- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #231200 üzenetére
túl gyorsan mész
most nem sportcuccban kell ügyet intézni meg kocsmázni, hanem simában és előtte nem megtolni (saját tapasztalat legalábbis ez)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #231201 üzenetére
Felmászol egy hegyre majd vizesen csőmax lefelé ötvennel.
fulton... amint hűl az idő úgy maradnak el a pihenők, ajtótól ajtóig, vagy ha mégis megállsz csakis meleg helyen azonnal vetkőzve, hogy száradhass. Ilyen a popszakma...
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #231204 üzenetére
Ha hosszú a lejtő, olyankor csak a hátizsák és plusz felső ment meg .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Na, erre kíváncsi vagyok: Welcome to the 2022 Downcountry Field Test. Micsoda bringák, az RSD-n kívül mindegyik tetszik.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fulton
addikt
Meleg helyen voltam én, igaz nem vetkőztem le, észben tartom a praktikákat (nekem is ennyi volt fejemben h nyista lofrálás 2 tekerés közt). Talán a dzseki totál bezárva majd ha napközben 10 12 maxok lesznek. (Bar sztem akkor is ugyan úgy izzadni fogok vele (viz leszek) aerob tartomanyban tolva.
-
fulton
addikt
Most beterveztem egy 830m szintes kört, agyalok mit vegyek fel, igy is ugyis viz lesz a vége. Kabatban megfulok mezre tuti kell szélmelleny. Ráadásul reggel kell belevágjak. Napközben meg csak felkúszik 18 ra.
Ráadásul pihenősdis is lesz mert nem egesz napos tekeresbol fog allni. Egyelőre úgy fest mez + szelmelleny lesz nálam[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #231207 üzenetére
Mindenhol hintalow, pfff... a sok puhány.
fulton... ügyesen kell takarékoskodni a hővel, kicsit fázni az elején, majd venni le kesztyűt, gombolkodni kifelé nem várni meg amíg csutakossá válsz mert akkor már késő vetkőzni, megfázol.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz fulton #231211 üzenetére
Erre jók a picire összehajtható kabátok, mellények, mezzsebben is elfér. Vagy ha nem fér, akkor futómellények ( [link] ), mini hátizsákok ( [link] [link] [link] ). Nekem van egy ST 100, de az nagyon pici, vagy a víztartály fér bele, vagy a cuccok. Igaz, ha a víztartályt kiveszem, egész sok bizbaszt elnyel. Legutóbbi körömre abban vittem két felsőt és végül nem fáztam, pedig 1200m szint volt, 23 fokban indultam, majd 9 fokban jöttem le a hegyről
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Csokicsibesz #231203 üzenetére
szerintem itt valóságban egyezik a két kazettatest... az elite valamiért nem listázta a 8-as sort, de tudtommal ebben nincs különbség.
gondolom montis kazi megy rá, az max keskenyebb lehet, de az is 11 sebitől érvényes, ugye, többiek?
végülis amit vállalnak, igaz, csak kevesebbet vállalnak a teljes igazságnál.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
én két változatot tudok elképzelni, de inkább az elsőt szoktam választani, nem tudom, volt-e már olyan, hogy kint, hidegben átöltözzek.
Szóval
1) Vinni szélmellényt, nálam ez az enyhén bélelt, soft shell-szerű anyagot jelenti, a hártyaszerű is jó, de ilyenkor gyakran már kevés. Tehát kihűlve felveszem, tekerek amíg kellemes nem lesz, és onnantól a cipzárral, netán levétellel szabályzom. Amúgy ha alappozó körüli tempóban megyek, nem izzadok halálra, tehát csak akkor ázom át, ha eleve túl vagyok öltözve a hőmérséklethez.
2) vinni csere aláöltözőt, de ehhez le kell teljesen vetkőzni. Ráadásul az első megoldás szerintem több biztonságot ad, hiszen plusz egy réteg, ha nem számolom, hogy a két aláöltözőt is egymásra lehetne venni, de meh..Úgy már jártam mondjuk, hogy munkából hazafele nagyon más idő volt, mint amire számítottam, és már mindent (tech törölköző, utcai póló ami nálam volt) gyűrtem be a mez alá, hogy ne fázzak.. szóval amikor változékony az idő, vagy nagy hőtartományt kell átívelni, én inkább túlbiztosítom magam.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #231215 üzenetére
Néhányszor vittem magammal száraz közbelső réteget hosszabb mászások utáni ereszkedésre hidegben (pl. Nagy Hideg Hegy) , de sosem volt lelki erőm nulla alatt sz@rráizzadva levetkőzni, hogy felvegyem, arról nem is beszélve, hogy mindig úgy gondoltam nincs is sok értelme ha nem cserélek minden vizeset szárazra magamon, amihez persze már egy egész kiránduló bőrönd kellene, ugyebár. ... így maradt a vizesen, de még kimelegedve ereszkedés egy újabb, általában vékony szélálló réteggel legfelül, meleg dunsztban az autóig.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
“Felmászol egy hegyre majd vizesen csőmax lefelé
ötvennel.” hatvannalPénteken sikerült három hegyen így tenni, köhögtem is 4 napig utána. Volt rajtam széldzseki is, de jól átfagytam.
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz stickermajom #231217 üzenetére
A monti megépítését követő első alkalom után rájöttem erre és már a hátizsákban ott a váltás póló, pulcsi és kistörcsi. Még az én csőmax 25-ös tempóm mellett is vacogtak a fogaim.
[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
Én már várom a téli hideget, egyszerűbb lesz felöltözni, mint most Ma én is 3 rétegben voltam. Alàöltöző, vékony bélelt mez és egy hosszú ujjú vékony mez. Télen hétköznapi tekerésre szerintem maradok síkon.
Ja, valaki kérdezte, hogy a cube cross race -be mekkora gumi fér. A láncvilla a legszűkebb része, szóval azt fényképeztem le. 28 széles gumik mellett még ennyi hely van. Előre is elnézést, hogy nincs a fényképen a szőrös zoknis papucsos lábam
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szimpláncsak #231219 üzenetére
no offense, de mit vesztek majd fel télen?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
szimpláncsak
tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz velizare #231220 üzenetére
Nézd meg a Stravaját, ott a lillafüredi völgyben csak pár percig, esetleg 1-2 órát süt be naponta a nap, olyan ilyenkor mint egy hűtőszekrény.🥶
-
bardi
aktív tag
válasz szimpláncsak #231221 üzenetére
Milyen ez a nadrág -4-0 fok között? Gondolkodtam rajta, hogy az amúgy nem túl kényelmes túra nadrágot ilyenre le kéne cserélnem most télen, csak félek ez is ilyen elbaszott méretezésű, hogy a nagyobb méret csak szélesebb, de nem hosszabb.
'92 Honda VFR 750
-
fulton
addikt
válasz ZolkoW #231215 üzenetére
Vettem en is szel mellenyt dekást. Nem akartam ennyire belemászni De már * bele. Megveszem amit úgy érzem hogy kell. Azt be tudom győrni a zsebbe. Én is arra gondoltam amit Te írtál az első verziódban.
Voltam tekerni éjszaka 9 , 10 fokban csak a mez es aláöltöző dekás. (A héten remelem megjön a másik, átmeneti NW aláóltözö, majd azt is letesztelem) kiderul marketing duma e...
Most 1 órás jó kis aerob párszor megtolva kör, hazajöttem megmondom őszintén csöppet nem voltam izzadt, picit nedves volt az aláöltöző még kevésbé nedves a mez de ennyi. Viszont tekerni kellett mert 120 pulzusnal mar azert ereztem hogy tekerni kell 1 óra elteltével:)
Viszont 130 140 150 pulzus mellett jól teljesített. Kellemes komfort érzet, azért ebben a kombóban két három órás útra nem mennék el 9 fokba(vagy alatta) az rajzolódik ki. Lábam kezdett fázni.
A Reload kabátban itt izzadt lettem volna, viszont mivel az jól zár(izolál) kevésbé direkt érzet a környezettel de nem is jár át a hideg egy percig sem ha lassítanál pl. Ilyen komfortosabb tekerésre kabátot venném fel ha egy kicsit tolni akarom neki Akkor viszont jobb kombo egy jó aláöltöző mez és egy szélmellény a zsebben. Nyilvan ahogy közeledünk a 0 fokra a mez már nem fog játszani. -
nagyúr
válasz Hasaggymeg #231222 üzenetére
mordor.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
szimpláncsak
tag
válasz szimpláncsak #231227 üzenetére
Amúgy van is ilyen szegmens : menekülés a kisebbség élől Lyukóban . Szerencsére engem még csak kutyák keregettek meg ott. Nyáron pár hétig folyamatosan várt két kutya az út mellett a bicajosokra. Mondjuk edzésnek jó volt, hogy felfelé tekerni kellett ahogy bírtàl
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bardi #231223 üzenetére
Én próbáltam azt a nadrágot, de kényelmetlennek tartottam, (amúgy sem szeretem az ilyen slim fit tapered szabást ) és az a kemény comb-bevarrás is merevnek tűnt ... így ha szégyen ha nem ilyennel megyek ha nagyon hideg van, ezt vettem célszerszámnak.
#231220 velizare...most voltam ott a múlt 7en, és tényleg olyan, mert bár gyönyörű hely de ilyenkor késő ősszel du. 3-4 óra után mikor a laposban, vagy a hegytetőn még vígan süt a nap ott a Szinva völgyében már árnyék és hideg van, legalább 4-5 fokkal kevesebb mint máshol.
-
sebgutkopf
őstag
válasz varsam #231174 üzenetére
Kicsit furcsának tartom, hogy együtt a mezőny végéről indították őket, lévén az ő platformjuk egy teljesen eltérő ritmussal rendelkezik. Nekik akár másik nap is lehetett volna a verseny, de persze láttam a nevezési listájuk jóval rövidebb volt, így egy teljes rendszert még egy napig üzemeltetni anyagilag nem ésszerű.
EWS-en se véletlen, hogy az EWS-E egy teljesen külön szériaként fut, sőt ott a pályák is mások, a villanyosoknak szándékosan vannak betéve a mért szakaszokba technikás mászások is, ahol nyilván nem a 25 kmh a limitáló tényező, hanem a rider tudása a lényeg, akik brutál keményen tekernek. Akik mentek ilyeneken azt mondják legalább olyan kemény és fárasztó, de lehet még kimerítőbb a villany verseny mint az analóg, annyival többet kell teljesíteni.
Az nagyon helyes, hogy kizárták a limitet kiiktatókat, a szabály az szabály mindenkire vonatkozik és be kell tartani. Egyúttal szomorú, hogy valaki eleve úgy áll rajthoz, hogy nem engedélyezett módosítással előnyt akar szerezni. Ezek szerint már a rajt előtt át kéne vizsgálni a gépeket és leplombálni? -
addikt
Ja, nem tudtad? Ilyenkor hosszabban nem érdemes megállni, ilyenkor nincs az, hogy beülsz egy sütire meg kávéra. Ha mégis, akkor vinni kell váltó aláöltözőt / mezt. Hosszú mezed nincs? Az még nagyon jó tud lenni ilyen 16-18°C-okban, napsütéstől függően könnyű széldzsekivel. Nekem ILYEN van, ofkorsz NW
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
sebgutkopf
őstag
válasz Toobee #231185 üzenetére
Azon jól mosolyogtam, hogy a gumigyűrűk szinte eltűntek, úgy átmozgattad a gépet. Ez azért elárulja, hogy odatetted magad és kivetted belőle azt, amit lehet és tudsz. Viszont ez a te bringád, ha a masszívkrú-s srácok, vagy épp a nagyon sokat hibázó Marcinak kölcsön adod, lehet siralmas állapotban kaptad volna vissza.
Mondjuk az izzo világába tartozó ride-okhoz nem kell FF, ezeket csak azért említettem, ha egy rövid fellángolástól erősebb lenne a vágyad a rugóút növelése iránt, akkor szerintem egy ilyen jellegű sisak az igazi megoldás. Egy egy alkalomra tényleg nem érdemes olyan mélyes a zsebbe nyúlni.
-
Toobee
veterán
válasz sebgutkopf #231232 üzenetére
Igen, az Izzo számomra ideális gép a hétköznapokra. Nézelődtem, hogy mik vannak elérhető áron, ami szerintem most a legjobb ajánlat komponensek és ár-érték arány tekintetében, az a Radon Swoop 9.0, de nincs kulacsnak hely, kicsit régimódi a geo is. Mit gondolsz erről a bringáról?
Illetve a másik szimpi még a YT Capra Uncaged 9, de szerintem az már túl nehéz bicaj ezzel az alu vázzal, plusz ez csak MX verzióban van, én meg jól elvagyok a 29-es kerekekkel. -
sebgutkopf
őstag
válasz Hasaggymeg #231229 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem ciki az a nadrág, sőt nagyon ésszerű választás. Te se vagy versenyző nincsenek spéci aero meg mittudom én milyen elvárásaid. Egy komfortos túra naci szélállóságban és rugalmasságban simán lehet lehet jobb mint egy kevésbé átgondolt darab, amire ráírják, hogy biciklis és máris 2x az ára.
-
Lacerta
aktív tag
válasz Hasaggymeg #231222 üzenetére
Annyira azért nem vészes a helyzet, sokat járok arra.
A kritikus rész a Szinva-vízmű és a Lusta-völgyi elág fölötti visszafordító közt van. Oda nyáron sem nagyon süt be a nap, olyan szűk, és a Lusta-völgyön ömlik le a hideg levegő.
Lejjebb, a vízmű alatt kiszélesedik a völgy, ott érezhetően jobb idő szokott lenni. -
szimpláncsak
tag
Nekem kényelmes. Gumis és gombos a dereka, de jól tart. Az oldalán az a keményebb rész nekem tavaly jól jött,mikor estem egyet egy kanyarban ami le volt fagyva. Csúsztam az aszfalton pár métert, de nem szakadt ki.
-
Lacerta
aktív tag
válasz szimpláncsak #231227 üzenetére
Ott is sokat járok, a szabadon legelésző tehenek félelmetesebbek, mint az etnikum
-
jjeahh
nagyúr
válasz sebgutkopf #231234 üzenetére
Az a baj, hogy a túranadrágok java alul bő, hogy beférjen alá a bakancs, ez bringán nem ideális. A másik hátrány hogy a túranadrágok nem mindíg elég flexibilisek, nem mindíg nyúlnak rendesen. A harmadik, hogy eddig az összes téli bringás nadrágom a térdeknél vastagabb, ahol szellőznie kell, ott meg vékonyabb anyag. Egy túra nadrág ritkán ilyen, mert ugy-e séta közben nem hűti ki annyira a szél az ízületeket. A negyedik, hogy a túranadrágokban nincs szivacs vagy zselés betét, bár lehet Hasaggymeg pont ezért szereti őket.
-
fulton
addikt
válasz Dark Archon #231231 üzenetére
Nem számoltam vele, azzal hogy nedves aláöltöző nem fog épp úgy melegíteni mint kéne ( van ugye ez a tulajdonságuk hogy nedvesen is mennyire képesek A hőt megtartani) dekásnal nem nagyon jött össze. Dolog érdekessége hogy utána hiába tekertem át futott rajtam a hideg érzet egy óra múlva - akkor "adtam fel" rakta fel az i-re a pontot. (A pihenő időben éreztem én hogy totál nedves rajtam az aláöltöző, gondoltam ia akkor rá hogy hogy fogok hazatekerni, de abban bíztam ha tekerek majd jó lesz annyi hőt megtart így is, nem lett.)
-
sebgutkopf
őstag
válasz Toobee #231233 üzenetére
Ár érték arányban ez a Swoop brutálisan jó
A geója egyébént annyira nem régimódi, inkább olyan két generáció közötti, sőt valójában csak a nyeregcső szöge az amit nem értek. Az a 76/75,7 fok mai mércével mostani szemüveggel kissé lapos, nem mászás orientált és ülve tekerve kicsit nyújtózkodós lehet, lévén a reach rétékek teljesen megfelelnak a mai elvárásoknak (nem a moondraker féle extrém forward), tényleg mindegyik vázméretben azt a reach értéket adja, amiket a tesztelők is említeni szoktak, hogy azt szeretik. A flip chip-el a fejcsőszög meglepő módon nagyon sokat állít (63,5/65), ebben lehetnének visszafogottabbak, egy 63,8/64,5 vagy 64/64,5 értékek talán középutasabbak. Így van egy nagyon aggresszív és egy 2 éve még szintén enduro-nak számító 65 fokos fejcső, de igazából ez se dreal braker. A hátsó hárömszög kellően rövid, így fordulékony lehet. Tehát geóban egyedül a nyeregcső marad furcsának, a hossza is vállalható, elférnek bele a hosszabb dropperek.
Amiről viszon nem tudok semmit, hogy milyen a felfüggesztés kinematikája és valójában ez a zsákba macska. Ha valahonnan görbéket be lehetne szerezni róla, akkor derülne ki, hogy igazán mire képes a bringa. Az igazi varázslat a felfüggesztésben van.Capra uncaged: geoban abszolút up to date, viszont már a yt-nél is látszik némi konzervativizmus. Nem szálltak fel az extrém hosszú reach, se extrém lapos fejcső vonatra. A gen3 capra-t (a full 29-est) enduro versenyre haszálható gépnek szánták, így a fejcső szögeknél az irányíthatóság szempont volt, ezért nem megy be 64 fok alá, a láncvilla szinte azonos a swoop-al és a reach értékek is rövidebbek, de ez tudjuk, hogy a YT másokhoz képest egy fél számmal lefelé méretez, tehát ami náluk M az másoknál olyan S/M méret, az L pedig M/L. A full 29-es capra és az MX verziónak viszont eltérő a felfüggesztés hangolása.
A 29-est keményebb pattogósabb platformot kapott kisebb progresszivitással, azért, hogy mindenhol jobban lehessen pumpálni, kanyar kijáratot megnyomni, sebességet lehessen generálni a pályán. Cserébe kicsit rövidebb a rugóútja hátul és a nagyon kemény sziklakertekben könnyebben elfogy a rugóút. .
Az MX verzió felfüggesztés hangolása pedig azonos a capra 2-vel és picit hosszabb a rugóútja mint a full 29-es verziónak. Az MX lényegében egy park gép, tehát brutál progresszív, kimondottan lejtő orientált, és minél keményebb a terep annál jobban érzi magát. Imád ugrani, a felfüggesztés aktívabban van hangolva, így valamivel több a pedál bobozás mint a 29-es esetében. A mullet felállás pedig szintén erről szól, hogy belátták elől csak a 29-es kerék létezik, de hátul a parkos felhasználásban van létjogosultsága a kisebb keréknek. Jól jön a nyereg mögött a plusz hely, hogy a 27,5-ös kerék később kezdi el a heréket ledarálni, ha nagyon be kellett űlni a nyereg mögé és még a felfüggesztés is dolgozik.
Ja igen a 3-as capra-ban van kulacsnak hely, ha ez szempont, szerintem nélküle is ki lehet bírni, de persze nice to have.Mondjuk YT-nél a szokásos helyzet van jelenleg nem elérhető, vagy várni kell, vagy egyáltalán nem rendelhető. A Radon meg ott van a polcon. Én ilyen megrágós vagyok kéne valami teszt, referencia a swoop-ról, mikori modell, így ez most aktuális, vagy várható idén/jövőre frissítés? Meg a legfontosabb milyen a kinematika.
-
sebgutkopf
őstag
válasz jjeahh #231238 üzenetére
A betét egyéni ízlés kérdése, én viszonylag semleges vagyok. Van jó és rossz betétes tapasztalatom is. Mai túranacik szár bősége állítható, így ez nem feltétlen gond, de ha jól sejtem Hasaggymeg télen bakancsban teker(t) amihez pont előny lehet a szár.
Flexibilitásban igazad van, mindenki a saját szemszögéből nézi, te nagyon teljesítmény orientált vagy, te gondolom télen is thermo cicanacit használsz, az a legkényelmesebb és betétes is, futni én is olyanokban futok télen (betét nélküli futósban).
Nekem ami hosszú nadrágjaim vannak azok felhasználása nektek szerintem nem mérvadó az eltérő igényeim miatt.
Mondhatom itt a fox defend (sima a melegebb, pro), esetleg a fire változatai és más gyártók hasonló társait, amik 3d nyúlnak, van 3 cipzáras zseb, combban laza, de nem túlzottan buggyos, bokában szűk, szélálló, vízlepergető, szakadás ellen erősített, sőt ülepnél és térdnél extra megerősített, hogy esésnél, ne szakadjon ki és a nyerget is bírja, ja és nekem talán a legfontosabb, annyira rugalmas az anyag, hogy alá tudom venni a térdévőt, így a térdem télen is védve van eséskor, sőt extra hő védelmet is kap a térd izület.
Mindegy ez utóbbi téma csak ilyen saját vonal ezek enduro és downhill felhasználásra vannak (enduro miatt lehet bennük tekerni), ami az fórumtársaknak nem hinném, hogy túl érdekes, se nem tipikus igény, meg ezek azért elég drága nadrágok. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lacerta #231235 üzenetére
Arra járok kevesebbet (mikor ott üdülök), leginkább a Molnár sziklától felfelé Bánkútig, meg balra Bükkszentkeresztig...ami szerintem általában legárnyékosabb az a ~libegőtől az ~ómassai elágazásig. Lusta völgy meg konkrétan nem látott még napot, ami nyáron tökéletes. ...tehenektől meg nem tudom miért félsz, nehogy meg kelljen fejni valamelyiket? Mert konkrétan ennyi a veszély velük.
#231238jjeahh...na vegyük sorban...ennek nemcsak összehúzható az alja, de egy akasztóval be is akasz6ó pl. fűződbe, így fel sem tud csúszni...aztán...szép magyar szóval, ez sztreccs, vagyis nyúlik, továbbá minden eddigi nadrágom egyforma vastagságú volt, bár meglehet térdemnél elviselnék vastagabbat is, ugyanakkor télen, nulla alatt már szellőzést nadrágomon én nem nagyon igénylek sehol. Végül meg te is írtad, betét nekem még nyáron sem kell, nemhogy télen a rövidebb és túlöltözöttebb meneteken. Előtte amúgy remegett már a kezem mikor a Bergusonban vissza akasztottam egy felpróbált és jónak talált ötvenezres MTB Vaude nadrágot,de mikor 9900 pénzért megvettem ezt és jónak bizonyult, bizony örültem akaraterőmnek ...most már ez is kicsit drágább, de még mindig 3,5xöse a Vaude mellyel ha egyet esel, vagy beleakad egy keményebb csipkebokor akkor dőlhetsz kardodba. Nekem sok ennyi egy nadrágért na.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
esetleg ledobod azonnal a felsőt amíg megállsz(mondjuk ezeket nem olyan könnyű levenni mert ezek tapadnak a kézre,kb fél perc mire leszenveded magadról) illetve megállásnál azonnal szétcipzározod., az aláöltözőt meg feltűröd pulzuspántig-vagy felé az megtartja legalább, én legutóbb így csináltam, nem annyira esztétikus de működött
különben elmúlt napkoban csak simán az átmeneti cipzáros szélálló van rysel mezt vettem fel, alatta nem volt semmi, így elfogadhatóan szellőzött amikor keleltt és nem is fáztam benne
esetleg bérelsz egy crew car-t ,veszel headsetet és jelzed hogy épp mi kell[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz Hasaggymeg #231242 üzenetére
...tehenektől meg nem tudom miért félsz, nehogy meg kelljen fejni valamelyiket? Mert konkrétan ennyi a veszély velük.
Nemigen őrzi senki, nagyobb tömegű, mint én, és gyorsabb is. Jó nagyot tud sebezni, szerintem a medvével simán partiban van.
Egyébként sem azt mondtam, hogy félek tőlük, hanem hogy ők a veszélyesebbek. Ténfereg az út szélén, oda sz*rik, stb. -
Toobee
veterán
válasz sebgutkopf #231240 üzenetére
Azt már meg sem említem, hogy német/osztrák címre kérve vagy esetleg cégre elszámolva még mennyire jobb (ezt mondjuk egy YT, Canyon pont nem tudja/engedi/akarja, talán meg kéne környékezni a főnökemet )
2020-2022 modellév nem változott (robbantott ábra), talán ha ez a széria kifutott, akkor jön új geo, ezt nem tudom. Teszt van róla néhány, de kinematika sehol. Megköszönöm, ha megszakérted ezeket, mert úgy látom te remekül tudsz olvasni a sorok között.
Radon Swoop 10.0 MBR teszt
RADON SWOOP 10.0 theloamwolf teszt
illetve németül van még pár review róla, azokat feltöltöttem ideKinematikát nem találtam sajnos, ennyit írnak róla az egyik tesztben:
"The kinematics have been selected by Radon to produce their idea of the ultimate enduro/freeride machine. They do not publish their kinematics figures, but there’s certainly more anti-squat present than in the previous iteration, and a good dose of progression to prevent the end of the stroke being found too often."Fejcsapágy a "flipchip", nem ástam bele magam nagyon, de valószínűnek tartom, hogy meg lehet oldani, hogy ne 63,5 legyen, hanem mondjuk 64.
Egész jó a crash replacement is, szerintem, meg igazából van hozzá minden BD-on, láncvilla, link, stb. normális áron.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lacerta #231244 üzenetére
Hát ha mondjuk negyvennel belerongyolsz 400 kg hamburgerbe biztos veszélyes...meg ha hátadon végzi a tehénfos, az is. Amúgy borját védő tehén és a bika tud néhanapján veszélyt jelenteni a Zemberre.
-
Fall-N
veterán
válasz Csokicsibesz #231189 üzenetére
Sőt még a 7-es is megy hézagolóval. Szóval pontosan 7-11-ig működik a HG.
-
andrisbandi
őstag
Tegnap a szembe dombon várt egy kis korcs kutya, meg akart enni. Volt hámja, meg póráza, mégis hárman alig bírták lefogni
Tudta a dörgést, nem úgy mint Ani.Jó hely lenne száguldozni, de eszméletlen mennyiségű bogár van erre. Vérszopókkal az élen.
Csak hűvösben merek sokat tekeregni erre. Muflonokat szinte minden nap látok.
A fóti Somlyó környéke most jól tekerhető. Nedves a sivatag, kicsit összeáll, nem süppedős annyira, a levélszőnyegen lehet haladni.
A kilátásért mindíg érdemes felketerni a csúcsra.
-
Fall-N
veterán
válasz andrisbandi #231194 üzenetére
Lehet kapni öntapadós kis kockákat, amibe lehet kötegelőt tenni. [link] Azzal szépen és feszesen el lehet vezetni a hidraulikus fékcsövet vagy a bowdenházat. Igaz sajnos nem olcsó kábé 1000 Ft/db. Van 4 darabos csomagban is. 3M adhezív öntapadós.
Én a hosszanti szálas Acor bowdenházat vezettem ilyennel a telón, mert gyárilag nincs rajta elvezető szem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vírusirtó topic
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest