- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mrobes
tag
válasz Massmurderer #140951 üzenetére
De az Myroon karbon vázas, amiket linkeltetek azok meg aluk. Szerintem az is számít.
-
jjeahh
nagyúr
válasz bringasisti #140945 üzenetére
Mivel méred? Nekem egyszer vesztette el a jelet a Garmin, de akkor 3 órányira voltunk a civilizációtól egy dzsungel közepén. A haverom Suunto-ja akkor is mért, szal valszeg az még jobb.
mrobes: főleg ha alu súlyban van . Amúgy amiket én linkeltem, azok mind karbonok.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
Ármester
válasz HookR #140947 üzenetére
Nem értem mi akar lenni a kérdéssor lényege? Én arra írtam, hogy általában nem jól vannak beállítva a mágneses órák, ezért mutatnak fals adatot. Nem hasonlítgattam senkit senkivel.
Nekem ha nagyon fontos lenne, hogy kerékről mérjem a sebességet, akkor a beállított kerékméretet egy olyan szakaszon mérném, ahol biztosan tudom mennyi a táv. Mondjuk két km tábla között. Ha nem jön ki az 1 km, akkor arányosan állíttok a méreten. Ha megvan, akkor megyek tovább, és megnézem, hogy a következő 4 táblánál is ott van-e. Így kiküszöbölhető az "álló és különböző sebességgel forgó gumik benyomódása között"-i különbség. (mondjuk 10 tábla esetén már a közútkezelő hibáit is ki lehet szűrni)
A pillanatnyi csúcssebesség és az átlag között nincs összefüggés, tegnap mindkét érték feljött, én az átlagra reflektáltam, mivel azok voltak számomra (és ahogy nézem más számára is) hihetetlenek.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-=RelakS=-
veterán
válasz G@ben #140938 üzenetére
Én az egyik bringámhoz most állítgattam újra, a másikhoz majd akkor, ha visszakapom.
Google maps 7,8km-t írt egy jobbára egyenes szakaszra.
Az egyik bringámmal 7,9km-nek, a másikkal 7,6-nak mértem eddig
Strava meg tojik a GPS-re, ha a kilométeróra azt mondja, hogy ez 20km, akkor 20 lesz
Egyes szegmensek hosszát néztem még meg, hogy azt hogy kezeli, és ott is ugyanezt láttam: egyik bringával kicsit többnek, másikkal kicsit kevesebbnek mértem.GPS-ről meg annyit, hogy ha nagyon cikázik ide-oda az út két széle között, akkor az is tud kuka lenni. Volt, hogy a 22km-es utamat 25-nek mérte a Sony Xperia Z, annyira pontatlan vacak benne a GPS.
6030D
Egyszer meg kellene nézni, hogy a pöpecül beállított óra, és a manualban meghatározott kerékméretből jövő beállítás között milyen különbségeket lehet mérni Emlékeim szerint a valós beállításnak nem sok köze van a táblázathoz.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Azúr77
tag
válasz bulikavagyok #140852 üzenetére
Konkrét márkát típust tudnál ajánlani mellyek ismeretében tudnék keresgélni a hasznaltpiacon?
[ Szerkesztve ]
"videokártya 1789 megabite haipejtréninges,+512 piszaieres ddr 3-as ,abszolut mindent visz"
-
Ákkk
addikt
válasz Massmurderer #140956 üzenetére
Nem rossz az a myroon kis fejlesztéssel olyan bringa készülhet belőle amit alu esetén soha nem érsz el súlyban.
És annak ellenére,hogy kompozit vázas 5 év garanciát ad rá jelenleg a KTM.
Vegyél csak egy jó kompozit vázat 369 000 a merida is a többi gyártónál 400 000 alatt nincs.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Ákkk
addikt
válasz Massmurderer #140960 üzenetére
Én most vásárolnék bringát vennék egy jó geóval rendelkező akár alu vázat és az új xt szetett ez a legtöbb embernek megfelelő konstrukció több évig és pénzben az általad linkelt lector árából megvan persze kompozit vázzal már picivel több lenne.
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
6030D
Ármester
Az a baj, hogy csak a váz miatt sem érdemes megvenni, még ha olcsón tudsz venni alkatrészt, vagy van otthon, akkor sem. A KTM karbon bringáinál 3 féle váz van (Premium, light Sonic, Performance), más az összetételük, így a merevségük és a súlyuk is. Sajnos nincs az, hogy megveszed az olcsót, és átépíted. Nekem is ez volt az első ötletem, de a Bikemag cikkben is írnak róla.
Csak pár példa a vázak különbségére az idei kínálatból:
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
samujózsi
senior tag
válasz 6030D #140940 üzenetére
Jó, ez csak egy extrém példa volt. A hagyományos órát mindig minimum 1-2 mp késéssel követte a Garmin mérése, ha változott a sebesség. Plusz a kilométerekbe azt is beleszámolta, ha álltam, ő meg úgy képzelte, hogy folyamatosan mozgok pár métert ide-oda.
Elsőre még reklamáltam is a hazai irodájuknál, de végül belenyugodtam, hogy jobbat úgysem kapok. Ez volt közel tíz éve, azóta lehet, hogy sokat változtak a GPS-ek.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #140906 üzenetére
Amúgy "jó időt" kaptatok el a nyaraláshoz, a Hargitára remélem vittetek téli ruházatot
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HookR
addikt
válasz 6030D #140954 üzenetére
Arra igyekeztem rávilágítani, hogy nem csupán a pontatlanságot erősítő ismeretlen tényezőket lehet felsorakoztatni, így talán egy kissé elhamarkodott bármiféle konklúzióra ("Ennyi...") ugrani.
"A pillanatnyi csúcssebesség és az átlag között nincs összefüggés, tegnap mindkét érték feljött, én az átlagra reflektáltam, mivel azok voltak számomra (és ahogy nézem más számára is) hihetetlenek."
Amennyire látom, egyedül (#140892) xy.zsolt írt (relatíve) hosszabb távon fenntartott átlagról ("tekertem én is montival már 39es átlagot 7km-en").
Nekem továbbra is az a benyomásom, hogy a hitetlenkedők összemosták a csúcs és az átlag sebességet, illetve nem vették figyelembe, hogy az MTB paramétereit is el lehet tolni aszfalton suhanós irányba.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
ZolkoW
őstag
válasz ZolkoW #140967 üzenetére
módosítok, az On-one súlyban (1.49kg az M-esre,gyári adat ) nem olyan jó, és bike-discountos akcióban jobb áron vannak néha jobb paraméterekkel Cube vázak, csak ott méret szokott foghíjas lenni.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Toobee
veterán
válasz ZolkoW #140970 üzenetére
Viszont asszonybicajnak XS-es karbon Felt elég jó akcióban van most.
-
TayRol
nagyúr
Köszi srácok, este ha hazaértem, meglesem a linkeket, most épp Salzburg mellett túrázom és itt sokszor nincs térerő.
-
Ákkk
addikt
válasz Csokicsibesz #140962 üzenetére
Ennél az árnál van olcsóbban is itthon sokat tesznek rá boltok.
Ugyanitt érdeklődtem fékügyben 40 000 ft-al drágább lett volna és csak agusztus vége vagy szeptember elején tudtak volna küldeni ennyit róluk...
Közben a fék tegnap megérkezet bike24...A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
nagyúr
válasz Azúr77 #140957 üzenetére
Konkrét típust nem tudok ajánlani, de a használt piacon nem is érdemes így keresgélni. Az a baj, h az általad említett árkategóriában (150k) az új gépeknél még nagyon sok kompromisszumot kell kötnöd. Én más típusú bringát használok, ezért nem ismerem annyira ezt a kategóriát, de nagyjából 250k környékén indulnak azok a merev vázas gépek amik már az ajánlott kategóriába tartoznak. Ezért írtam, h valószínűleg jobban jársz egy fiatal, jó állapotú, használt bringával. Linkeld be ide nyugodtan ha találsz valamit, biztos lesz vki aki véleményezi majd. Ami a lényeg: mindenképp 27.5-es, de inkább 29-es kerékkel szerelt gépet keress. Ezen kívül leginkább az első villára és a fékrendszerre figyelj. Keress rá az adott típusra a neten - ezek semmiképp sem az alsó árszegmensből származzanak!
-
xy.zsolt
őstag
válasz HookR #140969 üzenetére
A carbon outim leamortizálása óta kénYszerültem MTBal országútra....70km volt a legtöbb amit lenyomtam....30km/h átlaggal. Rövidebb távon (20-30km) a tavalyi outis átlagaimat tudom most....egy kicsit ugyan itt megrekedtem, de jól írtad...lehet kitolni a határokat akár pár hónap alatt is. Az eltérő áttétek hozzáigazitása a cad-hoz volt a legnehezebb...de nyilván az eltérő geo sem segitett
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
nagylaci32
tag
válasz bulikavagyok #140975 üzenetére
A 26-osokat miért zárod ki? A testmagasság miatt? Használtan pont ezeknek csökken a leginkább az áruk a divatos nagy kerekűek miatt.
-
erh75
tag
Sziasztok !
Erről mi a véleményetek:
[link]Ha van jobb javaslat azt is örömmel fogadom
Köszönöm előre is. -
bandita
csendes tag
Sziasztok,
tanacsra van szuksegem: Van egy 2015-ben vasarolt trekking bringam, amiben nagyjabol 5000 km lehet. Kozepcsapagy problemaval (nyekerges terheles alatt) vittem szervizbe. A nyekergest nem halljak, de szeretnenek lancot es hatso fogaskoszorut cserelni. Lehuzastol tartok, mert abszolut semmilyen probelmam nem volt (a nyekergesen kivul) a hajtaslanccal. Nem ugrott, popecul valtott, nem zorgott sehol.
Mi a velemenyetek? Csereltessek lancot es fogaskoszorut? Vagy esetleg csak a lancot? -
nagyúr
válasz nagylaci32 #140978 üzenetére
Igen, a magassága miatt. Bár abban igazad van, h 26-osból jobb vételek vannak a használt piacon. De ennek ellenére jobb választás lenne neki egy 27.5/29-es bringa szerintem. Majdnem 190cm a magassága ha jól emlékszem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #140987 üzenetére
Remélem kitekertek a hegycsúcsra a kopjafákhoz is
-
ZolkoW
őstag
válasz AtHoS #140981 üzenetére
ilyen extrémet eddig csak telós mérésnél láttam, vagyis amiről írtam,ott a srác nem tudom,mivel mért.
de az jó ötlet lehet,amit 6030D írt, hogy korrigálni a kerékkerületet a gps alapú adatokkal. pl.: megyek 3 kört teljesen azonos útvonalon, majd a másik módszerrel mérve is, és a többit találja ki mindenki.. van is egy alkalmas 30 km-es köröm erre, egyszer lehet, jogy megcsinálom, de bevallom, túl sok jelentőségét nem látom, mert nekem jó a gps-es....és bejön a képbe a "helyes érték", mint méréstechnikai fogalom, ami egy elméleti dolog. tegyük fel,hogy az egyik kerék mm-re annyit megy,amennyit mutat az óra.. és a másik kerék? :D ilyen felbontásig gondolom, senkit nem érdekel ez az egész, a végén km-ben mondjuk be az eredményt..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
samujózsi
senior tag
Mondjátok, én emlékszem rosszul vagy tavaly óta tényleg nagyon lebutították az ingyenes Strava-t?
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
samujózsi
senior tag
Mai "élmények": Margitszigeten rámentem valamire az első kerékkel, látható sérülés nincs a gumin, de az elméleti közepe (némi sorja van ott, még annyira új) , ha ülök a bringán és úgy gurulok, olyan, mintha jókora nyolcas lenne a kerékben. A felnin nem látszik semmi, ami még rosszabb, a külsőn sem, ha leszállok és úgy megforgatom. Legalább háromszor ellenőriztem, de csak akkor látom és mindig ugyanott, ha ülök rajta. Láttatok hasonlót?
Még mindig a sziget... feltoltam a biciklit a hídra, mögöttem hangos motorzúgás, majd megjelent valami nagy dög japán motor. A felhajtó valamiért le van zárva, motoros barátunk meg úgy gondolta, sok az a két km a Margit hídig, feljön itt...
Levezetésként még elgurultam a IV. Szilágyi utcán Káposztásmegyerig. Mivel a Fóti úti felüljárónál a kerékpárút látszólag elfordul, úgy gondoltam, KRESZ szerint jogom van a hídon átmenni, viszont utána már nem láttam kerékpárút táblát. Kérdés: ugye nem sértettem ezzel szabályt? Mert egy autós lelkesen pampogott, miközben elhúzott mellettem saccra 60+ tempóban (én mentem nagyjából 40-nel a Strava alapjàn) hogy ott a kerékpárút...
Vagy csak én nem láttam a táblát az atlétikai stadionnál?Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
samujózsi
senior tag
-
samujózsi
senior tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #140989 üzenetére
Hát nem,pedig ott még nem voltam... ...zasszony végét járta,késő volt (mint mindig ) és 9,2C° ben,erős szélben a kis elemózsiánkat is csak kihűlés árán tudtuk megenni. Néztem,de combos lett volna még nekem is oda kimenni,ha ki tudtam volna 1általán,hisz többször vissza-visszafordultam felfele 1-200 m -t újra mászva várva őnaccságát.Majd szétfagytunk mire Ivóig ereszkedtünk,előztem az autókat lefele.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #140999 üzenetére
Kemény . Na de következőben pótoljátok, mi oda akartunk kitekerni, mielőtt a bordám eltörött és végig terepen... sajnálom is nagyon, hogy el kellett halasszuk mi is . Nem olyan szép ilyenkor, mint télen, de azért nem rossz. Tudtam én, hogy nagyon hideg lesz ma ott, írtam is, hogy vigyetek valami meleg ruhát, de ezek szerint már késő volt .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest