Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Because #19444 üzenetére

    Nem ezt akartam ezzel mondani. Hanem, hogy a 20-30k-s öreg montik használtan többet tudnak technikailag, mint az új biciklinek látszó tárgyak a budget kategóriában.
    Most itt nem a Rockrider-re célzok konkrétan, mert az már szvsz valódi belépőkategória, csak az ára nem biztos, hogy jutányos. Inkább arra irányul a mondandóm, hogy 60k-ért nemigen lesz olyan ajánlat, ami új bolti, meg garis, meg csillogó, de még legyen rajta vmi teló is, ami nem csak papírnehezéknek jó, de még alu vázas is legyen, és a többi...
    Ezektől kellene elrugaszkodni, nem attól, hogy egy montit az ember arra használjon, amire való definíció szerint. Egy belépő kategóriás 26"-os teló, ami érdemben csillapít is már vmit és nem csak egy acélrugó elasztomerrel csirkelábakon, az önmagában kiteszi a keretösszeg felét, kétharmadát. És ez csak egyetlen alkatrésze a biciklinek.

    Persze lehet rá mondani, hogy munkába járni megfelel a legalja telónak látszó tárgy is a maga 2 kg-jával, csak mazochistának kell lenni, hogy az ember ilyennel akarjon járni nap mint nap.
    Tudom, mert én az vagyok. :D
    Én hajtom a hintázó Y vázat a 2 kilós papírnehezékkel (ami amúgy kis törődéssel elég gyorsan reagál az úthibákra csillapítás hiányában), jah csak épp a bringa önmagában kitesz 18 kg-ot és akkor még nem számoltam a köcöléket hozzá, láncot, lakatot, stb.
    Én minden nap mondhatni DH géphez hasonló tömegű és hajtáshatékonyságú vmit hajtok 25 km-en aszfalton 8-10 óra munka után, éhesen fáradtan egyaránt. Igaz, hogy utána ha átülök az XC-re, akkor ülve felmegyek bárhol és sajnos én vagyok a legkeményebb a bringás köreimben, de a bringa rugózása nyújtotta kényelméért keményen meg kell küzdenem minden egyes nap.
    Sokszor filózom rajta, hogy de jó lenne ha lenne egy könnyű outim e helyett, az nem rugózik, de ennyi energiával nem 25 km-t hajtok le vele, hanem kétszer ennyit legalább. Nem lóg a nyelvem hazafelé, stb.
    Így sztem elég hitelesen hangzik, ha azt mondom az olcsó villa csak papírnehezéknek jó, én jó szívvel nem ajánlanám senkinek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák