- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz Friczy #199796 üzenetére
Nekem is megkotyogósodott kicsit a Fulcrum-féle ceramicspeed csapágyas karbonházas überkirály USB agy - szétkaptam, kitakarítottam, újrazsíroztam, összeraktam, fasza. Volt max. fél óra munka, most megint atomstabil és jó lesz legalább 1-2 évig. Még csak spéci szerszám sem kellett hozzá, csak imbusz meg villáskulcs.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #199800 üzenetére
Az volt a legszarabb, amikor ilyen sokan támadtak, hogy ha elölről védem magam, hátulról akkor is támadnak, szal teljesen körbevesznek. Teljesen sík ideg vagy és úgy érzed onnan soha nem fogsz kiszabadulni, neked annyi. Nagyon-nagyon sokáig ott lehet vesztegelni, amíg valahogy kiszabadulsz, ha egyáltalán sikerül . Nekünk eddig szerencsénk volt, de az is igaz, hogy már az összes haverom panaszkodik, hogy idén még nem is igazán montiztak, mert nincs akivel, senki nem mer már terepezni. Tegnap olyan helyre tekertem ki, ahol tudtam, hogy nincs nyáj (kb. az egyetlen olyan domb a környéken), erre amikor kiérek, belról is rohannak a kutyák, jobbról is rohannak, én meg menekülök vissza a faluba . Két nyáj fogadott, tippre 30-35 kutyával. El lehet képzelni mi történhet, ha nem menekülök el.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Beri
addikt
válasz Hasaggymeg #199797 üzenetére
Ha a velotech 500-at tud, az is majdnem a duplája a másiknak (de amúgy az XP-G a specifikáció szerint 493 lument tud, abból van bent 2). Amit linkeltem, az meg hétezerért 2xXML-T6, ugyanúgy 2x18650-nel. Az ilyesmi nem szigmabuszterháromszázat reggelizik, arra is kevés neki. Az olyanokkal csak a foga közül piszkálja ki a maradékot
Nem kell félni a cree-től, az "európai" gyártók is azzal szerelik a lámpáikat, ha fényerőt akarnak 200 euró alatt. Ezeknek az olcsó lámpáknak csak az a bajuk, hogy nincs tisztességes állítható, masszív tartójuk, mint a 200+ eurósoknak, de ez mindenre igaz, mindegy, milyen logó van rajta.[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
vendingo
veterán
válasz sebgutkopf #199803 üzenetére
Aztán a nagy izbalomba a lövések 60-70%-a félremegy, a maradék kutya meg szétkap.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jjeahh
nagyúr
válasz sebgutkopf #199803 üzenetére
Géppuska kéne
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fulton
addikt
Értem, de kerék agyról szól a kérdés. Nem váltó. Tehát kerékagy. Vagy az első és hátsó agy: TX500 as model vagy a t6000 es (csak sajna nem kapni csak fekete színben az utóbbit de én meg ezüst felniken használnám. Picit idétlenül nézne ki). Viszont ha nem érezni úgy gurulásban, finomságban semmit...akkor nekem jó a tx500 is. Ezért kérdem. Mert most úgy vagyok vele, ha már cserélem a felnit, ezt is cseréljük.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz fulton #199811 üzenetére
Amire én válaszoltam, az még a váltómixelésről szólt:
Itt szeretném megkérdezni, 7 sebességeshez (nekem tökéletes) feltehetek 8 vagy 10 sebességes váltót hátulra? Gondolok egy Shimano Acera RD-T3000 SGS 9 -ra. Vagy annyival jobb a Deore?
Meg az se mindegy, hogy egy 10-es deore keskenyebb lánccal megy, mint a 7-es acerád.A kerékagyra meg ugyanaz igaz, ami a váltóra. Ha a váz érne kétszázezret, lehetne értelme nekiállni felöltöztetni, de így csak fölöslegesen szórod a pénzt. Két tisztességes kerék gumival annyiba kerül, hogy használt biciklit veszel belőle, ami már nem 7-es acerás.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
aktív tag
Köszönöm mindenkinek az ötleteket , este átnézem az egész bowdenezest, így már meg kell, hogy találjam a problémát !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A tartóhibával el is kezdted, én folytatom az összevissza működő nyomógombbal, a megbíz6atlan töltésjelzővel, a szétrázódó elektronikával, a leszakadó töltőrés fedéllel, a házban lötyögő aksikkal... van egy Sigma 200-am is immár 5 éve, de a kopáson kívül ma is ugyanazt tudja mint újan. Egész évben kerékpározok, késő ősztől kora tavaszig kényszerből leginkább sötétben, erdőben, és bizony ezt tapasztaltam a kínai fényágyúk használhatóságáról. Vagyis hiába szép papíron amit belepakoltak mert azt slendrián módon teszik, fillérekért, minőségi ellenőrzés nélkül, így hát szerintem nem reggeliznek azok mást mint idegeidet mikor cserbenhagynak a sötétben...legalábbis legtöbbje.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Egy zárt csapágy kotyogását hogyan oldottad meg zsírral?! Vagy ez is amolyan Fulcrumos előfeszítéses megoldás? [link]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Beri
addikt
válasz Hasaggymeg #199816 üzenetére
Meg kell válogatni, hogy mit veszel kínából, de amit ők huszondollárért adnak, azt nyugati gyártó 100-ért se fogja. Lámpás topicban szinte csak és kizárólag kínai lámpát fognak ajánlani, ha megkérdezed őket, nem véletlenül.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Major Lion
senior tag
válasz Hasaggymeg #199743 üzenetére
És jók a színek is, de azt hiszem az idei lila Nuroad Pro volt a legvagányabb eddig,
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
fulton
addikt
Még annyiban szertetném kérni a segítségetek, nekem a monoblokk ami benne van normál menetes 119mm -es. Cserélném. Milyen monoblok ot nézzek én helyette, ami megfelelő lesz? Mondjuk Shinamo-ban?
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Hasaggymeg #199817 üzenetére
Azaz, kónuszos.
Aztán ha már ott voltam, gondoltam szétszedem és megcsinálom a zsírozást is. A kerámia csapágyak egy műanyag keretben vannek benne, szóval nem kell félni hogy szétgurul.[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Akkor azt kell venni amit ajánlanak.
fulton... megméred a csapágyház méretét (68,vagy 73) és innen a 118mm-est. [link]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #199822 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #199786 üzenetére
Nekem nem 80 hanem 300/400 km után kell egy picit feszíteni.
2 év után a bovdenvégből is vágtam. -
szuszinho
őstag
válasz Mezga Aladár #199824 üzenetére
Kitaláltam, hogy építek egy túra/gravel gépet, egy régi acél vázra a több napos utakra
Ezek a régebbi vázak egy kaptafára készültek? Van esetleg ajánlott, nem ajánlott? -
lugosi
MODERÁTOR
Szerintetek a decathlonos Elops sima városi bicaj esetén lehet a váltó alsó kis fogaskerekét külön cserélni? Elhasználódott az idők során, elkopott egy kicsit.
-
őstag
válasz lugosi #199826 üzenetére
Az nem egy single speed kerékpár? azon nincs hátsó váltó, csak hátul egy fogaskerék, ha arra gondolsz, igen az cserélhető, csak a fogszámot kell megnézni hozzá
[link] talán ezek közül a megfelelő fogszámú
[ Szerkesztve ]
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
bardi
aktív tag
válasz sebgutkopf #199799 üzenetére
Teljesen jogos amit írsz, de egyszerűen nem tudom mi okozhatta ezt. A fékkart szedtem már szét, hogy a dugattyút kicseréljem benne, ott nem folyik, a nyeregnél szintén nem látok szivárgást, egyszerűen ötletem sincsen mitől ment tönkre, miközben a hátsó meg nem. Mosni se mostam előtte a bringát, rejtély számomra.
Ma az eső miatt outiztam egyet, Esztergom Visegrád között, nem tudom mikor mehettem utoljára síkon ennyit, de hogy 27,8-as átlagot sose mentem még, az biztos Autósokból csak 3-4 volt, aki tarthatott volna nagyobb távolságot, de azok is főleg lakott területen belül voltak parasztok.
'92 Honda VFR 750
-
INTELligent
senior tag
Tegnap ismét 30kmh fölött voltam - sötétben, autók szembevilágítása által megtámogatva, meg csak 20km-ig, de nagyon élveztem. Lehet picit gyorsultam (ez most full sík terep volt, de nem hajtottam ki magam teljesen).
Crankbrothers Stamp 2: alig 2k után kotyog kicsit az egyik pedál. Ha szétszedem, mire figyeljek?
Schwalbe 2.25" vs 2.1": mennyivel kevésbé megengedő a 2.1"-os külső? A Bergamontomban hátul nincs túl sok sárférőhely, így azon gondolkozok, hogy ha csereérett lesz a hétsó, akkor lehet picit keskenyebbre váltanék.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
XZoli
aktív tag
holnap viszem A Garmin Edge 1030+ a Garminhoz, reméljük ki cserélik és jó is lesz, viszont addig kellene olyan app ami kezeli a Garmin szenzorokat és tus GPX-be exportálni
Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz INTELligent #199833 üzenetére
Semmire, ne szedd szét, kis kotyogás normális... hézagolást ott úgysem tudsz állítani, zárt csapágyak vannak. Ha meg rág, akadozik akkor csapágycsere, szinte senmiért lehet jót kapni bele.
-
XZoli
aktív tag
válasz INTELligent #199833 üzenetére
Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz XZoli #199841 üzenetére
Én valami 2000 forint alatt vettem 2 csapágyat (mert szégyelltem csak egyet venni ) az én Stamp 3-asomba. Mindegyikbe van egy síkcsapágy (az tudtommal nem cserélhető, de nem is kell) és egy ilyen, ami simán kirázható a fészekből.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #199843 üzenetére
Ha nem jön ki rázásra, a tengelyével simán ki lehet piszkálni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #199810 üzenetére
Egy orosz macska esetleg a hátizsákban?
#199845Toobee...gondolom ott a pedálnál nem is számít egy kis hézag, hülyeség lenne belepréselni mint egy kerékagyba, vagy középrészbe.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz sebgutkopf #199846 üzenetére
Igen, sajnos ez van. Az új polgármester amúgy úgy tűnik "törődik" a bringásokkal, új bikepark nyílt és egyre több a bringázásra kijelölt erdei út-ösvény, ami nem azt jelenti, hogy csak ott szabad tekerni, hanem azt, hogy ami ki van jelölve, az xc-vel biztos járható. Most meg azt találták ki, hogy az mtb-sek segítségét kérik, hogy felfedezzenek a térségben minél több járható ösvényt, amit applikáció segítségével, track-ekkel, látnivalók leírásával, fotókkal dokumentálnánk, majd beküldenénk nekük. A beküldött útvonalakat mind végigjárnák, ellenőriznék és térképpel, appal, jelzésekkel meg mindennel ami kell, kialakítának Hargita megyében egy mtb hálózatot, amilyenek USA-ban vannak. Ezek mind király ötletek, de amíg minden tele van elvadított kutyákkal és ennyire sok a medve, addig úgysem igazán mer senki terepre menni .
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #199848 üzenetére
Akik a szervtől vannak, és bejárják (?) az útvonalat, nem találkoznak a kutyákkal?
elég elszomorító amiről mindig írsz, bár ez a kezdeményezés jól hangzik, ha ezt a részét is sikerül megoldani.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest