- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
-
szki
őstag
válasz ludsimon #29399 üzenetére
Dombfutásoknál kimérve 195. De bicajon ezt nem is tudtam eddig kihajtani. Az a szép a pulzusban számomra, hogy terheléskor nem szalad az égbe, és utána nagyon gyorsan csökken vissza normálisabb szintre.
#29401) rétisün: Söjtör felé ritkán tekerek. Ma szlovénos, csesztreges, szilvágyos kör volt kis strandolással megszakítva.
(#29403) Digital: Én vizet. Multivitaminos pezsgőtablettát esetleg. Illetve most nyáron házszörpöt, mely kristálycukorral, és gyümölcscukorral teli (energia!). Ez igazi színes gyümölcsökből van, amik jótékony hatásúak a vérképzésre (eper, cseresznye, meggy, málna, ribizlik, szeder, szilvák, barackok, szőlők, stb). Néha iszok menet közben egy kakaót, ha nem tudok száraz kajából elég fehérjét bevinni. Müzliszeletek fogynak még, sós ropi vagy sósmogyoró. Igazán hosszú útra diót is szoktam vinni, mert abban minden van, ami kell!
[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
Hali!
Ki milyen folyadékot visz magával a hosszabb túrákra?
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
-
Cathfaern
nagyúr
"Az a szép a pulzusban számomra, hogy terheléskor nem szalad az égbe, és utána nagyon gyorsan csökken vissza normálisabb szintre."
Érdekesmód, én magamon azt vettem észre, hogy az első ~40 percben eléggé ingatag a pulzusom, kis terhelésre is megugrik, viszont pillanatok alatt vissza is áll. Aztán 40 perc után kezd átmenni olyanba, hogy hirtelen terhelésnél (domb vége fele elfogy a lendület ezért beletekerek, hogy felérjek váltás nélkül stb.) nem ugrik különösebben meg (igaz én úgy vettem észre ilyenkor lasabban is áll már vissza).Müzliszeletről jut eszembe, aki szereti a banánt, az feltétlenül kóstolja meg a Corny Big banános müzliszeletet, tegnap volt nálam, hihetetlenül finom
Amúgy folyadéknak én is csak víz.
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #29406 üzenetére
Az csinálom, de mondjuk ha lenne a lábamba már 22k mint szki-nek, lehet elégedett lennék.
Egyébként téltől félek a legjobban. . . De van görgő is szerencsére, csak az baromi unalmas.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Cathfaern
nagyúr
válasz ludsimon #29409 üzenetére
"Az csinálom, de mondjuk ha lenne a lábamba már 22k mint szki-nek, lehet elégedett lennék."
Ez csak rajtad múlik Saját tapasztalat alapján mondom, tavaly mindig találtam valami kifogás (na most esőre áll, na most nagyon fúj a szél, na most hideg van, na most túl meleg van stb... ), idén meg elhatároztam, hogy egyetlen ok az eső lehet a nem elindulásra, meg is lett az eredménye: csak júniusban tekerni fogok annyit, mint tavaly összesen (és ilyenkor követem el azt a hibát, hogy ránézek szki statisztikájára, és rájövök, hogy ő meg ezen a héten tekert annyit, mint én egész júniusban respect )Téllel meg szerintem egyedül az esetleges hó a problémás (meg ha valakinek fázós a keze-lába, azokat nehezebb védeni). Szerintem egy esős ősz sokkal rosszabb biciklizés szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz Cathfaern #29410 üzenetére
Eső, hó ezektől félek, többit idén sikerült rávennem magam ne érdekeljen legyen az 8as erősségű UV, vagy kisebb szél.
Végtagjaim nagyon fázósak! Többi meg ha van nap elmegy, mert fekete a sí aláöltözet.
Remélem leszek annyira kemény őszre, vagy augusztus végére, hogy menjen Bp-Kékes-Bp 1 huzamba 26-os átlaggal.
Az egy nagy visszajelzés lenne számomra.Kb 160-180 kili + 1200 körüli szint.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
SOAD19
addikt
"Egyébként téltől félek a legjobban. . ." - Miért félsz, elmúlt télen a bokáig, térdig érő szűz hóban mentem melóba, igaz elég küzdelmes volt a tekerés, jó párszor elakadtam. Teljesen lefőttem mire beértem a melóba, jó kis állóképesség fejlesztő, igaz mtb-m van, verseny bicajjal még intenzívebb edzést tudsz, majd megvalósítani. És garantálom, hogy nem fogsz unatkozni! Én élveztem, ahogy a hátsó kerék mindig csúszkált össze-vissza, és egyfolytában ellenkormányoznom kellett. Jó móka!
Eladó új Barton tropical óra szíj fekete és fehér színben.
-
csabi94
őstag
Ma beszélgettem egy csajszival cseresznyeszedés mellett, akit már régóta ismerek, és meséltem neki, hogy milyeneket megyek idén, azt mondta, hogy nem semmi, mert emlékszik, hogy tavaly is beszéltünk erről (mert őt érdekli a sport), és szerinte nagyon sokat fejlődtem.
Közben kitaláltam, hogy okosan beosztom a pénzemet, és tavasszal megajándékozom magamat egy belépő kategóriás outival. Csak előtte még jogsizok, az sem 2 Ft.
A jövő hét nagyon kemény lesz, hétfőtől szombatig napi 11 óra kemény fizikai munka a tűző napon, vasárnap pedig 5 óra munka.[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
Csak most kezdődött a nyár, és Te már a télre gondolsz!?
Amúgy télen lehet futni is kis erőnlét megtartás miatt. Persze kell hozzá ruházat, de egész extrém körülmények között is lehet futni. Februárban futottam félmaratont -10 C fokban, viharos szélben, dobos erdei terepen.
(#29408) Cathfaern: A pulzus mindenkinél másképp működik. Emlékszem még rá, amikor minden kis domb emelkedő volt számomra, és kimerülten értem a tetejére. Ma már egyre kevesebb az olyan domb, amit egyáltalán emelkedőnek nevezek.
(#29413) csabi94: akkor csak kitartás! Bírni fogod kondival!
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Jeges széltől félek, mert az lefagyasztja a pofámat, meg úgy mindenemet, ami nem szélálló (minden nem szélálló).
De mindegy, tényleg nehogy már nyáron a télről beszéljünk....
csabi94:
Nah, hátha még alakul is valami.
Mond meg neki, hogy mutatnál pár szép helyet ha egyszer eljönne biciklivel!Hajrá!
[ Szerkesztve ]
undefined
-
rétisün
veterán
"Ma már egyre kevesebb az olyan domb, amit egyáltalán emelkedőnek nevezek."
én éppen ma lepődtem meg, a páka-bázakerettye-borsfa útvonalon tavalyról nagyobb dombokra emlékeztem vagy csak ma pont a könnyebbik oldalát fogtam ki a domboknak?
igen, felétek jártam, a temetőben eresztettem vizet magamnak
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
Megkérdezlek Téged, mert Te jobban értesz ezekhez.
Szerinted az mennyire lenne megterhelő, ha reggel és este is egy 50-50 km-t mennék, tehát napi 100-as pörgetéssel, az már túledzés lenne szerinted, vagy gyorsabban, jobban fejlődnék??
Azon gondolkodtam, ha összerakom, megkapja az új tányért akkor reggel 50, este 50 kilit letolok 90+ fordulaton.
Csak nem tudom túledzés lenne vagy sem?
Alapállóképesség edzés van természetesen kizárólag!
Addig fejlesztem amíg meg nem lesz a nekem megfelelő utazósebesség.undefined
-
ludsimon
veterán
Hmmmm
[link]Az úgy nem gyenge, jó kis hátszél és-/vagy leejtő.
Figyelem!
A nagy számok mp/h, a kicsi a km/h!Remélem sikerült megelőznöm a kötözködőket.
Kiszerkesztettem a hibát.[ Szerkesztve ]
undefined
-
bimbilla09
tag
holnap megyek eloszor munkaba bringaval. 16km oda-vissza. kicsit tartok tole, mert olyan jo 100m szintkulonbseg van keszthely kertvaros es a falu kozott, ahol lakom. ...remelem birni fogom szerk: tök varom mar, meg sosem bringaztam hajnali 5kor. ez mar a fanatizmus jele ?!
[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
válasz ludsimon #29419 üzenetére
Jobb több kicsit tekerni, mint ritkán pár nagyot Meg nem lehet egyszerre gyorsan, hosszút, emelkedőset, és ügyesen tekerni. Azt csak versenyen kell hozni Darabokból kell összerakni a jó formát. De Neked egy igazi edző kell, és majd ő megmondja személyre szabottan mit csinálj!
Nekem ez a pörgetős téma nem annyira jött be (még). Most azt figyeltem meg, hogy a leghatékonyabban 80-as pedálfordulattal működök. Akkor van erő, sebesség és a pulzus is alacsony.
Én a maratoni futóktól lestem el, hogy napi két edzéssel szépen lehet fejlődni, és nem is kell hozzá hosszútáv. Persze szerencsés környezetben lakok, mert mindenfajta terep elérhető számomra, és nem kell szmogos, piroslámpás városi katlanokba szenvednem.(#29418) rétisün: szép karika! Kb egyidőben voltunk bicajon!
#29417) venember83: akkor csak hajrá!
[ Szerkesztve ]
-
batorpeti
tag
Sziasztok!
Már egy ideje olvasgatom a fórumot, meg az utóbbi időben egyre többet kerékpározok én is, és lenne egy kérdésem. Van egy Magellan Hydra biciklim, rajta egy Selle Royal nyereggel, ez volt rajta gyárilag. Viszont az a helyzet hogy nem érzem túl komfortosnak. Nem mondom hogy kényelmetlen, de valahogy egyik testrészemnek sem az igazi. Milyennek kell lennie az adott személy anatómiájához megfelelő nyeregnek? Szerintetek érdemes lenne lecserélni? Ha igen akkor mi alapján és milyen nyerget válasszak? -
rétisün
veterán
és megint csak menet közben variáltam az útvonalat, eredetileg pákáról gutorfölde-bak felé akartam hazajönni.
legeredetileg meg egy őriszentpéter-bajánsenye-csesztreg-lövő kör lett volna, csak gondoltam ilyen szelet jobb hazauton hátulról kapni
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
szki
őstag
válasz rétisün #29426 üzenetére
Már megint variálsz Pedig össze is futhattunk volna Csesztreg felé!
Amúgy nem a könnyebbik oldalát fogtad ki a domboknak a Dél-zalai Dombságban!#29428) ludsimon: A százalék nem sokat jelent. Ezt ki kell próbálni De sok domb van, és lehet válogatni. Külön kell edzeni az emelkedőkre.
Összehasonlításul: a Kőszegi Hegységben az Írottkőre felvezető szerpentin nekem gyenge emelkedő volt, pedig 110 km volt a lábamban, és úgy tekertem arra.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
most nézem, neked is megvolt a km-ed....ma is
ludsimon: nem nagyon van kitáblázva, hány %-os emelkedők, persze az is lehet, hogy a nagy része még 10% sincs, azért nem táblázzák.
-
ludsimon
veterán
Na erről beszélek.
[link]
Feltöltötte ismerősöm amit ment ma.
Na ez nekem egyelőre az etalon.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Chosen
addikt
Balaton körül milyen a bringaút? Emelkedők mennyire vannak? Hosszabb egyenes szakaszok? Kb milyen tempót lehet menni ott?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Chosen #29434 üzenetére
egy helyen van egy durva (és fölösleges) emelkedő, most hirtelen meg nem mondom hol, (megkerestem, balatonszepezden) de másodszorra már jól kihagytuk. illetve fölösleges badacsonyban is felmenni a hegyre, alul a 71-es úton el lehet menni.
kenesénél (utána, ha az északi parton kezdtek) van egy kis emelkedő, amúgy alig van szint a körben.mi tavaly 26.5-es átlaggal tettük meg, igaz ebben benne van az oda-visszaút is (én zalaegerszegről, szki csömödérből)
csak a balaton kör lassabb, főlg ha jó idő van, és kerülgetni kell a népeketaz útminőség változó, nincs is mindenhol normálisan kitáblázva, merre kell menni, de ez tavaly óta javulhatott.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
Hali!
Igen változatos a balatoni bringa út minősége. A legtöbb helyen rossz minőségű. Bár ez függ milyen kerékpárral mész, mountival jól, kényelmesen járható, versennyel veszélyes.
Déli part sík, északi part Szigligettől hullámos, Akarattyánál jó kis emelkedő van.A tempó főleg erőnlét és bringa függvénye, valamint hogy egyedül, vagy csoportban mész.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
raczger
őstag
Na hazaértem európa legkeményebb monti versenyéről (Sellaronda HERO). Tényleg az, hihetetlenül hosszú és kemény emelkedők voltak, volt egy rész ahol 40-50 percen keresztül iszonyat meredek kaptatón mentünk felfele, nagyon nehéz volt tolni is. Sajnos idén még nehezebb volt, mert délelőtt esett az eső, áztatta a pályát és hideg is volt. Végül a 82 kilométert 4200m szinttel 9 óra 3 perc alatt teljesítettem, szóval sikerült épségben beérnem
Ja lefele is kemény volt sok helyen, volt ahol lefele rontottuk az átlagunkat
Az olaszok nagyon nem mernek bringázni, lefele gyök kettővel mentek, ez leginkább egynyomsávos ösvényen volt rossz. Majd írok egy részletesebb beszámolót, mert a 9 óra alatt eléggé sok történés volt.
Összegezve örülök, hogy szintidőn belül épségbe teljesítettem és hogy nem görcsölt a lábam, nem éheztem el és a végéig volt erőm. A jövő heti Duna maraton hosszú már csak egy levezetés lesz Sípályán felfele Dobogókőre majd bedobom "Mikor jön a hegy?"www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
-
raczger
őstag
Középtányéros emelkedő nem volt, többnyire csak mókuskerekeztünk.
Ja, a legmagasabb pont 2350 méteren volt, szerencsére nem éreztem, hogy ritkább lett volna a levegő, pedig ott már eléggé kietlen volt a táj.
(#29442) venember83: kösz, a Logoutra tervezem írni a beszámolót
[ Szerkesztve ]
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
04ahgy
nagyúr
Az északi parton van két meredekebb, merőlegesen felfele emelkedő, de rövidek, és a Badacsonyi bringaút (Római út) dimbes-dombos, de azok még rövidebbek. Amikor a csúcson átfordulsz, akkor Balatonaligáig, sőt, még utána is végig lejt.
Amennyiben a kijelölt úton mész, a déli part nappal szopóág, mert az utcán kell tekerned szinte végig, a burkolat trágya minőség (montival is), sok a jobbkezes utca (ahol ugye nem száguldasz át egyenesen, elsőbbségadás nélkül). A 71-esre én nem megyek ki soha, mert szinte mindenhol kinn a kerékpárral behajtani tilos tábla.
Az északi part amúgy szintén szopóág, ha éjszaka mész, mert mindig van olyan szakasz, ahol a 71-es mellett visz a bringaút, és a fényszórók elvakítanak. Engem biztosan látnak (LedLenser T7, kisebb fényerő, ha nem veszi le, akkor villantok nekik fullfénnyel), de sok a tahó-tapló, aki csakazért is reflektorral megy.
Amúgy jó móka körbemenni, nekem 12-14h a szintidőm, 30-40km-enkénti lazítás-evésivás, néhol fotózás mellett! (Montival, vegyesgumival vágok neki, minden évben körbemegyek egyszer egy nagy, teljes kört 2005 óta, és mindig Keszthelytől Badacsony, Tihany fele beálló irányban.)
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Chosen #29447 üzenetére
Mivel akkor eszel-iszol, mikor pecsételsz is, így a ritkábban de több megállásnál szerintem nem vesz el több időt.
Én ma erre jártam: [link]. Hajszálpontosan 3 óra alatt tettem meg montival egyébként, 17:40-kor indultam, és 20:40-kor estem be a vendéglő ajtaján, hogy kérek ételt, italt és nőt.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz 04ahgy #29448 üzenetére
Kb. milyen kaja/pia várható az ilyen frissítőpontoknál? Tehát érdemes venni magának az embernek valami kaját, vagy elég az amit adnak?
20:40-kor estem be a vendéglő ajtaján, hogy kérek ételt, italt és nőt.
Van egy érzésem, hogy a legutolsó nem nagyon volt elérhető a vendéglő menüjén
-
04ahgy
nagyúr
válasz Vasinger! #29449 üzenetére
A spiriten sosem voltam még, nem tudom milyen, most megyek az idén először. Amikor körbemegyek, az ettől független. Mindenképp vigyél magaddal kaját-piát, és ne az ottanira számíts, mert a szervezők ingyen csinálják, amit, max. szponzorok vannak.
Azon a helyen törzsvendég vagyok, úgyhogy fel is vettem facebookon a pincércsaj lányát.
HGyu
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest