- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcvbxcvb
aktív tag
Erről a Hong Kong Pearl Machinery 2836 szerkezetről lehet tudni valamit ?
Amit kiderítettem hogy az eta 2836 szerkezet másolata.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
pulutodurumo
őstag
GearBest megint (még mindig?) olcsó. Ingyen posta, -15$ 50 felett.
Cadisen NH36-tal app link."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
nagyúr
-
Szivacs85
tag
válasz pulutodurumo #20954 üzenetére
Ezt a -15$-t hogy lehet elérni? A view more gombra újabb termékek jönnek be, amiből ha berakok sem megy lejjebb...
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: MSI 1050TI 4GB OC és egy hibátlan Ati HD 4670 videokártya
-
pulutodurumo
őstag
-
Szivacs85
tag
válasz pulutodurumo #20957 üzenetére
Rendben, köszi.
Akkor biztos ez is úgy van, hogy be kell lépni paypal-lal és úgy vonja. Volt már ilyen. Köszi szépen.
ELADÓ: MSI 1050TI 4GB OC és egy hibátlan Ati HD 4670 videokártya
-
rarki72
tag
Végre megjött Szentpétervárról a várva-várt időenyészet mérce.
Vostok Komandirskie K-35 (350501). Cal.: 2415.12
Azonnal átvándorolt a kínai Engineer reá az Amphibiáról, ami így visszakapta a német Oyster-t.
Azt hiszem, ha az Amphibia csak rezegtette a lécet a Geya überelése terén, akkor ez a Komanderskie az Engineer-el teljes technikai KO -
Keil Walker
aktív tag
A sógorom kinézte magának ezt az órát:
[link]Oké, hogy divatmárka, de rozsdamentes és neki ez tetszik. Ezen az áron vállalható szerintetek?
Mindenképp kvarc kellene, rozsdamentes acél, bőrszíj és hasonló stílus. Tudtok esetleg jobb, olcsóbb alternatívát? -
dzsi23
addikt
válasz Keil Walker #20964 üzenetére
A 43mm-t kicsit sokallom egy elegáns órához (feltéve, hogy korona nélkül értendő), de ha vastagabb csuklója van, akkor nem gond.
Amúgy a divatórákkal leginkább az a nagy baj, hogy túl vannak árazva, megfelelő áron semmi gond nem lenne velük, és senki sem panaszkodna, senki sem "fikázná".
Szerintem ez a Pierre Cardin ennyiért (16.8k) vállalható. Egy acél tokos darab Kínából sem sokkal olcsóbb.
A szerkezetről nem találtam infót, de remélhetőleg legalább Miyota van benne. -
Keil Walker
aktív tag
válasz dzsi23 #20965 üzenetére
Öcsémnek megjött a gearbest-es Guanqin.
Sógor is kedvet kapott órát venni, de neki kicsit nagyobb és kvarc kell. Pár óra kutatás után ezt a Pierre Cardint találták. Megrendelte. Majd kiderül milyen.Egyébként öcsém Guanqin-ja miyota-val jött. Imádja az órát. Holnap találkozunk, majd megvizsgálom.
-
@mriya@
őstag
válasz Keil Walker #20964 üzenetére
Sajnos a bevonat hamar meg fog kopni.
Inkább keressetek bevonat nélküli acél tokost.
Az ár amúgy rendben van.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
dzsi23
addikt
válasz @mriya@ #20967 üzenetére
Most "trendi" ez a rose gold szín, és ha valakinek ez jön be, nincs mit tenni. Pl. barátnőmnek 4 órájából 3 ilyen színű (kb. 1 év alatt egyiken sem lett kopás, bár felváltva hordja), de magamnak is majdnem vettem már (végül elvitték előlem egy ebay-es aukción). A legdrágább órákról is lekophat a bevonat, de ha jó minőségű, akkor jó ideig bírhatja.
-
Soká
senior tag
válasz @mriya@ #20967 üzenetére
Teljesen igazad van! Az acél toknak éppen az lenne a lényege, hogy anyagában az, ami. Abban a pillanatban, hogy felületkezelik, elveszti az értelme javát. Az, hogy a felületkezelés 1 vagy 2 vagy 5 évig bírja, abból a szempontból lényegtelen, hogy egy "végtelent" bíró felületet elrontunk pár évre. Csak azért mert valakit meghat az ilyen-olyan színes parasztvakítás. Aki színes órát akar, annak majdnem felesleges acéltokra áhítoznia, neki megtenné a réz is.
-
Fall-N
veterán
De ha az acél tokos óra le is kopik, akkor legalább nem irritálja a bőrt, mint a réz. Arról nem is beszélve, hogy az acél tokról le lehet szedni a bevonatot és legalább fém színű lesz. De a rézzel mit csinálsz?
De sok féle eljárás van az acél színezésére. Nem mindegy gagyi.
-
Soká
senior tag
válasz Fall-N #20973 üzenetére
Szerintem nem szerencsés állandóan a fémallergiára kihegyezni ezt a témát. A rézre elvileg az emberek 2%-a allergiás, egyébként meg egy bonyolult "betegség" sokféle keresztérzékenységgel. Aki allergiás, annak legegyszerűbb nem hordania karórát. A kopott acéltok annyival jobb mint a réz vagy főleg a spiáter, hogy nem patinázódik, nem szürke hanem fényes. De a kopottság óhattatlanul foltossághoz vezet. (Ugyanakkor ha divat szakadt nadrágokat venni drágán, akkor azt a hülye óradivatot is el tudom képzelni ahol eleve kopott órákat áruljanak. Nagy az isten állatkertje...)
A rezet ugyanúgy le lehet újra galvanizálni mint az acéltokot. Egy kopott acéltok sem szép látvány, arról leszedni a bevonatot ugyanúgy munkát, szétszedést kíván mintha egyéb fémből lenne.
Én tényleg csak arra akartam rávilágítani, hogy bizonyos látványelemekért nem érdemes feláldozni a praktikumot. Fémtárgyak tervezésével foglalkozom, minden megrendelőt igyekszem lebeszélni a felületkezelésről, ha lehet. Természetesen van amikor nem lehet, de tudni kell, hogy az elox, galván, porszórás, lakk, stb. kényszermegoldás.
A bronzról csak annyit, hogy kiváló ötvözet szobrokhoz, de karóra méretben egyszerűen nem szerencsés. A bronz érdemben csak annyiban különbözik a réztől, hogy jobban patinázható. De a patina a lehető leggyengébb felületkezelés, egy óra esetében kifényesedik úgyis. Ez a fajta rusztikusság jól áll egy kilincsnek, egy nagyobb valaminek, de órának kevésbé. És szerintem a bronz is megszínezi az ember bőrét, ahogyan egy rézgyűrű is.
Igazából az acél/titán és egyéb keményebb fémek valók karórához. Javítgattam régen aranytokos órákat de ezek addig szépek amíg tényleg alkalmi viseletként kezelik, egyszerűen túl puha és érzékeny erre a célra.
[ Szerkesztve ]
-
nebancsa
senior tag
Ez csak egyfajta megközelítés, a praktikum, de ez sem feltétlen igaz. A műanyag kvarc órák praktikusabbak. Az ember attól ember hogy nem mindig csak a praktikusságot nézi, időnként más is vezérli. Engem a bronz azért vonz, pont a patinásodás miatt. Gyakorlatilag mindig változik az óra külleme. A krómos órák sem riasztanak el vagy a bevonatosak. Ezeket az órákat nem az unokánknak vesszük. Azonban valamelyik mégis a szívünkhöz nő, és fel akarjuk újítani, lehet rá találni kisiparost. Ezeket most krómoztattam:
-
Soká
senior tag
válasz nebancsa #20976 üzenetére
Ezt már offba teszem:
nem tudom, hogy gyártanak-e tokot bronzból (szerintem nem nagyon) a sárgaréz erre a célra sokkal(?) megfelelőbb. A bronz tulajdonképpen két okból használatos (tekintsünk el a különféle műszaki alkalmazásoktól) a sárgarézzel ellentétben jobban bírja a külteret és jobban önthető. De ennek, pont az óráknál, nincs semmi jelentősége. Ha te olyan órát látsz, amire "bronzot" írnak, az csupán a felületkezelés színét jelenti, szerintem. Bronz alatt jellemzően a patinázódott színt értik, valójában meg egy felpolírozott bronz és sárgaréz csak árnyalatokban különbözik egymástól. Egy sárgaréz ugyanúgy patinázható és patinázódik is csak egy fokkal nehezebben.Persze, amit írtam, leegyszerűsítő, mert a rézötvözeteknek kismillió fajtája ismert, tehát adott célra meg lehet találni a különféle optimális ötvözetet.
-
Soká
senior tag
válasz dzsi23 #20978 üzenetére
Akár... Nyilván sok mindentől függ, hogy kinek miről mi jut eszébe, kinek mi tetszik, én személy szerint nem vagyok különösebben híve az ilyen művi felületmegmunkálásoknak. De leginkább azért, mert ezekkel az "öregített" technológiákkal a snassz spiáter kulcstartó-kategóriájú táskakiegészítő, bútorfogantyú típusú tárgyaknál találkozik az ember.
Ott is kamu, de legalább a tárgy méretéhez illő a dolog. Egy óra kisebb annál, hogy ez a fajta "patina" jól mutasson. Szerintem.
De ha igény van rá, akkor persze árulják. -
Soká
senior tag
válasz nebancsa #20979 üzenetére
Természetesen ha van kereslet, akkor lesz gyártó is.
De ez is csak arra mutat rá, hogy az ember mindig arra vágyik, amiből éppen hiány mutatkozik. Ha háború lenne, szegények lennénk és nélkülöznénk, egyetlen olyan csaj sem lenne, aki eleve szakadt nadrágot vesz magának.
Számomra díszlet hatásúak ezek az órák, de természetesen szíved joga erre vágyni.
Főleg ha tényleg abból vannak, aminek látszanak.
Én is teszek egy kis patinát ha pl. sárgarézből csinálok valamit, mert még mindig százszor jobb mint a lakkozott rezek.szerk. most nézem, hogy ez a Hublot bronz óra 3millió felett van... Csak azt tudom mondani, hogy aki megveszi, megérdemli
[ Szerkesztve ]
-
nebancsa
senior tag
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #20984 üzenetére
Szomorú vagyok... kamu-g-shockban pózolgatni? Egyedül ezen az (általam indiainak tippelt, de amúgy) indonéz oldalon találtam hasonló színkombinációt, fillérekért, gondolom, eredeti. Kár érte.
Casio G-Shock GBA-400-2C... az igazi.[ Szerkesztve ]
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz dzsi23 #20987 üzenetére
Nem. Leszedtem a nagyító üveget róla. Szerintem így sokkal letisztultabb lett.
Viszont a lünettát nem tudtam lepattintani róla.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Digitalpimp
senior tag
válasz nebancsa #20984 üzenetére
Ja, hogy ők óra modellek? Az órákat pont észtre sem vettem.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
nebancsa
senior tag
válasz Digitalpimp #20990 üzenetére
Akkor nálad nincs még gond. Viszont dzsi23 menthetetlen
Kínai órákban gazdag boldog új évet mindenkinek! -
topi66
aktív tag
válasz Mykeee0923 #20994 üzenetére
Az e-bayen löttem újnak hirdetve.
-
topi66
aktív tag
válasz Mykeee0923 #20996 üzenetére
hamarosan kiderül
-
dzsi23
addikt
válasz xcvbxcvb #20988 üzenetére
Ja, az fel sem tűnt. Azért tippeltem az olajozásra, mert korábban írtad, hogy kicsit szeszélyes a járáseltérése. Bár én nem szedném le, de azért megkérdezem: hogy szedted le róla?
(#20991) nebancsa:
Írni akartam, hogy meghozta a kedvem ehhez a g-shockhoz, csak sehol sem találtam.(#20997) topi66:
Ha már úgyis megvetted, akár linkelheted is. -
Fall-N
veterán
válasz topi66 #20997 üzenetére
Sok reményt nem fűznék hozzá. A legolcsóbb az AliExpress ahol láttam Seiko 5-öket, de azok is 99 $ - 300 $ között vannak. Azok eredetiek és japán gyártásúak. 25 € és még új is, hát az nem hiszem.
Amikor olvastam a kérdést akkor azt hittem, hogy használt óráról van szó, ott még reális az ár (10-20 ! éves óránál). Főleg ha szervizelés előtt akar valaki megszabadulni tőle, mert az ugyebár majd az újkori ár 1/3-ada.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Fall-N #20999 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből.
Szóval Alin legolcsóbb 5-ös 99 $ erre jön rá 13 $ szállítási költség. Ez nagyjából 30 ezer Forintot jelent. Mondanom sem kell, hogy nem éri meg ekkora összeggel kockáztatni Kínából. Egyrészt ha elfogja a Posta akkor megy rá az ÁFA, másrészt akcióban a webshopokban is megkapod ennyiért magyar garival. A normál ára itthon 40-45 ezer Ft körül kezdődik, így lemegy 30 ezer Ft köré az áruk.
eBayről mégnagyobb lutri. Ha nem is hamis, akkor lehet, hogy több használt órából legózták össze.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest