Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz zoli03 #156997 üzenetére

    Garmin egy érdekes gyártó. Ami gond van velük az főleg abból adódik, hogy nagyon adnak a szoftverre és főleg a drágább modelleknél nagyon gyorsan próbálnak fejleszteni, ami viszont időnként nagyon rosszul sül el és jól elrontanak egy-egy fw verziót az órákon. Ilyen esetben, mire kijavítják lehet egy hónapig szív az ember.
    Amikor egy épp jó fw van az órákon akkor egyszerűen fantasztikusak az órák, nagyon sokat tudnak és csak teszik amit kell brutál jó üzemidőkkel (10-14 nap).
    Nekem már kb 1,5 éve van fenix 5-öm. Az egyik tanulság az a szoftver oldalról az, hogy le kell tiltani az automata fw frissítést rajta. Elég aktív a gyártói fórum így ott lehet olvasni, ha jön ki új fw, majd lehet figyelni a reakciókat és tapasztalatokat. Ha legalább 2-3 hétig nincsenek bugriportok, akkor fel lehet tenni az újat. Ha gond van az új szoftverrel, akkor hirtelen megszaporodnak az újonnan nyitott kérdések/topicok, ami egyértelmű jel arra, hogy nem érdemes feltenni.
    Ezzel a módszerrel a szívás elkerülhető.
    A garancia és a javítás pedig rendkívül egyszerű a Garminnál (ha hivatalos forrásból vásárolt). Bemész a központi boltba, átadod a hibás készüléket és egyszerűen adnak egy újat. 10 perc.
    Erről is van tapasztalatom valójában már a 3. fenix 5-öt hordom. Az első hibás volt (csere), a másodikat bikeparkban összetörtem, így ott a javítás volt a téma, aminek a költségét a biztosításom megtérítette.

Új hozzászólás Aktív témák