- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #154496 üzenetére
Az kicsit régebben volt, mostanában már ajánlott a shimano
Szakbarbár: ez már nem evilági . A pulzust azért megnézném, szerintem sokat tudnának meghökkentő átlagokat a topikban, de csak elszállt pulzussal, rövid távon.
6030D: ilyenkor mindíg az jut eszembe, hogy ha itt laknál, akkor Kelemennek végre lenne bringás társa (mindíg egyedül teker, mert senki nem bírja vele a tempót )
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz xy.zsolt #154486 üzenetére
Ennek a magyar aszfaltnak csak néhány gyűrés hiányzik még.
(#154487) jjeahh...az olyan lenne mint az autók üzemanyag-fogyasztása,vagy sebessége...próbapadon. Harmincat tudni az én olvasatomban nem azt jelenti,hogy a Hungaroringen,körbe,ideális körülmények között,stéherezve néhányan,és egyszer az életben,hanem mondjuk általában,síkon,szélcsendben,egyedül...és ha már itt tartunk,az én utazósebességem 24-26.Vagyis ennyit mutat a mérő ha egyenesen nyomom aszfalton,hosszúban,nem hajtom szét magam és nincs különösebb szél...ja és éppen nem tartalékolok egy keményebb emelkedőre ami következik.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
cdl
senior tag
válasz IMIIKE1998 #154489 üzenetére
Ezek nem annyira szélállóak. Ilyenből a 900-ast használom, de szélben azért határeset. Minusz kettőig jó szél nélkül. De a térdedet külön kell még védeni. Nálam a cipő a szük keresztmetszet.Nyári cipő, kamásli.0 fok alatt 1 óra után nagyon fázik. Sóher vagyok dedikált cipőt venni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ha nincs ráírva akkor mehet (egyesek még a másikkal is használják,megelégedéssel),viszont nem tudom ki NEM ajánlja a Shimano betétet.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
A téli cipő és téli thermo nadrág, ha sokat tekersz télen is, tipikusan egy olyan beruházás, ami hosszú távon minden pénzt megér. Én is sajnáltam a pénzt rá, de végül nem bántam meg egyiket sem, a téli nadrág valszeg olyan -15 fokig jó és a macera folyton lecsúszó térdmelegítő is fölöslegessé válik vele, a téli cipő meg... eddig el sem tudtam képzelni, milyen az, ha egyáltalán soha nem kell attól tartani, hogy lefagy a lábad és sokkal egyszerűbb, kényelmesebb a kamáslinál. Szal mindkettő olyan dolog, amik megkímélnek a vacakolástól és új dimenziókat nyitanak a téli tekerésben.
Nekem amúgy még mindíg a kesztyű a szűk keresztmetszet, a merinó alkesztyű + szélálló felső kesztyű kombóban is lefagy a kezem, legalábbis az első félórában. Ilyenkor meg kell állnom egy picit, megvárom amíg átmelegszik és ezután már többé-kevésbe melegen tartja a kezeimet, de jó lenne, ha indulástól érkezésig melegen tartana és ezzel sem kéne vacakolni.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arn
félisten
-
6030D
Ármester
válasz jjeahh #154501 üzenetére
Azér edz egyedül, mert csak úgy lehet betartani az előírtakat.
Paxker315: még a bm fórumon írogatták, hogy két zokni közé alufólia. Egyszer kipróbáltam: én csak a levételkor anyáztam,az asszony még pár mosással később is. A konfetti ahhoz képest l*f*sz.
Ja, lifehack, haverom fejlesztette: autó szélvédőre tehető alufóliás napellenzőből kivágott egy mellkasnyit, összehajtogatta telefon méretre (=mezzseb), és hosszú lejtőzés előtt berakja a kabát alá. A hőt visszaveri, a szelet még jobban fogja.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
Ja, a selymet még lehet kipróbálom, de max jövőre, mert idén már 4 kesztyűt vettem . A felső réteggel valszeg nincs baj, az Hipora betétes (olyasmi, mint a goretex, csak vízálóbb).
6030D: meg kb. ő az egyetlen ember a környéken, aki nem fél a vadaktól és a pásztorkutyáktól
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz jjeahh #154501 üzenetére
Azért még én is fényévekre vagyok az amatőr versenyzőktől is. Főleg hosszú távon halok meg. Ismerek olyanokat a fórumról akiknek ez a tempó a téli alapozás
Tavaly 6030D a Pilisi tekerőn "csak" 80 perccel ment jobb időt MTB-vel mint én Outival.
A pulzus szép egyenletes lett, 168-as átlaggal, 188-as max mellett.(#154500) 6030D
Igen, hátszél volt, de ugye azt nem látta senki Nem véletlen, hogy a Strava szegmensek is csak egy irányúak, nem pedig oda-vissza.Tudtok esetleg valami jó felkészülési tervet 200 km-es távra? Balaton kör, Velence 10x. Fél év alatt jó lenne felkészülni. Csak időm nem tudom hogyan lesz rá
[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Yahhher
aktív tag
Szia.
Én tavaly ugyanilyen féken cseréltem a gyárit BBB-re, és az meglepően sokat számított. Szóval én ajánlom a márkát.Üdv B.
-
addikt
válasz Ciccuka #154478 üzenetére
érdekes a cikk írója nem tudom honnan veszi, hogy az ofo még működik, már a wikipedia szerint is szétszedték (https://en.wikipedia.org/wiki/Ofo_(company))
a gyártósor egy része, amin a kerékpárok készültek ráadásul kb egy hónapja a koperi kikötőben van, és várja, hogy behajózzák/levámolják az EU-ba, szóval azokon biztos nem készül bicikli az ofo-nak...[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz jjeahh #154506 üzenetére
Előre bocs az anekdotáért... úgy 1975 táján, mikor rendszeresen mentünk Dobodókőre télen -10 fokban is, egyetlen védelmünk a totális megfagyás ellen, az Esti Hirlap volt. Felfelé még csak haggyán, mert tekersz, mint állat, de lefelé a lejtőn valami szörnyű, fájdalmas dolog volt az ereszkedés. Annyira fáztunk, hogy a kormány remegett a kezünkben. Na ilyenkor került elő az újság, amivel temetömtük a mez belsejét a mellkas előtti részen, meg ahol hely volt, hogy adjon valami védelmet a szél és hideg ellen. Ha ez nem lett volna, a hipotermiás sokktól tuti leesek a bringáról és tavaszal ássák ki a hó alól a maradványaimat. Ma meg tök jó holmik vannnak, de ettől még nincs kedvem nagy hidegben bringára ülni. Elég volt az a pár év, mikor "kötelező" volt..
Ja és télen nuku váltós gép.. csak fix, ami felfelé nem kis kihívást jelentet sokunknak. Úgy szakadt rólunk a víz a hegytetőn mint nyáron, csakhát ha felmentünk, le is kellet jönni valahogy..."csak a zene van"
-
6030D
Ármester
válasz Szakbarbár #154512 üzenetére
Ha nem verseny, csak a teljesítés a cél, akkor menj minél hosszabbakat, és figyelj arra, hogy mikor eszel, iszol. Ha az üzemanyag ellátásod jó csinálod, és nem mész sokat olyan pulzuson, ahol savasodsz, akkor a világból ki lehet menni (ha a segged bírja). Hétvégente nyomj egy párkányi kört a Duna mentén (nem Dobogókő felé, szint nem kell).
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz dgyuri0123 #154515 üzenetére
Csoda téliruhákban is meg lehet fagyni lefelé, ha nem vigyázol . Én már megtanultam, hogy muszáj vinnem valamilyen táskát, hátizsákot, amibe mászás előtt el tudom pakolni a legfelső réteget, a vékony picire összetűrhető szélálló dzsekit, majd lefelé visszaveszem. Szal lélegző póló, egy zipzáros lélegző felső és erre egy szélálló dzseki kb. -5 fokig nekem felül elég, de felfelé a legfelső réteget mindíg le kell vetnem és az alatta lévőt kizipzárolnom, különben beleizzadok és lefelé ahogy írtad hipotermiás sokk lesz a vége . Sokan elkövetik azt a hibát, hogy felfelé nem vetkőznek le, lefelé megfagynak, aztán eldöntik, hogy télen tekerni sz*r, mert szénné fagy az ember téli csodaruhákban is. Pedig nem az, csak néhány dolgot jobban át kell gondolni.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz jjeahh #154510 üzenetére
en mindig probalkoztam a teli kesztyukkel, de nem sok sikerrel... aztan egyszer kiprobaltam, hogy milyen, ha a kedvenc sima nyari kesztyum ala (egy fox xc kesztyu) egy dekas selyemkesztyut huzok. meglepoen jol mukodott... foleg ott, hogyha atnedvesedett, a selyemkesztyu addobta a nedvesseget, es hidegben is megszaradt a kezem, ami utan visszamelegedett (hasonloan, mint a mez + kabat kombo). sok teli kesztyu nem szellozik ennyire, vagy meleg volt, es beleizzadtam, vagy kihult az ujjam vege, mikozben a tenyerem meg izzadt.
ennek a tovabbgondolasa volt, hogy szelallo softshellt huzok ra. anno a dekaban volt ilyen beleletlen kesztyu. a dolog tovabbi elonye, hogyha bizonytalan vagy, hogy mennyire kell meleg kesztyu, le vagy felhuzhato konnyen menet kozben.
legalabb ot eve ilyenben tekerek telen. most probaltam potolni, de mar csak polarbevonatos volt... ez probaltam szoloban, ot fokig nekem boven eleg, szvsz selyemkesztyuvel jo lesz a minuszokban. ha dekaban veszel ilyesmit, erdemes megnezni minden osztalyon, mert baromi idiota meretezesuk van, es a szabas sem ua. a bringas-tura-focis kesztyubol, a focisat valasztottam, mert szellossebb belul, ami elonyos telen a melegentartashoz es a selyemkesztyuhoz.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz jjeahh #154517 üzenetére
ez igy van... nalam is ez valt be. felfele kell feloltozni, lefele, vagy a bringazas vege fele (az ember olyankor, ha nem is izzadt bele annyira, farad - ilyenkor a hohaztartas megbillen lefele) kell egy plusz reteg. esetleg meg kesztyut erdemes cserelni. a masik, hogy legyen plusz ruha, ha lerohad vhol a technika egy tiz perces megallassal is meghulhet az ember.
sikon egyszerubb oltozni - telen inkabb orszaguton tekerek, amugy is kb apr mire rendesen jarhato a wienerwald a sar miatt, es utalok takaritani.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz jjeahh #154517 üzenetére
Akkoriban nem volt magától értetődő, hogy öltözöl/vetkőzöl. Mész, oszt' jó van. Ha megálltál ruházkodni, jött az edző, hogy harmatos liba@ar vagy, mert állandóan megállsz.
Meg is szerettem a téli edzéseket... De igazad van, mert lehet ezt ésszel is csinálni..."csak a zene van"
-
jjeahh
nagyúr
Mostmár tuti, hogy valamikor kipróbálom . Ez a softshell nekem zavaros, sőt, igazából már teljesen össze vagyok zavarodva, hogy melyik anyag hogy néz ki. A nadrágom, a sisak alá való sapkám, csősálam és a cipőm belseje ilyen bolyhos thermo izé, ezt nevezik polárnak? Ezzel elégedett vagyok, de kesztyűként már nem vált be ez az anyag sem és úgy érzem, hogy kabátként sem lenne jó.
-
arn
félisten
az nem gyenge, mennyi idos vagy? nekem ilyen emlekeim csak a 90es evek eleji montis teli tekeresekrol vannak, hogy jegen bringaztunk, es beszakadtunk. utana teregettuk a vizes zoknit, hogy ne gebedjunk meg, lefele meg rafagyott a felnire a viz (meg a vfek elotti konzolos fekek voltak) persze ez csak a lejto aljan tunt fel, nem sok meter hianyzott hozza, hogy ne torjem ossze magam, mire visszajott a fekhatas.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
INTELligent
senior tag
-
arn
félisten
válasz jjeahh #154521 üzenetére
teli bringas kabatot nem tudom, csinalnak e masbol... ilyen suruszovesu fenyes ize. puha tapintassal. a normalisabbak membranosak (goretex, etc), de telen nem tul gyakran tekerek esoben nem tudom mikor jelentek meg, en kb 10-12 eve vettem az elsot, de maga volt a megvaltas. nem hul ki, alig izzadsz bele (a korabbi lelegzos cuccokhoz kepest). ilyen a nadragom eleje, a kabat, a kesztyu. ha igazan intenziven tekerek (regen volt), eleg volt egy hosszu futomez meg a softshell kabat. mostanaban csak alacsonypulzusos fitnessz edzeseket csinalok, oda inkabb veszek meg egy vekony polarpulcsit vagy mellenyt.
a polar a bolyhos ize. azzal szoktak a softshell belsejet is bevonni. onmagaban meleg, de nem szelallo, ezt kell megfelelo retegben a kulso szelallo anyagokkal kombinalni.
a selyemkesztyu par ezer huf csak... dekaban talalsz vmelyik osztalyon. erdemes esetleg a zoknit is kiprobalni, hasonloan mukodik. shimano gtx cipot hasznalok, ami 10 fok alatt mar jo, de akkor kezd huvos lenni, ha a zokniba beleizzadok.[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Lefele mindig sz@r télen,ha nem lennék lusta,felhajtanék autóval és a tetőn szállnék vissza.
(#154516) 6030D..."szint nem kell"...istenkáromló!
(#154517) jjeahh...nagyon hidegben,nagyon messze talán viszek zsákot,de nekem nem opció az öltözködés mert:1.már indulás után 5-10 perccel nyirkos vagyok -10°C-ben,és úgy is,hogy tulajdonképp még szinte fázok,tehát kevesebb ruhával magamon már nem is indulhatok.2.ha megállok a mászás előtt vetkőzni,már vizes rajtam minden,úgy kellene levetni,majd esetleg visszavenni a rongyot,hogy vizes.3.fent levetkőzni öngyilkosság lenne,hisz addig nem fázok amíg melegen vagyok izzadt,ha csurom vizesen levetkőzök szinte biztos megfázok.4.ha mégis átöltöznék lejtőzés előtt,legalább egy vékony és egy vastagabb izzadt aláöltözőt kellene cseréljek szárazra,tehát a kabáton kívül mindent,ami meglehetősen sok ruha,ugyanakkor olyankor már az 1,vagy éppen 2 réteg nadrágom derék része is rendesen vizes.5.egy hátizsák nagyságrendekkel növeli a hátam izzadását.6.Végül egy 2 órás úton ennyi megállás nemcsak megtörné a lendületet,de számottevő időt is elvenne a tekerésből. Tehát egy 3 óra alatti,meleg helyen megállás nélküli útra -5 és +5°C között vékony aláöltöző póló,vastagabb aláöltöző hosszú ujjú és ez,alul meg vékony aláöltöző és soft-shell-es (talán Aldis) nadrág,vastag zokni és bakancs,vastag kesztyű és sál a sisak alatt a felszerelés.
-
arn
félisten
válasz dgyuri0123 #154525 üzenetére
jo olvasni, hogy vki ennyi ideje bringazik!
nekem csak a 80as evekrol vannak emlekek (78as vagyok, kb ot eves korom ota tekerek) - az orosz csodak meg a csepel sprint, a tacsko, a bmx elgyurtem par bringat, foleg, amikor a bmxet elloptak, es a tacskoval probaltam hasonlokat, letort a kormany, elrepedt a fejcso, pedig azok meg acelbol voltak. a monti csak 90-91ben ert el hozzank, en akkor kaptam, eletemben nem orultem annyira semminek.
meg montiverseny is volt... igaz kb olyan terepen, amivel ma cx bringaval vagy egy ballonosabb outival mennek. nyertem egy bukosisakot, amit buszken kitettem a polcra, akkoriban senki sem hordott ilyesmit.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
jjeahh
nagyúr
Az melyik shimano cipő, az MW7? Nekem diaora van, az 0 fok fölött már túl meleg, 0-tól -7 fokig tökéletes, alatta még nem volt alkalmam tesztelni. A lényeg, hogy ebbe fölösleges bármilyen csodazokni, mert normál zoknival is tökéletes, igazából a méregdrága Merrell, Hanwag, Lowa bakancsokkal sem voltam soha ennyire elégedett. De a selyemkesztyűt tuti kipróbálom, valaki még ajánlta anno itt (leet akkor is te voltál ) és ugyanaz a bajom, mint neked volt, az ujjvégeim lefagynak, beleizzadok a kesztyűbe és nem szárad ki idejében, ezért megfagy a kezem stb.
-
arn
félisten
válasz Hasaggymeg #154526 üzenetére
erre talaltak ki az emontikat beepitett felvono. reszemrol nem is latnam mashol az ertelmet a dolognak - de lejtozos bringabol nem vennek mar mast. majd ha nem tudok mar feltekerni a hegyre, meg is teszem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na én még olyan softshellnek nevezett anyaggal nem találkoztam amibe nem izzadtam volna bele,sőt,olyanok mint a nejlon,és inkább különböző más anyagból készített betétekkel szellőztetik ki az amúgy víz és szélálló softshell ruha által dunsztba tartott testedet...aztán lehet van olyan softshell is ami szellőzik,a több100ezres darabokat nem ismerem.
Szerk: Ezzel pl. befőttet lehetne dunsztolni,de van softshell betétes nadrágom és kabát is melyek szellőző betétek nélkül megfőznének.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz jjeahh #154528 üzenetére
bikemagon? lehet
visszakerestem, 2012ben vettem - mw81. azota is tokeletes, nyari cipobol mar 2 elfogyott ez ido alatt. a northwaveket nezegettem, abbol volt ket ilyen verzio, a chill meg a normal "teli". mivel a nyari kb 10-12 fokig kellemes nekem, inkabb ez ala kerestem mar. a tipikus magyar-osztrak 0-10 fokban epp jo. minuszokban selyemzoknit veszek, igy epp jo, -5 fok alatt mar lehet keves lenne.
-
addikt
válasz Hasaggymeg #154530 üzenetére
a "több százezres" softshellek se szellőznek rendesen, nekem van Marmot softshell dzsekim is, pont ugyan olyan érzés belerohadni, mint a lidis kínaiba
van azért előnye is, egy réteggel kevesebbet hordok ha softshell a felső réteg. olyankor jó, amikor rövid időre mész valahová és nem órákra vagy alacsony az intenzitás (munkába járás).“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #154526 üzenetére
Nem tudom felétek vannak-e olyan helyek, ahol hosszat mászol felfelé, majd utánna csak lejtőzől mászás nélkül, ott a te megoldásodat én nem élném túl. Ha hullahoppos terepen tekersz az más, ott macera lenne öltözni-vetkőzni. Hosszú mászás előtt egyszer levetni egy szál felsőt, majd lejtő előtt felvenni nem sok idő, ilyen terepezéseken én legalább kétszer pisilni is megállok, amivel egyúttal az öltözést is megoldhatom. Nem kell ezt szerintem túlkomplikálni, a legfelsőt leveted, majd felveszed és ennyi, szal szerintem nem kell izzadt háttal teljesen levetkőzni, hogy megfázz.
A hátizsákot akartam is írni, hogy ilyenkor izzasztanak, majd az izzadtságot nem engedik elpárologni, ami télen nem szerencsés, kivéve ha fémvázas hálós hátizsákod van, ami "természetesen" szintén egy drága beruházás, de én azt sem bántam meg, mert szinte oilyan, mintha nem is lenne a hátamon (Osprey Syncro).arn: ezt a cipőt nem is ismertem, nem néz ki rosszul.
-
dgyuri0123
nagyúr
"Állítólag" 3 évesen már nem kellett oldaltámasz a 16-os fixihez.. Bizonyítani nem tudom.. Onnan kezdve sokáig első számú szerelem volt. Volt azért kihagyás jó pár évre, mert kis/gyerekkel (lány) nem volt időm/módom tekerni. Úgy 10-12 éve ismét előkerült a bringa, de már nem tolom komolyan. Munkába járok vele napi szinten és hétvégeken kisebb köröket megyek.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
arn
félisten
válasz Hasaggymeg #154530 üzenetére
akkor probalj ki egy korabbi szellozonek mondott "hardshell" kabatot nem csak radrohadt seccperc alatt, de meg hidegerzes is volt benne. a softshellben az a poen, hogy az erintkezo felulet meleg, alapesetben picit vizlepergeto, emellett (menet)szel allo. nem hasznalok draga ruhakat, tobbnyire dekas, aldis.
de minel hidegebb van, annal tobbet kell a ruhazattal varialni, es annal kisebb hotartomanyra szol. tipikusan ez az a dolog, ahol csak probalgatassal es sajat tapasztalattal kell mindenkinek megtalalni a megfelelot, mert mindenkinek mas a hoerzete, mashogy teker, mashol, stb. en epp az ilyen macerak miatt maradtam a sik + outi tekeresnel. ott egyszerubb.
ami tippeket tudnek adni, hogy lehetne varialni menetkozben:
* vekonyabban oltozni, plusz felso reteg a hatizsakban
* nyaksal, szelsoseges esetben szaj ele huzni (vagy maszk) - a felmelegitett levego a tudoben kimelegit
* termosz + tea
* selyemkesztyu, vekony kesztyuvel varialva (talonban egy vastag szaraz)
* ha meleged van, az utoerek kornyeket szabadda tenni (nyak, kez), selyemkesztyu levesz, honaljban kizipzarozni - igy nem hulsz meg, de visszahulszfacebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz f4lcon #154532 üzenetére
Gore Tex a másik,melyből annyi van nekem mint égen a csillag,de ha csak legalább fele olyan jó lenne mint amilyen nagy a neve és mint amennyire borsos az ára,akkor meg is lennék elégedve vele is. Mennek a nagy branding-ek a fantázianevekkel mint Vibram,Gore tex,Soft Shell,ilyen-olyan Dry,Thinsulation,aztán meg csak a nagy hűhó és árazás mely kis javulással társul...röhej. Na meg a sok placebos emberke aki esküdözik milyen jó a sz@r amiért kiadta keresete jó részét.
szerk: minap nézem a (jó drága) Merino kesztyűt is (mert most éppen ez a divat),olvasom összetételét (ez,meg az apró betűs részek olvasása már mániám olyan 20-30 éve) és láss csodát,5 (vagy 8?) % Merino gyapjú. Attól aztán annyira meleg lesz,mint a Fanta amennyire narancsos a 2% narancslétől,vagyis pont eléggé ahhoz,hogy büntetlenül ráírhassák a méltán híres birkafajta nevét,amivel aztán jó drágán eladható a mugliknak.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz jjeahh #154533 üzenetére
biztos van ennek a ciponek mai megfeleloje.
taskabol deutert hasznalok mar jo ideje, a 10-12l koruli palettat mar vegig probaltam. eloszor ez a halos, merevitett hatu volt, ami jol szellozott ugyan, de nem volt jo pakolni. aztan egy egyszerubb, legcsatornas (race air), konnyitett, halos panttal. most meg egy bovitheto kompakt.
ezek kozul a race air tetszett a legjobban, az nem volt tulbonyolitva, baromi konnyu volt, jo volt pakolni. a masik kettot kicsit tultervezettnek ereztem. a hat szellozeseben nagy elteresek nem voltak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #154536 üzenetére
Azért én nem temetnék mindent, van ami jó, meg az sem ritka, hogy egyik goretex cucc szar, a másik meg beválik, mivel nem csak a membrán számít, hanem a körítés is. A goretexben amúgy én is csalódtam, a thinsulation viszont bevált téli gyalogos túrákon, bringán jobb az a bolyhos izé (polár?). Merinóban végül csalódtam, szvsz nem elég meleg, a Vibram talpakat viszont szeretem, két cipőmön van ilyen talp és ezek tűnnek a legtartósabbnak.
arn: lehet a fémvázasok között is vannak különbségek, az Osprey előtt én konkrétan gyűlöltem minden hátizsákot, most meg kb. csak annyi bajom van vele, hogy az is pár gramm plusz súly
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz jjeahh #154538 üzenetére
deuter pontosan ugyanez a szerkezet... az nem tetszett benne, hogy kicsit gorbitett volt a hata. a gyakorlatban ez jobban bejott - egy dolgot nem szeretek benne, az ov resze bringan jo, de hetkoznapi hasznalatban idegesit. jo lenne, ha lecsatolhatova tennek.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Értem.
Hát én ilyenkor ilyen 1 óránál tovább nem szoktam intenzíven tekerni, így akár jó is lehet. De megvárom azt a Lidl-ös gatyát, hátha az szélvédettségben is jó.Mas: Bírom az olyan eladókat testbike-on, hogy írsz neki valamit, erre megnézni, de nem válaszol hetekig. Legutóbbi eset: Új áron kínálja a használt cuccot, de odaírja, hogy alkuképes. Megírnom neki, hogy mennyire gondolt, mert jelenleg új árat kér érte. Megnézi, de nem válaszol egy hétig. Ráírok megint, ismét semmi. Az ilyennel szerintem nincs az az ember, akit ne lehetne felhúzni. Most vagy írja meg, hogy enged-e vagy nem belőle, de ne szivasson már feleslegesen... Ja és sajna ezt nem egyszer tapasztaltam már....
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz 6030D #154516 üzenetére
A cél a táv teljesítése, de azért ne 20 óra alatt
Balaton körön a célom bruttó 10 óra alatt végigmenni. Jó lenne már egyszer végre teljesíteni a Velence 10-et is, fent van még a bakancslistámon már lassan 7 éve, de eddig 8 kör volt a max (228 km) 2014-ben.
Amíg ilyen hideg van kint addig max 1-2 órás tekerések lesznek. A hétvégére meg erős szelet is jósolnak:4-6 fok mellé még jól jön majd a 20-40 km/h-ás pofaszél is.
Kajával nem szokott probléma lenni, inkább a kevés folyadékbevitel a gond. Meg az, hogy általában szólóban tekerek, nincs aki szélárnyékot adjon.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
6030D
Ármester
-
Paxker315
addikt
válasz IMIIKE1998 #154540 üzenetére
engem ami felhúz aprón:
- csak telefonra reagálok --> fog hívogatni a frank, mail ezerszer kényelmesebb, használhatóbb. Telefonban hazudhatsz jobbra-balra, de, amit leírtál, az ott van...
- posta nincs --> a személyes átvétel lényegesen több ...-odással jár, mert 10-ből 9 ember késik, nem jön el, visszamondja, etc. Postára bemész, feladod, jóccakát.meg még valami, de nem jut eszembe. Ja, de: 20 éves hátsó váltók 10k-ért, mert abban még "van anyag" meg "megbízható". BS. Hagyjuk már. Bringát sem éri meg fölújítani eladás előtt: honnan tudom pl. hogy a vevő milyen sorkiosztást, kormányhajlítást v nyerget preferálna? Ne legyen árképző a kopóalkatrész és kontaktpont-terület
-
samujózsi
senior tag
válasz Somatom #154544 üzenetére
1. Kisoroszi-Szigetmonostor (Dunakeszi komp)
Ez 22km. Félúton, Tahiban kell kicsit visszafogni a tempót, egyébként viszonylag jó út, nulla kereszteződés, alig van forgalom.
A 6030D által említett út se rossz, de azért a 2-esen elég nagy a forgalom és ha jól emlékszem, legalább három-négy lámpa akadályozhat.[ Szerkesztve ]
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #154538 üzenetére
Egyszer mán elpostázom a kesztyűmet, hogy próbáld ki, mert ennél bőven van még melegebb, de én ebben sem igazán fáztam, pedig kifejezetten fázós vagyok.
Annak ellenére, hogy már nem egyszer megszivattam magam az öltözködéssel, tegnap megint sikerült (nem tanulok...). Délután indultam csak, fél 2 felé, 9 fok + napsütés, még azon gondolkodtam, nem lenne-e elég az őszi mez az aláöltöző fölé.. áá, maradjon a téli decás kabát. Még jó, hogy így döntöttem, lejtőkön így is szétfagytam, ja, meg nadrágból is túlzásnak éreztem a két réteget, hát csak azt a nyári hosszút vettem föl, ami ott lógott a fogason .
Amúgy ezekkel nem is lett volna sok baj, ha csak felfelé kell mennem, de amint megálltam térképpel tökölni (valójában akartam küldeni egy Glympse-et feleségemnek, de nem volt térerő), lehűltem, és mindig kihagyom a számításból, hogy hiába süt a nap, az erdőben jellemzően árnyék van, és ahogy haladunk bele a délutánba, egyre hidegebb is. De nem baj, azért jó volt, meg csak megtanulom egyszer én is, hogy ilyenkor a körülmények csak rosszabbodnak menet közben .
(a BBB sapkám továbbra is szuper, és aláöltözőből is valamiért a NEM thermósat választottam, ha egy vastagabb van rajtam, nem lett volna vész)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest