Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Kalandoroknak olcsó okosgörgő alzáról:
Thinkrider X5-2 99k -
ZolkoW
őstag
válasz attiss66 #304723 üzenetére
egy alapabb decás testösszetétel-elemzős van, annak a pontosságával (mérés megismételhetőségével) meg vagyok elégedve, csak kissé gyorsan meríti a gombelemeket, de az előzőt épp azért cseréltem le erre, mert az nagyon össze-vissza mért, pedig akkoriban mindegyik ez a ~6 ezres kategória volt.
Most mondjuk valami okosabb Xiaomit, vagy a 6030D által reklámozott Omront venném.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Ixion77
addikt
válasz Dark Archon #304747 üzenetére
"A racsni hangjára meg azért össze szokták kapni magukat."
Na ezért kell hangos racsni!
De tényleg. Régen mikor csak néha-néha bringáztam, kifejezetten örültem hogy majdnem néma racsnim van. Mióta aktívabban gyűjtöm a kilométereket, már többször eszembe jutott hogy kellene keresni valami kimutatást hogy melyik a leghangosabb racsni, és olyat szerezni... Ha nem akarom hogy kerregjen, úgyis tekerem."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Dark Archon #304747 üzenetére
persze, én is lelassítottam 40-ről kb 10-re (mondjuk utólag kiderült, hogy ha nem teszem, akkor csak simán átgurultam volna köztük a pórázon ), úgy közelítettem meg őket, nem vagyok hülye. inkább azzal van a bajom, hogy egy ilyen forgalmas bicikliúton nem kéne teljes szélességben foglalni az utat (oké, ahogy közeledtem, szétrebbentek, de akkor most ezt minden 10 másodpercenként érkező biciklisnél el kell játszani?), és hagyni a kutyát szabadon rohangászni. megvan annak is a helye, szerintem ez nem az.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
attiss66
senior tag
válasz Hasaggymeg #304748 üzenetére
A mérleg mondhat, amit akar , így is sokan azt mondják, hogy "de sován vagy", össze vagy szakadva/oszt pont most, amikor a legtöbbet edzek/300-400km hetente/. De a kritizálók miatt nem fogok visszahízni 86 kilóra, mint amiről elindultam.
Vagány az a bringa, szerintem jóval többen megbámulnák, mint a Ridley-met , főleg, ha még a bringás szerkó is ilyesmi lenne
Zolkow304752: köszi, megnézem az Omron-t[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #304754 üzenetére
Tavasszal volt a Mátrában futóverseny, és Mátrafüred elején direkt szépen kettéválik az út, külön bicikliút, és gyalogosoknak.
Nem kell mondanom hol voltak az agyhalottak, és még megsértődtek amikor szóltam hogy jönnék -
stickermajom
addikt
Ez a Colnago elég prémium már? [link]
-
RobbyJr
őstag
válasz stickermajom #304758 üzenetére
Az ilyet büntetni kellene, aki ilyet művel vele
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz attiss66 #304759 üzenetére
Nekem ilyen van vagy 10+ éve. Ajánlom...csak, hogy könnyebb legyen a döntés.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
avl
senior tag
válasz Hasaggymeg #304761 üzenetére
Érdekelne - másoktól is -, ha 3szor egymás után elvegzed a “procedúrát” (ráállsz), akkor mik az értékek, mekkora különbségeket ad
-
Ringman
nagyúr
el akarok majd menni ensportos laktátküszöb-mérésre (nem igazán indokolt, de egyszerűen érdekel), így hogy 4-5 hét kimaradt a bringázásból - múlt hét óta edzek, de teremben, nem bringát - kb. mennyi ideig érdemes "visszadolgozni" magam, mielőtt foglalnék időpontot?
---
apple watch vo2 nagyon pontatlan? (gondolom igen)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ez semekkorát, talán 100 gr ide, vagy oda, de az is a kerekítés miatt. Leveszem 175 grammos órámat és máris jó súlyban vagyok...vagyis gondolkodás nélkül visszaköszön a kijelzőről a súlycsökkenés. ...ugyanakkor csak remélni merem nem pontos a testzsír % mérése, mert enyém, a jó BMI ellenére, erősen nem kirakatba való.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Csokicsibesz
tag
válasz Ringman #304765 üzenetére
A teszt mindig adott állapotot mér. Azt szokták ajánlani, hogy célszerű egyszer az alapozó időszak előtt elmenni (szezon vége, szeptember - október körül), aztán pedig az után, hogy látszódjon mennyire volt eredményes a munka. Egyébként meg 4-6 hetente lehet újra tesztelni, hogy látszik-e változás.
Igazából most már simán otthon is megcsinálható a teszt, egyedül a laktát szint mérő az amit külön be kell szerezni (ha van görgőd).
-
Ringman
nagyúr
válasz Csokicsibesz #304767 üzenetére
csak butagörgőm van (és azt sem használom), laktátmérő meg ahogy látom 180eur+fogyóeszközök. [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ixion77
addikt
válasz ZolkoW #304763 üzenetére
...viszont mint a legtöbb nagy márka, gyárt a drága jón kívül olcsó sz*rt is.
Én ilyen Silvergeart vettem tavaly, mert ha súlymérésen kívül bármit akar az ember akkor kell a 8 érzékelő, az olyanokból meg ez volt a legolcsóbb.
Működik rendesen a mérleg is meg a programja is. Az adatok megbízhatóságáról nem tudok semmit, mert nincs más amivel összehasonlítsam. Visszajelzések szerint sokaknak van gondja vele bluetooth téren, de nekem mindig hibátlan volt a kapcsolat."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
avl
senior tag
válasz ZolkoW #304764 üzenetére
#304766Hasaggymeg : 1 menetben ez o.k. ...de külön menetben is ? (bekapcs - mér - kikapcs - bekapcs - mér - kikapcs - bekapcs - mér)
persze nem lényegi kérdés, de nalam sokadik alkalom, hogy a 2. es 3. fenti modon mérésre ~1.0-1.2 kg-mal kevesebbet mutat, fogalmam sincs miért
testzsír: ezt mar linkeltem korabban, nem olyan gyenge: [body-fat-calculator] [link]
-
Speedy007
őstag
válasz ReFleXx #304773 üzenetére
Azt még nem fejtette ki , pedig anyósom is mondta neki hogy ne legyél már ennyire hülye párodé pedig női vázas .
Végül is nem heroin áron kettő kerékpárt néztünk ki (ez azért fontos mert úgy is reszelve lesz rajta így tök felesleges drága vasra beruházni) egyik papíron hazai és sárnehéz felszerelve 19kg és racsnis a hátsó sor Koliken Blacktour 19. Másik a Riverside 500 vagy 120. Első kettő egy árban megy ha olyan helyen keresi az ember a 120 olcsóbb jóval . De egyenlőre azért nem vágunk bele mert ősszel megy vissza dolgozni és megnézzük hogy az ő használati szokásához melyik kerékpár passzol jobban felni fék vagy tárcsa. Eddig úgy tűnik hogy a felni fék felé mert csak a hátsó féket hajlandó használni az elsőt vagy egyszerre a kettő mert tart tőle hogy orra bukik.Ezt meg a tárcsa fék nem szereti. De ez száraz körülmények közötti tapasztalat majd ha esős nedves lesz a körülmények megtalán csúszós akkor szerintem úgy is rá lesz kényszerítve mind a kettő fék használatára.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Magnézium pótlást ti hogyan kezelitek? Úgy értem milyen hatóanyag, mivel együtt, milyen mennyiség sima hétköznap, mennyit változtattok ezen edzés napon, kaja előtt/után/között szeditek stb.?
Mostanában vissza-vissza tér egy enyhébb szemhéjremegés, de éjszakai izomgörcsök stb. nincsenek. Viszont egyszerűen nem találom el.
Ami általában megy: 500-1000mg calcium, 200mg magnézium biszglicinát (ennyit ír a doboz, de kicsit keveslem), illetve időszakosan b-complex egy rahedli B vitaminnal, de most ez pl. két hete nem volt, szóval az is lehet a B hiányzik a felszívódáshoz.Stressz azért akad egy rahedli, ha már sport alig. Ha meg eljutok rendesen sportolni akkor a jellege miatt az fosnyél.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz stickermajom #304777 üzenetére
B6 vitamin + este 2 tabletta ebből: [link]
(valamennyi van multivitaminban is)
calciumot egyáltalán nem szedek (csak amennyi kajából + 8-10g kollagénből összejön), csak k2-tedzésnapokon sem változik ez, hosszú bringaút után a házi elektrolitoldat az só+citromlé + banánt szoktam enni tekerés közben is.
mivel kb másfél kiló banánt megeszem 1 héten, így kálium-utánpótlásra sincs szeritnem szükség.
elkezdtem 1 hónapja cronometerrel írni a kalóriabevitelem, ez ásványi anyagot is számol, de azt nem nézem.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ixion77
addikt
válasz stickermajom #304777 üzenetére
Magnéziumot minden nap, testmozgástól függetlenül. Étkezéstől elkülönítve, lehetőleg éhgyomorra.
Esti szedése az alvást segíti (GABA termelést fokozza, izomlazító hatású, melatonin gyártáshoz szintén kell), viszont az alvásminőséget rontja. Ezért én inkább reggel szedem.Első pár hónapban kifejezetten éreztem a pozitív hatását, addig szedtem 1000-1500 mg-ot is. Aztán ahogy elmúltak a hiánytünetek, úgy visszavettem napi 400mg-ra. Néha már azt is kihagyom, főleg azokon a napokon amikor amúgy is eszek elég zöldet.
Kalciumot nem szedek, és hacsak nincs valami kifejezett okod amiért szeded, nem is ajánlom. Aktuális kutatási eredmények alapján valószínűbb hogy a szedése inkább ártalmas mint hasznos. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, legalább szedj mellé K2-t és D-t is!
#304779 stickermajom
Káliumot is szedek majdnem minden nap. Nekem nem piszkálja a vérnyomásom, banánt viszont valamiért nem igazán tolerálja a hasam.#304781 stickermajom
MG: Sokat számít az is hogy milyen magnézium forma. Jelentős különbségek vannak köztük felszívódásban. A hatásuk sem azonos. #304778 Ringman által említett termék nagy előnye, hogy sokfélét tartalmaz.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
nagyúr
mai rettenet: monti tt kormánnyal. képet nem lőttem, nehogy rosszat álmodjatok.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
South Velen
addikt
Decathlon online rendelés áruházi átvétel esetén össze is rakják a bringát?
Vagy ezt külön kérni kell, felárral?
-
Ringman
nagyúr
válasz velizare #304782 üzenetére
az nem feléltenül baj, lehet ultraendurance-ra készül, nézd meg a tour divide bringáit: [link]
-
attiss66
senior tag
válasz stickermajom #304758 üzenetére
Ez eredetileg, lyánykorában országúti vót?
-
-
attiss66
senior tag
válasz Hasaggymeg #304761 üzenetére
Könnyű a döntés. Átpártoltam a Salter-re, amit ajánlasz. 10 + éve jól üzemel nálad, tesztelve lett +olcsóbb is, mint amit én néztem ki, így nem kellett rajta sokat elmélkedni.
Ja, és a leírásban is jókat írnak róla, nagy tudású. Nem is gondoltam, hogy ilyen áron ennyi mindent tud és híres angol cég gyártja.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz stickermajom #304787 üzenetére
Magnézium-biszglicinát is egy jó példa arra, hogy nem mindegy hogyan számolod. Pl. ebben a termékben 1620mg Mg-biszg. van, amiből elemi mg. 200mg. Most akkor te 200-nak, vagy 1620-nak számolod?
Legjobb, ha magadra figyelsz: mit tapasztalsz, hogyan érzed magad, milyen tüneteid vannak. Az mg pótlás hatását elég gyorsan érezned kell ha hiányod van belőle. Tehát szedjél belőle egy jelentősebb adagot pár napig, figyeld meg hogy jobban lettél-e, és ha igen, folytasd. Ha nem, akkor miután kiürült a doboz ne vegyél újabbat.
A legjobb, ha nem kiegészítőből, hanem táplálékból jutsz tápanyagokhoz. A legfontosabbak szerintem a zöld leveles zöldségek, mert abból kb. mindenki sokkal-sokkal kevesebbet fogyaszt mint kellene, pedig rengeteg mindent tartalmaz amiből hiányunk szokott lenni. További jó Mg források: avokádó, hüvelyesek, banán, magas kakaótartalmú csoki, magok, lazac, makréla, tökmag, chia, ...
-
dom1n0
senior tag
válasz stickermajom #304787 üzenetére
Én váltogatom a biszglicinátot és a karbonátot kb 1 hónaponként, különösebb eltérést nem vettem eddig észre.
Ahogy én olvastam, az elemi magnéziumot kell nézni, és abból törekedni a 250mg-ra/napra.
+nagyobb menetekhez szoktam bedobni egy sponser shotot, lehet csak beképzelem, de mintha hozna közben valami pluszt. -
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #304726 üzenetére
és#304729Fall-N
Anno, mikor még szervizbe hordtam a bringát, egyszer úgy megtépték az XT középcsapit, hogy két adaptert is lenulláztam, és még akkor sem jött ki . A végén egy rongy meg egy csőfogó ( vagy papagájfogó,bár azzal papagájt fognak) lett a megoldás. Természetesen a csapágy ricnijeiből a rongyba tekerés ellenére sem maradt semmi, de legalább kijött. Akkor engedtem el a szervizt meg az XT csapágyat egyszerre. Nem is értem, miért jó az, hogy még véletlenül sem fogja az a kulcs, ami a többit, csak egy plusz műanyag (!) adapterrel használható, ami persze k.va könnyen törik -
Speedy007
őstag
Folytatódik a "vergődésem" próbáltam Acef fórum társ javaslatát megfogadni de több kevesebb sikerrel:
Figyelj a korábban is írt testtartásra:
- könyök enyhén behajlítva, és a törzs felé behúzva,
- hát ívelten azaz behajlítva tehát nem merev egyenes a hát,
- vállak lent és előre, tehát nem felhúzva
- a nyakad véletlenül se húzd be, ne feszítsd meg. Lehajtott fejjel, a sisak pereme alatt nézzd a bringa előtti kb 10métert, útviszonyoktól és forgalomtól függő gyakorisággal pedig távolabbra is, majd ismét csak az előtted lévő kb 10 métert
Azt vettem észre hogy húzódik az a izom?ín? ami okozza a nyakfását mert ha menet közben mozgatom a nyakamat vállamat,karomat érzem hogy húzódik és akkor enyhül a fájdalmam.
Kormány magasítós megoldás be vált részben nem fájt a nyakam de a karom és a lábam fájt hétvégén a 40km-s túra után így leszereltem emiatt MTB-s pozíció lett a trekkingen.
Ki került a rugós nyeregcső már csak az állítható kormányszár maradt meg 10°-ra állítva.
Így vennem kell új telót hogy a gyári setup vissza álljon ha nem akarok egyszarvút faragni
pl ilyet.:
Sebaj így a Kellys Pheebe 10 CRX-ből tudok csinálni Kellys Pheebe 30 CRX-t mivel a kettő között a teleszkóp a különbség egyik a 10 CRX 63mm a másik 30 CRX 75mm rugó utas teleszkóppal rendelkezik (mindig is ki akartam próbálni ilyen teleszkópot) geo és a többi ugyanaz a két váznak.
Bolhán vettem jó áron iGPSPORT BSC100S-hez előre nyúló konzolt iPGSPORT M80-t kérdésem az lenne hogy erre alulra lehet akció kamerát rögzíteni de szoktam itt is látni hogy hasonló konzolokon lámpa van rögzítve oda nektek. Akkor nekem is megoldható lenne ha találok olyan lámpát oda? -
Mezga Aladár
veterán
válasz stickermajom #304794 üzenetére
Káliummal óvatosan, szerepe van a szív ingerület átvitelében. Ezt talán egy orvossal kellene megbeszélni nem egy arctalan forumozóval..
-
Ixion77
addikt
válasz Mezga Aladár #304795 üzenetére
Sokkal lényegesebb, hogy a nátrium-kálium pumpa működésében van alapvető szerepe. Ami pedig annyira alapvető folyamat, hogy emiatt úgyis rengeteg káliumra van szüksége a szervezetnek: 3000-5000 mg/nap. Emiatt +100 mg bevitel nem fog veszélyt okozni. Viszonyításul: egyetlen banánban van 300+ mg. Mondjuk pont ezért nem lesz érdemi hatása sem napi 100 mg-nak.
Mindazonáltal igen, mindenki nézzen/kérdezzen utána annak hogy mit és miért szed.
-
mauimagic
senior tag
-
fulton
addikt
válasz ReFleXx #304769 üzenetére
Mielőtt "pumpázni" kezdel, azért nem árt ha utána jársz pontosan mennyit is bírnak ezek a neves" 100PSI-s 11-14k ftos alis mini pumpák. Ha 28as gumid van, akkor talan max 70 psi egyszer! Ha nagyobb még kevesebb! jó esetben full töltésről. Idővel a nyeregtáskában veszítenek...(illő kb 3 havonta ismét full tölteni ha nem használod is). Szoval ezzel kalkulálj.
Van több féle, érdemes szét nézni, alaposan megnézni a spec. Ami többet tud az nagyobb. Érdemes átgondolni hogy tervezed vinni stb...
Ha TPU-d van műanyag szeleppel, és nincs a pumpádhoz hosszabbító, közvetlenül rádugva azt a szelepre tönkreteheted a szelepet pumpálás közben. (Ezek igen csak felforrósodnak üzem alatt).
Nekem is elektromos minipumpa van a cube-hoz. Én előtte amit kinéztem - lemodelleztem dobozból a méreteit, h tutira beférjen majd a cucchoz a cube táskába, mert semmi esetre sem a mezben akartam vinni. Pont befért
3 x tud 28mm es gumit 80PSI re 1 töltéssel. 120gramm súly mellett. De ami igazán lényeges volt a méret, ez volt a legnagyobb/legjobb teljesítmény ami még befért a cube kistáskába, az ár másodlagos volt.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz Mezga Aladár #304795 üzenetére
Persze, ész nélkül nem akarok semmit beszedni. Azt már tudom milyen amikor kevés és milyen amikor sok. Próbáltam.
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #304798 üzenetére
Hat valaki mar halad a korral, aztan szeles gumit vett alacsonyabb nyomason hasznalva
—
multkor fujtam a 40c-s speederokba (17-es felnin van), kb masfel bar volt bennuk, az erezhetoen lassabb mar es lomha kanyarban. Freedom unitban az nem tudom mennyiEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest