- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tariattila
veterán
válasz Kávé Kálmán #62144 üzenetére
Biztosan szét volt szedve hisz ez látszik is a csavarfejen... lehet intenzívebben lett ráhúzva az a 2,5mm-es imbusz. Ezt most egy ParkTool és egy Beta kulccsal sem sikerült nyitnom, feladom.
No mindegy... egy laikus ha egyszer (nem a hosszú tutorial video alapján) meghúzza az ugyanígy jár(hat)...
Tehát véleményem szerint egy ekkora fejrészt amit ekkora erővel, intenzitással mozgatunk balgaság 2,5mm-es kis imbusszal fixálni (ez itt még mindig a saját véleményem és nem jártam laborban ahol bebizonyítják, hogy 1000 szétszedés/összerakás után is ez tökéletes marad)Hozzáteszem a fejrészt nem tudod máshogy bontani/beállítani és billeg/nem illeszkedik szépen a tengelyre.... esetleg innen is kihagyhattak valami alátétet stb... passz. Ha egy új a kezemközé akad akkor megnézem annak mennyit kóvályog a fejrésze, mást nem tudok...
Egyébként a lényegen nem változtat, ha az a csavar kinyílik és megcsodálhatom a belvilágot akkor is az egyszerűbb szerkezetet választanám amit nem kell központosítani csak összetolni és tekerni, de ez is egyéni preferencia, van aki kihívást lát abban is, hogy megszenvedjen a jó eredményért.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #62144 üzenetére
Nálam is jelentősen súrlódott, pedig garantáltan gyári összeszerelés volt, nem szedte szét előzőleg senki. Az alsó csapágy pedig eléggé kotyog, pontatlan nem kicsit.
Ettől függetlenül egy szerethető daráló, de túlbonyolított, sok hibalehetőséggel.https://caffe35.webnode.hu/
-
von toth
tag
Én vékony hústűvel kipiszkálom, valamennyi nyilván marad benne, ezt következő alkalommal ha beindítom a darálót (persze egy-két adagnyi bab mindig van a tartályban, üresben nem hajtom) nem engedem a karba hanem mondjuk egy teáskanálnyi örlemény kidobok ha úgy tetszik. Nem szeretem paskolni, mert abnormális dolgokat produkált, aztán inkább abbahagytam. Azért ez mégis made in china. (szerintem)
-
HÁZIGAZDA
válasz Kazasi #62150 üzenetére
hát ez is a célja. most is kavart egy nagy adag szart, de közben gyorsan elhadarta, hogy majd hoz kínából egy csomó gépet és azok milyen jók. de ezzel nincs gond, hozzon és legyen jó. csak fórumoznia nem kéne, mert nem bír nem ő lenni a főnök, aki osztja az észt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Az itteni szenvedésed némelyik világos pörivel, meg amit az indexre is írtál nem hagy nyugodni. Betennél egy képet a pogácsáról kávékészítés után? (Még a kosárból való kiütés előtt). Kösz
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #62157 üzenetére
sajnos ma reggel főztem le az utolsó kaszmót. illetve talán még egy adag van, de nem 18 gramm, szóval már az is gezemice lesz.
amúgy a pogi szép, nem különbözik egyéb, finom végeredményt adó pogiktól, pláne a felszíne. csatornát keresnél?
na, még nem dobtam ki a pogikat, itt vannak, de sajnos már nem tudom, hogy melyik a casmó és melyik a saját. talán a feketébb a casmo, mert az relatíve friss és vizes még, a másik meg egy régebbi.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz fragola.6035 #62152 üzenetére
A home-barista-n és a kaffee-netz-en is számos észrevétel érkezett friss Lido-tulajoktól súrlódó késekről, amik bejáratás után a már csak a 0 pont közelében produkáltak hasonlót. Te is tudod, hogy a késgyártók, valamint a legtöbb őrlőgyártó is meghagyja ezt a nemszeretem feledatot a fogyasztóknak. Elenyésző panaszos hang maradt bejáratás után. Ott cserére került sor. A legtöbb esetben a megfelelően elvégzett központozás (fejjel lefelé rögzíteni az első csavart), elmúlt minden fájás, más esetben kiderült, hogy a súrlódás egészen szoros (eszpresszónál finomabb) tartományban jelentkezett csak.
Csapágyak (hárem csúszócsapágy van benne): A felső kettő dúlván passzentos (kivétel nélkül), a harmadik (a legalsó) nagyobb hézaggal illeszkedik. Nem véletlenül. Az már az őrleménynek kitett rész. A felső kettő amúgy is kellőképp megvezeti a tengelyt. Problematikussá válna használat során ott a kis tűrésű illesztés. Szedegettél szét már néhány őrlőt és valszeg megerősíted, hogy az eszpresszó őrlemény megtalálja az útját, hogy eljusson ahova nagyon akar (a török meg még agresszívabb - azok Bécsig meg sem álltak). Úgyhogy az alsó csúszócsapágy azért ilyen laza ha szingli-ként csesztetik.
Az összes többi fellazított csavaroknál mutatkozó lötyögés meg azért van (tervezett), hogy egy egyszerű fejjel lefelé történő (3 perc műve) összeszereléssel TÖKÉLETESEN központozható legyen a LIDO. Ennél szorosabb tűrésekkel gyárthatatlan, vagy sokkal drágábban lenne gyártható az őrlő.
Doug pár éve reszelgeti már a dolgot. 2-3 éve folyamatosan ingáztak Idaho és Taivan között, hogy gyártásba tudják vinni a Lido-t olyan minőségben mint az odahaza évekig tették. Mostanra Taivan lett gyakorlatilag a második otthonuk.
A a szűrőtartók, tamperek és a nyomásmérő-kit miatt 2 CNC-s céggel állok állandó kapcsolatban (az egyikkel voltaképp összebútoroztunk :-) 4 éve), hidd el tudom miről beszélek, amikor azt mondom, hogy a gyártás és az egyedileg elkészített prototípus között még van egy óóóóriási ugrás, amit mindig mindenki alulbecsül. Még maguk a gyártók is :-).
Sajnálom, hogy nem született meg a blogodon az ígért második bejegyzés Lido-témában. Talán addig az késeknek esélye lett volna valamelyest bekopniuk, hogy érdemi kritikát fogalmazhass meg a termék kapcsán.
Állati kíváncsi leszek a Kinu-ra. Az írott kritikák azt sejtetik, hogy elég komoly darab, nem jelentéktelen felárral és többféle késkombinációval.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ennek mi az értelme? hogy ultra finomra kelljen darálni hozzá? az a helyzet, hogy a kaszmó így is elég nagy tömegű kofi, szóval inkább picit többet teszek, mint keveset. de a csöpögősre lassított lefolyás szinte soha nem jött be velük.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz tariattila #62151 üzenetére
Lehet, hogy valamit félreértek:
"Hozzáteszem a fejrészt nem tudod máshogy bontani/beállítani és billeg/nem illeszkedik szépen a tengelyre.... esetleg innen is kihagyhattak valami alátétet stb... passz. Ha egy új a kezemközé akad akkor megnézem annak mennyit kóvályog a fejrésze, mást nem tudok..."
Fejrészen a tekerőkar/beöntő részt érted? Bonthatatlanra tépett csavar mellett billeg vagy egyszer már meg volt bontva és úgy láttad?
Amúgy központosításhoz nem szükséges a kart leszedni. Elég a fix késtartó rész fellazítása/központozása/újrahúzása.
-
soldier2
őstag
Annyi értelme lehet az adp által írottaknak, hogy nálam a CM kávék nagyon érzékenyek a túltöltésre, gyakran le kellett mennem a kosár névleges töltetére, hogy jó legyen.
Szerk: kicsit lassan írtam, látom már ő is válaszolt.Ami miatt a képet kértem, hogy csapolás után nálam sokáig nagyobb szemcsék maradtak a felszínen (a fineok lejjebb vándoroltak a víz áramlásával, a nagy szemcsék meg láthatóbbá váltak). Ez csak mostanára szűnt meg teljesen, és a nagyon világos kávékkal is csak az utóbbi hónapokban lett felhőtlen a kapcsolatom. A képek alapján vannak boulderek a felszínen, de csalóka lehet.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
tariattila
veterán
válasz Kávé Kálmán #62167 üzenetére
tekerőkar/beöntő.. igen! ez nálam a 'fejrész'
ha 'összehúzom' a késeket maxra, akkor kb a tengely is megáll fixen valahol a testhez képest. Na ebben az állapotában a 'fejrész' igen durván megy mindenfele.nem egy lestrapált darab, azt gondoltam volna ,hogy ennek stabilabbnak illene lennie.
amúgy ha precízen központos a tengely akkor nem kell lógást hagyni egyik csapágynál sem, itt viszont fontos a minőségi kés amit nem kell állítgatni, gondolom én. A kinunál két csapágy , nulla holtjáték és zéró állítási lehetőséged, kizárólag a kések távolságát bizzák a tudatlan userre
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz tariattila #62171 üzenetére
Szerintem azon az őrlőn vki durva erőszakot követett el. Valami úgy tűnik, abból amit írsz, hogy szét lett nyíródva. Az enyémen, valamint a szállítmány minden egyes darabján csavar nélkül is szépen illesztett a tekerő. Billegni szerintem akkor tud, ha félre lett kapatva a csavar, és nem tudták tökig húzni, de már leműteni sem mert annyira megszorult.
De félreértesz. Nem hasonlítgatom a Kinu-hoz. Mert azt nem ismerem. A Lido-t viszont mostanra elég jól megismertem. Amit leírtál, az volt fura, hogy vmi nem teljesen kóser. Ha Bélát érdekli - gondolom az övé -, akkor szívesen megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
bacskait
tag
Barátomnak keresek GC-t, esetleg olcsón, kezdőnek darálót is. Ha tudtok, jelezzétek legyetek szívesek.
Köszönöm! -
soldier2
őstag
Írtam egy hosszú választ, de elveszett. Röviden: semmi nem változott, csak az idő. A boulderek jelenléte szvsz afféle indikátor, hiszen ha xg kvéban sok a boulder, akkor sok fine is kell, hogy jó legyen a lefolyás. Mikor Hifissel szenvedtünk egy fél délutánt a központosítással, akkor kicsit jobb lett, de nem lett tökéletes. Mára viszont eltűntek, és a világos kávékkal is egész szépen elvolt legutóbb. Legközelebb azért rendelek valami CM-et, ha lesz még ilyen kényesebb fajta náluk.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #62183 üzenetére
ja, egyébként: ha az őrleménnyel teli szűrőt darálás után párszor az asztalhoz ütögeted, hogy elrendezd az őrleményt, máris a nagyobb darabok kerülnek a tetejére, a finom por meg megy le az aljára (épp ahogy a 0-20 mm frakciójú zúzott kő viselkedik a térkőrakás előtti döngöléskor ). persze ütögetni nem jó, igyekszem is elkerülni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Casto
csendes tag
Ne haragudjatok, de ezt meg kell osztanom veletek, mert én sírva röhögtem rajta
Az ügyvédem mesélte, hogy egy ügyfele valahol vidéken bement egy krimóba valakivel. Ő kért egy ristrettot, amit a pincér rezzenéstelenül fogadott és elment a pultba. A srác látja, hogy egy nyomós tetejű termoszból kinyom egy műanyag pohárba egy kis kávénak csúfolt fekete levet, majd rányom egy jó adag tejszínhabot. Amikor a pincér kivitte a kávét és a srác jelezte, hogy ő ristrettot kért, a pincér válasza ennyi volt:
"Akkor ne idd meg mind!"Ez hatalmas! Plusz pozitívumként értékelhetjük, hogy a pincér tisztában van a ristretto mivoltával! Csak leszarta... ;D
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
Én is így teszek. Nincs kedvem avas kávét inni. Inkább az őrleményeloszlást áldozom be. Vagyishogy tele babtartállyal sem biztos, hogy tökéletes lenne CM702 őrleménye (sőt), de talán 1-2 fokkal valóban jobb lehetne.
Kísérletezgetni sem fogok, mert nincs kedvem kávét pazarolni erre
De mivel nem presszózok otthon, jelenelg a 2 alátét fixen benne van oszt' szevasz
[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
Semmi hatása nincs a babok súlyának, mert egy hármas lyukon adagol. Konzisztens a minőség a kúp állapotától, beállításától és a tisztítástól lesz. Üresen semmilyen daráló/turmixot nem járatunk max pár másodpercig. De te járathatod órákik ha gondolod, meg üthetitek kalapáccsal is nekem mindegy én azt csinálom ami bevált, ami nem azt kihagyom.
-
von toth
tag
válasz von toth #62191 üzenetére
Egyébként meg annyit darálok, ami egy-két adagra elég. De ezt te is gondolom tudod.
CASTO: én egy montizás után bementem egy krimóba (manapság a legrosszabb esetben is valami felújított jura vagy valami van ezekben) és kérdeztem hogy van-e friss kávé. Hölgyemény; persze most főtt, majd egy mozdulattal a szarvasi produktumot betette a mikróba. Friss, üde csapolás wiener extrából!
[ Szerkesztve ]
-
Casto
csendes tag
válasz Bazsee71 #62198 üzenetére
Pont az jutott nekem is eszembe, hogy augusztusban kiugrottunk egy hétre Jesolóba és ott még a 3*-os szálloda reggelizőjében álló automata gépek is frissen őrölt kávéból és a középen álló hűtőbe becsövezett tejből készítették a reggeli caput, nem porokból
Itthon meg Debrecenben az 5*-os szállodában megkérdezték, hogy mennyire voltunk megelégedve és csodálkoztak, amikor kikértem magamnak, hogy a vacsoránál mirelit rántott sajtot és hasábburgonyát szolgáltak fel...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gray Zone Warfare
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amatőr csillagászat
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest