Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    Köszi mindenkinek.
    Villapark Vértes maraton volt a verseny, 3 éve ez volt az első maratonom, a villaparkból indulunk és oda is érünk vissza, illetve haladunk át. 1 kör ~ 27 km, a rövid-, közép-, hosszú táv ezen megy 1-2-3 kört. Péntek este már lementünk, foglaltunk szállást (122 négyzetméter két főre, garázzsal... elfértünk :DDD ). Szombaton jó idő volt, néztük az XCO-t, délelőtt még tekertünk egyet, megnéztem az első emelkedőt, kicsit nedves, de ha ilyen marad az jó. A szombati eső elmaradt. Vasárnap felkelek, esik az eső... 9-re elállt, 13 fok körül volt, délre 16-ot írt. Elmentem melegíteni full rövid cuccban, kipróbáltam, hogy fázok, vagy nem, mert nem akartam megint esőkabátban menni: nagy rám, vitorlaként fog, meg nem szellőzik. 140-es pulzus alatt fáztam, felette nem, versenyre az pont jó lesz. :D Starthoz még felvettem egy dzsekit, azt kiadtam induláskor, én full rövidben, körülöttem mindenki hosszúban, esőkabátban. Nem baj, körözünk, ha fázok, akkor asszony visszaadja a kabátot fél úton. Elindultunk, villaparkból ki, faluba be, onnan erdőbe be, mászás, cuppog, lefelé csúszik... juhé. Innentől kezdve gyakorlatilag végig a sárban mentünk, ami sok helyen agyagos volt. Többször kellett tolni, mert elforgott a kerék az enyhe emelkedőn is, két oldalt meg úgy be volt nőve, hogy nem lehetett kimenni a fűre. Volt aszfaltos rész is, az felüdülés volt, meg érdekes, hogy az előbb még 10-zel küzdünk a síkon, most meg 40-nel gurulunk. Hátsó kerék sokszor csúszkált, de vagy vissza lehetett húzni spd-vel, vagy kilépve visszalökni magam. Aztán az egyik pocsolyára azt hittem sekélyebb, a szélében el akartam menni, az egész bringa belecsúszott. Olyan gyorsan, hogy nem hogy kicsatolni nem tudtam, de még a kormányt sem engedtem el, megfeszítve, felkarral támasztva eldőltem. K*rva nagyot nyekkent a bringa... vazze. Azt hittem megint eltörtem a féket, de az rendben, karbon kormány nem fityeg. Az ülés fordult el, multi elő, visszaforgat, mehetünk. Mehetnénk, ha működne a váltó normálisan, de dobálja a fokozatok között. Na itt leszállt a köd fejben: úgy estem el, hogy a bringán voltam, tuti eltörtem a váltót (~210 euro a váltó). Néztem, nem lóg, nem lötyög, akkor talán nem törött. Vagy csak a sár tartja össze? Végigváltottam, bedobja a láncot a küllők közé... jó, ennyi volt, akkor begurulunk valahogy. Nem akartam ott a semmi közepén váltófület görbítgetni, elindultam, és ahogy kiadta a fokozat, mentem. Ez az első körben volt, kellett menni még egyet: ez azért marhára demotiváló, hogy tudod, még egyszer végig kell ezt csinálni, egy normál maratonon legalább reménykedhetsz, hogy több ilyen már nem lesz.
    Fogytak a km-ek, tudtam haladni, egyedül a legnagyobbra nem raktam fel a láncot, meg középen volt két olyan fokozat, amin dobálta el. A többin működött és a hangja is emészthető volt (hallottam, ahogy emészti a láncot ;] ). Fejben kicsit rendbe kellett rakni magam, de úgy voltam vele, hogy majd a célterületen eldöntöm, tovább megyek vagy sem. Aztán amikor befordultam, szólt a zene, ott volt az asszony a kabáttal (minek állítottam ide, ha feladom :F ), mindenki tapsol, kiabál, hogy kemény vagy, előtte már fejben elmormogtam, hogy nem azért görgőztem, meg sz*ptam kint a mínuszokban, hogy kiálljak, ha a bringa még mozgásképes, ezért kimentem a második körre. Ami egyből egy ilyen fából épített fel-le híddal indult (45 fok, 4 méter magas kb), olyanon sem voltam még, hát érdekes volt. :D Utána már sok minden nem volt, tudtam, hogy hol mire számíthatok, kicsit változott a pálya, közben nem esett, ezért ahova besütött a nap, kicsit keményedett a sár, és volt olyan, ahol a nyomokban lehetett haladni, de javarészt ugyanolyan volt. Kb a 20. perctől egyedül mentem, mintha csak magamban túráznék, néha értem utol a többi távból lemaradókat, lekörözötteket (csávó 26"-os trekkinggel, utcai gumival... valamit nagyon elnézett a versenykiírásban). Nem tudtam hányadik helyen vagyok, azért még fejben ott volt, hogy 4-5-nek beérni csak azért, hogy teljesítettem, nem lenne nagy öröm, de ez is valami (ez ugye nem Top Maraton verseny, ezért pontok nincsenek, just for fun indulsz. Illetve talán kupaverseny, de ahhoz meg licensz kell, hogy számítson.) Központ, mindenki tapsol, szervezők is, beérek, bemondják a nevem, második. Az első kérdésem az volt, hogy Miért, mindenki más kiállt? :U
    Bringát nagynyomásúval tisztára mostam, fürdés, evés, díjátadó, irány haza. Hazafelé még elkaptunk egy 20 perces esőt, miért ne ázzon még egy kicsit a bringa, meg asszonyé is, ha már ott van.
    Este még gyorsan megnéztem a gépet, a kerékcsapágyak selymesen futnak, el sem hiszem, viszont az egész hajtás az morzsolja még a homokot. Láncba nem esik bele a 0,75. :) Úgyhogy most ismét kis szerviz, és remélem, hogy a középcsapágy is bírja még egy darabig. Jövő hétvégén Szilvásvárad maraton. Ha akkor is ilyen idő lesz, tökön szúrom magam.
    Happy finish
    4-en mentünk végig a kategóriámban középtávon, az első fél órával előttem, a harmadik fél órával mögöttem. :) Nem verseny volt, hanem túlélő túra. Prosit! :C

    Kár, hogy nem lehet ilyen kinyitható ablakosban megoldani az ilyen hosszú hozzászólásokat, mint más fórumokon a spoiler részeknél. Akit nem érdekel, attól bocsi a sok görgetésért.

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák