- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz pulutodurumo #21404 üzenetére
33mm még nőinek is kevés. Legalább is a fiatalabb korosztályban.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Mr.Grey #21403 üzenetére
Igen sajnos ez a női, a méretre és a típusra is, a 1433 a női a 1456 a férfi. Szerintem mondd vissza ha ez a méret nem jó neked. Kínai trükközni próbál.
Van Skmei óra George Clooney ajánlásával is [link].
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Mr.Grey
tag
válasz pulutodurumo #21404 üzenetére
Ezt benéztem...
Megpróbálom lemondani, de lehet, hogy késő...
Köszönöm a figyelmeztetést!!Megnéztem, már nem lehet lemondani.
Pech. Azért remélem, ennyiért el lehet még adni, ha nem, akkor valaki megkapja ajándékba.
Kár, hogy a csajok nem nagyon buknak erre a dizájnra...[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
Várom, hogy a többi hiresség mikor tűnik fel az ebay-en
"nincs rá lezsóidő"
-
joci86
senior tag
válasz petipetya #21400 üzenetére
Titániumot ennyiért? Az szép!
Jé, Rubicon talált kedvezőbb szállítási módot? 5 fontot ír az eBay. Lehet, hogy érdemes lesz nézegetni a kínálatukat...
Tudom, hogy nem ezen csúszna meg a dolog, ha egy óra valakinek tetszik, de azért jobban mutat a kb 2000 Ft szállításnak, mint a 4000 Ft. -
joci86
senior tag
-
Demens
tag
Üdv. Adott egy Zeppelin 100 Jahre quartz chronograph és az a kérdés, hogy mit kell tenni, ha a kőzponti stopper mutató nem 12-től indul, hanem 2-től? Hogyan lehet visszaállítani?
-
joci86
senior tag
válasz dzsi23 #21421 üzenetére
Nem tudom, 3x reméltem tőlük, nem volt problémám a szállítással.
Vagyis egyszer igen, amikor az okos futár a kutyának kézbesítette (betette a kerítésen belülre, a kutya pedig nagyon örült az új játéknak, kibontotta és az óra összes oldalát végéighúzta a betonon), de ez emberi hülyeség volt, ugyanez az ember bármelyik cégnél dolgozhat... Egyébként elismerték a hibát, és kifizették az óra árát.Úgy láttam, mintha ez az 5 fontos kicsit lassabb lenne. Plusz pár nap nekem belefér.
-
pmc
újonc
Helló!
Ha jól tájékozódtam, akkor 22€ alatti rendelésnél csak a terméket kell fizetni, felette már nem tudom hány €-ig ÁFÁt is, afelett meg vámot is. Az új kiszemeltem pont az ÁFA fizetési határon mozog. Hogyan működik ez? Ha kell fizetnem, akkor hogyan történik mindez? Mikor derül ki, hogy kell-e vagy sem?
Köszi!https://auto.jofogas.hu/nograd/Golf_IV_Bora_Octavia_Leon_minosegi_gumiszonyeg_83403724.htm https://auto.jofogas.hu/nograd/5x112_6_5x16_ET50_Volkswagen_alufelni_83402481.htm
-
Breki
veterán
FEBRUÁRI áfamentes határ csomagonként: 42.06 USD
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
mekker
őstag
-
Fall-N
veterán
válasz pulutodurumo #21430 üzenetére
Sajnos nem sokáig marad ez sem, mert az a terv, hogy megregulázzák a sok kínai rendelést és majdnem minden legyen áfás. Híradóban is volt hogy külön rész lett átadva a ferihegyi kicserélő központban erre.
-
Breki
veterán
válasz mekker #21429 üzenetére
van egy 10 dolláros kiskapu és az adott hónapban a valutaárfolyam alapján megvan pontosan, most a februárit másoltam be.
A 22 az az alap, de sokan nem tudják ezt a kiskaput, folyamatosan rendelünk amerikából 41 dollárért.
Részletek máshonnan
Mire figyelj külföldi rendeléskor?
Van néhány fontos dolog, amire érdemes odafigyelned, ha külföldről, EU-n kívülről rendelsz.
Vámmentes limitA “vámmentes limit” valójában még csak áfamentes limit, de mivel a vám veti ki az áfát is (bár már jóideje a vám eleve egy szerv az adóhivatallal), így sokan azt is egyfajta vámnak tekintik. Ez a limit külföldi webáruházas rendelés esetében 22 euró, ha magánszemély küldi a csomagot neked – tehát nem rendelt küldemény – akkor 45 euró. Ez azt jelenti, ha 22 euró felett rendelsz, akkor a csomagodra 27% áfát kell(ene) fizetni. 150 euró felett egyes termékekre vámot is kiszabhatnak. A jó hírünk az, hogy egy másik törvény szerint nem kell megfizetni a tételenként 10 euró alatti kivetett tételeket. Mivel ebbe az áfa is beletartozik, így a tényleges rendelési limit pontosan 37,03 euró lesz, mert ennek az összegnek még pont 10 euró alatti az áfája. Ha nagyobb értékben rendelnél, mint a limit, akkor célszerű több csomagban feladnod a rendelést, mivel a limit minden egyes csomagra külön-külön értendő!
És ha nem euróban fizetek?Mivel a harmadik országbeli rendelések túlnyomó többsége amerikai dollárban van meghatározva, így hiába fizetsz az adott webáruházaknál forintban, euróban vagy bármely más pénznemben, a csomagodon az adott webáruház alapértelmezett pénzneme, vagyis jó eséllyel a dollár fog szerepelni, és a vám ez alapján fogja eldönteni, hogy csomagodat küldik egyből belföldi kézbesítésre, avagy nyilatkoznod kell a tartalmáról és az áráról. A dolgot még az is bonyolítja, hogy csak a 37,03 euró a fix, a dollár árfolyama, és így vele a mindenkori vámmentes limit is változik hónapról-hónapra, így rendelésed előtt célszerű lecsekkolnod a mindenkori limitet, melynek egy külön oldalt szenteltünk. A vámmentes limit minden hónapban egyszer kerül meghatározásra, tehát a hónapon belül nem változik! A rendelés leadása előtt továbbá érdemes legalább egy ellenőrzés erejéig átváltani a webáruház pénznemét dollárra.
Mi számít bele a csomag értékébe?Az is nagyon fontos, hogy a csomag értékébe nemcsak a rendelt termékek, hanem a szállítási költség is beletartozik. A vámosoknak amiatt is nehéz dolguk van, hogy a csomagokon csak a termékek ára szerepel (jobb esetben a valós fizetett értékük, kínai barátainknál ez nem mindig van így) és ha a vámosok látnak egy 35-40 dollár körüli értéket a csomagra írva, feltételezhetik, hogy a szállítási költséggel együtt már elérted a mindenkori limitet, így extra költséggel sarcolhatnak téged. Ekkor be kell szolgáltatnod hiteles információkat arról, hogy mit rendeltél és pontosan mennyit fizettél érte, de erről majd a következő bekezdésben.
A rendeléskori vagy a vámkezeléskori vámárfolyam számít?Ez is egy fontos dolog. Nem árt szem előtt tartanod, hogy egy-egy rendelés országba érkezése már átcsúszhat a következő hónapra, amely hónapnak a pontos USD vámárfolyama a rendelés időpontjában még sajnos nem ismert. A vámárfolyam egyik hónapról a másikra 1-2 (vagy nagyobb nemzetközi devizapiaci változás esetén több) dollárral is módosulhat. A NAV mindig azt az árfolyamot alkalmazza, amikor elé kerül a csomagod és a határozatot írja, így a vámmentes limithez igen közel eső rendelésednél célszerű figyelembe venned (különösen a hónap második felében rendelt csomagnál), hogy az már jó eséllyel át fog csúszni a következő hónapra. Ennek kapcsán a már korábban linkelt oldalon megjelenítünk egy következő havi becslést is (persze ezt ne vedd készpénznek). A vámmentesség értékhatárához nagyon közel eső rendelések vámkötelessé válhatnak a rendelési és az elvámolási időpont közötti árfolyamváltozás miatt!
ÖsszefoglalvaA postai áfamentes limit fix 37,03 euró, azonban az ettől eltérő pénznemekben rendelt csomagok limitje hónapról-hónapra változik. A limit csomagonként értendő és a szállítási költség is beletartozik. A vámmentesség értékhatárához nagyon közel eső rendelések vámkötelessé válhatnak a rendelési és az elvámolási időpont közötti árfolyamváltozás miatt! A mindenkori vámmentes limitet ezen az oldalon találod.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
Én abban is benne lennék, ha minden csomag után fix kezelési költség lenne, amennyiben ez nem túl magas összeg. De az ügyintézéstől kivagyok, meg attól, hogy itthon többet dekkol a csomagom, mint ameddig utazik. Még az is tetszene, hogy nagy gyűjtőhelyeken, pl. megyeszékhelyeken be lehetne battyogni értük, nem kell nekem házig hozni sem, gondolom a postások is örülnének.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
-
ZolkoW
őstag
válasz dzsi23 #21435 üzenetére
Én meg minap jeleztem, hogy megkaptam a csomagot, erre ír az eladó, hogy az még utazik, csak akkor írjak, ha odaért.. a tracking ugye késett. Nem volt kedvem győzködni, hogy már a kezemben van, köszi..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Breki
veterán
válasz joci86 #21436 üzenetére
Ez részben off itt, meg másik oldal terméke a leírás amiből kiemeltem, gondolkodtam is, hogy off-ba rakjam.
Itt találsz egy kis összefoglalót
Vámmentes, vámhatár , vámmentes limit
[ Szerkesztve ]
-
rarki72
tag
Egy facebook csoportban (sznobok többségben) nagyon lehúzták a márkát - persze tapasztalat nélkül.
Addig beszélgettünk egy betegtárssal (és hatására nézegettem videókat), hogy beleszerettem.
Pedig elsősorban a búvár dizájn áll hozzám közel, de mindig van ugye kivétel
StarKing AM0269.
Szerkezet egy saját gyártású 25 köves automata SK4Z, mely 28800 bpm-el sodorja az idő fonalát.
Talán egy ETA koppintás, de nem vagyok benne biztos - szerkezetekben nem vagyok jártas, de majd egy tájékozottabb pontosít.
A jelzett csatos milanese mesh szíj nagyon patent, kiváló minőségű.
Járáseltérés és járástartalék egyenlőre teszt alatt - ha meg lesz, majd jelzem azt is..[ Szerkesztve ]
-
rarki72
tag
AliExpress-t ajánlom ilyen vásárlásokra.
Először is az eladóval tudsz egyeztetni, hogy 22 dollár alatti összeget írjon a csomagra - ez már fél siker.
A kínai 2 dolláros óra dömping miatt az óra tartalmú csomagokkal nem igen szórakoznak. Eddig kb 25 órát vettem Alin és még egyet se állítottak meg, ha felette volt, ha alatta - a csomagon szereplő infók alapján mind alatta volt.
Ha a feladó egy közismert áruház, akkor már eleve vizslábbak. Ha a feladó egy olyan magán személy akinek a nevével valószínűleg nem napi szinten találkoznak (és Alin szinte az összes ilyen eladó ilyen), akkor nem annyira kritikusak.
Ismeretlen feladó (nem cég) és 3 dolláros csomag érték, szinte tuti befutó a járulék mentes övezetbe.
Oroszországból érkező, magán személytől vásárolt (nem Meranom és társai, ami megint csak közismert cég) órák is átjöttek.
Ha egy 15 ezres órát mégis megcsípnek, akkor se kell elkeseredni, mert még így is jelentősen olcsóbb lesz, mintha hivatalos magyar forgalmazótól vennéd meg.
Erre a legjobb példa a Megir 2009-es quartz órám, aminek a magyar hivatalos ára 17.500,-Ft volt, amíg lehetett kapni, pedig 24 dollárnál a megjelenésekor sem volt drágább és mai napig 20 alatt van pöttyet.
Szóval a 15 ezresből lesz 22 ezer az eljárás végére, de ha jól választottál márkát és modellt, akkor annak a "felszereltsége", összetétele egy másik nálunk forgalmazott nem húzó márka és modell hasonló felszereltsége és összetétele esetén alsó hangon 40 ezer, de inkább felette vagyis ha nem is sikerült harmad áron beszerezni, de féláron igen -
pulutodurumo
őstag
válasz rarki72 #21443 üzenetére
"Először is az eladóval tudsz egyeztetni, hogy 22 dollár alatti összeget írjon a csomagra - ez már fél siker."
Pont leszarják a vámosok, hogy mi van ráírva, és ne reklámozzunk csalást ha lehet. Mellesleg az ÁFA határ 22 EUR, nem USD meg a tízeurós szabály is rájön, stb. A többi dolog miatt, amit írtál nagyobb az esélye hogy nem kérik be a fizetési igazolást
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
rarki72
tag
válasz pulutodurumo #21445 üzenetére
valamit rosszul akartál értelmezni.
valóban pont leszarják mi van ráírva, de ha az eredeti 42+ dolláros összeget írja rá az eladó, mert magától nem jutott eszébe a magyarok nyomorával foglalkozni, akkor mi is fog történni...?
ezért kell ráíratni, nem azért mert a vámosok elhiszik, ami rajta van -
-
pulutodurumo
őstag
válasz rarki72 #21446 üzenetére
Nem akarom ennél többször taglalni a témát.
Ph! Alapelvek:
10. Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
1. [Ez most nem érdekes.]
2. Jogszabálysértés (vagy arra buzdítás),...A vámáru nyilatkozat nem képes postai levelezőlap, hanem okirat. Az okiratban valótlanságot állítani nem jogszerű. Erre kérni bárkit, szintén nem az.
Az, hogy egy eladó saját jószántából kisebb értéket ír, az az ő dolga. Persze általában így tesznek, ez van. Ha mondjuk elveszik a küldemény, az alapján az összeg alapján fogják kártéríteni. Nem jó biznisz, de vállalják a kockázatot.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Sándor -P20-
senior tag
Hi all.
Ha már a Nomos utánzatoknál tartunk.
Nálam is zajlott időközben az élet.Szóval az óra nem osztódással, hanem reklamációval szaporodik...
A sztory a következő volt.
Kb 4 - 5 viselés után jött elő egy meglehetősen bosszantó jelenség. Nevezetesen a másodperc mutató beleakad az óra mutatóba. Sajnos a 15 napos reklamációból kicsúsztam.
Ez után voltam órásnál, de tele van munkával... (Pedig van némi hátszelem is a boltban... )
Mivel az ünnepek között volt időm, úgy döntöttem egy próbát megél "sírni" kicsit.
Első körben csináltam egy videót ahol össze voltak akadva a mutatók, majd elkezdtem állítani az időt amíg szét nem ugrottak. Elindítottam az órát, majd 1 perc múlva ismét összeakadtak a mutatók.
Miután a videó kész lett, írtam az eladónak, hogy mi a szitu, és hogy karácsonyi ajándék volt az óra, ezért nem derült ki előbb a hiba. Azt is megírtam, hogy van videó a jelenségről, STB. Blablabla...
A lényeg: Az eladó a videó elküldése után akadékoskodás nélkül küldött csereórát.
Még annyit kértem, hogy a vám miatt banki tranzakciónak kell történnie.
Ezért kemény 0,01$-ra vitte le az árat. (3Ft...) Na ebbe kössenek bele...
Kb ennyi a megkettőződött óra története...
A pontosságról nem tudok nyilatkozni, mert szigorúan hétvégén és ünnepnapokon van használva.
Annyit tudok, hogy a rotor mindkét irányban húz, és egy enyhén lefagyott szélvédő megtisztítása kb 5 - 6 óra járás tartalékot tol a szerkezetbe.
Normál használatnál, autóvezetéssel, bevásárlással, hétvégi tengés / lengés közben kb 3 - 4 órányi viselés kb 5 óra + járástartalék.... Szerintem élhető.
Egyenlőre nagyon elégedett vagyok a kicsikével.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
rarki72
tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest