- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
Nagyon sokan rendelnek innen, én is. Garanciális ügyintézésem is volt már. Nincs járulékos költség.
Facebookon a Rose Bikes Magyarország nagyon reszponzív, segítőkészek. Én amikor problémám volt nekik írtam facebookon és intéztek mindent, bár visszaküldeni nem kellett semmit.
Kedvenc webshopom, főleg a kiváló magyar support miatt.[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
válasz JackFeryll #54851 üzenetére
Köszönöm
Szokott amúgy lenni karàcsonyi akció is , vagy black friday ? -
-
zodo
nagyúr
válasz Valkűr #54850 üzenetére
Bocs de teljesen laikus vagyok.
Hátsó sor egy Shimano MF-TZ21 amin 14 a legkisebb és 28 a legnagyobb fogszám.
Magában a váltóban lévő kerekeken pedig 10/10 fog van.(#54853) Because
Na ez pl fel sem tűnt elsőre hogy fülest kell keresnem.
Máris szűkült a kör 3-ra.Nagy vagy kis váltógörgős még a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
Ma rendeltem egy kerépár állványt.
Panel lakásba jól fog jönni kisebb beállításokhoz.
Lehet ebben fogom parkolni is a bringát. :-)[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Integrale #54861 üzenetére
Köszi a tippet, segítséget de sajna mindkét oldalon ugyanígy van kialakítva mint ezen a képen a bal oldalon.
Vannak menetek de nem külön fülön és ha jól sejtem nem is ott fent kellene lenniük.
Ezek nyilván a sárvédő rögzítésére szolgálnak így marad a füles kivitel. -
Valkűr
addikt
Jaj ne már emberek, vesz egy fület külön és bármit feltesz vele...
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
zodo
nagyúr
Köszönöm mindenkinek!
Jó fejnek tűnt a szervizes ember, biztosan segít a kérdésben. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Integrale #54836 üzenetére
A legtöbb dob úgy néz ki, hogy oldalról kell bele ütni mindkét csapágyat. És ugye ott van a sornak a záró anyája, amitől alapból kivenni sem lehet a csapágyat. Ergo ha a dobban is ki akarod cserélni a csapágyakat, akkor le kell szedni igen. De én még akkor is leszedném ha nem kéne hozzá levenni..
De létezik többféle megoldás, nem írtad milyen típusú az agy. Egyébként létezik olyan csapágy méret a kerékpár agyakban, amihez nem tudsz rendelni se SKF -t se INA-t mert oembe gyártottak.[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
Nekem úgy néz ki az összes acélvázam, mint amit korábban linkeltek. A váltó konzoljától nem látszik, csak ha le van véve, mögötte ott van a vázból kialakítva ez a fül külön, természetesen lefele lóg.
---Lasali--- : Bike+ agy, egészen pontosan ilyen
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
csabicska
senior tag
Sziasztok.
Úgy néz ki, hogy eltűnt a Sigma pedál fordulat mérő jeladó mágnese.
Mivel tudom pótolni, hogy jól működjön.
Csak a gyári jó?
Ha nem fontos, és máshogy lehet pótolni, nem vennék gyárit helyette.Köszi.
-Galaxy S20 - The best-
-
rétisün
veterán
nekem vegyes tapasztalataim vannak a rosebikes-al (de csak jó és nem olyan jó ) szerencsére garis ügyintézésem nem volt, az első csomagomnál volt egy 2-3 napos (látszólag indokolatlan) várakozás a futárcég valamelyik állomásán.
első rendeléskor 10 eurós kupont adnak, amit utána asszem 50 euro fölött lehet használni, illetve én kaptam még egyet is később, az már lehet, hogy a nagyobb összegű vásárlás miatt (értékre már nem emlékszem)amúgy vásároltam a bike24.de és a bike-components.de oldalakról is, velük se volt rossz tapasztalatom.
(#54871) csabicska: valószínűleg bármilyen km-óra mágnese jó lehet, legalábbis én használok mindenféle mágneseket az órákhoz, nem feltétlenül azt, amit adtak hozzájuk eredetileg, emiatt még tapasztaltam olyant, hogy akármelyik óra ne mért volna.
(#54873) BMW001: én bögrét kaptam az első csomagban. itt is ajánlott már fel valaki kupont, de nem hiszem, hogy innen lett volna, sztem a rosebikes-tól kaptam, lehet tényleg van valami értékhatár (egy összegben, nem 5-10 külön csomagnál), ami fölött kapsz.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Tothgera30
Ármester
válasz Runner_fxr #54829 üzenetére
Jelenleg Nobby Nic-ek vannak a Simplonon is, sárban, agyagos földben és felázott füvön tényleg jó, de egy Nevegal azért ezerszer jobb ilyen helyeken. Rapid Rob például óriási csalódás volt, szépen megragad benne a sár, már füvön, erdei ösvényen sem tudja öntisztuló képességét megmutatni. Neeem... csakis aszfalton, de akkor arconb@sz akkora sárdarabokkal hogy lerepülsz a bringáról. Kenda külsőkben nem csalódtam, Kara L3R Pro nagyon bejött anno. Rubber Queen szintén igencsak jó külső, szerintem próbáld ki.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
hszilard666
veterán
Estét az Uraknak!
Az lenne a kérdésem hogy van itt valakinek Bagaboo Jumbo táskája? Ha igen, akkor tudna pár sort írni róla? A workhorse tól már nagyon fáj a hátam :'((
Köszönöm!Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
MPowerPH
félisten
Bicajrol kulon nem keszult kep, igy most kenytelenek vagytok engem is megbamulni. Letekertunk ma 40km-et, eleg elvezetes, erdos, koves terepen. Kiprobaltam egy lightos downhill-t is, az nagyon zoral volt, csak sajnos ott jott ki a legjobban, hogy nagy nekem a vaz, meg ugye a 2.1-es gumik nem tul idealisak egy olyan erosen lejtos reszen, ahol tiszta csuszos ko mindent. Igy csak a kereknyomassal tudtam jatszani.(na meg raebredtem, hogy konyok es terdvedo nelkul ezt nem kellene csinalni...) Jah, pluszban meg a telot is tulfujtam. 90kg -ra allitottam be, en meg csak 80 vagyok. De ezekbol tanul az ember, legkozelebb mar minden stimmelni fog.
Holnap szedem szet a bringat, vettem egy M-es vazat, ami mar tenyleg ram lesz szabva. Sajnos az sem segitett, hogy a kormanyt egeszen leraktam. Messze vagyok tole, es meg mindig tul magas, pluszban nem voltam furge, maszni is nagyon nehez volt. Ugy egyben nagyon lomhanak ereztem a bicajt, alattam.
Ellenben az uj vaz 500g-al konnyebb lesz, es meg a festese is kituno allapotban van. Persze nem volt olcso, es karbament tobb napi munkam.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
atok666
őstag
válasz JackFeryll #54848 üzenetére
Szerintem 32feletti atlag egyedul jonak szamit 100km tavon, de mivel nem valaszolt senki, igy utananeztem es ezt talaltam
...Elite pro road racer 24-26 mph / 39-42 kph. About 2.50 hours.
Casual recreational rider 12-15 mph / 19-24 kph. About 4.6 hours.
Average semi fit recreational rider 15-18 mph / 24-29 kph. About 3.75 hours.
Local very fit athletic casual racer primarily recreational cyclist 18-22 mph / 29-35 kph. About 3.00 hours....
Atok
p.s. fuha, nezem, hogy "Local very fit athletic" vagyok - bar nagyon az alja
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz MPowerPH #54877 üzenetére
ha lejjebb rakod a kormányt csak jobbal előre kell dőlni... pont fordítva szoktak ám gondolkodni, ha hosszú a váz emelni szoktak a kormány magasságán, rövidíteni a stucnin -> ahogy látom az is elég hosszú nálad, faraghattál volna belőle. lehet nem kellett volna egyből vázat cserélni
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Because #54879 üzenetére
En alapbol odzkodom a magas kormanytol, pont azert raktam le, mert nem volt kenyelmes. A stucni merete pedig egy dolog, ott nyertem volna 2cm-et. Az nem megvaltas... 175cm korul vagyok, a vaz meg 20"-os. A keprol is lejohet, hogy meddig er nekem a felso cso. Sima cipoben a tokomet veri, emelt talpuban meg eppen csak van hely. Ules itt mar a maximumon is tul van tolva elore, felig mar a hajlatban fogja a hatso rogzito.
Raadasban ma osszemertem a bicajt a regivel, ami egyebkent rohadt kenyelmes volt, es most is sokkal jobban erzem magam rajta. Az ules ugyan abban a magassagban van, a kormany meg kb. 15cm-el magasabb az uj bicajon. A felso cso hosszt meg nem is emlitem, ott 10cm van, ha jol emlexem, es az ules is kozepallason van. Azt mar semmivel nem lehet visszahozni... Lecsekkoltam a Scott user manualjat, es az L-es vazukat 185cm folott javalljak. Sajnos hibaztam, hogy elotte nem tettem meg, es hallgattam a csavora, akitol vettem. Nekem plusszan a kezeim/labaim is rovidek, inkabb zomok vagyok mint nyulank.Amikor a bringan ultem, nem ereztem azt, amit ilyenkor kell. Az ilyen kemenyebb meneteknel derul ki, es sajnos igaza volt itt par embernek abban, hogy ez nem az en meretem volt.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Because #54881 üzenetére
Ezekbol csak betu szerinti meret van. S, M, L. Es az M a javasolt meret 170-180cm kozott, megint csak a Scott fele doksi szerint.
"na nembaj legalább megint építhetsz, az a legjobb része "
Ez igy van. Csak lenne ra ido, egyhuzamban eleg. Mert az nincs. Napi 1-2 ora meg eleg gaz. 7vegere kesz akarok vele lenni, es ha az ido is ugy akarja, akkor irany Wales. Szerencsere itt a telek nem veszesek, es ha nem esik, akkor lehet menni tekerni.
Egyebkent ti egy dagonya utan mivel pucoljatok a bicajt? En most leverettem magasnyomasuval. (persze esszel...)
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz maximilian4 #54885 üzenetére
Upper Derwent - Peak District National Park
Ez volt a downhilles resz. Eloszor megmasztam, aztan elmondtak, hogy ha leerek, akkor merre induljak el, mert betonut vezet a dombtetore a kiindulopontban. Annyi a kulonbseg, hogy tegnap egesz nap esett, szoval csurom viz volt minden, sok helyen konkret vizatfolyasok voltak.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
concret_hp
addikt
válasz JackFeryll #54848 üzenetére
attól függ mennyire sík, 30as átlag sztem mrá egész jó egyedül, 2-3nál többen nagyon ritkán bringázok, de egy 10es sorban 35ös átlagot is lehet hozni ugyanannyi erővel.
megjött az adamo replika, remélem még idén ki tudom próbálni
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Tothgera30
Ármester
Volt egy kis sarazás most is.
Ugye itt a váltókaroknál megtörtént az elmaradhatatlan modernizálás. Mivel nagyon bejött ez az Multi Release XT váltókar, így pár percben megtörtént a konvertálás, az XTR felé.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
MPowerPH
félisten
válasz maximilian4 #54889 üzenetére
Tolem csak 76km, autoval 1 ora. Hatranya, hogy egy ilyen utan az autot is mosni kell, mert a teto csorom sar volt, mire hazaertem.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Integrale
veterán
Manitou teleszkopokrol mi a velemeny? Ez egy hibatlan peldany, nem szorul szervizelesre meg egy ideig.
Illetve merevsegben mennyire jok egy Rock Shoxhoz merten?
Amit neztem 1600 gramm koruli, a tobbi hasonlo teleszkop mind 2000 vagy felette."Bad reklám is reklám too"
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Tothgera30 #54874 üzenetére
Kenda-hoz még nem volt szerencsém, de Conti Rubber Queen már volt, 2.4-es verzióban, még a kona stinky bringámon. Az nagyon durván jó gumi volt.
Nekem a Nobby Nic teljesen jól működött, csak a nyomásra kell figyelni, 2,5 bar felett már elég ideges tud lenni nagyobb tempóval, durva terepen.
Persze nyilván nem minden Schwalbe ugyan olyan jó, meg az igények sem egyformák mindenkinél.
A Maxxis minion DH és Ardent külsőkkel volt még jó tapasztalatom.Integrale: A Manitou egy nagyon nagy múltú gyártó. Régebben legendásan jó villákat csinált. Aztán volt egy pár év amikor a minősége csapnivaló volt, műanyag alkatrészekkel is tele voltak belülről. Az utóbbi időben újra magukra találtak. A probléma inkább a magyar szervizháttérrel van. Kevesen vállalják, mert kevesen értenek hozzá. Meg aztán olyan eset is sok volt, hogy szerviz elvállalta és nem tudta megcsinálni, csak szopott vele, ezért óvatosak a szervizek a Manitou villákkal. De az újabb modellek nagyon szépen működnek egyébként. Ettől függetlenül én inkább a Rock Shox, Fox, X-Fusion villákat ajánlanám, de ez még változhat.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz hszilard666 #54876 üzenetére
Nekem nincs vele tapasztalatom, csak a workhorse-al, de ha a hátad fáj (értsd: nem a vállad), akkor azon a jumbo se fog segíteni. Jumbo csak annyiban jobb a workhorse-nál, hogy mindkét válladon van a súly, nem csak az egyiken, de ettől még a hátadat ugyanúgy terheli.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
MPowerPH
félisten
válasz Runner_fxr #54896 üzenetére
Jaja, mar itt van nalam a masik. A villa az 140-es.
Don't Tread On Me
-
hszilard666
veterán
-
Integrale
veterán
válasz Runner_fxr #54894 üzenetére
Foxot nem talaltam a penztarcannak megfelelo, ~30e ft -os hasznaltpiaci aron.
"Bad reklám is reklám too"
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Mazda topik
- Félórányi kulisszák mögötti videón a South of Midnight
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja