Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PALEDOG

kezdő

válasz mzso #1059 üzenetére

Csak saját véleményem tapasztalatom írom most. Gépi élezés elvileg azért jobb mert egységes vágófelületet tud kialakítani. De pont annyira pontos amennyire a gép stabil.
    Ebben az árkategriában ez egyáltalán nem jellemző. Elég nyeklős szerkezet az ereje sincs meg.
    Ha abból a szemszögből nézem , hogy tudok láncot élezni akkor egy olcsó elektromos élezőhöz képest gyorsabb vagyok, vagyok annyira pontos. Bárhol élezhetek.
    Meg lehet oldani a feladatot egy ilyen olcsó élezővel de odafigyelve és nagyon nem terhelve.
    Előbbre mész egy Stihl/Husqvarna élezősablonnal.
    Ha semmiképp nem akarsz reszelni akkor még mindig jobbnak tartom a pótláncot (mindig jó ha van tartalék) 500 Ft ért élezik.
    Persze ha szíved vágya én nem beszéllek le róla. De a güdének volt talán az első elfogadható darabja ebből 30-40 körüli áron ami ér is valamit szvsz.

Volt szerencsém villanyos fűrészhez is. Einhell royal és Bosch is volt a kezemben. Nyárfában egész szépen halad. :) De 25-35cm akácban... Hááát.... A legkisebb makitám volt akkor benzinesben. Az a kis csúnya narancsfedeles. Simán verte. Pedig az se egy erőbajnok.
    Szerintem egy villanyfűrész nem arra való , hogy éves tűzifa mennyiséget daraboljon vele az ember.
    Vannak akik kénytelenek azzal megoldani mert nincs más vagy nem akarják. De messze nem a legideálisabb megoldás. Megoldani persze meg lehet ez mindenki saját ingerküszöbe és lehetősége határozza meg. Az enyém az előző hozzászólásomban olvashattad. Hozzáteszem a benzines láncfűrésznél is van jobb erre a célra. De az nem ezen fórum témája.

• Stihl024

junior tag

válasz mzso #1059 üzenetére

Apám anno sok évig keretes fűrésszel vágta össze a tüzelőt ő most ha még élne azt mondaná neked -minek oda áramos? Hecht 2250-et ha megvetted kihívlak a legszarabb leglassúbb benzines gépemmel (Mc 436) egy versenyre -ki vág össze előbb-nálam... ;] ;] -legalább lesz téli tüzelőm-1 m3 keményfát,a vesztes viszi a másik gépét.
    Ezeknek az elektromos Kínai gépeknek 2 óriási gondjuk van.
    1-Kutya sem szereli őket gari lejárta után-mind kuplungos lesz 2. évben...
    -Semmiféle tényleges garancia,hozzáértő valós háttérszerviz nincs.
    Ez a Kínai benzinesekre is igaz, de azt még ilyen láncfűrész sarlatánok mint én itt-ott elvállalják.
    2-A ráírt óriási teljesítmény valójában a gép áramfelvételi szükséglete ,a valós teljesítmény nem éri el egy márkás kábeles belépőmodelljének a szintjét-pont úgy mint a benzineseknél..
    Lánc élező kb annyinál kezdődik mint a gép amit kinéztél. A 6-8 ezer forintos kütyük annyit érnek mint egy Kínai munkáskesztyű -már akkor szétszakad amikor frissiben felveszem.Pontatlan műanyag forgáspontok -égető és nem élező köszörűkövek.
    Azt nem értem egyébként ha megvagy győződve mit szeretnél vásárolni tulajdonképp csak megerősítést vársz ? Itt főleg benzines láncfűrészes rajongók vannak.. itt vársz megerősítést az elektromos láncfűrészre? :O :O :O :O :O :O
    Itt szerintem bármelyikünk előbb nyúlna egy Ms 170-eshez mint egy 300 ezres elektromoshoz ha fadarabolásról lenne szó.
    Egyszerűen nem szeretjük.Mert nem jó..Van létjogosultsága-építőipar.Főleg beltérben.És ámen
    Ja és tapasztalatból mondom,mielőtt visszalinkeled az írásomat a cink... Ép ip-ban dolgozom és a cégnél többek között Stihl elektromos fűrészekkel-mindenki utálja őket- inkább a kis Ms 211-et viszi mindenki vagy az akus Dewaltot...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák