- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Végre megértettem mi értelme az ultrakönnyű bringáknak! Ezeket valószínűleg arra találták ki, hogy mikor kerekezés közben elakadsz egy agyagos szakaszon, akkor mire kievickélsz belőle, a rengeteg sárral együtt, ami rád és a gépedre ragadt levakarhatatlanul, még mindig vállalható súlyban leszel, és haza tudsz jutni : ))))
Ez csak egy 25m szakasz volt, de innentől hazáig szívtam.
Ezért kell fólia a hátsó kerék körül a vázra, amíg ki nem értem az erdőből, nem akart száradni, minden beleragadt és felkente a vázra.Mondanám hogy nem érte meg, de hazudnék
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ivana #127900 üzenetére
Igen,de a fickó nem hívő,hanem tudós,így a placebó sz@rt sem segített neki.
triálboj...hasonlóan jártam a tegnap,és bár nem lettem ennyire sáros,a 30 fölötti lefeléken még szemüvegben is hunyorogva vártam mikor répül pont arcomba valami a kerékről.Ma már okosabb voltam,elkerültem a tegnapi sáros szakaszt és utána le is csutakoltam a lovat...ellenben kaptam egy lassú defektet a dzsumbujban mikor a sarat kerültem.😫 Egy hideg,egy meleg.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #127903 üzenetére
Ma én is összekeveredtem a sárral annyira, hogy a váltó elkezdett vacakolni. Aztán gondoltam terepezek egyet, erre annyira jeges volt az emelkedő, hogy 2 métert sem haladtam... megfordultam, nekitámasztottam a bringát egy sorompónak, hogy fújjam keményre a gumit ha már aszfaltoznom kell, de amint a pumpát ráraktam a szelepre leeresztett teljesen. Na mondom oké, sebaj, hamar megy felpumpálni nulláról is, de a rohadt új schwalbe belsőmnek a szelepjére valahogy sehogy sem akar a pumpa rácuppanni, ezért minimum egy félórát szenvedtem, mert mind mellé ment a levegő. Végül sikerült felpumpálni (a vérnyomásomat is), felülök a bringára, erre látom a garmin oldalát a sorompó durván összekarcolta . Itt már anyáztam rendesen, de még korántsem volt vége, az első kanyar jeges volt és megcsúsztam, majdnem estem egyet, majd ezután megkergetett egy kutya . Végül úgy kiábrándultam, hogy 16km és 128m szint lett a vége, inkább hazamentem, a bringát sem mostam le, majd holnap reggel, mert most haragszok a bringára, az időre, a fennvalóra meg mindenre és depis vagyok. Szal vannak ilyen napok is néha... . Most meg úgy érzem mintha meg is fáztam picit, remélem holnap nem ébredek gyulladt torokkal
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #127906 üzenetére
Mikor meglátta a karcos Garmint,vagy mikor eszébe jutott mennyit győzködtük,hogy rácsavarós fejű pumpát vásároljon?
Más...[link]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #127906 üzenetére
183bpm
Hasaggymeg: Ha az extralight schwalbe belsők szelepje is ilyen lesz, akkor tényleg veszek egy csavarós pumpát . Elöl még a régi kenda belsőm van, arra nagyon frankón rácuppan a pumpa, csak hát az 120 grammal nehezebb
szerk: bár ha a rácsavarós sem működik majd jól, na akkor valszeg agyvérzést kapok[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #127908 üzenetére
CX-es balatoni kolléga videóját nézve pont az jutott eszembe,hogy ha én egyszer közzétennék egy olyan saját videót ahol melléváltok,vagy éppen felhozza a tányér a láncot a láncvilla fölé (ez egyelőre a múlté),valószínűleg végleg kitiltanának a jútjúbról hosszantartó káromkodás miatt.
Amúgy tényleg jobb a csavaros,azok a rácuppanósak nem olyan biztosak és hamarabb tönkre is megy bennük az a tömítő gyűrű,letörik a szorító kar stb. Terepen,nyomás alatti szerelésnél fő az üzembiztonság.Napfénysüti...Az ajtónak menni kellett nehogy valaki hátracsapja? Nagggyon szép az a kerékpár,dekorációnak is elmegy! 👍
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Napfénysüti #127909 üzenetére
de szép Canyon!
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #127910 üzenetére
Gyerek miatt a kisszoba kilőve eddig ott volt a bringa. Nagyszobába meg inkább vendégeket fogadunk így fölös az ajtó. Ez az egyetlen fal a lakásba ahova el tudtuk képzelni a kerékpár tárolását. Gondolkodtam függőleges tartóban de végül ezt találtuk praktikusabbnak.
Azt mondjuk nem tudom feleségemét hova tesszük ha újra tekerhet (most anyóséknál van).
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
eddie1978
senior tag
-
Massmurderer
őstag
[link] Vélemény???Megérné?
-
jjeahh
nagyúr
válasz eddie1978 #127916 üzenetére
Jaj értem már . Állítható, de nincs átfordítva a gumi autóra, mert sosem volt szükségem rá. Amúgy elöl még a régi kenda belső van azon rendesen tömít, sőt, amikor rányomom egyet kattan is, így jelzi, hogy normálisan rá van cuppanva. A schwalbe presta nem kattan, nem cuppan, nagyon nehéz eltalálni, hogy bele fújja a levegőt a pumpa és ne mellé.
Massmurderer: Személy szerint én ennyit nem adnék érte, ha jól látom ez nem is fun ultra, hanem ultra one, aminek a felszereltsége viszonylag fapad. Én is hasonló áron vettem anno a 29er bringámat újszerű állapotban, a fékek, a hátsó váltó, a fogaskoszorú 2-3 szintel komolyabb, deore volt, a teló meg minőségibb rockshox vastagabb becsúszókkal.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Massmurderer #127917 üzenetére
Neked semmiképp,nem annyival jobb mint tied,hogy megérje költeni rá.
eddie1978... én nem is hallottam,ott pont beletekerhettem,csak olvastam,hogy volt valami korhatáros is,erre reagáltam.Rettenetesen mocskosszájú vagyok ha elszakad a cérna,gondolom agyvérzést megelőzendő,mert utána lenyugszom.
[ Szerkesztve ]
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #127919 üzenetére
Pedig 29es
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Massmurderer #127920 üzenetére
Bár csak rápillantottam,de látszólag ott kábé ki is fújtak előnyei.
-
parkr
őstag
jól mutat, de a portalanításra is készülj fel. lesz mit. (kivéve ha nálatok nincs sok por)
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #127921 üzenetére
[link] Itt elvileg minden adat megvan róla.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Massmurderer #127923 üzenetére
Ez nem az a bringa, ez szerintem ultra one.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Már írták, de ez a bringa, nyeregtáska meg kulacstartók nélkül úgy nézne ki a falon mint egy modern művészeti alkotás.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Massmurderer #127927 üzenetére
....vagy gőze sincs.
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #127928 üzenetére
Néztem a képeket,nekem nem szurt szemet amúgy.Viszont az igen hogy foltos ,festéksérülés volt a vázon.Igaz az nagyon nem zavar mert megoldom a festést.Csak úgye kevés info volt a hirdetésbe.
-
szabolcs.sz
tag
Köszönöm, Molinaro írásait a facebookon is követem, rémlik is, hogy olvastam tőle. A helyzet az, hogy 4000 S2 28-at szerettem volna, de mire észbe kaptam, elfogyott, sőt,mire a kosarat összeraktam, mert mást is vettem bőven, addigra a 25-ös is elfogyott a 4000-ből. maradt a szerintem irgalmatlan rusnya reflexcsíkos, hje 37-ért. az 5000 /28 meg 42 euró. szóval messze nem duplája az a különbség. Listaáron (62) nem is láttam sehol. úgyhogy inkább győzött a komfort ígérete, mint hogy 10 euróval olbcsóbban nézegessem azt, ami amúgy nem tetszik, bár ha tekernék outival sötétben, talán hasznos lenne. De nem tekerek. Megjegyzem, sajnos világosban se eleget...
A mostan gumii egy "ajándék" schwalbe marathon plus 25, hogy finoman fogalmazzak, nem az a kimondott országútira való. Úgyhogy valamire cserélnem kellene. A para az, hogy a hátsó támvilla tetejénél alig 3 mm van most, és bár a 700c elviekben azt jelentené, hogy 700mm a külméret, de azért el tudok képzelni olyat, főleg a keskeny, 19mm-es felnivel, hogy 701 vagy 702. Aztá nagyon nem szeretném, ha egymásba érnének. Oldalt van 5-6 mm mindkét oldalon, szóval ha oldalanként 1,5mm a növekmény, talán szerencsém lesz.
Megkérdeztem a scott ügyfélszolgálatot, de kb. az volt a válasz: bocs, ezt nem ilyenre terveztünk, talán mehet a 28, de inkább vegyél 25-öt, az biztos.
Na mindegy, megrendeltem, aztán ha azt dobja a gép, hogy nagyon passzos, akkor lesz egy eladó nullkilométeresem, vagy visszaküldöm.
Hogy elnyalom a szar utakon ? lehet, de szerintem nem fogok vele összesen menni évi 1-2 e km-t, hamarabb fog elöregedni, mint elkopni. túrabringázni is szeretek, arra ott a trekking vagy a monti, melózni meg a városi rombolóval járok.
-
nagyúr
-
Ákkk
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz Massmurderer #127933 üzenetére
Vonatra nem engedik fel a bringát? Hanem odáig vonat, hazafele tekered?
-
ivana
Ármester
válasz Massmurderer #127923 üzenetére
Ennyiért ott a decás 29er, százszor jobb ennél.
-
6030D
Ármester
Kipróbáltam ezt a permetezős mosást, hát nem az én világom. Mondjuk jól rá volt száradva már a sár, de akkor is, kevés a víz, amit nyom. Teraszon mosásra megértem, de én maradok a slagnál, télen meg magasnyomás.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #127937 üzenetére
Ja, kompromisszumos, de aki panelben lakik, nincs útban a benzinkút vagy nem akar magasnyomással mosni, annak csak ez marad
Más: Én is rápróbáltam a cuppanós pumpáimat a schwalbe extra light belsőkre, nem fújja mellé a levegőt, tökéletesen műkszik, szal valszeg mégsem veszek rácsavarós pumpát, úgy tűnik csak a jelenlegi random schwalbe belsőm szelepje sz*r, a pumpámmal nincs semmi gond . Tavasszal amikor külsőt cserélek úgyis cserélem a belsőköt is extra light-okra, csak addig lesz macera a jelenlegi belsőt pumpálni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #127937 üzenetére
Az nem is nagyon jó amolyan esztétikai mosásra,kevés az a víz.Csak a hajtás,váltás,fékek és becsúszók megtisztítására,hogy utána kenhesd és mehess.Mivel minden poros terepezés után kennem kell,azzal tisztítom előtte,ne a homokra nyomjam az olajat.Lánc,hátsó sor,váltók,hajtómű,féktestek és becsúszók amik kapnak egy-egy melegvizes spriccet,majd száradás után olajat.(A féktestek nem. )Udvaron más lenne,a fene vacakolna melegvizes priccolóval ha van slag amivel egy perc alatt lecsapatod az egész bringát...ha pedig merő sár az egész kerékpár akkor már tényleg tehetetlen egy ilyen kis sz@r. ...bár célzottan csak a váltást/hajtást még mindig letakaríthatod vele,hogy újrakenhesd.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #127939 üzenetére
nálunk pont van slag - nyáron ilyenkor vízmentesítve van a kerti csap.és még azon melegében megelőztem a rászáradást.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #127940 üzenetére
Ha amolyan altalaji fagycsappal van szerelve,ami amúgy sz@r,mert pár évente bekrepál és cserélni kell,akkor ki lehet nyitni egy-egy nulla C fölötti mosás erejéig.
-
-
Runner_fxr
Ármester
Volt valaki mostanában Normafa, János-hegy, HHH környékén? Járható, vagy nagyon nagy a sár? Holnap mennék egy kört.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #127943 üzenetére
Sározd csak össze nyugodtan a drágaszágot!
-
trialboj
őstag
válasz Hasaggymeg #127944 üzenetére
Azt a bringát fizikailag is fájdalmas összesározni... elsőre, utána már lazában lehet kezelni, mert tudod hogy kb sosem lesz megint igazán tiszta.
Tavaly többször eszembe jutott, hogy ha rászántam volna magam egy új Canyon neuronra, akkor hány túrám végződött volna másképp, csak azért mert féltettem volna a bringát, a sártól, a karcolásoktól, stb.
Elég sok, és ezek mind nagyon szenvedős utak voltak, de hazaérve igen jó érzés rágondolni, hogy sikerült pl ezzel a kis gagyi ollóval, átvergődni, és felmászni egy domboldalon, ami tele volt szőve szeder indákkal. (ha előre tudom hogy végig ekkora szopás nem megyek neki, 20 perc alatt tettem meg 600métert [link]) Szereztem pár karcot a bringára és magamra is, de mégis jó érzés hogy nem kellett visszafordulni.
Na most szinte biztos vagyok benne, hogy nem sokan vágnának maguknak utat(köztük én sem), egy ilyen helyen, ha igazán értékes és tip-top ruházatuk és bringájuk van.De persze azt is aláírom, hogy ez a nagyon óvatoskodás a legtöbb esetben addig tart, amíg az első jelentősebb karcolás/sérülés össze nem jön, utána mindent normálisan használok.
--
(#127945) 6030D
Elírtad a címeket, gondolom az a végleges amin a szarvak is vannak Valld be hogy más dimenzió úgy mászni, és csak azért nem tartod meg a teljes idényre, mert túl nehezek.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #127945 üzenetére
Nem ronda . Az a stucni nem hosszú még mindíg? Egy rövidebbel (80-90mm), esetleg 6-7 fokos helyett valami még meredekebb stucnival, ESI marcsával és sok-sok sárral még jobban tetszene . Valahogy így .. Remélem egyszer én is eljutok a karbonig, bár egyelőre semmi esély, csak 2 éve tekerek, szal kezdő montisnak egyelőre jó a kezdő monti
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz trialboj #127946 üzenetére
Csak az elején,mert aki valóban használja,nem csak fényezi egész nap,az hamar hozzászokik a használtságból eredő sérülésekhez.Számomra a kerékpárom ma sokkal többet ér mint újan,és ez nem csak az azóta ráköltött fejlesztések miatt (amúgy nem sok,kábé bovdenezés és pedálok) hanem azért mert minden időközben szerzett sérülés ellenére ez egy bejáratott,általam jól ismert és megbízható technika,melynek minden előnyét és hátrányát ismerem.Eladni persze puccosan jó,de azt én nem igazán szoktam,hamarabb elajándékozom a családban,mintsem kereskedjek vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...