-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solad
addikt
Ez egy hosszú emelkedőn nem opció, ott nehéz lenne negyvennel menni
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Lajkó
őstag
válasz Normi™ #52192 üzenetére
Nem sokat szoktam bicajozni, szóval nem ide vág!
Amúgy 178cm vagyok, a váz pedig 52cm-es. Ha a lábam ráteszem a pedálra akkor legalsó állásban nem tudom teljesen kinyújtani, a legfelső pontnál pedig pont vízszintes a combom, ha pedig ökölbe szorítom a kezem akkor a nyereg eleje és a bütykeim pont hozzáérnek az üléshez és a kormányszárhoz.
Baj lehet, ha valaki nem akar elfeküdni bicajozás közben? Aerodinamikát letojom, mert nem sietek sehova.
Jobban tönkre mennek az ízületeim ha nem fekszek, vagy ilyesmi?(#52191) ivana: Na jó, akkor most az van, hogy az ahead az is egy méret, a colos az a 22.2-es, a stucni meg lehet ilyen, olyan , és amolyan is?
-
Lehet,hogy nem vág ide,csak egy jó szándékú észrevétel volt.Nem aerodinamika,kinyírja a térdedet,csupán ennyi.Nem ettől fekszel el,hanem a helytelen beállítástól a műtőasztalon mikor operálják a térdedet.
Ha így akkor ok,ha nem akkor én nem erőltetném,de mondom csak egy észrevétel:
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
nagyúr
-
bandus
veterán
válasz Napfénysüti #52163 üzenetére
én ilyet néztem ki: [link], mondjuk szerintem nem tétel ezt két évente cserélni, ha azt nézed, hogy amúgy mennyibe kerül a bringa
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
5150head
senior tag
Sziasztok. Kilométerórás kérdés:
Az órák mennyire pontosak, mennyi szokott a tűréshatár lenni, 1-2 cm pontatlanság megengedett a kerékkerület megadásakor?
Azért kérdezem, mert kétféleképpen is próbáltam az órámat beállítani de Locussal összehasonlítva nem kapok pontos értékeket. (mondjuk a GPS is csalhat.)
Azt vettem észre, h az óra és a Gps között átlagsebesség kb 3km/h, legnagyobb sebesség kb 5km/h és megtett út 500m különbséget mér. (egy 8-10 km-es szakaszon)
Az órámon mm-ben lehet megadni a kerék kerületét. Próbáltam úgy h szeleptő szelepig gurítottam és megmértem a távot, meg úgy is, h szalagot ragasztottam a gumira körbe.
Amúgy egy 622/32 Rubena Flash külsőm van. Vmit elszúrok, vagy ennyi pontatlanság még ok? -
nagyúr
-
bandus
veterán
válasz Napfénysüti #52208 üzenetére
még idénre megrendeled, vagy csak a következő szezonra?
amit újítani szeretnék jövőre: az új lánc, emellé kap egy 105 hátsó váltót a gép meg egy kerékszettet
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
atok666
őstag
-
-
bunddog
tag
válasz concret_hp #52211 üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Frenky89 #52198 üzenetére
Az utolsó előtti, LTD Pro 2014 az FC-M 672 hajtóművel van szerelve.
(#52196) t1...ez nem is fog eltörni.
Goblin12...a Fuji nagy gyártó,ott vannak az országúti versenyeken is.Ebben az esetben viszont a Radon szebb is,jobb is....és drágább is,ugyebár.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 5150head #52207 üzenetére
Erről már írtunk egy csomót,elég nehéz pontosan belőni a kerék kerületét,a táblázat adatai általában nem jók.Felfújod a kereket szokásosra és egy fal mellett gurulsz a bringára ülve vagy 3 kerékfordulatot,megméred majd elosztod.1-3% eltérés szerintem elfogadható.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
nagyúr
-
Lajkó
őstag
válasz Normi™ #52204 üzenetére
A képeden látható úriember nekem már majdnem "fekszik" A lábtartás ok, de annyi...
Az alábbi kép a cél számomra!Napfénysüti: Volt szerencsém élőben szemügyre venni a holland kerékpárosokat, és ezeket a következtetéseket vontam le:
- Szinte mindenki kerékpározik napi szinten!
- Szinte mindenki úgy kerékpározik ahogy azt az alábbi képen is láthatod.
- Egy időssel sem találkoztam, akinek fájt volna a dereka; háta; térde...Akkor most ők tekernek helyesen, vagy mi?
-
-
Nem jött át neked a lényeg,nem a "fekvésről" vagy nem "fekvésről" van szó hanem a helyes pedál-ülés távolságról,de mindegy,kardozhatsz ellene,én csak javasoltam,kiszálltam.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
nagyúr
-
nagyúr
Kis helpet kérnék: ANT+-os USB sticket hol lehet jó áron szerezni?
Még kedvenc német oldalaimon is ilyen 40 eurókért láttam, nincs valami noném olcsóbb darab valahol? Ebből nem kell nekem feltétlen Garmin szintű...Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Valkűr #52221 üzenetére
Nekem az utóbbi van már 2 éve.Nehéz,4db 2A-s elem jár bele,de lehet vele éjjel is látni.Elég hamar letört a rögzítő pöcök a tartóról,vásároltam új tartót hozzá.Többször leesett,ütött-kopott de még mindig jól világít.
Fényerő:4,5;Felfüggesztés:3;Elem tartósság:3;Súly:2,5; Kivitelezés: 5. Villogás nincs,de nem is kell és ha újratölthető elemmel használod van rajta töltő csatlakozás is.(#52222) Lajkó...a nyeregben töltött idő és teljesítménycentrikusság a kulcs.Ráérősen tekerni napi 2x0,5 órát tökéletes ilyen testtartásban,óriási,fotelszerű nyereggel. Ha egyszerre egy óránál is többet tekersz,keményen és ne adj Isten hegyre fel,akkor már sem derekadnak,sem térdednek,sem hátsódnak nem lesz elviselhető ez a fajta tekerés.
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
válasz Napfénysüti #52227 üzenetére
ebay-en nem nézted? ez kb. a feléből kijön
-
ígyvanferi
addikt
válasz Napfénysüti #52226 üzenetére
Jó, de egész más napi 2-3 km-t munkába meg haza, vagy a kisboltig eltekerni, mint lenyomni 100-200 km-t egyhuzamban 30-as tempóval. Ez utóbbit persze nem lehetne ilyen testtartással (illetve jelentősen csökken így a hajtáshatékonyság, és a táv negyedénél kiszállnál, mert nem bírod).
Néha én is inkább a campingre ülök fel, és azzal megyek egy kiló kenyérért vagy a piacra a kosárral. -
nagyúr
Na ennyiért már mindjárt barátibb, köszi.
JackFeryll: igen én is így gondolom ezért sem ragaszkodom hogy Garmin legyen aminél ugye rögtön vastagabban fog a ceruza az árazásnál.
ígyvanferi: néha én is bénázok városban az outival meg tekerek barátnőmmel lassabb tempóban ksiebb távot de azon sincs gondom az üléspozícióval. Munkába mondjuk tényleg nem járnék vele de annak más oka van elsődlegesen.
Nemrég volt szerencsém egy női trekking bringával menni. Számomra egy borzalom volt. Még annyira nem is az egyenesebb üléspozíció miatt de az az instabilitás ami az irányítását jellemezte... Lenyomtam vele 50km-t de nem igazán élveztem.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
fpeter07
veterán
Úgy szokják beállítani a nyeregmagasságot, hogy a sarkadat a pedálra helyezed, tekersz vele és nem szabad tejesen kinyújtott állapotban lennie. Másik beállítási lehetőség, hogy felülsz a bringára és lábujjheggyel megpróbálod elérni a talajt. Nyújtózkodnod kell ahhoz, hogy de dőlj el.
Pontos beállításhoz meg minden tekerés előtt feljebb viszed a nyerget. Ha túl magas, akkor mindig előrecsúszol az ülésben, ha túl alacsony akkor meg térdfájdalmak jelentkezhetnek. Előbb-utóbb megtalálod a jó magasságot, amit véss az eszedbe. (vagy a nyeregcsőbe) -
-
Lajkó
őstag
Most komolyan!? Mindenkinek egyesével írjak le újra mindent?
Inkább feladom! Köszi! -
Megane2000
aktív tag
Üdv srácok!
Tavaly ősszel cseréltem monoblokkot a bringán. Azóta kb 1900-2000km-ert mentem vele, és megint úgy érzem hogy amikor ráterhelek tekeréskor akkor kopog..
Ennyi km után ilyennek kell lennie? :S -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Megane2000 #52241 üzenetére
Húzz utána egy keveset ha lehet.Nekem az octalinkesnél segített.
-
ivana
Ármester
válasz dellfanboy #52240 üzenetére
Először is ki kell mosni, az segít. Mondjuk most az enyém is nyikorog megint, elvileg ha letöröd a végét ráspollyal az segít, én ma szedem szét majd megírom az eredményt.
-
Megane2000
aktív tag
-
andrisbandi
őstag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz andrisbandi #52245 üzenetére
Amúgy nem vették már zokon, hogy csak a lámpádat látja, akinek szembe mész?
Van ilyesmi kézi lámpám, és tudom, micsoda légvédelmi reflektor fénye van...Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
andrisbandi
őstag
válasz -=RelakS=- #52247 üzenetére
Csak erdőben használom, ott refizek :-)
Amíg kiérek addig csak a "tompítottat" használom, és lejebb buktatom, hogy ne vakítsa el a szembejövőt. -
Goblin12
őstag
Hali.
Radon ZR Team 29 7.0 799€
Radon ZR Team 29 6.0 650€Eredeti honlap:
Radon ZR Team 29 7.0
Radon ZR Team 29 6.0A kérdésem az lenne, hogy hosszabb távra, tényleg megéri az a + 144€?
-
Frenky89
addikt
válasz Hasaggymeg #52218 üzenetére
Tuti, forrás? Csak, mert a táblázat a hivatalos katalógus szerint készült.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest