- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
Ármester
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #266651 üzenetére
Kábé illusztrálja amit én gondolok erről, éppen azon morfondíroztam hogyan van valakinek ehhez a jógához türelme mikor nekem rendesen nyújtani is alig van.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #266653 üzenetére
Nekem semmilyen jógához, edzőtermi, vagy otthoni edzéshez nincs kedvem, néha nekiállok, de annyira unom, hogy hagyom is a francba. Pedig nagyon-nagyon kéne a bringázás mellett edzenem is úgy érzem . Nekem úgy tűnik általában kétféle ember van: aki a monotóm, tiszta, kényelmes mozgásformákat szereti és aki azért megy ki sportolni, hogy kiverje a biztosítékot . Személy szerint egyetlen olyan embert sem ismerek, aki rendszeresen jógázni, vagy edzőterembe jár és monti függő is. Persze biztosan van ilyen is, de valszeg ritka.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Fall-N
veterán
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #266656 üzenetére
Én is unom a nyújtást is, de sajnos az nálam kötelező, kihagyhatatlan, ha nem csinálom, a térdem fölött egy kötőizom vagy mi befeszül és annyira fáj, hogy 1-2 hét tekerés kiesik . Szerencsére nem csak ennyi előnye van, nyújtás után sokkal kevésbé vagyok fáradt, mint ha kihagynám.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #266657 üzenetére
Hát az mindig kötelező lenne, de nekem a sorrend a kerékpár (törlés, (törlés-kenés vagy mosás-törlés-kenés), hogy le tudjam tenni, majd tisztálkodás és utána jön a nyújtás...ha jön egyáltalán.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #266653 üzenetére
Szerintem csak a csajszi miatt lett linkelve
jjeahh: ha az edzőtermi kettlebell és a heti két alkalom annak számít, akkor jelen.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #266658 üzenetére
Amíg a bringát és magadat simogatod, kihűlnek az izmok és már késő nyújtani . Hacsak be nem melegítesz újra, amihez már aztán tényleg nem lenne nekem sem türelmem. De vigyázz ezzel, mert egyszer úgy lesérülhetsz a nyújtás hiánya miatt, hogy hónapok vagy akár évek is kimaradhatnak . Télen amúgy pont ezt utálom én is, egy kiadós sarazás után le kell mosni a bringát és mire azzal végzek, az izmok ki is hűltek. A tusolást én nyújtás után szoktam megejteni, kissé kellemetlen szétizzadva, megszagosodva, de ki lehet bírni. A macskám olyankor szeret a legjobban .
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz jjeahh #266657 üzenetére
Te mennyit nyújtasz? Én indulás előtt pár perc bemelegítést nyomok, érkezés után pedig pár percig nyújtok. Igazából még jól is esik. Ha hosszabban vagy erőltetett menetben megyek, akkor közben is nyújtok, amikor megállok pár percre. Nekem ez bejött, azóta, hogy csinálom, már nem úgy fájnak a térdeim, hanem csak a szokásos izomlázas "kellemes" fájdalom van.
-
semmiho
tag
válasz dom1n0 #266652 üzenetére
Például a 2016-os felkészülés: télen munkába járás bicajjal, esetleg rövid fun ride a hóban terepen. Heti 2x konditerem, teljes testes kondi, rövid futások a csontok erősítésére.
Februártól egy 5-hónapos alapozó edzésterv, rengeteg GA1, résztáv helyett eleinte heti 1x spritek, majd GA1 teteje, GA2 alja résztávok, áprilistól threshold résztávokkal. Heti 14-16 óra edzés (az A táv nagyon extrém terhelés!), júniusra csúcsforma - majd 1 hónapig csak GA1-GA2 jobbára, 2-hetente VO2Max-okkal. Ez volt a koncepció, saját kútfőből írtam az edzéstervet '15-'16-ban - természetesen szakirodalom alapján, tartva a fokozatosság elvét stb. FTP-teszteltem és/vagy CP-teszteltem ~3 hetente.
Szoftver helyett egy Google Sheet táblázatot használtam, leprogramoztam a képleteket (IF = NP/FTP, TSS = h x IF^2 x 100, még a TSB/TSS-számítást is, mit ATL*exp(-1/7)+B5*(1-(exp(-1/7))); CTL = starting CTL*exp(-1/42)+ B5*(1- és hasonlók).
Ebbe a táblázatba folyamatosan vittem fel az edésadatokat, követtem az aerob decouplingot, stb. Természetesen ma már például GoldenCheetah-t használnék - de ha az ember érteni akarja az alapokat, akkor válassza a keményebb utat!A zónákat FTP és FTP-HR alapján kalkuláltam a klasszikus Hunter & Coggan képletekkel és pár hetente frissítettem a legauktuálisabb tesztek szerint:
Volt egy áttekintő táblázatom, ahol a 'big picture'-t láttam és az edzést itt írtam magamnak:
Ez volt a táblázat, amiből a PMC-chartom dolgozott, magam készítettem/írtam a H&Coggan képletek alapján:
a PMC chartom egyszerű volt, mint a faék, de szemléletes:[ Szerkesztve ]
-
semmiho
tag
válasz szuszinho #266665 üzenetére
Köszi! Rengeteget tanultam így nem csak saját magamról, de az edzéselmélet lényegi elemeiről is - bár ne gondoljátok, hogy akkora májer lennék, azóta is csak egy kókler vagyok.
Még egy dolog. 2016-ban kezdtem el az ingyenes HRV Elite használatát, minden reggel rendes pulzusmérő mellövvel ébredési pulzust és HRV értékeket mértem az edések finomhangolásához. Sokat segített, például ha jött egy megfázás, előtte 1 nappal már láttam az értékeken és tudtam hozzá alkalmazkodni és még sorolhatnám.
-
szuszinho
őstag
Ez a Life Like még üzemel? Nálam nem jön be a honlapja
-
Csokicsibesz
tag
válasz semmiho #266663 üzenetére
Nekem ez az active recovery 190 wattig még mindig ilyen elképzelhetetlen kategória. Látom a saját számaimat menet közben. 190 wattnál azért ilyen 160-as (vagy magasabb) pulzus megvan.
Tudom, hogy az ideális görbe az lenne, hogy kb 200 wattig lapos az egész és onnan kezd indulni, csak nálam nem (nagyon nem) ez a helyzet
-
Friczy
senior tag
Fultonnak vannak becsípődései, amikor teljesen lényegtelen dolgokon rugózik akár hónapokat, az egyik ilyen a beleér a lábad az első kerékbe. Ráadásul ez nem magasság függvénye, hanem vázgeometria és lábméret. Nekem nagyjából 41,5-es a lábam, és volt olyan kis vázam, ahol erőteljesen beleért az első kerékbe (ott figyelni is kellett az alacsony sebességű kanyarodáskor erre), a mostani gravelen minimálisan beleér (többek közt a sárvédőnek köszönhetően), az országútin ki kéne mérni, mert fogalmam sincs. A reku más jellegű, ott a sarkam tud beleérni a kerékbe.
Viszont egyedül a korábban említett biciklinél (kis vázméretű Merida Speeder) kifejezetten kis tempónál kellett erre figyelni, nagyobb sebességnél már viszonylag éles kanyarban sem kell annyira elfordítani a kormányt, hogy ez zavarjon, ha meg nagy sebességnél éles kanyart veszel, akkor a kanyar csúcspontján amúgy se tekersz, mert erősebben bedöntött biciklinél a pedál leérésének is van esélye, és az nagyon kellemetlen tud lenni. Szóval a kanyar ívéhez mérten külső láb lent, belső fent, aztán kigyorsításkor sem fog beleérni a láb a kerékbe, és mire a külső láb odaérne, már kinn vagy a kanyarból.
-
semmiho
tag
válasz szuszinho #266667 üzenetére
Nálam se jön be. Itt találsz telefonszámot + e-mailt: https://www.facebook.com/LifeLikeSport
-
toth_janika
őstag
válasz A Zéé #266390 üzenetére
Én ugyanezért vettem bringát... 115 kg vagyok, de ez már tűrhetetlen... Futni akkor sem futok, ha kergetnek, úszni nem tudok, konditerembe meg járjon a phaszom... Szóval marad a bicikli. És nekem is probléma a bringa hurcibálása... Én 180 km-ről vettem bringát, és kabrióval vittem haza úgy, hogy a tető nyitva, első kerék, ülés ki... Néztek, mint borjú az újkapura az M3-on
Most vezek rá egy vonóhorgot, mert az itteni kollégák ezt tanácsolták, és egy Thule szállítót és tavasztól...Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
dom1n0
senior tag
válasz semmiho #266663 üzenetére
Köszi, nem mondom hogy mindent értek belőle (sőőt...)
Hamarosan veszek én is egy wattmérőt a rendes bringára, kiváncsi vagyok a kinti számok hogy fognak alakulni a zwifthez képest...
Az a 200 wattos active recovery tényleg nagyon durva, te jó ég
Szerk: 42-43-as Rest HR? Kemény, nekem most 53-as[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz toth_janika #266675 üzenetére
Tavaszig még sokat lehet tekerni, ez az őszi idő szerintem az egyik legjobb tekerési lehetőség, érdemes tolni neki addig is.
-
dom1n0
senior tag
A kerék témára bedobok egyet, a hozzászólásokban nagyon dicsérik, és elég jó áron mérik:
https://www.bike24.com/p2655706.html?menu=1000,1868,1928
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #266679 üzenetére
Mondjuk ez leginkább a feladót minősíti, hogy a levelét spambe teszi a Google.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz lsebestyen #266680 üzenetére
Ezt nem tudom.
Ezzel a lendülettel egy GOG-os e-mailt is kibányásztam a spam mappából, pedig az nem szokott ott landolni.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
6030D
Ármester
válasz semmiho #266666 üzenetére
ár ne gondoljátok, hogy akkora májer lennék ... Isten ments, egy is elég belőle a fórumba.
Örülök, hogy elkezdtél itt is aktív lenni, és átadni az évek alatt felhalmozott tudást. Majd egyszer írhatnál az XX1 tartóssági tapasztalatokról is, bár említettem már itt a nagyérdeműnek korábban. Ahogy a Squirt-őrület is kb tőled indult a másik fórumon, aztán szépen átcsepegtettük ide is. Szóvallsebestyen: Mondjuk ez leginkább a feladót minősíti, hogy a levelét spambe teszi a Google.
@outlook.hu emailcímem van jelenleg melóra, a gmail alapból spamba rakja mindenkinél. Konkurenciák harca, ugye.[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz -=RelakS=- #266683 üzenetére
Most rákeresve 2016ban írtál te itt először róla, utána én 2017 elején. A BM-on meg szerintem zscs kb akkor kezdte használni.
-
fulton
addikt
válasz parandroid #266647 üzenetére
Az a "baj" sokan Így választanak kerékpárt bemegy tesznek alá egyet mert az szep, elviszi aztán itt fáj neki ott fáj Így nem jó úgy sem jó és ez hatványozottan igaz azokra akik az átlag testfelépítéstől kilógnak. Nagyon sok kerékpár boltban nem fognak olyan dolgokra figyelni mint a törzsed és lábad hosszának aránya. És fonett módon még akár egy rossz vázat is tehetek alád. De mindenkinek ott a pénze majd eldönti miben fekteti és mi alapján vesz kerékpárt
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #266685 üzenetére
van aki konfekcióméret, vagy egyszerűbben csak toleránsabb a teste - a nem optimális pozíciót jobban tűri
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #266662 üzenetére
Én újabban tekerés közben szoktam, felérek egyik tetőre kicsit nyújtok, majd a másikon is, hazafelé már csak ereszkedés és sík van.
6030D...vigyázz mert ő a waxot a gyári kenésre csepegteti.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #266688 üzenetére
Nem, kijárja a gyári kenést, majd utána csepegtet. Mint én, meg körülöttem páran.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #266688 üzenetére
Még nem.
Annyira, hogy egy ideig még a Squirtet is kimostam a láncból, nem nem olvastam el a manualtAmúgy meg ahogy 6030D írja, igen, először kihajtom a gyári kenetet.
Olvasztós viaszt próbáltam most gyári kenésre, de most épp nem tudom, mi van vele. 106km után száraz a lánc, néha csörgést hallok, de ha figyelek tekerés közben, akkor meg csönd van
Mind1, ellen kell állnom a kísértésnek, hogy 200km előtt újrafőzzem[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
jjeahh
nagyúr
Egyelőre nem tudok hosszabbat tekerni vele, de egy rövid 4-5km tesztkör alapján ez a gumi nagyjából olyan, mint a Maxxis Forekaster, csak ez remélhetőleg lassabban fog kopni. Nekem úgy tűnik, hogy a Kenda anyagkeveréke hasonlít a Maxxis Dual-ra, viszont kb. 2x tovább tart és képlékenyebb szöveteket használnak. Picivel jobban gurul és kanyarban mintha picit jobban tapad, de ez valószínűleg a mintázat miatt van. A Maxxis ide minden két sor közé rakott egy bütyköt, így ott rosszabb a tapadás és a gördülési ellenállás, a Kenda meg minden sorba és sűrűbb is a mintázat. Hosszabb, alaposabb teszt majd később lesz, ha kigyógyultam minden bajomból, de egyelőre úgy tűnik, hogy nincs akkora különbség, mint a Rekon és Booster között, viszont egyelőre még mindíg úgy gondolom, hogy aki Maxxist akar, az vegyen Kendát . Kíváncsi vagyok sárban, hóban annyira használhatatlan lesz-e, mint a Forekaster, mert ezek inkább száraz, laza, poros körülményekre valók szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lsebestyen #266680 üzenetére
az ügyvédem leveleit pakolgatja oda mindig.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
parandroid
félisten
válasz fulton #266685 üzenetére
Én is így vettem (már merthogy szép volt a színe), aztán itt se fáj, meg ott se fáj. Tekereni kell, aztán ami fáj, az is elmúlik, ha hozzászoksz. Nem állítgatni a stucnit egyfokonként, meg hogy hánycsavaros az ülésrögzítés, meg 16 ülést kipróbálni. Faszom. Én eddig vagy 10 különböző ülést próbáltam 6 különböző biciklin, mind jó volt. Ha sokáig nem tekersz, először feltöri a segged, meg lesz pár véraláfutás. Majd elmúlik. Futásnál is jönnek-mennek a hólyagok, meg a bütykök (néha a körmök is), csinálni kell, nem sírdogálni, mint egy… majdnem kislányt írtam, de ismerek olyan kemény csajokat, akiktől nem győznék bocsánatot kérni.
Még annyi, hogy gyerekként nagyapám biciklijét loptam ki a garázsból, a váz alatt átbújva tekertem, szerinted beleért a lábam a kerékbe? Basszus, azt hajtottuk, ami volt, ez ilyen civilizációs betegség, hogy a kényes valagad, meg a gyenge hátad nem bírja a biciklizést. Bikefitting, meg a kisfaszom. Leér a lábad a pedálig? Akkor tekerjed, sírni majd utána sírsz otthon a fürdőkádban.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz parandroid #266693 üzenetére
Tevótá?
(kicseréltem jobb képre)
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz -=RelakS=- #266694 üzenetére
Nem elképzelhetetlen, kb így nézett ki a dolog.
Szerk.: Nem, ez nem én vagyok, azon a biciklin hátul volt csomagtartó, nem elöl.Aztán anyám vett egy női vázas csepelt (hallod, fulton?), az azért kényelmesebb volt, bár az ülést nem lehetett annyira letolni azon sem, hogy egyszerre üljek rajta, meg tekerjem.
Apropó, fékek: kontra nélkül, elöl rudas fékkel ki lejtőzött már?
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #266690 üzenetére
Nekem a Smoove 230 km óta van fent, kb másfél hete. Ez alkalommal nem törölgettem le a láncot a tekerések után, így nem is szedtem le róla az anyagot, jobban is bírja. Most már kezd kicsit hangja lenni, és a váltás sem olyan finom, a mai tekerés után újra is fogom csepegtetni.
200 km volt a cél, azt tudja. És mivel nem kell pucolgatni csak törölni és újracsöpizni, nekem bevált, marad ez.
-
-=RelakS=-
veterán
legalább nem kened össze magad olajjal.
Én azért Squirtelés után le fogom törölni a láncot. Vagy egy percig hajtom visszafelé a hajtóművet, ami az alatt az idő alatt nem jut be a láncba, az már nem is fog, a lapokon meg egy vékony réteg is elég.parandroid
Csak egy kemping bringám volt, amin volt rudas első fék, de nem használtam, nem akartam fejreállni.
Aztán egyszer apám megszerelte a kontrát, utána majdnem egy teljes fordulatot kellett visszafelé tekerni, hogy fogjon
Azzal még csináltam olyat, hogy játszótéren dombra fel, majd dombról le, és a salakos pályán ki tud hosszabbat farolni. Valahogy akkor nem volt gond azzal, hogy kitör a hátulja vagy nem, de ugye első fék nélkül ez lehet, hogy amúgy sem téma.Ha már fék: Észrevettem, hogy minden körülmények között első-hátsót egyszerre húzom, nem tanakodok, hogy melyik fog jobban
-
parandroid
félisten
válasz -=RelakS=- #266697 üzenetére
Tényleg, a kempingen is rudas fék volt. Na, azt én se használtam soha. Szerintem le is szedtük, hogy ne legyen útban. De ezen az öreg csepelen nem volt kontra, csak a rudas fék elöl. Na, az az extrém sport…
p
-
6030D
Ármester
válasz parandroid #266695 üzenetére
Mondanám, hogy a Józsi, de az ha jól látom, nem rudas fék, szóval már upgradelt.
-
-=RelakS=-
veterán
Nézegetem ebikon a gumikat, és szembe jön ez.
Ilyen gumiknál mit kell nézni, a tetején mi mutasson előre? A közepén lévő kicsi nyilak, vagy a szélén lévő nagy bütykök elhelyezkedése?
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Tudományos Pandémia Klub