Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
cdl
senior tag
Nem szeretnék elindítani egy Decathlonos vitakört, de ezekből magasan az a legjobb vétel.
Az a legkönnyebb, és a drágább Kross bringával megegyező a felszereltsége.
Ha használt nem játszik, a Btwin a nyerő szerintem.(egy ilyet használok outi kivitelben 3 hónapja. semmilyen panaszom nincs rá)
-
őstag
Ha neked a súly a legfontosabb szempont akkor az alapján dönts.
Egyébként pedig:
Kicsit nehéz őket összehasonlítani mert eltérnek felszereltségben, de az alkatrész listán végigmenve látszik, hogy a Meridán alacsonyabb kategóriás cuccok vannak, mint a másik kettőn, mégis a Merida a legdrágább.
A Krosson Sora hajtás és váltás, a Tribanon Sora váltás és Prowheel hajtás, ezek nagyjából egyforma szint. A Meridán Shimano váltás és hajtás, de mindegyikből a fapad 1.0 (Tourney négyszögtengelyes hajtómű, Acera váltó...) Ezeket az 50-100 ezres bringákra szokták tenni.
Krosson monti V-fék van, a Tribanon Tektro országúti fék, a Meridán tárcsafék. Ebben talán jobb a Merida a másik kettőnél, de az Alivio féktől nem kell hasra esni.
A kérdésedre a válasz: nem azért olcsóbb a Triban, mert rosszabb a felszereltsége, hanem azért mert nem akkora név mint a másik kettő.[ Szerkesztve ]
-
őstag
A "nem tetszik" ellen nem lehet érvelni, legfeljebb annyit, hogy ha jól tudom van más színben is (fekete/fehér).
Mindegyik jó napi használatra. A felszereltségen csak úgy tudsz változtatni, ha meg lehet egyezni az eladó boltossal, hogy pl. Macera váltó helyett tegyenek rá valami használhatót, esetleg egy XT-t, aztán kifizeted a különbözetet. Meg cserélje ki a..... is. aztán már 250 ezer felett leszel.
Fittnesz bringa választék elég gyér ebben az ársávban, és nehezen találni olyat ami tényleg jó ár/érték arányú.
Vedd meg a Krosst, ha nem számít az a +40 ezer. Ha számít, akkor vedd meg a Tribant, és nem fogod megbánni. -
pc360
addikt
Eggyel jobb váltó, vagy hajtás beleférhet. Az ezeknél a 200 környéki gépeknél nem árt, mert eléggé ki vannak spórolva. 20-30-ból egy-egy jobb generáció talán felpakolható rá.
Pedálból mindenképp kell rá egy normális, ami lehetőleg SPD, pl. Shimano M520 + a hozzávaló cipő. Azzal lesz teljes a bringa, bár ez a duó önmagában több lesz, mint egy 30-as. De a legrosszabb esetben is, amíg erre nem tudsz költeni, kell rá egy értelmes platform pedál a gyári röhejes műanyag vacak helyett. Az 6-7 ezer.
Meg aztán a megfelelő világításról sem érdemes elfelejtkezni, az is elvisz minumum egy 20-ast, ha elöl-hátul tölthető, véglegesebb darabokat szereznél. Ha lezáró kell, az megintcsak egy 20-as fölött lesz (Evolution 4 STD + Flex kábel).
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
őstag
Most őszintén? 200 ezerért a Merida 8 sebes Macera váltást ad, négyszögtengelyes Tourney hajtóművel????
Mit cserélnék rajta? Semmit, mert csak a váz maradna. A féken kívül nevetséges cuccok halmaza az egész ennyi pénzért. De ha tetszik, vedd meg. Aztán ne csodálkozz ha egy 80 ezres CTM trekkingen ugyanilyen felszereltséget látsz.
Korábban írtam, hogy ugyanennyiért már elfogadható cuccokkal van a Speeder 200-as. Az nem jó?
https://ebike.hu/termekek/kerekpar/fitness/112463_merida-speeder-200-fitness-kerekpar/ -
pc360
addikt
Totálisan állapotfüggő. Kérdezd meg bármelyik bicajboltban, hogy ők mennyiért vennék át! Arra rá lehet számolni még 20%-ot, és meg is van a hirdetésbe írható irányár. Ha cserés a hajtás, és esetleg a telót sem árt már felújítani, akkor 40-nél többet nem remélnék érte, de ez csak nagyon tipp. Ezek alapján legalább ennyi költsége lenne még a vevőnek felújítani a szettet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
pc360
addikt
A nemzetközi oldalakat általában .com-mal szokták nyomatni, aminek semmi köze sincs Amerikához. Az az .us, mint országos tartománynév, amire te gondolsz. Nekünk is van egy saját fejlesztésű szoftverünk, aminek az oldala .com címet kapott, mert miért ne. A nagy márkáknak és egyebeknek általában az a standard, mindenhonnan elérhető netes címe, ha nem akarják kifejezetten egy országhoz kötni a működést.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Talán a Merida,mely bár jóval nehezebb,és kerekei is gyengébbek,jobb a váltója,féke,na és az ára is.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
rétisün
veterán
megerősíthetem parkr válaszát, a kiírt ár+posta, semmi plusz vám. áfa, ilyesmi. ráadásul elég gyorsan ideér, én hétfő délután 3 körül rendeltem, péntek délután itt volt a bringa.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Sped
aktív tag
Biztos szuper bringa, de több gondom is van vele: nem tárcsafékes, drágább (~ 110 ezerrel) és a színe se az igazi. Meg egyébként sem rendelnék én bicajt, hiszen még össze kell rakni, be kell állítani, szervízköltség, ha vmi baj van kínlódni kell a visszaküldéssel (lásd itt lejjebb), én nem értek a szereléshez, a kulacstartót fel tudom szerelni meg defektes gumit tudok cserélni és itt vége az én tudományomnak.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Rendo84
senior tag
Megbízható, szoktak venni Magyarországról is innen.
Elég sok gyártó létezik és ma BF van, ezért ha ár-érték arányban kifogható valami, akkor lecsapnék rá és meglenne a bringám hosszútávra.
Kacérkodom a triatlonnal is egyébként, persze hobbi szinten, de azt sem szeretném hogy több bringám legyen. Jelenleg 110 km-ereket szoktam tekerni kisebb nagyobb hegyekkel benne, max egy pillanatnyi megállással, illetve görgőzni is szoktam otthon.
Szóval ilyen mindenes kerékpárt szeretnék, ami harmat könnyű, szép és hosszú távon tudok vele tervezni. De mindenek előtt ha beruháznék valamire, meg is érje, mert nem 10-20 ezrekről beszélünk.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Összefoglaló.
Somatom...mikor a Cube-ba szerelt és az autó tetején csapágyaival esőtől beázó Fulcrum kerékre azt mondták Bringalandosok "Ebbe ilyent szerelnek" én is gondolkodtam írok németbe is kockáéknak mert ez ő hírnevüket is rontja,aztán kaptam előbbitől újat,így letettem róla.Kurvák mind,mert verseny van a piacon ezért ott spórolnak ahol tudnak,de akad ellenpélda is mint a Gepidába szerelt OEM nemtommilyen,vagy éppen a Meridába szerelt "gagyi" Joytech agyak,melyek tartósnak bizonyulnak. Másik példa a bovdenház melyből felső kategóriást (nyavalyás 10-15e forintos tétel az egész Jagwireből! ) nem fogsz találni csak a 3 milliós bringákon,minden másra a legolcsóbbat szerelik.
vendingo...lásd fentebb a Joytechről.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
vendingo
veterán
Csak azért nem ajánlottam a tribant, mert nagyobb keretben gondolkodtál. Városban közlekedni, lelakatolni, otthagyni valahol praktikusabb. Kevésbé böki egy átlag tolvaj szemét egy dechatlononos bringa. Jó a support, gari. Elvileg pár hét és lesz megint készleten.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ha engem kérdezel akkor alu+jobb felszereltség,ha mást akkor...nem. Amúgy bizonyos szinten felül a (sz@rházi) kereskedők már összekötik a kettőt,vagyis nem nagyon fogsz új 7100/8100 Shimano/ Sram GX fölötti hajtást,váltást,féket,vagy DT kerekeket,esetleg Sid,vagy Fox Factory telót már csak karbon kerékpárokon találni. Aztán ahogy alu,úgy van karbonból is több kategória,ugyanakkor szakirodalom szerint a jó karbon már veri az alut mindenhol,súly,tartósság,merevség,egyedül az oldalról kapott ütésekre kényesebb.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
Esetleg Cube Sl Road, ha kapol, minden le van fosztva, kulacsot nem kapsz, nem hogy kerékpárt...
Ennek mindene jó, egyedül a fék ami lehetne jobb is, de ha nem vagy 90+kg akkor ezzel is megállsz, városba meg mindegy.
Gumit lecseréled valami 32mm-re és meg is vagy.[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
Ha egyedül mész, akkor bajosabb nyilván. Lopták már el ismerősömnek fürdés közben bicóját, szóval én tuti nem hagynám ott. Soha nem is került elő. Én akkor is ráteszem a lakatot, amikor a parton lévő padtól lesétálok a vízhez. Inkább rászánom azt a 2+2 percet, mint hogy valaki ott sétáló felugorjon rá és volt-nincs bicikli.
Beleégett nagyon az eszembe egy olyan eset, amikor a Keletinél a Meki-Burgernél valaki majdnem elb*szott egy outival. Néztem is, hogy WTF. Aztán alig 30mp múlva egy csávó rohan utána spd cipőben és kiabál, hogy ellopta, valaki fogja meg.
Vagy esetleg lepacsizol egy büféssel és addig beteszed hozzájuk.
Ha többen mentek, akkor meg valaki nem fürdik.[ Szerkesztve ]
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
bringasisti
őstag
-
zsocy
őstag
Sima SPD-nél nincsenek színek, ott számok vannak. Az SH-51 az az alap, csak oldalra csatolós, az SH-56 az a többirányú kicsatolós, könnyített verzió.
A click'r az Shimano szuperkönnyű kicsatolós rendszere, de az is SH-56 stoplit használ.
Nekem van Click'r pedálom és cipőm, kezdésnek tökéletes volt, egyszer sem estem el, pedig volt pár pánik kirántásom. Most SH-56 stoplit használok egy PD-M520 pedállal teljes lelki nyugalommal.
A lényeg hogy minden ami SPD (vagy click'r, az ugyanaz) az kombinálható (pl Click'r pedál, sh-56 stopli akár) ahogy az SPD-SL is kombinálható a rendszeren belül, lehet piros vagy sárga stoplid, amit szeretsz.
Look rendszert viszont csak Look stoplival és pedállal használhatsz, Speedplay cuccokat szintén. Ezért jó tanács hogy Shimanot a Shimanoval (SPD-t az SPD-vel, stb).Fitness bringára tökéletes a Shimano M520 pedál, Decában a legolcsóbb.
Veszel hozzá multi angle kicsatolós SH-56 stoplit, és a maradékból egy neked kényelmes cipőt. Itt nekem nincs ajánlásom, max annyi hogy ne fűzős legyen hanem minimum tépőzáras, de próbáld fel mert a méretezés elég össze vissza tud lenni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest