Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • S1M0N

    senior tag

    Sziasztok!

    Mostanában szerencsére megint rákaptam az olvasásra (mondjuk a Stephen King könyvekkel leálltam, bár pár hónapja elkezdtem a Christine-t, de félbe maradt), 3 napja a 7. Witcher/Vaják könyvnek értem a végére, de már kerestem is valami újat a könyvespolcomról (van bőven olvasatlan rajta...).

    Választottam mondjuk pont nem egy olyan könyv, ami régóta heverne ott, sőt, szombaton hozta a futár.
    Csak a véletlennek, meg a rendelkezésre álló pénzemnek köszönhető (visszajáró nagysága miatt kerestem még valamit - hátha nem tudna visszaadni a futár), hogy megvettem, de így utólag nagyon jól jártam vele.

    Az író neve nem volt ismerős, de a könyv címére rákeresve elég jó kritikákat írtak róla, és maga a szerző is úgy nyilatkozott, hogy ez a legnépszerűbb írása, mert eddig nem nagyon tudott kitűnni az átlagosból.
    Szóval úgy döntöttem megveszem, bár közben találtam mást, ami kipótolta a visszajárós hézagot (ez az én hülyeségem, ne is kérdezzétek), de mégis a kosaramban maradt a könyv, 2440Ft-ért.

    Szóval Geralt kalandjait a hétvégén befejeztem, aztán úgy döntöttem megnézem, mit is tud a könyv, aminek igen rövid címet adott a szerző Peter Clines: 14. Az ismertető is eléggé csábító volt, a kritikák erre rá is erősítettek, szóval bíztam benne, hogy nem lövök mellé vele.
    Szerencsére egyáltalán nem így történt.

    Már az első pár oldal nagyon jól lett megírva, de ahogy beindult a cselekmény, még inkább magába szippantott a könyv. Most, este 11-kor értem a végére, és csak pozitívan tudok róla nyilatkozni.
    A szereplők nagyon jók, könnyen meg lehet őket szeretni, a cselekmény fokozatosan adagolja magát, kellően fordulatos/érdekes, végig fenntartja az érdeklődést. A vége is tetszett, a történet le lett zárva, de azért maradtak bennem kérdések.

    Jó volt az ismeretlen felé nyitni, bár nem ez az első eset, amikor így teszek, de Pierce Brown Vörös lázadás trilógiájának még nem kezdtem neki, csak beszereztem jó pár hónapja az ajánlások miatt.

    Akinek bejönnek a csapatban nyomozós/felfedezős/misztikumos történetek, azok a 14-ben biztosan megtalálják a számításukat, én csak ajánlani tudom!

Új hozzászólás Aktív témák