Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Friczy

    senior tag

    válasz avl #268709 üzenetére

    Nézni csak internetes leírásokban néztem, többet is, főleg tapasztalati teszteket. Sajnos a legtöbb, amiről olvastam, itthon nem kapható, és elég sokra írták, hogy normál sisakokhoz képest gyengébb a szellőzése. Tartottam a súlyától is, egy korábbi Casco sisakom kényelmetlenül nehéz volt, ez is nehezebb, mint a Rudy Project sisakom, de nem vészes.

    Az olvasottak alapján döntöttem úgy, hogy elmegyek egy boltba, ahol készleten van, és megnézem (sisakot nem akartam felpróbálás nélkül venni, tehát külföldi bolt eleve nem jöhetett szóba). Felpróbáltam, megvettem.

    Én is aszfalton szoktam közlekedni, nagyon ritka, hogy letérek róla. A lencséje egyébként fényre sötétedő, szerencsére mögötte a szemüvegem már nem sötétedik, a kettő együtt sok lenne. Gondolom, ahogy a legtöbb fotokromatikus lencse, a szemüvegem is UV-re sötétedik, viszont az előtét kiszűri az UV-t.

    A szellőzése egyébként nem rossz, bár én szinte mindig kendőt használok a sisak alatt, de kendő nélkül úgy érzem, mintha az a kevés hajszálam lobogna :)

Új hozzászólás Aktív témák