- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Unsign
tag
Sziasztok,
Félig kezdőként 29-er montit szeretnék venni. Szerintetek 170 centimhez és 70 cm átlépési magasságomhoz mekkorát nézzek? Aztán majd megpróbálom a boltban, ha megjött, csak nem szeretnék nagyon mellényúlni, kipróbálási lehetőség meg sehol nincs, ahol néztem.
Van 40, 44 és 48 cm-es stb. Gondolom a 44-es jó lehet, aztán meglátjuk. Látatlanban szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz Runner_fxr #42369 üzenetére
Jól néz ki. Kár, hogy nem az én árkategóriám.
-
Because
őstag
válasz Pttypang #42402 üzenetére
nekem legutóbb nem engedték a próbát, nem akarták összepiszkolni a gumikat (amúgy megértem)...
meg ugye nem egyszerű a dolog, nyereg függőleges, vízszintes pozija, fékkarok állása, hajlított kormánnyal is lehet trükközni, stucni hossza, pedál (pl. platformon kívül utálok minden mást) és lehet jó lenne a gép, de nem hiszem, hogy ezeket a beállítások vásárlás előtt elvégzik
[ Szerkesztve ]
-
dbala
tag
válasz RichieTri #42405 üzenetére
Na ez a téma engem is nagyon érdekelne. 27,5" vs 29". Egy régebbi Specialized fully-ról váltanék majd de nem tudok dönteni, hogy melyik méret legyen majd. Igaz még azt sem döntöttem el, hogy merev vagy össztelós legyen, igaz ezt főleg a pénztárca fogja majd megszabni. A jelenlegi 26" L-es bringát kicsit kicsinek érzem, kb. 190 vagyok.
Fox rugóstagnak a lockolhatósága nem működik. Tudtok ajánlani valakit aki ehhez ért, mert ebbe azért nem szeretnék belefogni.
-
zenwalk
senior tag
sziasztok
erről mi a véleményetek?
a jobb oldali fékváltókar nem működik - ezzel lehet valamit kezdeni?Az összefoglalóban nincs az ajánlott márkák között a Scott, miért?
-
entropy
tag
Sziasztok!
Gondolom sokan fordulnak azzal a kérdéssel ehhez a topikhoz, hogy bringa vásárlást terveznek, de nagyjából semmit nem tudnak az egészről, laikusok teljesen. Hát, én is ilyen volnék, tehát előre is elnézést kérek, ha hülyeséget kérdezek, de úgy gondolom, hogy jó kiindulópont lehet hardverapron érdeklődni egy adott témában.Úgy érzem, hogy számomra tökéletes kerékpárt nem fogok tudni találni, mert olyan igényem van, amit szerintem egy darab kerékpár nem tud tökéletesen teljesíteni.
Ezek a következők volnának:
- viszonylag gyors városi (Budapest) közlekedést tesz lehetővé, akár padkákról való gyors leugratás, gyors manőverek stb. mindeközben úgy, hogy nem halok bele abba, hogy gyorsan haladjak
- kényelmes, lehető legkevésbé legyen káros a gerincoszlopra
- krosszmotoros múltam miatt vágyakozom arra is, hogy esetleg néha lightosan off-road is helyt tudjak állni vele, pl. normafáról legurulni szép lassan, még véletlenül sem downhilles sebességgel, tehát strapabíró kellene hogy legyen
- mindenképp könnyű legyen, minél könnyebb súlya van, annál jobb
- az árat illetően rugalmas vagyok, de a lehető legjobb deal-t szeretem kifogni, azaz várakozok akár hónapokat arra, hogy egy igazán jó vételt találjak. De iránymutatónak mondjuk 100 000 ft-ot jelölnék meg.Utánanézegettem az igényeim alapján, hogy milyen stílusú kerékpár illene hozzám és leginkább a trekkinget gondolom a MTB mellett. Mindenképp kíváncsi vagyok profik véleményére, mert tényleg nem tudok túl sokat a kerékpárokról.
Konkrét márkájú kerékpár ajánlatokat nagyon szívesen fogadok, mert a márkákban sem vagyok otthon. Kelly's quartz-ot találtam első próbálkozásra, de mivel nem értek hozzá nem húz semerre még a szívem.Előre is köszönöm a segítségeteket!
Szerk.: 182 cm és 70 kg vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fpeter07 #42416 üzenetére
Én se gondoltam volna de nagyban akarat kérdése. Engem az motivált hogy ne valljak szégyent. Fájt ugyan de sikerült pedig még hosszú szakaszn a szél is ellenünk volt.
Higgy magadban.Ma szereltem, feldobtam a sort meg a gumikat az új ketlrekekre. Holnap ha végre a bringán lesznek teszek fel képet. De ez a Zonda már most lenyűgözött.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
7
addikt
válasz Napfénysüti #42417 üzenetére
Akárhogy is, szép teljesítmény. Nekem a legtempósabb az volt, amikor 60-at tekertünk le kb. 2:20 alatt (tiszta menetidőt nézve). De ott félúton volt egy kis pihenő is.
-
nagyúr
-
Def26
félisten
Szét szeretnék nézi külföldi webshopokban kerékpár alkatrészek után. Van olyan amit ajánlotok?
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
nagyúr
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Unsign #42401 üzenetére
Szia! 29"-es montit 175 centi alatt nem igazán szokás ajánlani, mert még a legkisebb méret is hosszú lehet. Persze vannak akik 170 centi körül is bevállalják egy S-es vázzal. Én inkább a 27,5"-ös kerékkel ajánlanék neked mtb-ot, Itt is valami kicsi vázzal. A tényleges felső cső hosszt nézd (csőközéptől csőközépig mérve), az talán a legfontosabb adat. Neked kb 540-545mm hosszú a jó. Ettől kicsit el lehet térni, ahogy kényelmesnek érzed.
Ha mindenképp a 29"-hez ragaszkodsz, akkor csakis a legkisebb vázzal. Ha van 40 centis, akkor azt. Kipróbálási lehetőség csak olyan boltokba szokott lenni ahol vannak befogva teszt bringák, ezt sajnos nem minden bolt engedheti meg magának. De vannak ilyenek.
Szerintem az is sokat segít ha ráülsz a boltban, már akkor is fogod érezni ha kényelmetlen, túl hosszú.
Egyébként annyit szerintem mindenki megenged ,hogy gurulj vele a bolt előtt pár métert.(#42409) dbala: Szia. Nekem volt mindkét kerékmérethez szerencsém, merevben és fullyban is.
Az én véleményem az, hogy ha merevben gondolkodsz akkor egyértelműen 29". Fully-ban 130mm-es rugóútig is simán mehet a 29", 140mm-től van értelme a 27,5"-nek.
A magyarázat nem bonyolult, 140mm-től már igen komolyak a lejtőző képességek, aki ilyen gépet vesz az feltehetően csapatja is rendesen, itt zavaró lehet a 29"-es kerék kicsit lomhább kanyarodása.
140mm-es rugóút alatt viszont nem zavaró, mert ott nem tudsz olyan tempót menni, a bringa nem engedi. Viszont élvezheted a 29"-es kerék előnyeit, jobban tartja a sebességet, jobban átgördül az akadályokon.
Egyébként a vázgeometria is nagyban beleszól a dolgokba, 29"-et érdemes neves gyártótól venni, mert vannak egész jól manőverezhető, fordulékony 29"-es gépek is, meg vannak, lomha, parasztbiciklis 29"-ek is.
190centihez már XL-es vázakat nézz. Az L-es valóban kicsi lehet.Rugóstag szervizben Budapesti boltokat tudok ajánlani, Probike, Dr.Bike, Alpinbike, Bikemen.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz entropy #42414 üzenetére
Szia! Így első olvasásra úgy gondolom, hogy amit te keresel, az sajnos nem a 100 ezres kategóriában található. Egyébként, hogy mennyire fáradsz majd el a tekerés közben azért az edzettségedtől is függ nagyban. Nem tudom milyen sportmúltad van, de ha nem vagy jó kondiban akkor egy pehely könnyű bringával is el fogsz fáradni.
De nem kell aggódni, mert ha rendszeresen tekersz akkor viszonylag hamar eljuthatsz egy közepes szintre edzettségben.Leginkább gerinckímélő bringák a kényelmesebb trekking kerékpárok, illetve a fully mtb kerékpárok.
Jó minőségűt egyikből sem kapsz 100-ért újonnan, de még használtan is necces lesz.
Én egyébként vagy egy Cross trekkinget ajánlanék, vagy egy 29"-es mtb-ot. De 150-160 alatt nem igazán tudnék olyat mutatni amire azt mondanám nyugodt szívvel, hogy ezek tényleg jó minőségű kerékpárok.
És még a 150-160 ezresben is elég alap a rugós villa. Itt még valódi csillapítást ne is keress, elég fapados szerkezetek. Komolyabb villákat, amiben mondjuk levegős rugózás és hidraulikus csillapítás van, olyan 250ezres és drágább bringákban láthatsz. Minőségi fully mtb meg 500-600 ezertől indul, kb ott az a belépőszint, ez meg aztán pláne messze van a 100 ezres elképzelésedtől.
Márkában nagyon sok jó van, Cube, Focus, Bergamont, Kross, Merida, Cannondale, KTM és még jó pár egyéb márka. Kelly's se olyan rossz, de én azt a márkát annyira nem kedvelem.Egyébként mi számít neked már könnyűnek? Mert a valóban könnyű bringák nem olcsók.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz Novics #42427 üzenetére
Itt nézelődj, ez elég olaszos.
Mindjárt jönnek hogy szar a Joytec, de van szarabb, ez nyugtat. -
rétisün
veterán
válasz fpeter07 #42416 üzenetére
egyrészt ugye nincs outid (ha jól tudom), másrészt én se megyek ilyen átlagot
de persze nem is mehetek, mint a fórum legkényelmesebb outisa (bár nem is tartom magam outisnak)
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok!
Kezdek egyre jobban elszontyolodni, ugyanis sehogy sem sikerül pontot tenni az első (keréknél lévő) tárcsafékem beállítására. Már háromszor vittem idén szervizbe a cangát, és mindháromszor jó volt a fék beállítása amikor átvettem, de X kilométer után megint beleért a pofa a tárcsába. Két kerékpárszervizben is megfordultam. Az utóbbi beállítás óta olyan, hogy amikor állóhelyzetben pörgetem a kereket, akkor jó, de amint jobban bedőlök egy kanyarban, emelkedőn nagyobb terhelést kap az első villa, vagy kiállva kezdek tekerni akkor surrogó, esetenként ciripelő hangot kezd adni. Most már annyira nem idegesítően hangos, de még mindig reprodukálható. Illetve mintha az első agy felől furcsa tompa nyekergést is hallanék néha, ami más, mint a ciripelő, egyértelműen fék felől érkező zaj. A legutóbb a féket előttem állították be. A kerék megfelelő pozícióba lett berakva a villába és után kezdődött a fék állítgatás. Nagyon idegesít már, hogy ennyi pénzt kiadtam a bringára, de nem tudom 100%-os állapotában használni. (Nem suttyó szervizekbe viszem, mindkettővel elégedett vagyok alapvetően, több más ok és tapasztalat miatt is. De ezt a r*hadt féket nem sikerül beállítani...)
Ti mire gyanakodtok? Lehet az aggyal nem jó valami? Vagy mi miatt állítódhat el és jönnek elő ezek a fura zörejek? Vagy a villának ekkora lenne a "kilengése"?
Cube Nature Pro bringám van és Shimano BR-M395 hidraulikus tárcsafékem 160 mm tárcsával. (Nem a linkelt boltban vettem a kerékpárt!)[ Szerkesztve ]
meg
-
TakiUZ
tag
Ez milyen vétel lehet?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz peugeotmate #42431 üzenetére
Egy tárcsaféknek előfordulhat hogy van egy kis hangja néha, ez egy 1 milliós bringánál is előfordulhat. Ha alapvetően nem ér bele a tárcsába a betét amikor megpörgeted a kereket, akkor okés a beállítás. Menet közben, kiállva tekerésnél, meg kanyarokban simán cicereghet, pláne egy olyan alap kolbász villával mint ami neked is van. Egy gyors zár nem fogja olyan stabilan a kereket se. Amit te szeretnél az átütőtengelyes montiknál lehetséges, ott van olyan merevség, hogy nem tudod kiállva, kanyarokba se megcsavarni annyira hogy ciceregjen a tárcsa. Viszont ha nagyon felmelegíted, mert csapatsz egy komolyabbat a hegyről, brutál fékezésekkel akkor a hegy alján már cicereghet egy kicsit egy komolyabb montin is, aztán abbahagyja. Szerintem ne foglalkozz ezzel.
Esetleg még az lehet valós probléma, hogy nem megy vissza az egyik dugattyú rendesen a helyére és tényleg túl közel van a betét, de ezt egy normális kerékpár szervizben észrevették volna.Illetve néha 8-as lehet a tárcsába is, hiába állítják be jól, használat közben előfordulhat, akkor azt ki kell szedni, csak jó szem kell hozzá, meg egy kis kézügyesség.
[ Szerkesztve ]
-
fjudors
aktív tag
válasz Runner_fxr #42425 üzenetére
ezekkel a kerékméret ajánlásokkal (nem ezzel konkrétan, hanem általában) mindig az a bajom, hogy nem értem...
szvsz többet számít a geometria, mint a kerékméret. Hiszen ha egy 29-esre 28-as külsőt rakok, akkor szinte olyan, mint egy ballonosabb 27,5-es, nem? Viszont 28-as külsővel nagyobb lesz a sárférőhely, illetve kényelmesen lehet ballonosabb gumit felrakni.
ezt a felsőcsőhoszt is mindig piszkálom,mert a tényleges távolság a vízsszintes hossz, ami változik a beépített villa függvényében.Ráadásul gyártónként és stílusonként is eltérhet a fizikai csőhossz a valós, vízszintes távolság egyezőségével. De amikor ülünk rajta, akkor a vízszintes távolságot érzékeljük, nem?
-
nagyúr
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Képek és leírás alapján mi a véleményetek erről a bicikliről? Ha jól láttam ez a váz ideális a testmagasságomhoz (194cm) -
nagyúr
-
bandus
veterán
válasz Napfénysüti #42435 üzenetére
gyönyörű
a sor is 105, vagy valami más?"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
zenwalk
senior tag
válasz Napfénysüti #42438 üzenetére
Mivel jobb mondjuk egy Ultegra, mint ez a 105-ös szett?
Egyébként a FUJI mint márka mennyire, ismert, elismert, megbízható? -
nagyúr
válasz bandus #42439 üzenetére
Igen egy vadi új 12-25-os CS-5700-as sort kapott. A gyárin egy 11-28 CS-4600 Tiagra volt de gondoltam így lesz két komplett kerékszettem és akkor már miért ne 105 legyen (lánc, váltók is 105-ösök).
Amin nagyot lestem: mindkét kerék agyán volt egy papír egy checklisttel hogy ellenőrizve lett és egy aláírt monogrammal hogy ki szerelte össze.
Meg alapból kb annyi papírt adtak mellé mint egy okostelefonhoz.zenwalk: állítólag inkább tömegben van eltérés már egy 105 is bőven jó akár amatőr versenyzésre. Nekem is 105 váltószett van fent igaz újabb (5700-as) és emelkedőn felfelé terhelés alatt is marha gyorsan pakolja a fokozatokat ha jól van beállítva.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
rétisün
veterán
válasz Napfénysüti #42435 üzenetére
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
zool1
őstag
Még mindig keresek mtb 26"-os vázat. A régi vázam szeretném lecserélni. Webes boltokban nem is lehet már nagyon kapni. Esetleg tudna valaki boltot vs konkrét ajánlatot azt MEGKÖSZÖNNÉM!
u.i.: ha esetleg nem passzol a kérdésem a topik témájához, illetve nem elég drága az általam keresett dolog az észrevételhez kérlek jelezettek.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
fjudors
aktív tag
hm?
most a jelölés mértékegysége hogyan jön a gumimérethez?
nem értem...a felniméret nem függ össze a köpeny méretével egyértelműen..pontosabban a felniméret különbségével nem egyenesen változik a futófelület méretea mértékegység meg nézőpont kérdése, de akkor se értem, hogy jön ide..a 29-es monti azért 29-es, mert ez a mérete, a nadrágot is úgy veszed ha kényelmest akarsz, nem 52-est meg 904 mm-est, meg XL-est kérsz, hanem W36L34-et pl...
vannak dolgok, és vannak szabvány jelölések.tudom, divat nagymagyarnak lenni, de a vízszerelésnél is colos csövet raksz be lefolyónak, nem 25,4-est...maradjunk annyiban, hogy szerinted marhaság, de több millió ember vígan és egyértelmüen használja...
villanyaknál is használod, colos , egynyolcados...stb.
col vagy zol vagy inch? esetleg hüvelyk ?
nem ekkora probléma, hogy mindig le kelljen írni...mellesleg, amiket felírtál, csak az elterjedt típusok, a 26-os nem feltétlen 559, igaz annak nem is 26 a jelölése..
müszaki dolgoknál vannak jelölések, amiket célszerű elfogadni..mert ilyen erővel a mm is lehetne marhaság, meg lehetne azt is szüntetni, meg a cm-t, hoszen van 0 meg tuzedesjel...
[ Szerkesztve ]
-
-
entropy
tag
válasz Runner_fxr #42426 üzenetére
Köszi a segítséget!
Súlyban nincs elképzelésem, a lényeg csak az, hogy minél könnyebben lehessen vele manőverezni, egy kerékre emelni a padkák miatt, fel-le ugratni vele szükség esetén 1-1 városi akadályról.
150-200 körül milyen jó minőségű kerékpárt tudnál ajánlani? Nagy segítség lenne, ha tudnál mondani néhányat MTB és cross trekking vonalon. A fully MTB pedig akkor ezek szerint nem játszik még ilyen árkategóriában.
Hirtelen találtam egy ilyet Ez még a "nagyon nem érdemes megvenni" kategória fullyban?[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz fjudors #42446 üzenetére
Az a baj, hogy inkonzisztens, épp ezért semmi értelme, nem a collal van a baj, hanem, hogy teljesen random méretek vannak. Mert ugye van még 590 ami szintén 26", 630 ami teljesen értelmetlen módon 27", 635 ami meg szintén 28, de ezek ősrégi méretek. Meg, a 622 montiban 29", outiban pedig 28, végképp hülyeség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Formula-1
- OLED TV topic
- BMW topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest