Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz killer_04 #14038 üzenetére

    Az a gond, hogy a harcikutya = emberre támad. A legtöbben annyira sötétek, hogy még azt sem tudják, hogy mit jelent a harci kutya. A harci kutyákat állatharcokra tenyésztik, úgy nevelik, és az egyik legkomolyabb elvárás ezekkel az állatokkal szemben, hogy nem támadhatnak emberre (megj.: ezek az őrző-védő fajták). Szét kell tudni választani őket, illetve rendszeres, hogy rengeteg ember veszi őket körül. Ha ezek a kutyák emberekre támadnának, minden ilyen viadalon meghalna pár ember....a harci kutya nem emberre támad. A másik feltétel, hogy kiemelkedően bírják a fájdalmat.

    A pit-ekkel kapcsolatos előítéletek legnagyobb oka az, hogy egy időben divat kutya lett, erős felépítésű, könnyen kárt tesz bárkiben. Persze, hogy több támadás van, ha rengeteg ilyen kutyát vesznek...sok a felelőtlen gazdi, a kutya erős, így nehezen kezelhető. Úgy, ahogy mostanság a csivava vagy a yorki. Rengeteg nemnormális van közöttük, csak amikor valaki felé egy 2 kg csivava szalad vicsorogva, meg morogva, akkor csak legyint. Pedig ebből tucatszám van, csak legfeljebb felrúgod, mint kakas a lószart. A különbség csak annyi, hogy ha egy 30 kg-s kutya meghülyül, annak általában baj a vége. De legalább ugyan annyi hülye van, sőt(!) a többi fajta között is, csak azok nem feltétlen rendelkeznek ilyen fizikummal, illetve egy spánielnek "alárúgsz", és elengedi, amit fogott, mert leszakad a veséje, míg egy pit vagy egy argentin dog meg sem érzi. Ezért nehezebb ez ellen tenni.

    De attól, hogy ők jobban bírják a fájdalmat, vagy épp nagyobb/erősebb az állkapcsuk, agyilag még semmivel sem rosszabbak, mint bármely más fajta. Biztos van túltenyésztett, nemnormális egyed, de a gazda felelőssége, hogy milyen helyről szerez kutyát (pl.: nem expressz.hu "ingyen elvihető pitbull kutyák")

Új hozzászólás Aktív témák