Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Valkűr

    addikt

    NA mivel kértétek és meg is ígértem, elkészült a Fenix lámpa letesztelése. Elöljáróban szeretném leszögezni saját vélemény, az én felhasználói körülményeimet figyelembe véve írom amit. Mivel a Infini Super lavat és a Sigma Buster 200 ismerem, igy a jelenlegi állandó használat alatt lévő Osram Fx35-höz hasonlitom. Sikerült ködös időben is kipróbálni valamint esti egész sötét körülmények közt városban, a terep még kimaradt, arra később térek vissza.

    Az első teszt alap fényerőn ment, itt igazából a fényerőre voltam kiváncsi azonos lumen számok mellett és a fény szórására, teritésére. Az Osram az ára ellenére továbbra is állta a sarat, kicsit kitérek a fényre. Az Osramnak hófehér mig a Fenixnek sárgás a fénye.Aki használt már több lámpát az tudja, h a fehér szin erősebbnek tűnik azonos lumenszámon, mint a sárga. A fehéret azért nem szeretik sokan mert szemből vakit, ami nem zavaró másnak sem, ha ésszel alkalmazzuk a fényerőt. Mellesleg én akarok látni, és nem az érdekel a szemből jövő mit lát, főleg terepen. Az Osramnál ezt megoldották úgy, h szemből sem vakit.

    Szóval normál fényerőn azonos lumenszám mellett ködben az Osram számomra jobbnak bizonyult, városi közlekedésnél. Valahogy jobban áthatolt a fénye, nagyobb sávban teritett mint a Fenix. A Fenix viszont érdekes 2 pontban világit, amiből egyik a bringa elé, másik előrébb távolabbra esik. A legtöbb ilyen Cree ledes lámpánál az volt a bajom, köztük a Solarstorm estében is, h hiába van nagy fénye a szórása nagyon egy pontba esik és csak egy erős fénypont látszik körülötte csekély a használható fény amit a bura szór szét oldal irányba, ez a tér csak nagyobb távolságban nyílik szét. Ez a Fenixnél is jelen van , noha kisebb mértékben, csak itt mivel 2 ponton világit nem olyan feltűnő, és nem annyira irányitott.

    Nagyobb, max fényerőre kapcsolva továbbra is nagyon tetszik az Osram fényteritése, bár itt közvetlen a bringa előtt picit sötét, van egy kis holt tér ahova kevés fény jut, a Fenix esetében ezt a 2 ponton világitó fénynek köszönhetően nem figyelhető meg, ott egyből fényes a bringa eleje is. A nagyobb fényerő itt csak annyit tesz, h távolabbra jobban világit, valamint a fénypont nagysága is nő. Ez talán majd az erdős terepen jobban megfigyelhető és jobban használható, vagy hosszabb túrákon ahol közvilágitás nincs, csak az útszéli villanyoszlopok. Összességében elmondható a Fenix egy nagyon jó lámpa, kiváló fénnyel, igényes megépitéssel, és nagyon szép csomagolásban érkezik, különböző kiegészitőkkel. Van fejlámpa adapter is benne, amivel sisakra is feltudjuk tenni. Rendkivül picike, mutatós darab, könnyen kormányra tehető. Nehéz azt mondani, h jobb mint az Osram, inkább azt mondanám mindkettő jó a maga nemében, van amiben egyik van amiben a másik a jobb, az Osramot a fényterités, és a szórás terén nagyon eltalálták, nehéz ezen a téren megszorongatni, ha nem lenen a kerék előtt a kiürült tér és több fény jutna közvetlen a bringa elé akkor szerintem verhetetlen lenne akár a 2x árkategóriában is. A fenix fénye lehet nagyobb sebességnél sokkal jobban alkalmazható majd.Végszóként amig le nem tesztelem terepen őket egymással annyit mondok, mindkét lámpa hozza az árát, nincs kiugró hiba egyik árszegmensben sem, előnyök vannak mindkét oldalon. A többit a következő végső teszten elmondom.

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

Új hozzászólás Aktív témák