával valaki és tudna segíteni.
Lg 37lc2rr LCD tv
- Tuner-ről pár másodperc után elmegy a kép és a hang is, a kép elmegy majd átvált hangyásba majd lassan az is elhalvábnyodik feketébe, de OSD van.
-
- Külsö jelrúl hdmi, scart van kép, de olyan mint ha nem lenne benne kék szin, ami érdekes viszont hogy az OSD menu szinei tokéletesek.Gondolom mainboard csere, BGA chip-el lehet valami.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Tesóm úgy döntött hogy vesz egy Samsung UE32EH5300 LED TV-t
Menyire jó választás ez?
Az ára 24 havi kamatmentes részletre: 5 200 Ft/hó( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
BBéci
legenda
válasz Catman #20440 üzenetére
Ez nem teljesen helytálló, mert létezik Bud Spencer film Blu-ray lemezen is. [link]
Valamint a stúdióban konvertált 1080 egész jól tud kinézni full HD tévén is.
Egyik kedvencem, bármikor, bármelyik filmjét képes vagyok végignézni.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz nightshadow #20439 üzenetére
32" fér el csak(szekrénysorban ekkora hely van, erről tudom mi a véleményetek de ez van régi parasztházban nem igen van nappali)
Auchan oda vissza 140Km meg amúgy sincs Auchan-kártya anélkül meg nincs hitel ha jól olvastam, amúgy egy linket kérhetnék mert Auchan akciós ajánlata teljesen átláthatatlan legalábbis számomra , nem értem miért nem vették át a Cora formátumát most olyan a reklámújságuk mit egy mozgó százforintos bolté
Cora-ban sokkal nagyobb is volt a választék, ahogy nézem ahogy fogy ki a készlet egyre kevesebb fajta dolog van, és ez a tv kínáltra is igaz, fele annyi helyen is elfér már a kiállított darabok[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Catman
aktív tag
válasz Watt25 #20445 üzenetére
Ez csak egy pelda volt. Letezik ezen kivul rengeteg SD anyag, amibol soha nem lesz igazi HD, de azert neha-neha szeretne megnezni az ember.
En ugy vagyok vele, hogy a HD adas tavolrol is jol nez ki, "latom a torteneseket" is, igy en inkabb az SD adashoz igazitottam a TV vasarlast. Lehet, hogy ti reggeltol estig csak bluray filmeket neztek, de az emberek 99%-a nem.
-
BBéci
legenda
válasz Catman #20447 üzenetére
Teljesen hibás a megközelítésed.
Azért veszünk full HD képmegjelenítőt, mert lehetőleg minél több 1080-as filmet akarunk nézni rajta és annak minden részletét szeretnénk látni, ha már adott a nyersanyag és a tévé is képes rá. Nem azért, hogy féltéglával döngethessük a mellünket, nekünk is full HD tévénk van.
Egyik fórumtársunk aláírását idézem: minek veszel Ferrarit, ha csak ötvennel közlekedsz?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest