- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
XenHai
senior tag
válasz zsocy #224515 üzenetére
Sziasztok erre a MTB - >cross ->fitnes átalakításra lenne kérdésem.
Adott egy mtb boostos ezt mennyire lenne necces cross esetleg fitness vonalra alakítani.
Elsőkörben 2.3 gumi helyett 2.0 később esetleg le 40-45mm ig ? Majd a 120mm levegős villát carbonra cserélni?Nagyon agyon csapná az egészet?
Az a gondom ,hogy 300-400 k cross bringák nehezebbek min a decás mtb-ok 29" -er gépei és felszereltségben is gyengébbek (Roam -ot néztem én is meg sirrus x -et egy sirrus 3 szeretnék váltani 32 gumi kevés kéne kb 38-40).
Néztem sirrus X -et is az jó lenne de az 400k és még carbon villát kéne bele tenni.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz XenHai #224551 üzenetére
Ha nem zavar, hogy a geot elcseszed és hülyén is néz ki egy 2.8" gumikkal komtatibilis mtb, ha virslit raksz bele... . Vannak egész jó crosstrekkingek és fitnessek is, bár nem tudom van-e értelme aszfalton az XT-nek: [link]
szerk: amúgy sosem láttam még XT-n nadrágszár védőt[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz f4lcon #224555 üzenetére
Crosstrekking: gyorszáras tengelyek, magas fejcső 70-71 fokos szöggel, 440mm körüli láncvilla stb... nem ismerős valahonnan? Nekem igen, pont ilyenek voltak a régebbi gyorszáras 29er mtb-k . Az újabb komolyabb montik geoja tényleg teljesen más, de belépő fronton vagy használtan bőven lehet olyan xc-t találni, ami egy mai crosstrekkingtől nem igazán különbözik semmiben és jobb áron megy. Oké, 100mm-t mozog a teló. És? Abban egyetértek, hogy egy modernebb boostos montit én sem alakítanék át trekkingre . De egy régi geós gyorszáras 29er-t simán.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Антей
tag
válasz ad4m1337 #224530 üzenetére
A montinom - és a nejemén is - egy ilyen SP tartó van, még soha nem esett ki belőle, pedig dőlt már nem egyszer el a bicó - gyári oldaltámasz... -, és egy előreszaltónál se repült ki belőle a teló; igaz, már szinte álltam, mikor sikerült orra bukni. Ugyanilyen tartó volt az előző zixeremen is, 250-nél se volt vele gond, de sajnos ugyanilyet már sehol se látok.
-
nagyúr
Ma a BUBA Füle - Akarattya közötti szakaszán volt szerencsém két holland bikepackes outissal együtt tekerni. Amszterdamból jöttek és most Milánó felé mennek. Durván nyomták, rendesen kapaszkodnom kellett pedig meg voltak pakolva némi cuccal.
De nagyon jó fejek voltak, kedélyesen elbeszélgettünk. Azt mondták a pesti utakért nem voltak oda de utána ahogy jöttek a Balaton felé az nagyon tetszett nekik.
Remélem épségben hazaérnek majd erről a komoly túráról.Més que un club!
-
fulton
addikt
Sziasztok
Nincs valakinek tippe mi lehet a baj ezzel az kerékaggyal?
Még nincs 1 éves már ujra is kenten de nem segített. Eddig ha nem húztam meg jól így is ropogott ahogy a videón is hallható, picit jobban megszorítva így terhelés nélkül allványon megszünt a ropogó hang, viszont ha megyek rajta ropog folyamatosan..ilyen halk ropogó hang, akár hogy húzom meg. Én úgy sérülést nem láttam a golyókon es belső részben...
Az egész vagy 1 hete kezdődött. Nagyon zavaró[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Антей #224559 üzenetére
Ez kéremszépen egy hájtekh kormány, nekem személy szerint James Webbet juttatja eszembe. [link]
Napfénysüti... lendületben voltak.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz f4lcon #224561 üzenetére
Van pár, igaz kevés. Most így hirtelen nem jut eszembe kik árulnak ilyesmit, de 3-4-ről tudtam. Talán on-one az egyik. Gondolom amúgy a súly miatt akar karbon villát, ha a bringa eleve könnyű, akkor nem ragaszkodna hozza. De lehet rosszul gondolom. Ha nagyon kell a merev villa, akkor én fitnesst vennék. Vagy ha monti, akkor pl. on one whippet?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
szétszakadt láncot patentszemmel lehet javítani?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Toobee
veterán
Hozok pár témát, rég nem írtam már.
Megjött az Elitewheels cserefelnim, igaz, még a nyári szabim előtt, 8-án. Most bontottam ki, nagyon szép a kidolgozása, engem meggyőzött ez a márka, veszek még tőlük kerékszettet a jövőben is. Jött is levél tőlük ma, kedves érdeklődés, hogy minden rendben volt-e át tudtuk-e fűzni, szükség van-e bármilyen alkatrészre, nem sérült-e más stb. Szóval tényleg ultra korrektek. Csomagoltak még egy rakás küllőanyát is, ingyen. Tudom, nem nagy tétel, de jól esik az ilyesmi. Szóval nálam ajánlott a márka és legközelebb nem 2,2 barral veretem le az éles sziklákkal tűzdeld terepen gravellel Jövő héten, ha lesz időm, akkor átfűzetem, meg megy bele az insert is, abból a Barbierire esett a választás a tömege miatt, meg kapja a karbon tubeless szelepet is (csomagban vettem). Tejből is kipróbálom az ő terméküket. Megjött egyébként a többi cucc is tőlük, nem kellett csalódnom semmiben így elsőre. Persze majd a használat dönti el, hogy milyenek lesznek, de amin látom a made in italy feliratot, azok tényleg patent termékek.
Elitewheels közös rendelés érdekel bárkit innen, esetleg? Lehet raknék össze egy groupbuyt, vámolás, áfafizetés, minden az árban van, csak átvenni kellene tőlem vagy küldeném GLS-sel országon belül. Árak kb. azok lennének, amiket láttok kiírva USD-ben, csak Ft-ra váltva. Augusztus vége, szeptember eleje lenne szerintem, mire ennek a leszervezésével révbe érek.
Szóval szabi, nyaralás téma. Óvatosan hagyjátok otthon a bringáitokat, mert megharagszanak, az enyém ezt csinálta 1,5 hét falon lógus után. A latex belső összegyógyult a külsővel (5000 Ft-os Challenge). A szar, foglalkozós tubeless hátsó kerekemmel persze semmi nem történt, pár tized bart eresztett, az elsőt meg vakargattam egy órán keresztül tegnap este
Erről is sejtettem, hogy jó kis cucc lesz, de azért élőben letaglózó. Dagiknak nem ajánlott, a Ti verzió 85 kg korlátos. Hülye vagyok, ha ez 2023. március-áprilisig pihen a dobozban? Jó vevő vagyok, kipörgetem a garit, mielőtt használni kezdem
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #224567 üzenetére
legközelebb nem 2,2 barral veretem le az éles sziklákkal tűzdeld terepen gravellel
nem is szabad olyan sokat belefújniEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
szkink
aktív tag
válasz baal-amiga #224548 üzenetére
Köszi,nektek is,Ringman és vallas, 3-ból 3 igen,akkor megyek is ha megjön az üzletbe és kipróbálom.A monti mellé akarom,hogy aszfalton és mellék utakon kicsit haladósabb legyen a menet,nem igazán akarok vele vadulni,remélem az alkatrészek 1-2 évet azért kibírnak majd alattam.
-
Ringman
nagyúr
válasz velizare #224570 üzenetére
hogyha minden láncszemet össze lehet kötni patentszemmel, akkor vsz kettőt is lehet használni egy helyett
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz XenHai #224551 üzenetére
Én is régebben azt hittem, hogy milyen jó lesz a keskenyebb gumi. Akkor váltottam 2,1"-ról (54-es) 1,75"-re (47-es). Végül visszatértem az előbbire és sokkal kényelmesebb a ballonosabb gumi. Főleg a rossz úton. Másrészt hiába szélesebb a gumi, ha grammra kevesebb. Így sokkal jobban megy most a bringám. Szóval ha váltani akarsz gumit, akkor inkább a grammra menj meg a védelemre. Ha azzal jelenleg nincs gond, akkor kár váltani.
-
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #224573 üzenetére
És a pörgettyű a kormány végén?
-
szuszinho
őstag
-
Ringman
nagyúr
több mérettel elmért kerékpárméret (túl nagy), hátha tudnak cserélni fulton topiktárssal.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #224574 üzenetére
oda almát lehet felszúrni, mint ahogy a sün viszi a mesében
-
Toobee
veterán
Apám bicaján pontosan ugyanígy áll
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #224567 üzenetére
Elitewheels közös rendelés érdekel bárkit innen, esetleg? Lehet raknék össze egy groupbuyt, vámolás, áfafizetés, minden az árban van, csak átvenni kellene tőlem vagy küldeném GLS-sel országon belül. Árak kb. azok lennének, amiket láttok kiírva USD-ben, csak Ft-ra váltva. Augusztus vége, szeptember eleje lenne szerintem, mire ennek a leszervezésével révbe érek.
lehetséges
attól is függ, hogy mennyibe lesz a kazáncsere :/Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
válasz Ringman #224571 üzenetére
oks. mi kell hozzá, hogy én ezt az út szélén, ahová kigurultam, meg tudjam csinálni? patentszem, láncbontó mindenképpen. patentszemet bontó/húzó fogó is, vagy azt ki lehet spórolni azzal, ha megfeszítem a láncot a pedállal?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Ringman
nagyúr
válasz velizare #224583 üzenetére
láncbontó az kelleni fog, van olyan multitool, amin van.
én egy ilyet vettem (de még nem használtam), csak egy sima dekás bontót:
[link] - topeak power lever
ebben elfér a patentszem, gumileszedő, amit patentszem-bontóvá lehet alakítanide pantentet meghúzni nem kell eszközzel, az megy anélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
kenguru99
senior tag
válasz Hasaggymeg #224553 üzenetére
Ohh bazz. Ennyi?! Inkább veszek egy tartalék láncot tízért.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz kenguru99 #224586 üzenetére
Hát igen, erre már panaszkodtak itt korábban is...arról nem is beszélve, hogy a Shimano (legalábbis a 12 sebis biztosan ) olyan nehezen bont6ó, hogy kétlem ajánlott lenne újrahasználni.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Gaben92
őstag
válasz Hasaggymeg #224587 üzenetére
A 12-es QuickLink elvileg nem is használható újra, legalábbis a Shimano féle, de sokan használják többször. Összerakáskor hallani elvileg, hogy máshogy pattan ha már nem frankó.
KMC külön gyárt 2 fajtát, az egyik egyszer használatos, a másik pedig többször de az sem végtelen csak 3 vagy talán 5 és használható Shimano lánccal is elvileg. Én mondjuk nem vagyok a kevergetés híve…
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Gaben92 #224588 üzenetére
Shimano olyan, hogy szétszedni talán, de összerakni még célszerszámmal is nehéz (nekem nem sikerült), ha összeakasztod rá kell tehénkedj a váltásra, hogy összepattanjon... állati kemény. A 10s KMC-t kézzel szedtem szét, raktam össze.
-
ad4m1337
aktív tag
válasz Dark Archon #224537 üzenetére
koszi a valaszokat! A Cube os tarto bevalt? Amugy csak varosban hasznalnam a gps miatt mert 0 tajekozodasi kepessegem van
-
fulton
addikt
válasz Dark Archon #214069 üzenetére
Tegnap kifogtam két ebet. Közepes termet, az út ama szélén pihentek, mentem el mellettük, és minden előzmény nélkül rám rontottak (annyi volt csak hogy rájuk néztem), hát nem álltam meg tekertem mint egy félőrült, 40 fölött mondom nem igaz hogy nem akar leszakadni...nagyon közel volt, aztán csak lemaradt végül abbahagyta, lehet rossz taktika volt eltekerni, de ha megállok mit kezdtem volna, spry nem volt nálam. Csak venni kell egy KO fog-ot.
[ Szerkesztve ]
-
kovacs65
senior tag
Helló!
Nyíregyházán ismer valaki jó bringaépítőt (elektromos rásegítést kellene rávarázsolni)?
THXRyzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
parandroid
félisten
válasz fulton #224593 üzenetére
Ki kell, hogy ábrándítsalak: ha el akart volna kapni, elkap.
Szerencsére ilyenkor nem az a célja, hanem, hogy elkergessen. Territoriális állat, bekeveredtél az ő területére, azt védte.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
jjeahh
nagyúr
Jó a spray, én újabban a sokkolót szeretem nagyon, bevált. TW801 Type van nekem, olcsó, hangos és pici, előnye, hogy nem akkor használod, amikor már baj van, hanem messziről elijeszted vele a kutyákat, ergo megelőzöd a bajt. Gyakran meg is jegyeznek és utánna többé nem támadnak. Hátránya, hogy a kutyák 10-15%-a nem fél tőle és ha megtámadnak, mégiscsak kell az a spray... Én személy szerint ha olyan helyen laknék, mint ti, ahol csak a lazsáló kóbor kutyáktól kell max tartani, szvsz bőven ellennék sokkolóval. Sajnos itt felénk a sokkoló + bors spray sem elég, valamikor berendelek egy medve sprayt is .
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Le kell szállni, a kerékpáron kevésbé tekint embernek mint leszállva...ha mégis fennmaradsz akkor se gyorsíts hanem lassíts és legmélyebb hangodon üvölts rá, az még segíteni szokott...persze a legjobb leszállni és közétek helyezett bringát szépen eltolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest