- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
PALEDOG
kezdő
Ahogy nézem ezt a Villager légszűrőt, én megpróbálnám, hogy egy légszűrőszivacsból vágnék egy ugyanolyan formát mint a légszűrő alja. Ezzel elterelném és elzárnám a légáram útját a porral együtt az alsó tasakoktól és valamelyest tömítené torok csatlakozást. Fent marad annyi szűrőfelület hogy kiszolgálja a motort. Filléres befektetés, egy próbát megér mielőtt a drága Makita szűrőt megvásárolnám.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Az itteni Parkside elektromos láncfűrész vajon megéri-e? Tüzifán kívül nem igen lenne használva:
[link]Amúgy az a Parkside láncélező vajon mennyire jó?
-
PALEDOG
kezdő
Az éves mennyiségtől is függ. 10-12 köbméter karvastagságú fát még el lehet hegedülni. Nem lesz gyors, de el lehet. Mondjuk én személy szerint valahol úgy max 3-4 köbnél húznám a lélektani határozat. Vastagabb anyagnak én neki se ugranék. Kínzás a gépnek és magadnak is.
Élezőt én nem vennék. Vagy vennék tartalék láncot és hordanám élezni, vagy ha van ambíció akkor meg is lehet tanulni. Nem olyan ördöngősseg ha van minimális kézügyességed.[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Van egy pár éves kis Husqvarna 236xp-m. Olyat produkál, hogy kipörög szépen teszi a dolgát, de ha elveszem a gázt van hogy szinte rögtön utána lefullad van, hogy még 2-3 másodpercig ketyeg alapjáraton és lefullad. Utána rántásra rögtön indul. Levettem a láncot-vezetőt így viszont nem produkálja az imánt leírt hibát. Ötlet valakinek? Szűrő tiszta, Karbit elvileg beállították most berántkötéltárcsa cserekor.
[ Szerkesztve ]
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
-
mzso
veterán
válasz PALEDOG #1056 üzenetére
"Vagy vennék tartalék láncot és hordanám élezni,"
És ez mitől jobb mint megvenni az élezőt?
"Az éves mennyiségtől is függ. 10-12 köbméter karvastagságú fát még el lehet hegedülni. Nem lesz gyors, de el lehet. Mondjuk én személy szerint valahol úgy max 3-4 köbnél húznám a lélektani határozat. Vastagabb anyagnak én neki se ugranék. Kínzás a gépnek és magadnak is."
Ezt tapasztalatból mondod? Én Hecht 2250-est használtam, annak kifejezetten jól estek a vastagabb fák, mert elektromos révén volt bőven nyomatéka, láncsebessége már nem annyira. Összességében nem volt lassabb vele fát vágni mint benzinesekkel.
-
PALEDOG
kezdő
Csak saját véleményem tapasztalatom írom most. Gépi élezés elvileg azért jobb mert egységes vágófelületet tud kialakítani. De pont annyira pontos amennyire a gép stabil.
Ebben az árkategriában ez egyáltalán nem jellemző. Elég nyeklős szerkezet az ereje sincs meg.
Ha abból a szemszögből nézem , hogy tudok láncot élezni akkor egy olcsó elektromos élezőhöz képest gyorsabb vagyok, vagyok annyira pontos. Bárhol élezhetek.
Meg lehet oldani a feladatot egy ilyen olcsó élezővel de odafigyelve és nagyon nem terhelve.
Előbbre mész egy Stihl/Husqvarna élezősablonnal.
Ha semmiképp nem akarsz reszelni akkor még mindig jobbnak tartom a pótláncot (mindig jó ha van tartalék) 500 Ft ért élezik.
Persze ha szíved vágya én nem beszéllek le róla. De a güdének volt talán az első elfogadható darabja ebből 30-40 körüli áron ami ér is valamit szvsz.Volt szerencsém villanyos fűrészhez is. Einhell royal és Bosch is volt a kezemben. Nyárfában egész szépen halad. De 25-35cm akácban... Hááát.... A legkisebb makitám volt akkor benzinesben. Az a kis csúnya narancsfedeles. Simán verte. Pedig az se egy erőbajnok.
Szerintem egy villanyfűrész nem arra való , hogy éves tűzifa mennyiséget daraboljon vele az ember.
Vannak akik kénytelenek azzal megoldani mert nincs más vagy nem akarják. De messze nem a legideálisabb megoldás. Megoldani persze meg lehet ez mindenki saját ingerküszöbe és lehetősége határozza meg. Az enyém az előző hozzászólásomban olvashattad. Hozzáteszem a benzines láncfűrésznél is van jobb erre a célra. De az nem ezen fórum témája. -
Lacuss20
senior tag
válasz Stihl024 #1058 üzenetére
Rendben, megpróbálom! Nem tudom ki vane nyúlva, mire majdnem kivágtam egy tankkal ott tartottam, hogy már futott alapjáraton magától a láncúgy kellett mindig megállítani. Bár ugy emikor nem volt rajta a vágószett akkor láttam a kuplungszerkezetet és nem értek bele a pofák a "csészébe" csak, ha elkezdtme húzni neki. Ellenben nemtudom lehet e, talán ha már bemelegszika folyotonos vágá sokán hőtágulás stb lehet, hogy standardba beleér... és valahogy így lefolytja magát.
-
Stihl024
junior tag
Apám anno sok évig keretes fűrésszel vágta össze a tüzelőt ő most ha még élne azt mondaná neked -minek oda áramos? Hecht 2250-et ha megvetted kihívlak a legszarabb leglassúbb benzines gépemmel (Mc 436) egy versenyre -ki vág össze előbb-nálam... -legalább lesz téli tüzelőm-1 m3 keményfát,a vesztes viszi a másik gépét.
Ezeknek az elektromos Kínai gépeknek 2 óriási gondjuk van.
1-Kutya sem szereli őket gari lejárta után-mind kuplungos lesz 2. évben...
-Semmiféle tényleges garancia,hozzáértő valós háttérszerviz nincs.
Ez a Kínai benzinesekre is igaz, de azt még ilyen láncfűrész sarlatánok mint én itt-ott elvállalják.
2-A ráírt óriási teljesítmény valójában a gép áramfelvételi szükséglete ,a valós teljesítmény nem éri el egy márkás kábeles belépőmodelljének a szintjét-pont úgy mint a benzineseknél..
Lánc élező kb annyinál kezdődik mint a gép amit kinéztél. A 6-8 ezer forintos kütyük annyit érnek mint egy Kínai munkáskesztyű -már akkor szétszakad amikor frissiben felveszem.Pontatlan műanyag forgáspontok -égető és nem élező köszörűkövek.
Azt nem értem egyébként ha megvagy győződve mit szeretnél vásárolni tulajdonképp csak megerősítést vársz ? Itt főleg benzines láncfűrészes rajongók vannak.. itt vársz megerősítést az elektromos láncfűrészre?
Itt szerintem bármelyikünk előbb nyúlna egy Ms 170-eshez mint egy 300 ezres elektromoshoz ha fadarabolásról lenne szó.
Egyszerűen nem szeretjük.Mert nem jó..Van létjogosultsága-építőipar.Főleg beltérben.És ámen
Ja és tapasztalatból mondom,mielőtt visszalinkeled az írásomat a cink... Ép ip-ban dolgozom és a cégnél többek között Stihl elektromos fűrészekkel-mindenki utálja őket- inkább a kis Ms 211-et viszi mindenki vagy az akus Dewaltot...[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
válasz Stihl024 #1062 üzenetére
Bocsi nem teljesen tiszta. Mármint ha a fűrész ketyeg és rendesen a talpán van a kuplungházat kell tudnom lefogni? Ha felülről a kuplung ház tetejére rátartok ujjal vagy a kuplungot belül(és annak a közepére rátartvba, nyilván azt már oldalra fektetett fürész esetén tudom csak "felülről"?
-
Pillerb
kezdő
válasz Lacuss20 #1064 üzenetére
A kuplungharangot kell tudnod megfogni alapjáraton, vagyis lefogni, hogy ne forogjon. Ha a lefogástól lefullad a gép akkor jó eséllyel kuplung pofát nem húzza vissza a rugó. De akár feltekerhetett magára akár gazt vagy valami madzagot is esetleg, és akkor is meg tud szorulni. Sajnos láttam már ilyet is 😊 A lánc nincsen mellé rakva véletlen??
[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
válasz Pillerb #1066 üzenetére
Nem nincs, nemsoká készítek esetleg 1-2 fotót, a kuplungház csillagkereke kicsit gatya már bemarta a lánc ilyen apróságai vannak , de ugye amíg nem éri el azt a "szintet, hogy majdnem egy tankkal" kivágtam addig nem produkálta ezt a leállósdit, illetve régen mikor ezt csinálta segített, ha úgy "tettem le", hogy miután elvágtam az adott dolgot akkor még 1-2 kisebb fröccsöt húztam neki és csak utána engedtem alapjáraton ketyegni.
-
Lacuss20
senior tag
Sajnos nem áll le nem lassul, szépen pörög a kuplung bent úgy hogy a kuplung harangot megtudtam állìtani. Tudom nehéz a távgyògy dolog csak bedobtam hátha valaki járt ìgy és nem nagy a baja. Most amúgy nem kellett kivágni egy tankkal se a szindròmához rögtön első karika után eljátszotta
-
Lacuss20
senior tag
Az éppen nemfut a lánc alapjáratra megemelés úgyfest megoldotta.
-
Stihl024
junior tag
Rendeltem szerszám-x től 2 féle damilt kör és csillag keresztmetszettel 2,4 mm est -jött két tekercs 3mm négyzet keresztmetszettel....Rendeltem egy 15-ös karbit -elporladtak benne a membránok... egy fehér Kínai láncfűrész tankot jött narancs.. Megakartam csinálni a fűkaszás videót-az összes kedvem elment világgá...Kasey gépet módosítottam a forgattyúsházban a felömlő lemezt kireszeltem-nem megy jobban csak telezabálja magát.. Ugye gazdája látott egy videót ahol megtáltosították a Kasey kaszát. Hát ez csak kiszopja a tankot de piszkosul.Ha sokat megy alapjáraton megrakja a kartert benzinnel..Akkora karter van a főtengely alatt hogy egy csomóba gyúrt rongy átfér alatta... na ezért van a felömlő leszűkítve hogy legyen ellenállás az elősűrítéshez.Én hülye meg kapásból kivettem a lemezeket.... Nem tudom mi lesz ebből de egyenlőre félretettem -tulaj se köpni se nyelni nem tud.......
[ Szerkesztve ]
-
PALEDOG
kezdő
válasz Stihl024 #1071 üzenetére
Karbit is cserélt nagyobbra ha jól emlékszem még a dugón is reszelt. Elvileg nagyobb átmérőjű karbival csőkken a ventúri effekt. Alacsonyabb légáram elvileg kevesebb üzemanyagot szippant. Elméleti síkon gondolkodok de lehet az elején beletrafált. Nekem annyira nem jött át a táltosodás. Nem volt előtte utána bemutató. Helyzetjelentést azóta nem jött a gépről. Az is lehet, hogy neki sem jött be csak nem mondja.
Rohadt bosszantó mikor nem azt küldik mint amit rendelt az ember. Sajnos tapasztaltam már kertmotornál is. Gyakorlatilag nem sok webshop van akivel ne lett volna bajom. -
Stihl024
junior tag
válasz PALEDOG #1073 üzenetére
Gyárilag 12-es karbi volt 15-re módosítottam-felömlő gát kiszedve-csak jobban kajál-bezabál és leáll .ha nyélen forgatom akkor megy .Totál el kell venni tőle az anyagot és akkor rendben de úgy meg nyélen nincs nagyobb teljesítmény.. 12% teljesítmény növekedés 30-40% fogyasztás növekedés ez nem jó arány ..fordítva jobb lenne
Lesz rá egy hónapom ,átgondolom-kiszámolom és megfordítjuk az arányt[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz PALEDOG #1060 üzenetére
"Volt szerencsém villanyos fűrészhez is. Einhell royal és Bosch is volt a kezemben. Nyárfában egész szépen halad. De 25-35cm akácban... Hááát.... A legkisebb makitám volt akkor benzinesben. Az a kis csúnya narancsfedeles. Simán verte. Pedig az se egy erőbajnok.
Szerintem egy villanyfűrész nem arra való , hogy éves tűzifa mennyiséget daraboljon vele az ember."Más tapasztalatok... A Hechtnek simán jólesett a 25-30 centis fa. Amit már nem ért át az már nem.
Azt általánosítani, biztos nem lehet, hogy a villanyfűrész való-e vagy sem. Mart abból is olyat csinálnak amit akarnak. Pl láttam múltkor egy összehasonlító videót egy Stihl elektromossal meg egy hasonló méretű benzinessel, és az előbbi gyorsabban vágott.
"Hozzáteszem a benzines láncfűrésznél is van jobb erre a célra. De az nem ezen fórum témája."
Itt mire gondolsz? Egy szerkezetre ami automatán 25 centis darabokra vágja a fát méteres körfűrész lapokkal és még fel is hasítja utána?
Nyilván mindig lehet jobb. De ilyenem nem lesz. -
mzso
veterán
válasz Stihl024 #1063 üzenetére
Nem biztos, hogy nyernél ha jó állapotú lánccal történne. Vagy legalább is jó eséllyel nem a fűrészen múlna.
"Kutya sem szereli őket gari lejárta után-mind kuplungos lesz 2. évben"
Ez 4-5 évet kibírt. A Hecht-nek amúgy akad szervíz háttere.
"Azt nem értem egyébként ha megvagy győződve mit szeretnél vásárolni tulajdonképp csak megerősítést vársz ? "
Gondoltam hátha valaki használta is már azt konkrétan. Lidl-be elég sokan járnak.
"Itt főleg benzines láncfűrészes rajongók vannak.. itt vársz megerősítést az elektromos láncfűrészre?"
Ez engem nem érdekel, a topik "láncfűrész topik" és nem benzines láncfűrész rajongói klub.
Amíg nem off-topik addig akadhat ember aki nem végtelenségig benzin sznob. -
Stihl024
junior tag
Azért annyit megjegyeznék,itt mi társalogni szoktunk és ez nekünk jól esik. Ha úgy érzed te elbeszélgetsz magadban-legyen én ebben többé nem háborgatlak. Én nem lehet meg talán dolgokat írtam,hanem konkrétumokat. Az meg ,hogy visszaidézgeted amit más ír már 10 éve is ciki volt de csak told kreténséget . Innentől kezdve én tolok rád egy off-ot és nem látom többé miket írsz és nem hiszem,hogy hiányozni fog...
-
kopepe
aktív tag
Na elkezdtük az új tetőt ácsolni,és elvittem a Makita 3201-et.
Hát...erősen érződik,hogy az csak 32ccm,,,,
Nem rossz gép,de gyengusz,nem tudom mire gyártották.
Bokrászkodás,gallyazás? Csalódtam benne.!
A gsh400 és a hq 130 nem kérdezősködik,dolgoznak!
A félgázas melegindítás eddig műkszik.
A jó pap is holtáig tanul állítólag... -
Pillerb
kezdő
válasz Stihl024 #1075 üzenetére
Szia! 026 álló tankszellőzővel kapcsolatban van tapasztalatod? Nemtetszik az üzemanyagellátás rendszere. Olyan mint ha könnyen elmenne a nyomás a tankból, vagyis nem is lenne. Ebbe a szellőzőne egy hernyócsavar van belül, kívül pedig az amit látsz a tetején. Igazából visszacsapószelep szerepe nincs neki. A tünet a következő: orra fordítod a gépet és megáll, vagy változik a fordulat általában csökken. Karbi a nyomást szépen tartja, membránok jónak tűnnek, bár az egyik békaszelepről nem vagyok 100%ban meggyőződve, hogy zár rendesen. Gép szépen indul megy is rendesen. A másik amit még cserélek majd, a benzinszűrő éppen csak lelóg a tank aljába lehet rövid a cső egy kicsit. A műanyag átvezetésnél nagyon könnyen kijön a cső, a nyomás a tankból akár itt is elmehet. Ezek cseréje kíváncsi leszek megoldja e a problémát, mert így nem stabil az alapjárat. (Csavarokra szépen reagál)
[ Szerkesztve ]
-
Stihl024
junior tag
válasz Pillerb #1080 üzenetére
Nekem ugyan ez volt a problémám,2x újra szimeringeztem azthittem ott rontottam el,én is kicseréltem ezt a fajta szellőzőt de nem oldódott meg.Kaptam egy másik 024 est javítani és ráraktam a karbiját az enyémre és megszűnt a hiba. Érdekes ,hogy arra a gépre meg rátettem az elvileg hibás karbit és nem jelentkezett hiba.Párszor oda vissza cseréltem már én se tudtam ki kivel v an és végül úgy hagytam ahogy mindkét gép a legjobban üzemelt.Az enyém is jó a mai napig meg a kolléga gépe is.Sima Kínai szuszogót raktam bele a gumiággyal együtt pont passzol bele.Kertmotor úgy is árulja Stihl tankszellőző-pedig a Kínai gépekhez van.Mindegy jó bele és nem jellemző a Kínai gépekre sem,hogy baj lenne különösen velük.De egy darab benzincső és a lombfúvó tankszellőzője is jó hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
Pillerb
kezdő
válasz Stihl024 #1081 üzenetére
Közben megtaláltam valószínű a hiba okát, csak ez a retek rendszer nem engedett eddig írni.
A fekete szellőző alol hiányzik ez a gumi visszacsapó szelep, ez nem engedi kifele a nyomást, csak befele a levegőt. Megrendeltem, kíváncsi leszek megoldódik-e a kérdés. Amúgy pont a videód miatt ugrott be, hogy visszafele nem kéne menni az üzemanyagnak a tankba, tehát hasznát vettem, köszönöm!
-
PALEDOG
kezdő
Segítségetek kérném!
Sógor ma vett egy 025-öst. Tipikus piacios retektenger. Indult könnyen de füstöl mint a rosseb. Kompresszió már nem az igazi. Tankba belenézek málnaszörp van benne. Színéből itélve rohadt édes lehet. Lekaptam a kipufogót és biza beárazta magát már a dugó.
Sógor azt mondja tegyük rendbe. Mert amúgy hiánytalan és épp az egész gép. Minden funkciója működik. Csak takarítva még szökőévente sem volt.
Milyen utángyártott hengert (mert az is kell) vagy szettet rendelhetek hozzá?
Gyári henger dugó kilőve. Azt a költségvetés nem engedi.
Szóval olyanba kérem a tanácsotokat. Kinek melyikkel van jó vagy rossz tapasztalata? -
Pillerb
kezdő
válasz PALEDOG #1083 üzenetére
Szia!
Ha lehet akkor keress egy jó állapotú bontott gyári hengert, gyári új dugóval, vagy esetleg Meteor dugóval. Mivel gondolom megtartásra marad a gép így lenne a legjobb választás. Persze van más alternatíva is, de az már szerintem mind csak ideiglenes megoldás.
Esetleg új Meteor szett.Gyári hengerét nem lehet megmenteni már??
-
-
PALEDOG
kezdő
Bontott hengerrel az a bajom, hogy a közelembe egy sincs. Mivel nem az én pénzem én postán bontott hengert nem rendelek. Sajnos ezen már a polir nem segít. Így mindenképp kéne valami helyette. Évi 10-12 köb téli tüzelő daraboláson osztozik egy másik fűrésszel. Igénybevétel nem nagy
-
Pillerb
kezdő
-
F34R
nagyúr
válasz Pillerb #1089 üzenetére
Nem is kell. Ha van ra penze rakja bele az eredetit. Egyelore nem nagy kovetelmeny van a fureszhez. Ha pedig tenyleg gyarit akar, akkor eleve olyan alapotut kellene szerezni ami minimalis hozzanyulast igenyel.
A fentebb irt allapotu Stihl nem fog valogatni hidd el. Sulyok Gyorgyre gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
PALEDOG
kezdő
válasz Pillerb #1089 üzenetére
Csodát nem is várok ez nem vita tárgya, hogy a gyárinál nincs jobb. Most itt ne keverjük össze a tuningot a gatyábarázással. Esetemben stabil megbízható működésre bírni a kis 25öst.
Keret fix. Abból kell kihozni amit lehet. De mivel több alternatíva létezik tavolkeleti utángyártottban. Az a kérdés melyik ami ár érték arányban legjobb. Innentől kezdve a gép amíg sógornál lesz mindent meg fog kapni ami szükséges. Bejáratásig meg se kapja.
Onnantól fogva ténylegesen évi 5 köb a leküzdendő feladat. Ha az enyém lenne az más tészta. -
Pillerb
kezdő
Nem, nem a Gyurira gondoltam. Valakinek raktak fel gépre hyway szettet, mármint az Árpi. Valamelyik videóban talán említi is, hogy nincsen elájulva tőle a gazdája. Kommentben írtam is, hogy sok elvárásuk ne legyen a cuccal, mert perselynek menetet alig lehetett belefúrni annyira silány az alu minősége.
[ Szerkesztve ]
-
PALEDOG
kezdő
Ha villanyos jobb lenne már rég jobban elterjedt volna háztájiban is. Ugye ott nem indok, hogy nincs áram és mégis a benzinest veszi aki haladni is akar vagy évi 3 talicskányinál több vágni való van. Az olcsó villany fűrész nem nagy igénybevételre van tervezve és kérlek ne gyere olyan példákkal, hogy van jobb villanyos. Persze, hogy van. De azt nem a Lidlben árulják. Az, hogy volt egy videó amin jobb volt a villanyos mint a benzines... Puff neki. Ezer meg ezer videó meg megmutatta, hogy nem.
Ugyan ez a helyzet a villanyos fűnyíróval is pl.
Ezek a zsinoros kertigépek egy kis piacnak készülnek akinek felesleges egy benzines mert többe kerül a fenntartás/karbantartás mint az elvégzendő munka haszna. Ugye nem tartunk tehenet heti három liter tejért.
Nekem is van olyan kertigép amit érdemesebb lenne villanyosba olyan keveset kellene.
Nah.. de a ház ura ne legyen már pórázon. Legalább adjunk a látaszatra😅.Szalagfűrészre gondoltam jobb hatékonyabb olcsóbb.
Tényleg nem kell bemásolgatnod mire válaszolsz. A fejlécben jelzi melyik hosz.ra írtál. Aki nincs képbe megnézi. De aznapi vagy másnapi kommentre felesleges bemásolni. Aki egyszer végig olvassa az előzményeket. (bevallom én az elejétől végigolvastam becsatlagozáskor) Annak élvezhetetlen lesz a sok ismetelgetés miatt.
-
Stihl024
junior tag
válasz PALEDOG #1094 üzenetére
Figy van fent egy videóm,210-ből csináltam 250-est Hairun szettel és Farmertec főtengellyel ez kb 7 hónapja volt. A csávó egy tulok csak a gázt húzza és sosem vesz piros Stihl olajnál jobbat.Karbantartás nála a légszűrő ecsettel lekotrás és ennyi.A gép gyérítésben megy azóta is.Jobb a Hairun henger mint a Farmertec de drágább is picivel.Nicasil bevonatos és megy rendesen ,biztos elmarad a gyáritól de megy.Bontottat 250-hez nem találsz, vagy minden szökőévben.Farmertec elég pontos,jól megy de nagyon tré a kidolgozás.Le kell sorjázni a portokat ,sőt nekem a felömlőbe benne volt még a grafitos homok az öntésből.Othoni felhasználásra bőven megteszi mindkettő.Azt vedd alapul,hogy az első Kínai gépemmel az első hónapban ledaraboltam 150 köb akácot. Ha az kibírta akkor egy jobb Kínai szett háztájiba bőven elfut hosszú éveket.
[ Szerkesztve ]
-
Stihl024
junior tag
válasz Pillerb #1093 üzenetére
Jól mondod ,de a fenti hozzászóló is nagyjából.Kalmis nevű felhasználó-barátom ,akinek 372 klónt építettünk a Sulyoknál látott ,sajnos én is hittem neki... Hyway hengerszettet választottuk ami 30 ezer volt pluszba a 100 ezres géphez.372-es videóban a leggyengébben szerepelt.Pedig elvileg Big Bor henger tehát egy tuning szett..
Rá kellett jönnöm ,csak saját tapasztalatban bízhatok videósok úgy vernek át ahogy az érdekük megkívánja.A sors fintora,ugyan ez a barátom a Sulyok videó alapján vette meg az ominózus Villagert is... na ezért váltott csatornát ... .István ha olvasod erősíts meg!! Mondjuk mindkét gép új gazdára talált ,a 372 vel meg vannak elégedve ,180-as Stihl után egy álom a tűzifa darabolás vele-71 éves a tulaj ,nem siet sehová.Villit is imádja az új tulaj de kézbe nem fogta még szerintem marad ott nálam ,a fickó Németben él ritkán jár haza.Nem is tüzel fával ..... -
-
mzso
veterán
válasz PALEDOG #1094 üzenetére
Értem én, hogy nem szereted az elektromosat. Én leginkább arra voltam kíváncsi, hogy valaki próbálta-e már.
"Az, hogy volt egy videó amin jobb volt a villanyos mint a benzines... Puff neki. Ezer meg ezer videó meg megmutatta, hogy nem."
Nyilván, ha gyengusokkal hasonlítják össze. Biztos van sok fos is. Az enyém elég jóra sikeredett.
Az elektromos (is) olyan jó mint amilyenre csinálják. Ami abból következik, hogy elektromos az az hogy nem füstöl, éget, büdösít, szennyez, zabál benzint, zajong annyira és hogy nem csak akkor van nyomatéka amikor pörgeted mint az állat.Nekem nem ér meg a sok extra vesződséget, pénzt, égető füstöt, bűzt, szívást ami a benzinessel jár. Biztos sokan szeretnek benzines javítgatásával, karbantartásával hobbizni, én nem.
Nyilván, ha költeni szeretnék akkor elektromosból is drágábbat vennék, de az igazság az, hogy az életben nem hozná be az árkülönbözetet egy 150-200 ezres gép."Tényleg nem kell bemásolgatnod mire válaszolsz."
Úgy lehet egyértelműen válaszolni valamire. Amúgy az emberek össze-vissza félreértelmeznek és reagálnak hülyeséget.
-
Butcher82
senior tag
Annyit hozzáfűznék, hogy többször említetted már a nyomatékot, ez oké, van nyomaték mert elektromos, (bár szerintem még így sincs annyi, mint egy kisebb benyásban) de, ezek a láncok nagy vágósebbességhez vannak tervezve, amihez fordulat kell, ami az eleltromosban nem igazán van meg.
[ Szerkesztve ]
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest