Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • flash-

    veterán

    Na megvolt idén is Júli 13-án a balatonkör
    Ez volt a 6-ik zsinórban, hát nem voltam idén már valami lelkes(de feleségem és öccse tartotta bennem a lelket) , de egy kis rövid vélemény:
    persze hogy az év (egyik?) legmelegebb napján júli 13-án mentünk(közűletek esetleg volt akor valaki?), csúcshőfok 35 celcius volt,hát jöttek is az elgyengülések hiába tömtem magamba a zabszeleteeket,szölőcukrot és a vizet..(valószinű bármit ehettem volna akkor is jöttek volna a szédülések, ez inkább nálam étrendi és edzettségi tünet...)

    Nos nagyon sok helyen új aszfalton fut a balatonkör, tavalyhoz képest vannak új kerékpárutak is, befejezték Tihanytól Keszthely irányában is a bringautat,pár hete még a főútra volt kiterelve az borzalom volt most már új ott is a kerékpárút.
    Keszthelynél van elég durva munkálatok,ott nagyon kell figyelni,van ott minden(főúton átsétálás,alacson alagút,murva) gondolom az is nemsokára kész.
    Ezenkívül a szigliget -szent györgy hegykörknyékén lévő töredezett gyökeres kerékpárút még mindig a régi,vajon van -e tervben a javítása,jó lenne..
    összeségében 70-80%ban egészen jó útburkolaton történt a tekerés,amivel kezdődik a gond az a vonalvezetés,ugyanis sokhelyen az útvonal olyan utcákba szakaszokba vezet ahol beindult a vendéglátás,turizmus,sorra nyilnak évről-évre a büfék,éttermek(pl balatonmáriafürdőn pár éve még semmi nem volt mostanra nagyon kiépült),és hatalmas a tömeg,gyakorlatilag sétálóutcák már rengeteg idő telik el az emberek kerülgetésével,a partok menti utak (déli részen)ugyancsak tele fürdőzőkkel,autósokkal,nagy lett a tömeg,egy napos túránál lelassítja az embert eléggé..
    a táblázás szinte majdnem tökéletes,talán egy helyen van még mindig forítva a kerékpárút tábla,ebben is volt azért javulás.
    Még talán a keszthely előtti(tihany irányában)lévő susnyás rész ami főleg 35 fokban borzasztó párás mindig,itt mindig sok "erőt" vesztek.
    bizzunk hogy ez is fejlődni fog
    Sok az ebikeos de minddel csak szemből találkoztunk 😀 úgyhogy sok vizet nem zavartak egyébként nem volt nagy kerékpáros forgalom gondolom mindenki inkább fürdött:)

    [ Szerkesztve ]

    "Embrace our fellow man, no longer vilified"

Új hozzászólás Aktív témák