- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Aktív témák
-
dh66e
veterán
válasz csusza` #19450 üzenetére
Nézz át a samu topicba mivel tavalyi modell biztos lesznek akik pro kontra érvelnek majd,de használd a keresőt az is kidob pár hozzászólást.
Majd három évig 50Hz-es sharp tévén néztem HD filmeket nem volt semmilyen rossz érzésem vele kapcsolatban fontosabbnak tartom hogy kadencia helyesen jelenítse meg pl a 24p-s filmeket. -
BBéci
legenda
válasz vtechun #19452 üzenetére
Igaz.
Ha a mozihoz hasonló képi világot szeretnél látni, akkor ne LCD-t nézz, pláne 5-ös szériást, azzal nagyon messze leszel tőle.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vtechun
veterán
samsung nekem nem kell, mondom, jutalmul kaptam a cégtől, viszont asszem kb valami ilyesmit kellene vennem, hogy megfeleljen az igényeimnek:
LG 42LW659S[ Szerkesztve ]
-
drunkyboy
aktív tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állunk, és szeretném megkérdezni (remélem jó helyen), hogy milyen márkát, típust ajánlanátok?Amire eddig jutottunk:
- Led Tv legyen
- kb 2,5m-ről néznék így a fórum szerint 107cm képátlójú kellene (bár mi 81cm-esre gondoltunk először)
- szintén a fórum szerint elég ilyen távolságra a HD Ready
- és az ár jó lenne ha 100k körül maradna -
Jégtörő
aktív tag
válasz drunkyboy #19460 üzenetére
Ha 100 ért szeretnél 82 est venni akkor ugyanannak a típusnak a nagyobbját kapod 115 ért, vagy egy nagyon hasonlót, 100 ezerért 82 ben is egy egyszerűbbet kapsz.
Sony KDL-40BX420
Samsung LE40D503
LG 42CS460
Philips 42PFL3606H
A sony nagyon jó csak ajánlani tudom, de vigyázz mert kifutó termék, már egyre kevesebb helyen van.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
2,5 méterről mit látni 32 coloson a HD felbontásból? Leginkább semmit, mert ahhoz maximum másfél méterről kellene nézni.
Másik: ha az EH5300 képe kiváló, akkor milyen az ES8000-é? Hangot illetően mindkettő pocsék.
Ma hasonlítottam 5500-at 7000-hez, a képminőség különbség drámai volt. Sajnos az árcédulákon lévő összegekre is elmondható.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tejeskifly
aktív tag
Sziasztok sharp lcd-ről mi a vélemény? 810-es széria érdekelne pontosabban.
-
Jégtörő
aktív tag
válasz tejeskifly #19466 üzenetére
Sharp 8 as széria nagyon jó. Talán a legjobb minőséget jelenleg a sharp gyártja.
Bár már nem nagyon kapni jelenleg 830 van.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz tejeskifly #19466 üzenetére
Ha linkelnéd, hamarabb tudnánk véleményt mondani!
(#19467) Jégtörő
Ezzel a kijelentéseddel, pontosabban a második mondattal vitatkoznék.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Jégtörő #19469 üzenetére
Akkor valamit rosszul csinálnak, mert ebből semmi nem látszik a tévék képminőségén. Nem rosszak, de a Sony, Samsung, LG triótól elmaradnak.
Kivétel az Elite Pro nevű csúcsszériájuk, ami Európában nem kapható.
Volt nálam 920, 830, 635, utóbbi kettőről az AVO-n olvashatsz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz Jégtörő #19472 üzenetére
Speciel a 920 a legerősebben tükröződő tévé, amit valaha láttam.
Sajnos nem véletlenül fényesek a legjobb tévék, a kiváló képminőséghez, magas kontraszthoz, élénk, természetes színekhez hozzá tartozik.
Az említett tévéket nem üzletben, hanem itthon, a nappalimban tesztelem és hasonlítom egymáshoz, méghozzá műszeres kalibrálás után.(#19473) nightshadow
Pontosan! És jó képminőség is.[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Nincs konkrét típus még, tudom hogy 810-et már nemnagyon kapni, de lehet tudok majd még bontatlant beszerezni jóáron. Valószínűleg 40"-ost és 810E lesz belőle.
Ami igazán tetszett benne elsőre, hogy ez még made in japan.
Nameg az itthon lévő samsungnál jóval szebba képe szerintem. (LE40D503)Samsungot többet biztos nem veszek (nemcsak tv-t)
-
HornedReaper
senior tag
válasz tejeskifly #19475 üzenetére
Én meg LG-t nem vennék többet
-
nightshadow
veterán
A D503 egy teljesen alap tévé. Ebből nem lehet levonni azt a következtetést, hogy a Samsungnak rossz a képe. Arra már egy ES6xxx is köröket ver.
-
Catman
aktív tag
Sziasztok,
Megvettem a panasonic L32E5E-t. Nagyon elegedett vagyok vele, szep kepe van, es bar a valasztasnal nem volt szempont a smart funkcio, tetszik, hogy kozvetlenul a tv-n tudunk youtube es vimeo videokat nezni. Az SD adasok minosegevel is elegedett vagyok.
Ket kerdesem lenne:
1. Lehet, hogy feluletesen olvastam, de egyik tesztben sem talaltam teljeskoru leirast a kalibralt ertekekrol. A geeks.hu-s tesztben csak az RGB ertekeket lattam. A tobbi legyen alapbeallitas szerint?
2. Ti mit csinaltok, hogy jobb hangja legyen a TV-nek? Ugyan rakotottem a hifi-re, de azt macera minden TV nezeskor kapcsolgatni, plusz nem keveset fogyaszt... Gondoltam ra, hogy veszek egy kis 2.1-es PC-s hangfalat, de a hangeroszabalyozas annal is maceras... -
Jégtörő
aktív tag
látom neked sincs sok jó tapasztalatoda a samsunggal, én is kerülöm, legyen tv, telefon, klima, laptop. ellentétben a sony kamerákat tv-t szeretem. csak azért nem sharp tv-t vettem utoljára, mert nem gyárt 37" méretben 40" meg nem fér be.
-
nightshadow
veterán
válasz Catman #19478 üzenetére
Grat. a tévéhez. Próbáld meg ezt:
Settings for E5:
Viewing mode: True Cinema
Contrast: 42
Brightness: default
Colour: default
Sharpness: 5
Vivid Colour: Off
P-NR: Off
White Balance:
R-Gain: 1
G-Gain: -3
B-Gain: 3
R-Cutoff: 1
G-Cutoff: 2
B- Cutoff: -1
Gamma 2.2
Intelligent Frame Creation: Min
24p Smooth Film (BD): Off
16:9 Overscan: Offforrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Catman
aktív tag
válasz nightshadow #19480 üzenetére
Koszi, kiprobalom.
-
BBéci
legenda
válasz Catman #19483 üzenetére
Miért akarnám az erősítő hangerejét a tévé távirányítójával szabályozni???
15 éve alkalmazom a leírt módszert, de ez még sosem jutott eszembe.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
csusza`
senior tag
Nos, én 3 LCD TV között vacilálok. Ezek közül melyik lenne a legtutibb választás?
LG 32LV3400
Samsung UE32D5000
Samsung UE32EH5000 - ez tetszik a leginkább, a baj az, hogy nincs rajta VGA/PC bemenet...Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
BBéci
legenda
válasz csusza` #19485 üzenetére
Mindkét Samsungot láttam, nekem nem tetszett a képminőségük, de "kis pénz, kis foci".
Manapság a PC-ket is HDMI-vel szokás a tévékhez kötni, cserélj videokártyát!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz csusza` #19487 üzenetére
Ha a focis mondás eredetét ismernéd, tudnád, hogy a minőségre vonatkozik. [link]
Azért csak a Samsungokról írtam véleményt, mert azokat láttam. Mindkettő megéri az árát, de abszolút értékben a képminőségük messze van a kiválótól.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Catman
aktív tag
Nem az erositot szeretnem szabalyozni a tv taviranyitojaval, hanem valami olyan megoldast szeretnek, amihez nem kell kulon erositot kapcsolgatni. Csak bekapcsolnam a tv-t, vele egyutt bekapcsolodna a kulso hangforras, es a tv taviranyitojaval szabalyozhatnam a hangerot. Sajnos nem hiszem, hogy letezik ilyen...
-
csusza`
senior tag
-
nightshadow
veterán
válasz csusza` #19485 üzenetére
Az EH5000 már visszalépés a D5000-hez képest is: kevesebb csatlakozó, nincs Ultra Clear Panel. Szerintem érdemes megnézned a Panasonic 32E5-öt [link]. A hdtvtest szerint a képminősége (a feketét leszámítva az IPS panel miatt) veri a Samsung ES5500-at és az LG LM620-at is. Az E5 is Clear Paneles és van rajta D-sub csatlakozó csatlakozó is PC-hez. Árak: [link] teszt: [link]
Catman is most vett egyet, lásd #19478-as hozzászólását.
-
csusza`
senior tag
válasz nightshadow #19492 üzenetére
Köszönöm...
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
tejeskifly
aktív tag
válasz nightshadow #19477 üzenetére
Igen tudom hogy az sharp 810E sem egy highend cucc
Nem csak ez a hasonlítási alapom, és nem emiatt nem szeretnék samsung-ot venni.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Samsung T22B300EW@Mediamarkt 50k. Nagyobb nem kell, de ha belefér a 60k-ba, akkor lehet az is(fullHD nem kell, de nem lenne rossz), van-e valakinek ellenvetése, más ötlete?
hardverapro.hu/tag/chipman
-
BBéci
legenda
válasz Catman #19493 üzenetére
Borsos?
Mihez képest?
Ez 70e Ft, ennyiért kapni a legolcsóbb házimozi erősítőket, amikhez még hangdobozszettet is kell venni, ami legalább kétszerese ennek az összegnek, plusz mélyláda, tehát 250 alatt nem úsznád meg.(#19496) CHIPman
Mire van szükséged? Monitorra, vagy tévére. Az a valami egyikre sem igazán jó, mint általában az öszvér megoldások. Lásd: négyévszakos autógumi.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz tejeskifly #19495 üzenetére
A 810 az egyik első négy színt alkalmazó tévéje volt a Sharpnak, tele gyermekbetegségekkel, amik egy részét a mai napig nem sikerült meggyógyítaniuk.
Ott kezdődik, hogy nem létezik RGBY film, forrás, tehát a tévé elektronikájának kellene ezt valahogy áthidalni, ami messze nem megy tökéletesen. Nem véletlen, hogy semelyik gyártó nem próbálkozik hasonlóval.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Catman
aktív tag
Sztereo rendszerem van, a hazimozi nem igazan vonz... Ha nagy ritkan filmet nezunk, akkor termeszetesen bekapcsolom a hifit. Arra viszont kicsit sokallom meg a 70ezret is, hogy a sima tv musoroknak jobb hangja legyen. Esetleg ha hasznaltan belefutnek egy ilyen soundbarba, elgondolkoznek rajta...
-
BBéci
legenda
válasz Catman #19499 üzenetére
Képre, hangra az átlagnál igényesebb vagyok, de tévéműsorokhoz felesleges bármilyen hangosítás, kivéve a zenei tehetségkutatók. Szerintem egyáltalán nem macera egy gombot megnyomni az erősítő távirányítóján, ha normális hangminőségre vágyom. Nálam ez a gyakori, mert az esetek 80 százalékában külső eszközről történő filmnézés miatt kapcsolom be a tévét. Talán, ha minden sugárzott műsor HD felbontású lesz, 5.1 hanggal, akkor fogok a klasszikus értelemben tévét nézni.
Az olimpia közvetítéseinek egy része 5.1 volt, baromira élveztem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok