Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz Hasaggymeg #286219 üzenetére

    Nekem ez még nem éri el a határaimat, inkább úgy fogalmaznék, hogy az átmenetet utálom a klasszikusból a modern technika felé, ergo a béta félkész cuccokat nem szeretem, vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy ha a modern technikára váltással nem csak előnyök lesznek, hanem a régihez képest kapsz kompromisszumot is, akkor az a termék még nincs kész. Ahogy te is leírtad bőven van mit fejleszteni még az igazán kiforrott elektromos cuccokig:

    "látom azt a karbon (vagy valami más kompozit) vázat melybe bele van szőve (öntve) a vezetékezés és mely csatlakozókkal, érintkezőkkel van ellátva a szükséges pontokon ahol kis szervomotoros féktest, váltó, rugózás szabályzók, továbbá watt, csapásszám, pulzus, véroxigén, meg még isten tudja milyen mérők és computerek kapják az áramot egy apró, vázba integrált és akár menetközben is tölthető (napfény, pedálozás, rugózás, fékezés stb.) akksitól"

    Persze ez nagyon scifi, én megelégednék egyetlen akksival a vázban és mechanikus váltóknál megszokott árazással.

    Több példát is tudnék erre írni, pl. anno amikor kezdtek divatba jönni az ultrabookok, a vékony laptopok, engem csak bosszantott a dolog, mert az első U szériás intel procik sz*rt sem értek, amelyik vékony laposban normális hardver volt, az meg rendszerint túlhevült, a csatlakozókat lespórolták, mert nem fért rájuk és a billentyúzet is gyakran borzalmas volt, a sokkal rövidebb nyomáspontnak hála. De a trend ezt diktálta... :U . Körülöttem mindenki szép vékony laptopot püfölt, én meg egészen addig nem váltottam le a kegyetlen vaskos, kőnehéz régi workstation laptopomat vékony trendi modern laposra, amíg a technika el nem jutott odáig, hogy vékony gépbe is bele tudtak zsúfolni normális hardvert, normális hűtéssel.

    Szóval nem vagyok a fejlődés ellen én, csak szeretem kivárni a teljesen kiforrott technikát, ami a régimódi kütyükhöz képest már nem jelent semmiben kompromisszumot. Árban sem ;] . Plusz egy dolog a fejlődés és egy másik dolog a divat. Lásd: kormánycsapágyban elvezetett vezetékek vagy integrált nyeregcső bilincs, kormány. Vagy ha elvonatkozunk a bringáktól, pl a fényes üveg hátlap a mobilokon, SUV-ok, gombok, csatlakozók lespórlása mindenről, pl autókban műszerfal helyett óriás tablet, aminek a menüjében kell a légkondit is állítani... ezeknek semmi értelme, de a divat nagy úr. Most éppen az a trend, hogy legyen minden elektromos, vireless, akksis és lehetőleg ússzon fényárban, villogjon, mint a karácsonyfa.

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák