- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpaceJam
aktív tag
válasz FőDudu #202800 üzenetére
Igen, ezt egyrészt érthető, viszont ha páros lábbal ugrasz rá, akkor nem a pedál teste kapja a legnagyobbat, hanem a töve, ami mindegyiknél ugyanakkora átmérőjű. Max a csapágy lehet esetleg szélesebb benne, de egyéb előnye szerintem nincs a flat-ekhez képest.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
rétisün
veterán
nagyon ráérek
összeírtam hány bringám volt/van a mai napig. amennyire vissza tudok emlékezni, olyan 2005-06 környékén kezdhettem el gyakrabban bringázni, akkor még egy osztrák bolháról behozott acél outival. fogalmam sem volt ilyenekről, hogy mekkora bringa is kéne, a márkákat abszolut nem ismertem, erről sem tudom, milyen bringa volt, főleg, hogy elég hamar át is festettem.
2008-tól kezdődött az 'őrület', azóta 21(!) bringám volt, némelyik csak 2-3 hónapig
nem, orvos még nem látott (a grammánia az más )
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
vendingo
veterán
-
bardi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #202792 üzenetére
Sima imbuszcsavar az összes tüske, egyik oldalról belemegy a pedál testbe, a másik oldalon meg van egy anya. Ebből adódóan ha állítani akarod, ki kell cserélni. Alapból 10 mm hosszú csavarok vannak benne, a következő szabvány méret a 12 mm, de az teljesen fölösleges ebbe. Eszméletlen jól kialakított pedál, sose csúszott még le róla a lábam.
'92 Honda VFR 750
-
SpaceJam
aktív tag
válasz vendingo #202805 üzenetére
Nade miért pont az? Ugyanúgy 800 körüli Lumenről beszélünk, és azt is leírtam, hogy nyilván ezt a városban már nem maxon használnám.
De ha már Lumintop, arra miért van kétféle akku írva (21700 / 18650)? Melyikkel adják és hol érdemes az erősebbiket beszerezni? A felfogatás kérdése pedig továbbra is megmarad.
Különben nem tetszik a fénye, hogy ennyire éles karimában világít az alsó szélen.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
bardi
aktív tag
válasz SpaceJam #202809 üzenetére
A Lumintop B01 egy forgalomban is használható lámpa, a fényt nem közvetlen a ledről kerül eléd, hanem egy foncsorról, be lehet úgy állítani, hogy viszonylag messzire bevilágítja az utat, de felfelé, a szembejövő szemébe már nem jut, pont mint autóknál. Amit te linkeltél, az egy sima zseblámpa, ami kiégeti a szembejövő szemét.
Az igazán fejlámpának jó, erdőbe, ahol kell, hogy ott legyen a fény, ahova nézel, a fejlámpám nekem is hasonlóan világít, de városban rögtön lekapcsolom. Autóval én is inkább átmennék az olyanon, aki szemből ezzel vakít megSzerk: Most látom, hogy szerkesztetted. Abba a lámpába mindkét akku belemegy, alapból a 21700-as, de a csomagban van egy műanyag henger, amivel a 18650-es akksi sem lötyög benne. Felfogatása kormányra jó, de minden, csak nem szép.
[ Szerkesztve ]
'92 Honda VFR 750
-
SpaceJam
aktív tag
válasz bardi #202810 üzenetére
Tehát alapból a nagyobbik méret van benne ezekben a banggood/aliexpress hirdetésekben? mert annyira fos mindegyik leírása, hogy ez sem derül ki. Az egyik Ali hirdetésben legalább már lehet választani, de az 20 ezer környékén van úgy, ami nyilván nem éri meg, ellenben az aksiról semmit sem tudni.
Felfogatást pedig nem találok hozzá még mindig. A Rockbros-ból legalább van GoPro mount-os verzió:
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
vendingo
veterán
válasz SpaceJam #202809 üzenetére
Ha egy sima zseblámpát takarékon akarsz használni, hogy ne bántsa mások szemét, akkor te se fogsz semmit látni azon a fényerőn. Kerékpárra kerékpáros lámpa való, vagy vállald a következményeket. Bosszúból refivel elvakítanak, rádrántják a kormányt. Minden mást az előttem lévő leírt.
Ha tényleg jó lámpát szeretnél sokféle felfogatással, akkor olight RN800.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
bardi
aktív tag
válasz SpaceJam #202811 üzenetére
Én kettőt vettem, akksi egyikben sem volt, azt sajnos külön kellett megvenni. Bangood-on le volt árazva, amikor vettem, talán 30 dollárra.
Kormányra így rögzül, ez alapból benne volt mindkét csomagban, förtelmesen néz ki, de cserébe nem lazul le terepen sem. Jobbra-balra lehet forgatni, ha esetleg azon a részen, ahova rakod, nem pont előre világítana.
Ha erdőbe is mész majd, akkor viszont sötétben egy kormányon lévő lámpa kevés, tök mindegy mennyi lumen, hacsak nem 180 fokban bevilágít mindent.
'92 Honda VFR 750
-
Ringman
nagyúr
válasz SpaceJam #202811 üzenetére
ilyen a sima D1-800 felfogatása, kis mértékben el is tudod forgatni a sínt:
[kép]
[kép]
[kép]
nekem nincs teljesen ráfeszítve a csavar, így a fénycsóva magasságát kézzel tudom szabályozni - le/fel forgatom a lámpát (pl földúton megyek v. forgalomban)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Ringman #202814 üzenetére
+bardi
Ezek a gyári felfogatók semmit se érnek esetemben, egyből kuka. Ilyesmit kell néznem hozzá, ha szeretném a kormányszár alá felpakolni.
Csak város a cél, ezért szimpatikus is lenne ez a Lumintop, ha nem világítaná ennyire az első kereket. Lefele fölöslegesen erős, ennél még egy szépen átmenetes, kerek fényű cucc is jobban beállítható az útra, hogy ne magamat világítsam vele. Ezt ezért vetettem el már korábban is. Itt, a videóban ez jól látszik, és hogy mennyivel szebben fest a Convoy S2+.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
félisten
Strava éves előfizetésre szokott akció lenni?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
bardi
aktív tag
válasz SpaceJam #202815 üzenetére
Igen, sajnos a kialakításából adódóan elég sokat világít a kerékre, azon picit reszelhettek volna. Van egy rész a bringa előtt, amit meg nem tökéletesen világít be, előtte, és mögötte is több fény van. Biztosan van ennél jobb választás ilyen kategóriában is, csak kérdés mennyiért.
Ami nekem nagy plusz, bár még nem használtam ki, hogy cserélhető benne az akksi. Hosszabb útra viszek egy tartalékot, és mehet turbo módon folyamatosan. Felmelegedni a menetszéltől nem hiszem, hogy fel fog.
'92 Honda VFR 750
-
jjeahh
nagyúr
Mai köröcskén sajnos egyik haver elesett, mondtuk neki, hogy kocsival elviszik, menjen haza... de nem, nem akart, jön tovább velünk. Aminek az lett a vége, hogy sokat kellett várni rá, mert fájt mindene . De mindegy, így sem bántam meg, élvezetes volt a terep, 80km/1730m lett:
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
fasza idő, mindenki jó helyen teker én meg itthon rohadtam betegen egész héten
az első kerék meg kicsit "morog", csapágyas lenne az agy? (fél éves, ~2000 km van benne, magasnyomásúval nem mostam)
sima "cube", azaz vsz joytech (az elsőre talán cube van szitázva, hátsón joytech van)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ZolkoW
őstag
válasz bardi #202786 üzenetére
van hozzá fejpánt? mert annak a rögzítőrészét átoperálhatod a sisakra gyorskötözővel a párnázás alatt. csak akkor buktad a fejpántot, gondolom el kell vágni a gumipántokat. én inkább nyomtattam..
(a legtöbb munkára alkalmas fejlámpa amúgy alkalmatlan biciklizni, az Xtar H3 pl. kivétel, az nagyjából úgy vetít, mint egy Convoy S2+)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
-
SpaceJam
aktív tag
válasz vendingo #202818 üzenetére
Áh, ez nem elég clean. Én ezzel találkoztam először, pont Canyon megoldás (a képen neküfeszül a váznak a lámpa tápkábele... képzelem, 2 héten belül hogy nézne ki a váz ):
Azóta csak ezt találtam, de sajna UK, így 5 ezer a szállítás...
A kínaji shopokban az istennek se lelem.Nekem nagyon furcsa ez, hogy nem foglalkozik sokkal több gyártó a kormányszárra rögzítéssel, ami igencsak adja magát a szimmetria miatt.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
xy.zsolt
őstag
Ne emlegessétek annyit, hogy elvakítja a lámpa a sofőröket mert ez azt feltételezi, hogy sötétedés után is az outon tekertek.....ettől meg Wild'beri' kolléga pláne ledobja az ékszíjat és jön a mantra ... bár engem nem érint ez kivételesen mivel sötétben nem tekerek
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz xy.zsolt #202825 üzenetére
Azért nem olyan extrém sport az, hogy este hazatekerjek a belvárosból. Az országutak nem jönnek szóba esetemben, én se mennék ki rájuk.
nmate91: Akkor én elbújok az összesen 5 értelmezhető darabommal ever (ősmonti, belépő monti, profi monti, országúti, és most ez a hibrid városi). Ha minden jól megy, akkor újra össze tudok rakni jövőre egy custom montit, és igazából ki is pipálnám egy életre a dolgot. Átállok maintenance módba. Na jó, ha nagyon megszalad, akkor még egy elektromos belefér.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
vendingo
veterán
válasz SpaceJam #202824 üzenetére
Miért fontos ennyire a szimmetria? A kormány úgy se áll pont egyenesen tekerés közben, hanem mozog. Nem mindegy hogy világít előre?
Rn800-at meg azért ajánlottam, mert egy az egybe belemegy gopro, garmin felfogatásokba. Adnak hozzá adaptereket. Ezt full középre is tudod rögzíteni a stucnival egyvonalban.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #202824 üzenetére
Hú, miket lelek... ez már kellő távolságra benyúlik a kormányszár alá.
vendingo: Azért, mert most is így van, ezért ha már újítok, akkor minden tekintetben szeretnék továbblépni. A kormányra nem kötök semmit, mert nem szeretem a zsúfoltságot. Meg a lámpánál ez nekem számít, hogy középen legyen a forrás.Ezen az Olight RN800-on eddig átsiklottam. De az is csak fejjel lefele tudna bekerülni a kormányszár alá, ami miatt a fénye nem stimmelne. De megnézem, milyen adapterekről van szó.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz parkr #202831 üzenetére
Persze, iyenből van egy rakás, de nekem nincs ilyen csavarom, mivel integrált a kormány.
És különben sem akarom ennyire előre ültetni a fényt, hisz elég hosszú a kormányszáram, alá fér el normálisan. Ezen már rég túl vagyok, ezzel kezdtem.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
Ringman
nagyúr
válasz SpaceJam #202832 üzenetére
valami ilyesmi kellene neked (Assembly Options fülön) [link] "dual handlebar
bracket"
szerk: nyilván ez egy vicc-ár: [link]hasonló van a cube nuroad FE-n [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bszg@
tag
válasz Maximum1 #202790 üzenetére
És bardi
Köszönöm. Keresgéltem a neten és szinte mindenhol korlátozás van, de úgy tűnik a Pilisi parkerdő területén nincs.
Végül ma mindegy is lett, mert úgy elsz@ródott a napom, hogy csak az erdő széléig jutottam, így is sötétben értem haza.
Kapcsolódva a lámpás témához, nagyon sok vakító kerékpár lámpát láttam, pedig az autósok többségénél magasabban van a szemem. -
bszg@
tag
válasz dbala #202839 üzenetére
Na, egyre kíváncsibb vagyok.
Egyébként megvan a véleményem arról, hogy merre épül a buba, de nekem kapóra jön, mert Biatorbágyon laknak a gyerekeim. Már csak Bp-ről kellene kijutni biztonságosan.
Meg akkor Biatorbágy is - mondjuk pedelec-kel - sokaknak munkába járás távolságba kerülne. -
bardi
aktív tag
Féligmeddig offtopik, de ez az első olyan ebike, amit igazán megkívántam. Nem is értem miért nincs több ilyen, helyette a váltóval szórakoznak hátul, meg alsóhangon 200 euros fogaskoszorúkat darálnak, ahelyett, hogy a motor mellé már be lenne rakva a váltó is, mint ebben a bringában.
'92 Honda VFR 750
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz bardi #202817 üzenetére
Én pár hete használok ugyanilyen lámpát a kormány alá rakva ahogy Vendingo. Jobban szeretem a fényét mint az S2-nek. Megvan az előnye, hogy világít a kerékhez, jobban észreveszem a kátyúkat. Az jobban zavar, hogy ha nem húzom meg a kupakját rendesen hajlamos a rázkódástól kikapcsolni. A stroboszkóp funkció helyett tehettek volna bele egy lassabb villogást és akkor jó lett volna nappali menetfénynek.
Egyébként működik akksi nélkül is powerbankra kötve.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
zsocy
őstag
válasz bszg@ #202835 üzenetére
A Bakonyban sem volt ma vadászati korlátozás, legalábbis kiírva nem volt sehol, és le sem lőttek montizás közben
40 km-t mentünk Kisgyónról indulva az erdőben, sziklás, homokos, emelkedős-lejtős szakaszokon, tüskés bokrokkal benőtt régi ösvényeken, katonai lőtéren köves úton (a végén mondjuk műúton is szerencsére), idősebb tagokból álló csapattal, sok megállással. Eléggé lefárasztott, talán jobban is mint egy szokásos 60 km-es országúti etap.
Kudos mindenkinek aki montizik innen, tudtam én hogy kemény sport, csak nem sejtettem
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
MPowerPH
félisten
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #202845 üzenetére
És ha a 32/42-vel nem tekerünk fel valahova, akkor edzünk, nem új sort meg váltókompatibilitást nézünk. Ohh, wait...
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #202847 üzenetére
Hát ha az akkumulátor kapacitást már nincs hova növelni, és a babgulyásnál jobb üzemanyag sem leledzik, akkor nem marad más mint könnyíteni a hasznos terhen és játszani az áttételekkel. Apropó, te most éppen beszóltál?!🤔 🤨 🤭
Szerk. amúgy inkább mániám miatt kell az 51-es (nem szeretek semmit a végletekig kihasználni, megnyugtató a tudat, hogy még lehet kicsit fokozni, van tartalék, még ha azt szinte soha nem is használom. )[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Seed szerver topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- OLED TV topic
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...