Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    Sziasztok!

    Már kb 10 éve teljesen mellőzöm a biciklit, de most úgy gondoltam itt az ideje felújítani a régi mountain bike-om, ebben kérném segítségeteket-tanácsotokat.

    Szóval adott egy MTB, amire szeretném használni: városban járni vele melóba, bevásárolni ilyesmi. A havi bérletet szeretném kiváltani vele.
    Jelenleg V fékes, kb minden noname rajta és a minőség legalja szerintem. Utóbbi időben keveset is volt használva. Amit megtartanék belőle, az a Shimano váltója a váltó minden részével (fogaskerekek, marokváltó stb..), a váz, kormány.

    Amiket szeretnék rá:
    -Olyan felniket amik tűrik az úthibákat (ne kelljen havonta centíroztatni).
    -Városi gumikat, új belsőt.
    -Szeretnék tárcsaféket.
    -Új nyerget.
    -1-2 apróságot (csengő, prizma stb de ezek említésre sem érdemesek sztem mivel filléres tételek).

    Szerelni már rég nem szereltem bringát, de gyerekkoromban sokat állítgattuk a dolgokat, plusz az internet segítségével szerintem nem fog gondot okozni a dolog. A topik összefoglalót átolvastam, de a legnagyobb nehézség számomra az, hogy eldöntsem honnan kellene indulni, mi az első amit egy ilyen felújításnál "el kell dönteni". Na én úgy láttam, hogy ha tárcsaféket akarok az nagyon sokmindent befolyásol, ezért ezt vettem kiindulópontnak.
    Fék: Az összefoglaló szerint ki is néztem ebayen az AVID BB5-öt, egész jó áron van. Ehhez még kell fékbowden de azt szerintem fel tudom használni az előző fékből, ha mégsem akkor veszek másikat az sem drága úgy láttam így azt már itthonról venném. Szeretném 10-12 ezerből megúszni a féket.

    Kerékagy: Mivel úgy látom a tárgyafékhez kellene speciális, ezzel kompatibilis kerékagy, az ebike-on néztem ki a Shimano 2200-at. Kerékagyra is olyan 10.000-t szánnék, első+hátsó összesen. Ha olcsóbban jövök ki az csak jobb nekem.

    Na és ezek után egy kicsit el is akadtam, hogy mit kezdjek a kerékabroncsokkal, mert hát a célom az, hogy jól tűrje az úthibákat, ne legyen bennük 8-as túl könnyen. Most akkor vegyek abroncsot, amibe gondolom nekem kell majd befűzni a küllőket de itt nem tudom mire kell figyelni. Az a bajom nem tudom mi mivel kompatibilis ráadásul úgy látom a webshopon, hogy van disc-es meg nem disc-es. Gondolom akkor a tárcsaféket itt is figyelembe kell venni bár nem tudom az abroncsnak miért van köze a tárcsafékhez. Itt jól jönne egy kis segítség, főleg úgy hogy olcsó maradjon a dolog.

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák