- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
Igazából el fog menni ennyiért, ha vki ezt keresi nincs olcsobban. Amugy kb 250 re jon ki a gep extrak nelkul. Mini 80 alatt sehol nincs.
A Rocket az rocket annak aki ezt keresi. Ennyi. Na meg nincs odairva h fix. Illetve gaggia beszamittatik.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
soldier2
őstag
Nem vagyok meggyőződve, hogy a 3t jobb egy irodába a HX-nél. Oda szvsz nem sportkocsi kell, hanem traktor. Egy hx sokkal később térdel le mint egy bonyolult elektronika, és szervizelni is könnyebb. Árat nem néztem, nem is szoktam minősíteni fórumos árakat (na meg nem is vagyok tisztában az aktuális árakkal, jelenlegi gépparkommal elégedett vagyok, csere fel sem merült). Meg hát a Giotto az Giotto, ha jól emlékszem épp Fragola mondta anno, hogy az egyik legjobban megépített HX gép (a HX minden nyűgje mellett persze)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
én nem kedveltem meg az e61-hx gépeket, de azért egy ilyen lelit-profitec-catler valami nem egy minőségi univerzumban van egy ilyen giottóval. értem én, hogy az új dacia korszerű és több benne a kényelmi funkció, de tökre preferencia kérdése, hogy valaki inkább egy öreg lexust választ-e helyette.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
*Mukeey*
addikt
Itt azért úgy képzeld az irodai környezetet,hogy egy kis pörkölő garázs és jönnek-mennek az emberek.Szeretnénk minőségi kávéval kínálni őket,meg néha elmenni egy-egy coffee jam-re,kitelepülésre stb.Eddig egy 2karos wega-t hurcoltunk flowjet pumpával kannából szívva a vizet.Na most ennak alapból kell egy óra,mire bemelegszik,mert át kellett alakítani 220asra.Ráadásnak egy Britta vízszűrő van elé kötve,úgyhogy nem a legpraktikusabb,viszont cserébe nagyon minőségi.Valami ilyesmi tudás kellene mobil változatban,hogy bedobjuk a kocsiba ha menni kell valahova,ki is nézzen valahogy.Aztán csak bedobjuk mellé a kis Eureka-t meg a Mazzert és hadd szóljon😁
Van egy Gastroback otthoni célra,de ugye az egy más világ,max kóstolgatni jó,tejet se lehet habosítani vele,úgyhogy az ha nem viszik el,megmarad vésztartaléknak.[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
soldier2
őstag
Szerintem rossz irányból (home barista irány) közelíted a témát. Ami munkahelyre kell, hogy viszonylag kevés gondozással tartósan tudjon akár napi 50 kávét a gép. Az, hogy az első shot "megég" hűtőcsapolás nélkül, vagy elégtelen hűtőcsapolás esetén az kevésbé fontos mint az, hogy ne térdeljen le a vas rendszeresen. Hasonló igénybevételre az általunk használt kisgépek már kevesek. Persze egy Dc Mini, vagy egy LM Linea Mini jobb volna, de azok drágák, vagy ritkák mint a fehér holló. A DB Catler elég jól bírja a strapát Paljocnál ez kétségtelen, de tartósságban szerintem elmarad a Giottótól, ami vsz tovább tart mint a gazdája várható élettartama.
P.S. árról továbbra sem nyilatkozok, a HX rendszert kapásból leírni nem jó ötlet.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
nLali
őstag
Köszi.
Az áruházban megnyomkodtam a gombokat. Nagy csalódás volt, azt hittem közel a százhoz nem 23 forintos kapcsolókat használnak. Bizonytalan volt a nyomáspont és a kattanás is. Lehet, hogy a kiállított darab sajátossága. Viszont a lesajnált Gaggia Espressom lehet, hogy van 20 éves, de a kapcsolókban még szerintem van 10 év üzem.
Bérelhető reklámfelület
-
nLali
őstag
Amennyibe kerül, lehet is pontos. Mindössze 2500-5000 dolcsi egy Decent gép. Ha jól látom 2-3 hónapos sorban állás van rá, viszik mint a cukrot.
Bérelhető reklámfelület
-
HÁZIGAZDA
nem kell a víznek soknak lennie, azon múlik minden, hogy milyen a fej és a fűtése, meg hogy a pici bojler miből kap utánpótlást. na, szóval sokféleképpen meg lehet tervezni egy atom hőstabil gépet, kizártnak tartom, hogy a la marzocco ebben hibázott volna.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hifis50
csendes tag
A La Marzocco úgy fűti (temperálja) a fejet, hogy a kazánnal összenöveszti azzal a jellegzetes széles hattyúnyakkal. Vagyis a fej egy vízteret alkot a kazánnal, más szóval a fejben is kazánvíz van, lényegében azonos hőfokkal. Ezt a GS típusnevű készülékein alkalmazta először, ennek mai megfelelője a GS3 nevű kávégépük, de minden gépükön, így a Linea Minin is ilyen a fej kialakítása. (GS a gruppo saturo, angolul saturated group rövidítése.) A kávéra ugyan külön csövön vezeti a vizet, de körülötte a kazánvíz tartja stabil hőfokon a fejet. A kis köbtartalmú kávébojler pedig a gőzbojlerből töltődik fel előmelegített vízzel. Tényleg ügyesen ki van találva ez a rendszer.
Még annyit érdekességképpen, hogy szerintem nem véletlen, hogy a Linea gépükből csináltak home baristáknak szánt verziót, ez a típus tette ugyanis naggyá a La Marzoccót. Ezt a kávégépet vette egyre növekvő darabszámban a Starbucks, miközben multivá váltak, és így konvertálódott át az addig olasz LM amerikaivá.[ Szerkesztve ]
-
-
Nimda
addikt
Nekem is IMS szűrős brikkám van és azt vettem észre, hogy időnként elmarad a pukkanás. Szoktam takarítani, de csak sima vízzel öblítem át. A felső szűrőt átnézve, hajlamos nagyon gyorsan eltömődni az apró lyukak miatt (kb. 30-40 főzet után). Keményebb ecsettel próbáltam rajta segíteni és mintha ez lenne a hiba okozója, ritkábbak lettek a túl gyors "lefolyások". Pedig az őrlemény és a kávé nem változnak. A vízgőz által okozott felületi feszültség, illetve vákuum nem mindig jön létre (gyorsan), ami megfogja a súlyszelepet a kellő nyomás kialakulásáig. Ha látom, hogy már az elején hirtelen folyni kezd, nem alakul ki a szigetelés, egy pici ideig rásegítek, lenyomva tartom a súlyszelepet, különben nekem is langyos lesz a vége és mokkás. Sajnos nincs két egyforma főzet, de gondolom ez mindenhol így van, bármivel is főzünk kávét. Még majd megpróbálom a gyári szűrőt, hátha kevésbé tömődik el. Az őrlemény pedig nem túl finom, búzadara méretű, ennyi azért kell neki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Érdekes, mert én meg még Nespressoból nem ittam értékelhetőt, csak csípős égett löttyöket. Nincs kapszulás gépem, csak nyaraláskor, vendégségben, stb. próbáltam. Bizonyára kávéfüggő, de nehéz 5 grammokból összehozni még egy risztrettót is, ezért csodálkoztam, hogy Nespressot ajánlotok, a DG-ban legalább 7-10 g van. Instant kávé csak a Mocha meg a Café au Lait kapszulákban van.
Visszatérve az utántöltős kapszulára, végülis akármilyen kávéval lehetne tölteni, nem feltétlenül legolcsóbb bolti hulladékkal. Viszont egy rozsdamentes kapszula +10e, egy őrlő is lenne +20e, összességében ennyiből már lehet venni egy használt Saeco Talea Ring-et.
-
tag
Köszi! Nemrég 30mp-ig húztam, aztán beleestem az okosságba, ami az idő alapú kioldódási görbéken alapul, és visszavettem 25-re. Bevallom, 21g és ~50ml esetén így is egy ízbomba, enyhén más az ízvilága így: egy fokkal tán gyümölcsösebb és kevésbé határozott karakterű.
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
-
tag
Persze. De ha ugyanezt megcsinalod egy rosszul tervezett rendszerben a fali csatlakozoval, hasonlo jelensegek lesznek.
Hosszabbitobol meg van nagyobb terhelhetosegu is, sot, zavarszuros is.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
Őőőő...
Hát nálam eddig ez áll a harmadik helyen.
1. Szalacsi bácsi és a Fogarasi Árpád műve, ami a vízbű veszi ki a zoxigént;
2. Polgár Jenő: "az ki van zárva, mert nem tudom" válasza a "Mit gondol, mitől dőlt össze a ház?" kérdésre;
3. ez.
(Persze van egy aduász is, de az személyes élmény volt.)BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Nordbert
újonc
Közben már megrendeltem mini slim plust, későn néztem rá a topikra. Hát remélem nem nyúlok vele nagyon mellé. Rendeltem hozzá kávét is a Pacificaffe-tól (La Piazza, Indian Monsooned Malabar, Ethiopian Yirgacheffe)
Alig várom hogy kipróbálhassam őketTöbb helyen olvastam hogy a frissen pörkölt kávé a legtutibb.
Mennyi ideig nincs jelentős minőség vesztés a bontatlan kávéban?Köszi a választ!
-
jolti
senior tag
Bemész egy asztalos üzembe és vágatsz le ugyan ilyen konyhai munkalapot, mint a mi most van a konyhában, 550X550-mm-es méretben, meg vágatsz alá 50x50-mm-es gyalult rigli ( vagy stafni, vagy nem tudom felétek hogy nevezik ) fát, lábnak, meg középen összekötőnek/merevítőnek, amire esetleg tehetsz egy polcot. Kívülről, elölről meg felraksz egy f@sza kávés zsákot.
Ha szépen összeilleszted, olyan majdnem, mintha egy egység, a másik folytatása lenne.[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
Én nem az 1 kg árának a különbségre próbáltam kilyukadni, arra próbáltam választ kapni, hogy mi a Gaggia koncepciója, hiszen a hirdetés alapján a jelenleg kapható rendszer-t updatelik. És ebből kifolyólag jegyeztem meg, hogy 2015 előtt is egy sokkal komolyabb rendszert árultak Classic néven de árban nem változtattak,amikor behozták a gagyi verziót.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest