- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
bardi
aktív tag
válasz manager2220 #165748 üzenetére
Vagy veszel a Decathlonban, ott kapsz 300 alatt levegős villát 20-es kerékkel.
'92 Honda VFR 750
-
Kube
senior tag
Országútihoz sima pedált tudtok ajánlani (semmi spd meg ilyenek)? Most egy sima zoogie MTB pedál van rajta, bejön ez a méret, meg jó tekerni.
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #165735 üzenetére
HB! És ugye, hogy jó tipp volt?
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
INTELligent
senior tag
válasz Hasaggymeg #165735 üzenetére
Boldog születésnapot!
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Sefter
veterán
válasz Maximum1 #165669 üzenetére
és itouchfan
Sajna nem a pro verzió (arra nem lett volna pénzem), hanem a tavalyi sima.
Cserébe olcsóbb volt, mint az idei Reaction pro..(eredetileg azért indultam a boltba, csak ott szétnéztem és megalkudtunk erre..egyedül a féktől tartottam, az elég belépő szint ezen, de még "nem fogyott el" soha (és az eddigi V fékemnél sokkal jobb), idővel kap majd egy MT500-atPsn ID: sefter_hun
-
-
itouchfan
senior tag
válasz Sefter #165761 üzenetére
Azért ez is egy komoly bringa, valóban a fékrendszer egyedül ami komoly upgrade-t igényel, a többi nagyon jó cucc sztem, és még az a 12,2 kg is oké.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
metrion
aktív tag
válasz metrion #165695 üzenetére
Update: Ma felhívtam a hatvani szervízközpontot, hálistennek egy normális segítőkész embert kapcsoltak. A bringával még nem foglalkoztak, de megnézték akkor és abban maradtunk, hogy a teleszkópot szétszedik és tudják javítani, a középcsapágyat szintén, ha úgy alakul. Viszont a kerekeket kompletten cserélik, csak éppen 0 db van az országban, szóval júni 11-én indul újabb szállítmány, ha abból nem kapok akkor kb 1 hónap mire kész lesz a bringa.
-
X Factor
addikt
Sziasztok, vonóhorgra vennék kerékpárszállÍtót.
nagy dillemám, h. szÍvem szerint 4-eset vennék, mert ez esetben egy másik párral simán eltudunk menni kirándulni és azt bringázással is egybekötni. Főleg országutikat és fitness bike-kat szallitana.
https://www.alza.hu/auto/peruzzo-pure-instinct-4-kerekparhoz-d4838979.htm?kampan=adw_auto-moto_pla_all_auto-moto-smart-shopping-campaign_produkty_c_1007633_AUPR00469&gclid=Cj0KCQjww_f2BRC-ARIsAP3zarGASpQ3bQ0t13OxdBeiuNYtt7soYse7c5_WWcfqWMgl3B3o5Xbqw54aAu2bEALw_wcB
Ez például szimpatikus, de nem tudom van-e valami buktató, vagy ha esetleg azt mondjatok, h. picivel tobbert sokkal jobbat kapni, akkor inkabb raszanom.
most egyelore 2 bringat szallitana legtobbszor, de ha mar koltok ra, fel evvel kesobb nem szivnam a fogam, h. miert nem negyeset vettem.
Ami lenyeges, h. legyen dontheto h. a csomagterhez konnyen hozzalehessen ferni.Make things work
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz f4lcon #165737 üzenetére
Szerintem csak bosszant!
(#165736) rolland88...vannak gyártók,mint a Hayes,akik nem is ajánlják a féktisztítókat mert bár itt s sokan megelégedéssel használják őket,egyik-másik megszennyezheti a betétet.Lehet meg kellene kicsit gyötörni valami lejtőn kopjanak mert a féknek 2 halála van,ha agyonhasználják és ha egyáltalán nem.
(#165741) jjeahh...az ikrek utolsó napján születtem,tulajdonképp a legrövidebb éjszakán. Amúgy meg neked kevés lenne,"csak" 720-as.
(#165742) 6030D ...ezt csak te és a zasszony hányta szememre,muszáj lesz átlátszó markolatot vegyek...vagy levágjam azt a kék részt.(#165744) MagiCat...nálunk már évek óta jelen van a Corona,de nem egy jó mérleg.
Köszönöm mindenkinek,21.én várom a bringás ajándékokat is."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz tacto #165743 üzenetére
Na akkor csak jól gondoltam...amúgy nem egy elterjedt típus.
(#165745) marel09...azt gondolom mint 3060D,vagyis mert ezeknek passzív a kenésük,véleményem szerint tovább is tartanának ha mindig fel fordítanánk őket tárolás közben,nem száradnának ki a lehúzószivacsok,gumigyűrűk.
(#165763) metrion ...minimum egy telópumpa fájdalomdíjként!
(#165755) ZolkoW ...te voltál az? Zaszonnyal ne fuss össze azért a napokban! Ma felszerszámozom és közben áldom az eget amiért vagy 2 éve Runner kábé lesz@rta azon kérésem,hogy rövidítsen a fékcsöveken,mert most pont kelleni fognak ezek a hosszok. Amúgy megnéztem,hogy gyárilag is 720-as kormánnyal adták ezt a bringát,de akkor leginkább aszfaltoztunk,és (marha kigyúrt) vállamhoz igazítottam.Kíváncsi leszek a dzsumbujban,mert ott a mostani 660-as is felakadt a múlt héten csütörtökön,kifordítva kezemből a kormányt.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz itouchfan #165762 üzenetére
Fejleszteni mindíg lehet, a váz jó alap az biztos és az egész szett rendben van kezdésnek. Ha egy ilyenem lenne, én pl. idővel cserélném a gumikat, kerékszettet, féket, telót, kormányt, stucnit, nyeregcsövet, nyerget, markolatot... szal a mindent, még a bovdent is . Szép lassan fejlesztgetve lehet belőle csinálni egy ilyent, vagy legalább ilyent és még ezeken is lehet fejlesztgetni
metrion: ez de beteg, egy hónap?? Mi a baja a keréknek amúgy?
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arcitec
addikt
válasz X Factor #165764 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni, ott vannak vélemények , még elég részletes is. Egyébként véleményem szerint a Thule a legjobb minőség és megbízgartósági szempontokból, de persze az drágább. Vagy 4-5 éve kb ennyiért vettem Thule 3-ast kifutó darabként.
Ha minden igaz abból a 4-es úgy 140eft körül van de ha azt veszed , az tuti örök darab .[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
marel09
csendes tag
3060D, Hasaggymeg, köszönöm a választ.
-
cibus
aktív tag
Azért ez ennyiért elég jó???
[link]
29er monti, 3x10sebesség, deore váltó, xcR (reboundos villa) kormányról lockolható, hydro shimano tárcsa, XL: 13,1 kg
178ezer -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Sefter #165761 üzenetére
Nagyon "szürke kisegér" színe van...számomra színtévesztőként.
cibus...ezt már többen nézték,van is itt aki vásárolt,de én nem mernék.A váz a lelke a kerékpárnak,és ez a Sava eléggé ismeretlen,megfoghatatlan gyártó.
(#165774) metrion...te viccelsz,de én nem! ...és bár jómagam sem vagyok ilyen seftes vénájú,vihetnél valaki erélyesebbet magaddal (rokon,barát stb.) aki képvisel,és nem szégyell kicsikarni belőlük valamit ezért a mizériáért aminek kitettek téged.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
cibus
aktív tag
válasz Hasaggymeg #165773 üzenetére
200 alatt mit számít a váz? nem megyek vele versenyre, meg ugratni. mit csinál, összetörik???
hol kapni ennyiért ilyen felszereltséget???ki vett ilyen Sava bringát? milyen tapasztalatok vannak?
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Csokicsibesz #165746 üzenetére
Ha elég nagy a stucnit hozzá, akkor jó. Amúgy nekem is oda esik ezzel a tartóval.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz cibus #165777 üzenetére
Na ott is van rögtön 2 fórumtárs akitől érdeklődhetsz.Azóta,hogy megvették nem sokat voltak itt (azelőtt sem ),így vagy nagyon jók,vagy nagyon rosszak a Sava-k. A váz meg mindig számít,nem mindegy milyen nehéz,mennyire pontos (kifolyik-e belőle a víz ) mert azon kívül minden egyebet cserélni,fejleszteni lehet....de mondják meg a tulajdonosok milyen.
[ Szerkesztve ]
-
bodazo
tag
válasz SpaceKombajn #165740 üzenetére
Hogy tudtad vissza rakni. Mert próbáltam én is, de egyből frissített. Nem adott más lehetőséget.
-
Csokicsibesz
tag
válasz Toobee #165779 üzenetére
Közben megvettem és gyárilag volt hozzá tartó. Majd nemsokára kiderül, hogy tudom feleszkábálni a bringára.
Minden esetre így első ránézésre elég frankó cuccnak néz ki. A garmin connect map is elég sokmindent tud, pl. el van mentve a crosskovácsi középtáv is benne. Rákattintok aztán behúzza az egészet, nagyon fasza.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz 6030D #165622 üzenetére
Láttam a SUP-os videót. Fura mikor valaki leszáll XC géppel és áttolja ezeken a raklapokon. Sok emberen látni, hogy egyáltalán nem mozognak együtt a bringával, szinte kín leküzdeni ezeket az akadályokat. Volt viszont egy srác a videón (1:30 környéke), aki simán átküldte rajta a gépet (átugratta, még egy kis kormányfordítás is belefért neki). Az azért elég komoly, érdemes megnézni. Természetesen azt nem tudom, hogy ki milyen kategóriában indult, csak meglepődtem néhol. Mennyire nagy a szakadék technikai tudásban 1-1 kategórián belül?
-
Alg
veterán
A Giant (vagy bármi egyéb) cadence szenzor mágneséhez milyen széles kötegelő kell és honnan lehet olyat szerezni? Én eddig csak min. 2,5mm-eset láttam de az szerintem nagy oda...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Teasüti
nagyúr
válasz Hasaggymeg #165773 üzenetére
Az asztalra csapni már elavult és nem túl célravezető módszer. Manapság azzal kell fenyegetőzni, h majd közösségi medián vlogolsz egy beszámolót a történtekről a többszázezres követőidnek.
Motoros haver ezt adta elő egy motoros boltban, ahol egy frissen vásárolt csizmát vitt vissza cipzár szakadással. Ott volt némi huzavona, h nem javítható, blablabla. Szóba került, h youtube/insta/fb influencer a srác (nem az) és varázsütésre megváltozott a bolt hozzáállása. Végül egy másik csizmával és egy ajándék kesztyűvel távozott.
Mai világban a közösségi média amilyen hatásos üzleti modell, épp olyan veszélyes is lehet. Simán tönkre lehet tenni egy üzletet rossz hírnévvel. -
6030D
Ármester
válasz Toobee #165783 üzenetére
Én benne vagyok? Nem bírtam végignézni ezt a remek formátumot.
Videón nem adja annyira vissza, merev géppel, kihúzott nyeregcsővel azért pont az a magasság volt az alja, hogy ha bizonytalan vagy, és húzol kis féket, vagy beül a teló, akkor esel. A maratonozóknak eleve nem nagyon szükséges a technikai tudás, nem azon múlik, fontosabb, hogy végig bírd tekerni. Ezért itt van a legtöbb kezdő, aki tényleg csak azért jön, hogy kipróbálja milyen egy lezárt pályán versenyezni másokkal, és a saját határai feszegetni. Volt olyan, aki az első körben már tolta a felfeléket. Ő tuti, hogy le is tolta a raklapon, de voltak olyanok, akinek szerintem az is kihívás volt. Nem értem egyébként, úgy volt hirdetve, hogy az akadályok kerülhetők lesznek, és meg is lehetett volna úgy csinálni, hogy tesz bele egy kunkort az ugrató mellé a fűbe, hogy aki nem akar átmenni, az kerülje, de ezzel ne menjen át gyorsabban az adott szakaszon.
Na mindegy, az eredményhirdetést is azzal kezdték, hogy kinek tetszett, kinek nem, meg este jött a mail, hogy mondjunk véleményt, mit változtatnánk, szóvel legközelebb lehet, hogy jobb lesz.
Az ugratós gyerek nem tudom ki, de voltak ott olyan 12-16 éves srácok, akik felfelé simán elvertek engem is, nálam erősebbeket is, járnak technikai edzésekre, kb a bringán nőttek fel. Esélyes, hogy valamelyik volt.
Ez a bringával együtt mozgás valószínűleg nálam sincs meg, mert amikor a bringás haveroddal együtt tekertünk, ő is sorolta, mit csinálok szarul a lefeléken.Teasüti: azért jó így megoldani a dolgot, mert ha csinálnak egy printscreen-t, akkor az ügyvédnek könnyű dolga van, üzletrontás, csá. Értelmes bolt kezeli a vevő panaszát, ellenben nem dől be ilyen kiraklak a Blikkbe szövegeknek.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Toobee
veterán
válasz 6030D #165787 üzenetére
Látom te is tapasztaltad, hogy nem igazán köti le a figyelmet ez a formátum, én kb. az első akadályig bírtam, teged nem láttalak, de 18 perc alatt előfordulhat, hogy szerepelsz valahol. Kamara XCO pályát jártuk be tavaly, az fullyval is élvezhető volt, kifejezetten technikás pálya volt, meg is lepődtem rajta.
Gyere velünk lejtőzni, aztán a felfelédhez húzzuk a lefelét is. Bár mi is inkább fotelbringások vagyunk, mondani könnyű
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Teasüti #165786 üzenetére
Az asztalcsapkodás szerintem sem helyénvaló,ugyanakkor a mértékletes,civilizált és nem mellékesen jogos felháborodás viszont indokolt,hisz itt például nulla kilométeres kerékpár vérzik több sebből úgy,hogy kiderült más már visszavitte,a bolt meg simán visszaállította a kirakatba ugyanúgy.
3060D...bele-beletekertem,de nem találtalak.Amúgy tényleg sz@r az a fűcsomós rész,meg az is fura,hogy nem mennek le a raklapokon telós bringákkal,ennyi azért bele kellene férjen egy versenybe...mondjuk az is igaz,hogy talán nem hússzor. Nem egy leányálom az a pálya,az biztos.
Toobee...ott tartják a tesztnapot?Ha igen az nekem is tetszik,olyan mint a fóti Somlyó.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Toobee #165788 üzenetére
Ha valaki csinált onboard videót és megtalálom, akkor majd linkelem, ott jobban fog látszani, hogy az a raklapos tényleg nem olyan volt, mint amikor lejössz 4 raklapról (~4x15 cm).
Kamaraerdőt is a Buzsó tervezi, azért brutál/nem unalmas. Majd valami bringázást összehozhatunk a nyáron.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
S.J.
tag
tudja valaki hogy olaszországban miert ennyivel olcsobbak a versenybiciklik? erdemes kint venni?
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Segítsetek már dönteni, az alábbi kerékpárok között vacilalok. Melyik lehet jobb minőségben?
Vagy ár érték arányban.?
( Alkatrészek, váz, váltó stb )( Tudom hogy az egyik tárcsafékes )
Ezek új kerékpárok.Romet Wagant 2
Kross Trans 3.0 2020[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz cibus #165777 üzenetére
Kínaiakkal lehet pár alapprobléma:
1 - egyszerű dolgokat ügyesen kopiznak, ahol önálló töprengésre van szükség, ott kezdődik a gond. Ugyanis ha megfizetnének jó mérnököket, akkor rögvest nem annyiba kerülne a cucc, amennyiért adják. Évtizedes tapasztalatból beszélek. Ez azt eredményezi, hogy kifoghatsz egy pompás terméket, mert épp bejött a hasraütés, meg túl sokszor valami ótvar fost is. Bicikliváz tervezés manapság nagyon nem hasraütésre megy, se nem fotókról lelopott dizájn Shenzenben összehegesztésén alapszik.2 - minőségbiztosítást hírből sem ismerik, mert növelné az árat; tehát iszonyatos szórás van jó és rossz irányba.
Ezeket bevállalva kell dönteni.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
-
zsocy
őstag
Érdemes, de a hazaszállítás problémás lehet ha nincs gyakorlatod az ilyesmiben vagy jó kapcsolataid hozzá. Angliában is "fillérekért" vannak jó bringák, de sokszor az eladók nem is állnak veled szóba ha nem vagy angol, plusz csak helyi címre küldik ki, stb.
Hasaggymeg, boldog szülinapot, ez alkalomból átnevezted 6030D-t 3060D-re?
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz manager2220 #165748 üzenetére
Szerintem új bicajnál érdemes egy kicsit magasabbra tenni a mércét, mert utólag sokkal többe van a tuning. A Grand Canyon Al SL 7.0 váza hátul is átütős, egy kiváló bringa, amihez nem nagyon kell majd hozzányúlni. Persze ha annyi a keret, akkor abból kell megoldani, ez sem rossz bicaj: Grand canyon AL 6.0
vzarmo: Ha erdőbe nem mennél, akkor nincs miért aggódni a Cross miatt, jól elleszel vele. Elég jelentős a különbség a két bringa között és nem csak papíron. Sok mindent nem tudok hozzátenni ahhoz, mint amit fentebb írtam a témáról. Szerintem a MTB univerzálisabb bringa, ha nem kell neked rá csomagtartó, akkor én azt választanám, de a Cross haladósabb gép. Ha nagyobb emelkedőket szeretnél leküzdeni, az 1 X 12-es áttétel erre alkalmasabb, de síkon jobb lesz a trekkinges áttétel a cross-on.
[ Szerkesztve ]
-
metrion
aktív tag
Egyelőre nem vergődök a Decathlonnál tovább, most írt az ügyfélszolgálatos, hogy a miskolci boltnak írtak, hogy majd ők járjanak utána. Vicc az egész. Belső kommunikációjukkal komoly gondok van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- LEGO klub
- Philips LCD és LED TV-k
- DIGI internet
- Ukrajnai háború
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest