- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz parandroid #269689 üzenetére
1-2 km/h atlag növekedés ruhatól? te kis trónfosztó
-
Sleek
senior tag
válasz K1nG HuNp #269694 üzenetére
Helló , ha megvan rá a pénz akkor meg kell venni különben nem alszol nyugodtan . Hidd el. Amikor 2011ben megvettem az első komolyabb mtb-t utána jött , ah kell egy országúti , 2017ben megvettem a Merida Scultura 300-at. Közben elkezdett kattogni az agyam ,hogy huh de jó lenne egy karbon országúti is. Ok egyszerű volt. Túl sokat olvastam ,hogy ilyen jó a karbon olyan jó a karbon stb... Nah 2021-ben jött a Karbon Wilier Gtr. Imádom szeretem mert szép bringa.
Azt 2022 végén jött ,hogy a 26-os mtb t megint teljesen generálozni kellene. Agyaltam mi legyen. Ekkor már nézegettem gravel bringákat is. De vége 2023 tavaszán az lett ,hogy vettem egy 29-es mtb.
Most már azon agyalok jó lenne majd még egy fully mtb meg egy olyan országúti ami fogad szélesebb gumit . Valamint azért kipróbálnék egy aero gépet is. Szóval ördögi kör ez<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Ringman
nagyúr
békéscsaba környékén nagyon meleg volt, csak brutális széllel, mondjuk visszafelé örültem is neki.
aztán egész délután biciklit szereltem, persze költözés után nem találtam meg kb semmit.
késznek nem mondanám, de közlekedésre alkalmas már a 2. számú bringa, a 38-as koskormány után elég komikus a 80 cm széles ritchey kyote
+ most használtam normális egyeneskormányos váltót, ezt amúgy milyen szögben kell feltenni és milyen távol a markolattól?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #269689 üzenetére
sima póló helyett felveszel egy biciklis alsót+felsőt, és az kapásból 1-2 kmph növekedés az átlagban
akkor gyakorlatilag másfél éve csak edzek (bár keveset tekerek), kb azóta nem volt rajtam testhez álló biciklis mez (hosszú ujjú felső igen a zsebek miatt, de az sem túl feszes, az sem biciklis nadrággal, max télen mtb-os nadrággal)amúgy ki lett mérve: [link]
The second is the difference between baggy and fitted cycling clothing. The numbers here suggest your choice of clothing is almost as important as your luggage setup, which makes sense, as your body makes up the largest percentage of your frontal area, and the drag is higher on a flappy surface.
Cycling 100km @ 30KPH:
Baggy Clothes – 5% slower (10:00 slower over 100km)
---
Bicycle Quarterly has also tested different bike and gear setups in a wind tunnel.
At 32KPH, they found that the difference between a close-fitting jacket and a looser rain jacket is an 8% difference in terms of wind resistance, which according to my estimations is around 2% slower cycling speeds.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Fall-N #269705 üzenetére
köszi. majd finomhangolom, ma szívtam eleget a keresgéléssel és a cantifékek beállításával.
az első tekerésnél a felső váltó (ami közelebb van a kormánycsőhöz) volt nehezen elérhető a bilincses markolat peremétől.
szerk:
igen, a fék (bovdenes) az kétujjas. a bovdencsöveket inkább hosszúra hagytam, majd max vágok belőle.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tin
veterán
válasz fulton #269710 üzenetére
Ezt nem varrjátok a nyakamba Én nem mondtam, hogy az aero miatt voltam gyorsabb! Eleve nem is lehet összehasonlítani két menetet a különböző hőmérsékletek, széljárás és a szélerősség miatt. Mentem már itt gyorsabban is, de általában lassabban. Az viszont igaz, hogy 12-13 fokban és szélben messze nem tudtam ennyire komfortosan és gyorsan menni, de ez inkább a megfelelő szellőzés, a hőtartás és hasonlók miatt voltak, és nem a ruha aero miatt. De valamennyit biztos az is belejátszhatott. Mellesleg van nyári biciklis rövidgatyám és rövidujjú mezem is, és abban is mentem már itt, gyorsabban és lassabban is.
20-25 km/h tempónál vajmi keveset (semmit) nem számít hogy most pólóban vagy feszülős sztercsiben tolja
Ezzel nem értek egyet, főleg nem egy hosszabb távú "tolós" edzésnél. Oké, hogy nem vagyok még annyira edzett, mint itt sokan, de azért én ezeket a távokat nem megúszósan és pihenősen tolom le, hanem végig jár a lábam. És elég sokat mentem már ott oda-vissza ahhoz, hogy tudjak különbséget tenni. Tudok az egyik sík szakason 38-al is tekerni, meg 25-el is "pihenni". Csak baromira nem mindegy, hogy kitekerek egy jó kört, és utána 5 gyengét, mert túlerőltetem, vagy kiterem az összeset "jól". És az se mindegy, hogy amikor pofánkap egy széllökés, akkor úgy érzem, hogy eltörnek a lábaim, úgy tolom, miközben fázom, vagy pedig csak megyek a szélben. Szubjektíven ma úgy tekertem le a 40 km-t megállás nélkül, hogy messze nem hoztam ki mindent magamból, és akár mehettem volna tovább is, csak már untam és éhes voltam. Nem beszélve arról, hogy 153-as átlagpulzussal mentem és 169 peak-el, miközben 160 feletti átlagot szoktam és 180 feletti peak-et ilyen sebességnél. -
nagyúr
t+4
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Ringman
nagyúr
válasz Ringman #269704 üzenetére
na sárvédővel, csomagtartóval, pedállal és lámpákkal együtt ~12,5 kiló az acélvázas túrabicikli, amit frissítettem 1x10-re, ez lesz a városi közlekedős bringa (+ rakok majd rá kulacstartót), azt hiszem ebből kihoztam, amit lehetett (így is többet költöttem rá, mint amire számítottam, de szerencsére nem írtam össze), lehet 1-2 alkatrészt még cserélek rajta (pl. 2x-esítem, ha találok olcsó tiagra első váltót, 25eur a legalacsonyabb ár, annyiért nem veszem meg)
-
Ringman
nagyúr
válasz velizare #269712 üzenetére
elég elszánt!
+ szerencsére gyorsan műtötték, itthon engem t+10 napra toltak be a műtőbe
-
Csokicsibesz
tag
válasz velizare #269712 üzenetére
Azért ez egy elég nagy perec lehetett mert 5 része törte el a kulcscsontját.
-
fulton
addikt
bele van varrva már a mezbe
----
Am én is merengek vajon lesz e változás sebességemben (átlagban) érzetben az outin. Vagy ugyan ott leszek mint a most a csepelen, mivel tele vagyok izgalommal, várakozással, megannyi kérdéssel amire még választ várok.
A gumi ugyan az lesz rajta mint a csepelen, szóval mérvadó lesz a különbség, ha lesz egyáltalán. bár lenne. És ez még csak a sebesség, továbbra is ott lebeg vajon valóban beválik e hosszabb távon, vajon kényelmes lesz e számomra, vajon vajon vajon a sok sok kérdés bennem lapul. Milyen lesz a benyomása a kerékpárnak élményre, pozira, irányításra...ezekre igazán csak a saját körülményeim közt kapok majd választ sok 100 km múlva. A szabadonfutó hangjára nem is jut gondolat már (bár olvasottak alapján csendes, kiderül mennyire).[ Szerkesztve ]
-
K1nG HuNp
őstag
ez a canyon online vásárlós dolog mennyire nehéz? ahogy olvasgattam elég sokszor van az, hogy elérhető lesz a bringa és perceken belül elfogy mind..
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
rétisün
veterán
válasz K1nG HuNp #269719 üzenetére
ha van a kiválasztott bringánál a méretedben szállítási dátum (nem csak ilyen mint most, hogy kb. ekkor lesz) akkor kell lecsapni rá, elintézni a vásárlást. ilyenkor még nem vonnak le egy fillért se, amint már tudják küldeni, kapsz egy e-amilt, amin keresztül tudsz fizetni, és ténylegesen megvenni. erre az e-mail küldésétől számítva 24 órád van. gondolom ha ezalatt nem reagálsz, odaadják másnak.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
chubby2o6
senior tag
válasz fulton #269718 üzenetére
A súlykülönbséget biztos meg fogod érezni, a pozit hamar megszokod, ha jelentősen nem is fogsz gyorsulni, ugyanazt az átlagot könnyebben fogod elérni. Meg ne hagyd ki a menőségi faktort . Most az utakon te vagy a lesajnált csepeles, ha megelőzöl valakit, tutira azt gondolja magában, " nézd má', szegény biztos kihajtja a belét azon a kotlákon, inkább hagyom, hadd legyen egy jó napja!". Viszont ezután te leszel a menő outis a millás gépen, ha valaki utolér, azt fogja hinni, " biztos csak levezet a srác, inkább nem előzöm meg, nehogy asziggye, kóstolgatni akarom". Ebből nem jöhetsz ki rosszul, te leszel a helyimenőcsávó, a szabolcsi Utak Királya
-
K1nG HuNp
őstag
-
Dyde
aktív tag
Most fogok láncot cserélni mert kopott ami rajta van, ti ezek a képek alapján cserélnétek hátsó fogaskoszorút is?
Az alsó kettő eléggé cápafogás már nem?
Illetve az elsőn ez normális még?
Köszi, -
rétisün
veterán
válasz K1nG HuNp #269722 üzenetére
szerintem azért nézegesd, nem lehet kiszámítani, mennyire pontos ez a 'jövő januárban lesz' előrejelzés. alighanem a Canyonnál sem tudják még pontosan, mikor lesz elérhető. de úgy vettem észre, ha kérsz értesítést, az se jelent semmit, én is kértem, aztán nem jött semmi. szerencsém volt, hogy pont ránéztem az oldalra, és éppen kapható volt a bringa.
(#269723) Dyde: én akkor cserélném csak a sort, ha ugrik az új lánc valamelyik lánckeréken.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dom1n0
senior tag
Canyonnál régebben lehetett olvasni olyasmiket, hogy vannak dolgaik amik egyéni méretek, és ezért nem csereszabatosak mással, ez még jelenleg is így van?
Mert árban egész jók, minőségre ott vannak minden nagy versenyen, nagy köüködést sem olvasni róluk (én legalábbis nem olvastam eddig). -
fulton
addikt
válasz chubby2o6 #269721 üzenetére
díjazom a levezetésed fogalmazását
Nem gyakran(sose) futok össze keményebb bringásokkal itt eleve kevesebb a tekerő is, inkább én fogom be azt a párat. Ez évben egyszer előztek le, szlovákban egy hosszú túra 1xx ik km ben jártam, a szokásos nyugger túrás tempómmal 28-30km/h val.Azt megfigyeltem hogy sokan vissza kapják a fejüket a bringára "meghökkenve".
csak itt "nem név a csepel landrider" a topikban, a mélyvízben ahol a felirat elnyom minden mást pedig az csak egy váz, felirat - sok más tényező meghatározza az eredményt (beleértve a ridert is természetesen). A való életben sok leszólítást kap a bringa, dicsérik, megnézik, jó érzés, már csak azért is mert saját "faragás". teljesen elégedett vagyok (leszámítva ezt a láncugrást most ami nagyon zavaró) vele imádom szeretem, de úgy érzem megértem egy következő szintre lépni mellé. (már ha az lesz végül..) ha más nem a "más" vezetési élmény majd amit ad (reményeim szerint).
Fejben teljesen berendezkedtem már a két bringás felállásra, és nagyon várom hogy megvalósuljon a színnel nem igazán vagyok még kibékülve, de majd élőben kiderül milyen is, majd megszokom (szeretem). A merida silver szín sokkal jobban bejön az világosabb tónus, meg kicsit tartok a matt feketétől, hogy mennyire fog karcolódni tisztítás során stb...[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz dom1n0 #269727 üzenetére
nem tudom, mire gondolsz, outiknál használnak a megszokott 1 1/8-os a-heades megoldás helyett 1 1/4-est, vagy másfelest, de ezt használja több gyártó is (Giant, Scott) szóval annyira nem ritkaság. esetleg az integrált kormány lehet még gond, ha cserélni akarod, de az se lehetetlen, végül is külön stucni+kormány kombóval simán helyettesíthető.
középcsapágy viszont szabvány pressfit, nem mindenféle egyedi, mint pl. Trek, Cannondale
-
Tin
veterán
válasz fulton #269728 üzenetére
Ma jön szembe a csávó full beöltözve csilivili öltözet szemüveg sisak a fitnesz-szerű bringán, na mondom végre valaki rendesen tolja (neki épp szembeszél volt), erre elmegy mellettem és odakaptam a fejem: e-bike...
Én is lehagyom a többséget, kivéve a rendes országútisokat, de itt vannak azért akik komolyan tolják. Melegítőben én is kaptam fura nézéseket a sebességem ellenére, de ma mezben páran biccentettek is. Úgy tűnik hogy az előítélet működik.
Gyorsabb leszel de a Csepel akkor is a szíved csücske marad. Az új bringád meg eszköz lesz, csak ne keresd benne a hibát kérlek. Mikor lesz meg? -
fulton
addikt
Mindkettőt szeretni fogom, egyiket ezért másikat azért. Egyenjogúság van nálam
Am ebben az outiban(is) hatalmas munkám van, és még meg sincs, de rengeted óra fekszik benne. De jól van ez így mindig is ilyen voltam a számomra "közeli" dolgokban.
Várakozás, ez a része már nem olyan jó mint pár hónapja, mikor még sok dolog volt tisztázatlan előttem, most hogy ezeken túl vagyok már nehezebb.Sajnos nem tudom mikor lesz meg de rajta vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Sziasztok! A Mountain bike-omon cserélni kell a középső lánctányérokat, merthogy elkoptak a fogak. Csakhogy ahonnan vettem/Bikepro/, ez a típus elméletileg megszűnt/pedig direkt cserélhetőt vettem/, kompatibilis sincs hozzá náluk, és így most új hajtóművet kell venni hozzá komplett. Suntour XCM-T424-PBSG négyszögtengelyes MTB hajtómű, 22-32-42T, 175 mm, alumínium, fekete van rajta. Ilyet keresek, vagy ezzel kompatibilis lánctányérokat.[link] Kérdésem még az lenne, hogy aluminium hajtókar és lánctányérban, vagy inkább acélban gondolkozzak, ha új hajtóművet lesz muszáj venni, strapabíróság szempontjából?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz attiss66 #269735 üzenetére
Nem tétel az ára, legtöbbnek a középső tányér amúgy is acél. [link] ...olyant végy amilyen sebességes a bringád, esetleg mérd meg a láncvonalad...de elképzelhető az is, hogy van hozzávaló tányér külön is.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz ReFleXx #269715 üzenetére
Na akkor a fotók:
kicsit kusza az összkép, kormány lehet nem marad rajta.
stucnihossz, -magasság, kormány szöge biztos változni fog majd.szerk:
lánchossz az 1x-es átfogás + 4 láncszem szerint lett belőve, de nem hosszú ez így?[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Ringman #269739 üzenetére
innen indult, nyereg és pedál kivételével ez volt a korhű kép (persze így az összkép jobb)
tavaly volt ilyen is, még a 2x6-tal:
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #269739 üzenetére
Nem tűnik hosszúnak, de ha kicsire váltva is feszít még, vagyis nem csukódik össze teljesen a váltó akkor nem hosszú.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #269741 üzenetére
Ott már eléggé kicsi a feszítés
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz Hasaggymeg #269737 üzenetére
Kössz. Sikerült találnom a net-en ugyanilyen hajtóművet/amit már meg is rendeltem, /, viszont külön lánctányért nem árulnak/pedig abból is vettem volna tartalékot/. Csak akkor azt nem értem, hogy miért cserélhető külön a lánctányér, ha nem kapható hozzá. Lehet arra gondolnak, akár piros fazék tetőre is le lehetne cserélni. Lesz tartalékba egy zsák hajtókar
-
Ringman
nagyúr
válasz Mezga Aladár #269743 üzenetére
köszi!
lehet kiveszek még egy egységet, bár a 11-es fog nem hiszem hogy sokat lesz használva
nincs meg a régi lánc, az még a 2x6-os rendszerhez volt, de ott az első "kis"tányér 42-es volt, a hátsó legkisebb fog meg 14-es, suntour váltóval, nem hiszem hogy nagyon releváns lenne, most meg 38T + 11-34 a rendszer.
-
fulton
addikt
válasz flash- #269746 üzenetére
Ugrik kiállva terhelve, néha nagy ritkán simán tekerve is "felmászik". Három lánc forgatva első lánc nem ugrott tökéletes volt felraktam 1000 km után a másodikat már ugrott a harmadikat az is ugrik. Most fogom visszarakni az első láncot de szerintem az is ugrani fog most már...nem jott be a forgatósdi, ezen a rendszeren ezzel az 1000km távokkal. Most hirtelen meg nem mondom hogy mindenütt(használtakon) vagy csak egy adott kereken ugrik e.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz attiss66 #269744 üzenetére
Ezekhez lassan semmit sem lehet majd kapni, elterjedt az egytányéros, illetve 2 tányéros helyette. Használd változatosabban, váltogass sebességet elől is illetve menj hegyre kopjanak egyenletesen a tányérok.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...