- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
válasz dom1n0 #303522 üzenetére
Egyszer volt láncszakadásom túrán, jól jött a patentszem. Láncbontó van a multitoolomon, működik, használtam. Ezt használom: [link] Egy másik alkalommal nem nekem kellett, hanem segítségül másnak.
A legtöbb multitoolos láncbontó olyan, hogy imbuszos kulccsal lehet működtetni, ha az imbuszkulcs ugyanazon az eszközön van, mint a láncbontó, akkor azt nehéz lesz használni Az enyémen a szerszám két részre szétszedhető, és a hozzávaló imbuszkulcs nem azon a felén van, ahol a láncbontó (szerencsére). Szóval erre nem árt figyelni. -
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #303554 üzenetére
a darevie az kicsit szűkebb fazon az ykyw-nél, vettem mindkettőt, 180/66-ra az L-es kicsit laza. (de nálam van zsír derékon és hason bőven)
meg egy vendullt véletlenül XL-est, az baromi nagy
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
válasz dom1n0 #303522 üzenetére
volt, sunrácse 8 sebis lánccal, 200kmen belül. azóta hordok magamnál láncbontót is, patentszemet is.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Friczy
senior tag
válasz dom1n0 #303556 üzenetére
Ez működik magában is, nem imbuszkulccsal kell működtetni.
Az általam linkelt egyik előnye, hogy van rajta egy 15-ös kulcs is, ami persze nem nekem kell, de ha a feleségemmel együtt megyünk, akkor jól jön (az agyváltós hátsó keréknek 15-ös anya a rögzítése).[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz dom1n0 #303151 üzenetére
Németes eljárás margójára. Bike24 rendelés, rendesen kitöltöttem a címet, de a visszaigazoló emailben házszám nélkül jelenik meg, erről screenshotom is van. Írtam egy emailt nekik róla, válasz:
"As soon as we have received your order and all items have been reserved, the preparation for dispatch starts automatically and any changes are no longer possible."
Inkább kiküldené a paraszt német egy házszám nélküli címre, minthogy a kisujját megmozdítsa.
-
mauimagic
senior tag
válasz Speedy007 #303545 üzenetére
Nem az adott alkatrésszel hajt el hanem a kerékpárral mivel nem ott vettem náluk így nem nyúlnak hozzá mivel új.
Lefordítom Neked: "Köszi hogy ránk gondoltál, vidd oda ahol vetted"
Ha valakinek bármilyen szerelési művelet a vonatkozó Park Tools-os videó alapján nem egyértelmű, akkor nagy valószínűséggel nem is érdemes próbálkozni, mert drága lesz. Szerintem. -
jjeahh
nagyúr
válasz RobbyJr #303549 üzenetére
Ykywbike, Darevie, Vendull, Kemaloce, Donen, Racmmer stb, szerintem ezeknek kb. azonos a méretezése, de a szabásuk más, pl az Ykywbike általában viszonylag rövid. Nekem az összes kínaiból eddig S-es kellett, ahogy pl. a Triban, Van Rysel, Assos, Pearl Izumi, Ziener mezekből is, de a múltkor felpróbált Castelli és Scottból is az S-es volt jó 168/54kg-ra. Szerintem nézd a mérettáblázatot, a revieweknél a képeken lesd meg hogy áll a vásárlókon és így nagyjából be tudod lőni a méretet. Néha előfordul, hogy egy mérettel kisebbet veszek az ajánlottnál, ha a táblázat és a fotók azt sugallják, hogy az ajánlott méret nem lenne elég testhezálló.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mezga Aladár
veterán
-
RobbyJr
őstag
Köszi mindenkinek!
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Speedy007
őstag
válasz mauimagic #303561 üzenetére
Amikor "bonyolult" vagy is ismeretlen műveletbe kezdek amit az életben nem csináltam elsősorban szeretem ha van magyar útmutató vagy magyarázós videó esetleg szájba rágós ( így szedtem szét és zsíroztam be a logitech G29-be a potmétereket a pedálnál), ha ez nincsen akkor meg nézek 2-3 videót vagy le írást és ha egyeznek valamilyen szinten akkor bele vágok. Ugyanitt akkor szívesen elfogadok bevált szerelési,telepítési út mutatót .
-
dom1n0
senior tag
válasz dom1n0 #303548 üzenetére
Még egy kérdés, most SLX láncot adtak a montihoz gyárilag, rendelek még egy láncot tartalékba/váltásnak, érdemes XT-t, vagy bármi drágábbat venni, vagy maximum súlybeli difi van?
Igazából országútin ugye sram flattop lánc van, ezzel nagyon elégedett vagyok, de nem vagyok benne biztos hogy a sram flattop mtb lánc jó kombó az XT váltóval meg Cannondale hajtúművel... -
Speedy007
őstag
válasz mauimagic #303567 üzenetére
Hát az annyira nem vagyok az összerakás talán még menne is de főleg attól tartok amikor légteleníteni kell meg attól is hogy Servowave -s már az M6100-s emiatt a fékkar vissza jelzése teljesen más lesz mint a BL-MT401-nek ami nekem emiatt nehezítő tényező.
Talán holnap az első féknek neki ugrok az le és fel kell csavarozni a megfelelő helyre így nem lesz gond hogy elsőre nem fog menni. Hátsó lesz majd a nehezebb mert az vázon belül kell elvezetni[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #303569 üzenetére
2 watt az 2 watt a macskarúgjameg -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #303556 üzenetére
Nekem ilyen van ~8-10 éve (elsőt elhagytam valahol), ajánlom.
#303566dom1n0...olyan kicsi az értékkülönbség az árak között, hogy XT.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
mexel
veterán
válasz mexel #303506 üzenetére
Szétszedtem a váltón a clickboxot, összeraktam ahogy kell, most úgy tűnik jól váltogat a bringa.
Egy kérdés mert még soha nem volt ilyen 7 sebességes agyváltósom.
4-es van kbközépen, bejelölve,. gondolom általános városira. Ha lefelé váltok, akkor annyira mennek lefelé a sebességek, hogy 1-2-ben szinte használhatatlan. Tekerni kell millióval és semennyit sem halad kb. Az 5-6-7 ami igazából használhatóbb, de a hatos sem olyan hú de kajak érzésre. ( azaz nem nehéz tekerni igazán) Ezek ilyenek? -
Ringman
nagyúr
válasz mexel #303572 üzenetére
itt vannak az áttétek: [link]
Tekerni kell millióval és semennyit sem halad kb
attól függ,hogy sík terepen használod v hegynek felfelé. minden váltó ilyena közepe azért van bejelölve, mert az az 1:1-es áttét és szereléskor is abban a fokozoatban kell lennie.
a "nem nehéz tekerni" érzést lehet orvosolni nagyobb lánctányérral vagy nem 50-es pedálfordulattal kell tekerni (ami amúgy sem jó hosszú távon az ízületeknek)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz monster95 #303507 üzenetére
Szerintem nincs ott semmi piros csík, ugyanakkor persze nem árt ha látta egy orvos is, nem valami szép így ránézésre. Mindenesetre pillanatragasztót, PUR habot, sziloplasztot és hasonlókat ne nyomj bele, sőt az orvosnak se említsd, hogy ilyent egyáltalán hallottál, továbbá szerintem ne kötözd ilyen vízálló sebtapasszal, hagyd levegőzni amikor csak lehet, Tetanus baktérium is anaerób az idő előtt bezárult mély sebek a kedvencei. Jobbulást!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
GalaHU
őstag
Elektromos rásegítésű bringa vásárlásán gondolkozunk (egy női, egy ffi) de két kérdésre még nem találtam egyértelmű választ:
1. Már évek óta Thule tetőcsomagtartós bringaszállítóm van, nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak az alapfelfogatókat kell variálni ès a sokadik kocsira passzol. Magát a bringákat is egymagam fel tudom rakni, mert a vázat a középső agy felett megtartó kar U-alakú, és addig se esik le a bringa amíg rögzítem. A kérdés az, hogy az e-bringák vázrésze nem lesz-e túl széles a befogatáshoz? Sajnos a Thule oldalán nincs erről a méretről adat (van egy újabb verzió belőle) és a bringák adatlapján sincs ez a méret részletezve. Nyilván egy konkrét bringát lemérhetnék, de amiket kinéztünk azok mind rendelősek, nincs képem habokra lerendelni. Ti általánosságban hogy szállítjátok az e-bikeokat?
2. A másik kardinális kérdés, hogy a kiszedhető akkus modelleknél az akksi kiszerelt állapotban is tölthetô? Ez fontos lenne, mert ha elmegyünk egy többnapos körtúrára nem biztos hogy minden szálláson lesz lehetőség a bringatárolónál tölteni, sőt, igazság szerint inkább a kocsi tetején szeretem hagyni a bringákat lezárva. Az akksi meg magában töltődhetne a szobában.
Bocs ha nagyon lámák a kérdések, de rengeteg paramétert kell összeraknom, tapasztalat nélkül, pláne hogy 6 számjegy alatt kéne maradni bringánként.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
mexel
veterán
válasz Ringman #303573 üzenetére
Köszönöm! A nagyobb lánctányér jó ötlet, ezen igen kicsi van elől. Fura is volt. Ha nagyobb lenne jobban tetszene. Mondjuk sajna ez a bringa nekem nem jó, 46cm a vázméret, éb 182 cm vagyok de irtóra nem kényelmes. Ha jól láttam trekkingből legalább 56-60-as kellene.
Köszi a linket is ez hasznos. Ügy gondolom szerzek nagyobb vázat a bringára, de ezek a kerekek ezzel a váltóval maradnak mert egyébként tetszik[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
válasz GalaHU #303575 üzenetére
Gondolom Thule ProRide tartóid vannak, a hasznos teherbírása 20 kg.
Nem tudom mennyire nehéz egy ilyen bringa, de ha ki tudod venni az akksit, az azért előny a szállításnál.(kíváncsi vagyok, hogy végül melyik bringa lesz a nyerő. a páromnak is jól jönne egy rásegítéses paripa, hogy partiban legyünk, talán többször eljönne velem)
-
MPowerPH
félisten
Vasarnaptol szamolva en eddig 370km -nel jarok. Kezd jonni az ero visszafele. Ma direktben a veget megnyomtam, 3 oras tekeres utan meg 45 percet 160-170 utes kozott tartottam a pulzusom. Most vagyok ugy, hogy kiegyenlitette egymast a labizomzatom es a keringesem.
370km azert erdekes, mert ebben talan meg van egy 60km -es kor, es a lanc eddig birta. Fozos waxrol van szo, Molten Speedwax. A hajtas patyolat tiszta, de most mar nagyon hangos. A lancon meg van wax maradek, de gondolom a belsejebol mar tavozott. Pedig le mernek eskudni, valaki itt irta, hogy neki elmegy nagyon sokat. Pedig tenyleg femtisztara lett eloszor pucolva. A melegitest is ugy csinalom, hogy ahogy eleri a 93-93,5 fokot, szinten tartom par percig, meg razogatom, ahogy kell. Lanc a waxal egyutt melegedik. Lehet valamit itt rontok el, passz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zsola32 #303578 üzenetére
Fú az én jobbik felem hallani sem akar róla, sőt, csak akkor említem is egyáltalán meg neki az elektromosságot ha tényleg össze akarok veszni vele.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz mexel #303576 üzenetére
1. Elektromos rásegítésű kerékpárok2. Tetőre rakással óvatosan, pedelecnél gyakori a 25 kilós gép, azokat nem fogod csak úgy emelgetni...3. Noko Bikes még mindig. Van amúgy alternatíva, de én mindenképpen a hátsó kerék motoros cuccokat nézném (FSA, Mahle motorok), a középmotorosokat hagyjuk meg a montenbájkosoknak.4. Persze jó lenne tudni, hogy egyáltalán milyen műfajban keresgélsz.Ja, most látom, hat számjegy alatt kéne maradni bringánként. Akkor felejtsd el az egész projektet. Annyiért tetőcsomagtartó nincs, nemhogy bringa.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Lacerta
aktív tag
válasz GalaHU #303575 üzenetére
- Ha egy bringatartó alkalmas villanybiciklihez, arra 30 méter magas, lángoló betűkkel rá szokták írni. Csak mert hogy a user tudja, hogy miért van ott egy 1-nél lényegesebb magasabb szorzó a sima tartó árához képest.
- Mi általánosságban nem szállítjuk sehogy az e-bike-okat, ez analóg topic. Vagy ha igen, nem itt tárgyaljuk meg, mert balhé lesz belőle.
- Van erre külön szaktopik, ott jobban tudnak segíteni mind tartó-, mind akku tekintetében.
- 6 számjegy alatt dollárban, euróban. Forintban tutira nem.[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
-
Ringman
nagyúr
SRAM RED XPLR Gravel Groupset In-Depth Review
13 sebesség
-
ZavaBalazs
őstag
válasz dom1n0 #303550 üzenetére
akkor te nem vagy ajeró, én még 89 kg (és 185 cm) mellé vettem meg a 2XL-est, nem kellett alá fűző mondjuk azt hiszem 185 cm-90kg volt a gyárilag megadott felső határ a 2XL-re. persze egy mérés nem mérés, de nekem bevált a mérettábla.
#303533mexel: valószínűnek tartom, hogy a váltós kérdés megválaszolatlanul maradásából nem lesz egészségügyi problémád, ellenben a fenti sebbel egyébként nem gyakori errefelé az agyváltó, szóval simán lehet, hogy azért nem kaptál választ, mert akik addig olvasták, nem tudják (látom azóta már megoldódott), nem kell türelmetlenkedni.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #303588 üzenetére
Mellboseget mertem, az nekem 102cm, ok a 3xl-hez irjak a 100cm-t ,igy fit
-
Ixion77
addikt
válasz dom1n0 #303566 üzenetére
Megmunkálási és bevonat különbségek is vannak, amikből tartóssági különbség is adódik. Az XT-t ajánlom, de ha nem vagy a láncápolás megszállottja, akkor még az XTR is rentábis lehet. Annak van a legtöbb fülete a legkeményebbre megmunkálca. De ha úgyis vaxolsz, akkor az XT a legjobb ár / érték arányú.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
monster95
tag
Voltam ügyeleten.Nem dicsért meg a doki de nem is kaptam
fejmosást.
Leszedte csipesszel az összes bőr darabot,meg a genyet is
kiszedte.Hát nem esett valami jól. -
dom1n0
senior tag
válasz Mezga Aladár #303597 üzenetére
Szabó Miki meg szakértők szerint nem játszott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.