- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz killer_04 #13450 üzenetére
Te kutyuddal mi a helyzet?!
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
killer_04
csendes tag
válasz philoxenia #13452 üzenetére
Így van! Egy keverék kutya is ugyanúgy szerethető, mint egy fajtatiszta.
-
killer_04
csendes tag
válasz Bjørgersson #13451 üzenetére
Látta orvos. Amivel lefújták, nem nagy meglepetésemre, marta a szemét. Begyulladt a bal szeme, írt neki az állatorvosunk szemcseppet. 4-5 napon belül javulnia kellene. Most várok, mást nem tudok csinálni.
-
titán
Ezt se ertem hogy tortenhet meg: Agyhalál állapotában a kutyamarta fiú
A kilenc eves gyermeket megtamadja 3 roti...otthon.
-
Bjørgersson
félisten
Szülőket zárnám össze a kutyákkal, szerencsétlen gyerek..
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
FatalEror
addikt
válasz Idiofil #13447 üzenetére
Nem sz@r beltenyészetből kell venni,igaz nem is olcsó,de akkor is,ha megnézed az én kutyámat picit feljebb kell görgetni akkor láthatod,hogy 11éves lététre elég jól tartja magát szerintem.(persze a gazda mindig elfogult az ebével )És jó hogyha rendes táplálékot kap gondolok a főt rizsre 200ft/kg igaz kell főzni,de ennyiért nem kapsz jó minőségű kutyatápot illetve a rizs lazán kenterbe veri a legdrágább tápokat is mint pl az eukanuba!Emellett ha ad neki az ember magneB6-ot akkor az is sokat segít illetve a megfelelő fekhely nem szabad,hogy télen a mínuszba a hideg földön kövön feküdjön kell neki egy 1k láptörlő vagy beengedni a garázsba/lakásba!Soknak tűnik ez így egyszerre de ezeket betartva nem lesz nagy gond.
madmike:A kutya természete teljesen 2 komponensű alapvetően van jó és rossz természetű kutya!Ebbe most nem mennék bele lényegesebben!De fontos,hogy hogy bánnak a kutyával az új helyén!Én speciel egyszer nem ütöttem meg a kutyámat,és ez nem,sarkítás egyszer sem!! Meg is van az eredménye teljesen barátságos ha a fülét tisztítom azt is hagyja ha szemét azt is és még a tányérjába is belenyúlhatok nem harap nem morog nagyon jól szituált kutya lett!De ez sajnos visszafelé is simán elsülhet egy jó természetű kutyából is lehet rossz terméstű!
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
addikt
válasz FatalEror #13459 üzenetére
rendes táplálékot kap gondolok a főt rizsre 200ft/kg igaz kell főzni,de ennyiért nem kapsz jó minőségű kutyatápot illetve a rizs lazán kenterbe veri a legdrágább tápokat is mint pl az eukanuba.
Ezt teljesen komolyan is gondolod?
200 Ft rizs egyébként is valami nagyon szutyok lehet.
De hogy nem fő tápláléka egy ragadozónak az biztos.Sőt tulajdonképpen nem is kellene adni nekik.
Esetleg hasmenéskor jó szolgálatot tehet."Aki ad,az nyer"
-
FatalEror
addikt
válasz Daffni2 #13460 üzenetére
Teljesen én farháttal főztem neki mindig mivel a fantasztikus állatorvos félre oltotta és mindent kifosott ami kutyatáp volt,úgy hogy csak rizst adtam neki farháttal és megnézheted elég nagyra nőtt 11éves jó szőrben van nem fakult ki még mindig élén színű,igaz a kép egy kicsit fakít rajta,és nincsen diszpláziája sem kifogástalanul jár és megy.De nem csak én vagyok vele így mivel van pár aranykoszorús mestertenyésztő aki szintén azt vallja,hogy akármi van ráírva tápra csak műanyag van benne,de nem is ez lényeg egy jó rizsben több a táplálék.Aldiba ha megnézed 200ft az "A" osztályú rizs mi is szoktunk azt enni,és még élünk és nekünk sincsen tőle semmiféle betegségünk.
HardCore is my LifeStyle
-
Bjørgersson
félisten
válasz FatalEror #13463 üzenetére
Ha megfőzöd a kaját (pl. farhát), akkor nem megy ki belőle az a nagyon minimális tápérték is?
-
titán
válasz FatalEror #13463 üzenetére
Te oreg, ha ennyire biztos vagy a dolgodban, ird ki ide a neved es az ismeros aranykoszorus mestertenyesztoidet is, aztan megnezzuk mi tortenik, ha kicsit rajuk szagolnak.
Ha minden okes naluk, akkor semmi felnivalojuk nincsen, szoval sorold oket kerlek.
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
Nem mondom azt, hogy rizs kell a kutyának, de, hogy táp még úgy se, az is biztos.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Idiofil
aktív tag
"Jó helyről kell venni." Persze, mindent jó helyről kell venni, csak az ár nem mindegy. Attól, hogy van egy ismerős, aki nagyon szereti a kutyákat és van kis németjuhász kutyusa, attól még könnyen belefuthat az ember izületi dolgokba. Az olyan tenyésztő, aki folyamatosan viszi vizsgálatokra a kutyáit/szülőket, illetve fedeztetés előtt leinformálódik, hogy a fedezőkannak és azon felmenőinek volt-e diszpláziás gondja, nem hiszem, hogy 30-50kért adna egy kutyát. Az a helyzet, hogy mindenre lehet példát-ellenpéldát mondani.
Daffni2: Ha a rizs pl törött szemű rizs, akkor simán adhatják 200ért, nincs a minőségével gond. Viszont hajmeresztő dolog azt állítani, hogy a rizs tökéletesen helyettesít minden tápot.
FatalEror: Farháttól kevesebb haszontalanabb dolgot ismerek. A kutya elbabrál vele, ízes-szagos kötőszövet....Kiegészítésnek jó lehet, de hogy egy táplálkozást erre építeni?Hát nem tudom.
"mi is szoktunk azt enni,és még élünk"
Én azért egy kicsit többet szeretnék egy ennivalótól/táptól hogy "életben maradjak"Én magam részéről elszomorodok, hogy szakmailag elismert lehet egy olyan ember, aki ilyen felelőtlenségeket mond.
"Those who want respect, give respect"
-
killer_04
csendes tag
Azért ez erős túlzás, nem gondolod?
Szerinted a főtt rizs komolyan jobb, mint egy prémium vagy akár szuper-prémium táp? Nem sértésből, de azért gondolkozz el kicsit, mielőtt ilyet írsz.
Én elhiszem, sőt! Örülök neki, hogy egészséges a kutyád, szép a szőre, és semmi betegsége! Legyen így örökké! De nem csak azon fog múlni a kutyád külleme és az egészségi állapota, hogy mit adsz neki enni...
Belefér az étrendjükbe a rizs és társai is, de nem árt azért a kutyatápAlapvetően van jó és rossz természetű kutya? Ezt hogy érted? Minden kutya olyan, amilyennek nevelik. Utálom a fajta alapján történő megkülönböztetést. Egy roti, vagy egy pit bull is lehet ugyanolyan öleb, mint egy yorkshire terrier...
Rossz és vad kutya nincs, csak hozzá nem értő ember. A kutya soha nem hibás semmiért. -
Varoz
addikt
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
FatalEror
addikt
válasz killer_04 #13470 üzenetére
Nem a fajta alapján történő megkülönböztetésre gondolok,hanem,hogy születése elejétől hogyan bánnak vele!Maradjunk annyiban,hogy annak is oka van amikor azt halljuk a tévében,hogy rátámad kutya az xy-ra kíváncsi vagyok hányszor verték kutyát mekkora láncon tartották mennyiszer vitték el sétálni,és hogy milyen rendszerességgel kapott enni.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
killer_04
csendes tag
válasz FatalEror #13472 üzenetére
Felelősségteljes, tisztességes, igazi tenyésztők nem fognak rosszul bánni a kutyákkal.
Igen, valóban fontos a kutya nevelése....DE!
Tegyük fel, hogy megszületnek a kölykök, és egy büdös szaporító szarul bánik velük, esetleg üti-vágja őket. Ilyen esetben általában 5-6 hetes korukban már eladja a kölyköket, és sokan meg is vásárolják. Innentől kezdve ha Te normálisan neveled a kutyádat, akkor nem lesz semmi gond.De ha egy kutya emberre támad, kizárólag az ember a hibás!
A média egyébként sokat túloz. Bármilyen "harci eb"-nek kinéző kutyát pit bull-nak állítottak be, nem is egyszer. Ezért IS lett szegényeknek ilyen rossz a hírnevük. Szerencsére mostanában kezd megjönni az emberek esze, ahogy olvasom a kutyás törvényeket...[ Szerkesztve ]
-
Idiofil
aktív tag
Ááá, az ilyen média által felpörgetett dolgokkal nem kell foglalkozni. Szomorú eset, de nincs mit vele tenni. Arról miért nem cikkeznek, hogy mennyi olyan háztartás van, ahol boldogan, minden gond nélkül élnek kutyák+macskák+gyerekek+idősek. Azért, mert az senkit sem érdekel. Legyen min csámcsogni és kész. Az, hogy azok a kutyák mi okból rontottak a srácnak, nem tudni. Elég olyankor csak egy kutyák között kirobbant dominanciaharcba belecseppenni és "beleszólni". Sajnos sok esetben a szülők csapnivalóak. Egy követ nem bíznék rájuk, nem hogy egy gyereket....vagy 4et....meg még kutyát is....3at...rotit..Ebből sem lett volna cikk, hogy ha 3 törpe pincser esik neki a gyereknek...
-
killer_04
csendes tag
válasz FatalEror #13478 üzenetére
Na ezzel viszont végképp nem értek egyet!
A kutyáim számára idegen gyermekek, 1-től 10-éves korig voltak már nálunk, és játszottak a kutyákkal, együtt hintáztak a hintaágyban. Eszükbe sem jutna a kutyáimnak a támadás, vagy egy rossz mozdulat. SOHA!
Ha meg van nevelve az a kutya, és normálisan van tartva ,akkor a gyereket sem fogja megtámadni.[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz killer_04 #13482 üzenetére
Szerintem kutya ok nélkül nem harap nem kell,hogy nevelve legyen vagy sem.Ha nem adsz neki okot arra,hogy megtámadjon akkor ő sem fog téged bántani.És az legnagyobb baj támadásoknál,hogy nem látják,hogy támadásnak mi volt az előzménye.
Idiofil:Ebben maximálisan egyet értek a gyereket nem hagyom kint az udvaron kutyával mivel akármennyire is jó indulatú akaratán kívül fellökheti!Ezen lehet vitatkozni ez ugyan olyan mint amikor azon vitázunk,hogy miért nem rakjuk fel gumipókkal a pár hónapos babát a szánkóra.Aki nem tud egy bizonyos ideig maximálisan figyelni gyerekre akkor annak nem is kéne.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
Idiofil
aktív tag
válasz FatalEror #13481 üzenetére
A kutya tudja, hogy az egy gyerek. Ahogy Te is valószínűleg másképp reagálsz, hogy ha egy pár hónapos gyerek belenyúl a szádba, vagy minthogyha ez egy 40 éves alkoholista teszi, miközben sorban állsz a postán. És a hányásról már ne is beszéljünk. De ezektől függetlenül felügyelet nélkül nem szabad hagyni gyereket kutyával, legyen ez saját/családi vagy bármilyen kutya.
Szerk:Ahogy írtam, lehet hogy a 3 kutya között pl dominanciaharc alakult ki, vagy tüzelt az egyik, gerjedt a másik, összebalhéznak, a gyerek odanyúl, mert miért ne, és kész a baj. Ha nem csak odakap, akkor meg addig mennek, amíg mozog. Előjön a falkaszellem.
[ Szerkesztve ]
-
Idiofil
aktív tag
válasz killer_04 #13485 üzenetére
Én nem. 100%. Bármi történhet, bármi olyan, amire a kutyának természetes reakcióját követve baj történik. A kisebb gond, hogy ha fellöki a gyereket. Én úgy vagyok ezekkel a dolgokkal, hogy lehetőséget sem szabad engedni, hogy megtörténjen.
-
Varoz
addikt
válasz killer_04 #13485 üzenetére
Ezzel én is így vagyok.
De én már 6 hetesen elhoztam, így teljes mértékben én, illetve mi neveltük itthon.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
killer_04
csendes tag
válasz Idiofil #13486 üzenetére
Emberek vagyunk, így különbözünk egymástól. A véleményünk is eltérhet egymásétól.
Én megbízom a kutyáimban, ismerem, én neveltem őket. Tudom, hogy mire hogyan reagálnak. Nálunk nincs olyan, amiért harapnának. A múltkor az egyik kislány adott az egyik kutyámnak egy pici pofont, mert véletlenül felesett a kutyában. A kislány nem figyelt, de a kutya kapott egy pofont
Na de a lényeg. A kutyám tudod hogy reagált? Leült elé, és leütötte a fejét. Amikor a kislány megsimogatta, hihetetlen öröm tört elő Mayából (a kutyám), és végignyalta az arcát. -
killer_04
csendes tag
Volt már rá példa, hogy 4 hetes kutya került hozzám Rossz helyről lett kimentve, nem kapott elegendő táplálékot, kicsi volt és sovány. Az anyjának nem volt teje, nem szoptatta a kicsit. Néha dobtak neki 1-2 szelet párizsit.Rengeteg időt igénybe vett, de egy kedves, szeretetre méltó kutya lett belőle. Pedig 4 hetesen a kutyák még nagyon függnek az anyjuktól, követik mindenhová, tőle tanulnak, lesnek el dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
Egyébként nagyon érdekes,hogy szerintem a kutya kifejezi,hogy ki iránt "érez a legtöbbet" mindenki szereti,de én etetem én viszem sétálni én fésülöm stb szóval van benne munkám,de én akartam szóval vállalom is.És ha kint vagyunk érdekes mindig mellém fekszik le ha ülünk széken stb.De van amikor szólnak neki,hogy gyere ide családból és nincs kedve odamenni,én meg mondom,hogy menjél oda hozzá,rögtön felpattan.De volt már rá példa elszökött próbálták visszahíni ,nem jött össze szóltak nekem én szóltam neki Alf gyere vissza!! És azonnal haza jött.De nem szoktam bántani,mivel teljesen tudtam/tudom kontrollálni a kutyát!És akkor relatíve én nem is szoktam vele annyit játszani mivel nekem elég annyi,hogy sétáltatom fésülöm etetem.Tehát relatíve tőlem kapja a legkevesebb "szeretet" és mégis rám hallgat leginkább.
HardCore is my LifeStyle
-
Varoz
addikt
válasz FatalEror #13492 üzenetére
Na ez érdekes, mert nálunk anyám foglalkozik a legtöbbet vele. Ő eteti stb. (Sokat dolgoztam, így rá hárult a feladat, amit örömmel vállalt is. Bár azóta sajnos 300km-errel odébb költöztem ) Még is én vagyok az akit a vezérnek tekint.
-
madmike
őstag
Ez a jó, rossz természet érdekes kérdés. A mi kutyánk (bolognese) egy nagyon embercentrikus kis szobacirkáló. Imád minden embert, kutyát, macskát, kivéve a totyogó kisgyerekeket, tehát az 1-3 éves korosztályt. Őket ugatja. Ez azért érdekes,mert nem tudok olyanról, hogy valaha is bántotta volna őt bárki is. Minden gyerek odáig van érte és jönnek, hogy meg lehet e simogatni, ez pedig kellemetlen tud lenni, mert ő elkergeti őket... Csak akkor tudják megsimogatni, ha lefogom.
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
FatalEror
addikt
válasz madmike #13498 üzenetére
Nekem is volt bologneseem és ha jól utánanézünk akkor az alapvetően asszem "b" típusu,de biztos,hogy társasági kutya!Alapvetően nagyon játékos és igényeli is azt,hogy foglalkozzanak vele.A gyerekekre visszatérve szerintem ez lehet valami "sérelem" ami érte még régebbről és ezért tartózkodik.Nálunk viszont az volt az érdekes,hogy szinte minden kutyát megugatta,illetve egyszer egy horgászt is,de elég messziről.Vagy ha kopogtak akkor föntről meghallotta rögtön lerohant,ha az ajtóba meglátta a tükörképét akkor azt is megugatta.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
Új hozzászólás Aktív témák
- Netflix
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik