- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Képeken az egyik kameráját elvesztő Sony Xperia 10 VI
- Véroxigénszintet is mér a Honor Band 5
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
Hirdetés
-
iPaden is vége az App Store monopóliumának
ma Ősztől lehet alternatív alkalmazásboltból telepíteni az EU tagállamaiban.
-
Az Apple megszerezné a klubvilágbajnokság közvetítési jogait
ph A vállalat ezért irgalmatlan pénzt fizetne a FIFA-nak, és ezzel rajzolná át az online streaming platformok háborújában a frontvonalakat.
-
Ilyen lesz a SteamWorld Heist II
gp A folytatás a tervek szerint a nyár folyamán, pontosabban augusztus elején érkezik.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surda-
őstag
Próbálok utánajárni ezeknek a szép MOAK csészéknek,amiket blaze kapott,de nem egyszerű.
Webshop nem működik, cím, nyitvatartás nincs, csak egy térkép piros pöttyel a csömöri úton ,meg egy székesfehérvári székhely..."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
egykori
őstag
Tisztelt Szakik, baristák,
Kérnék segítséget, tanácsot a szemes kávé helyes tárolására vonatkozólag. Egy hete áttértem az őrölt kávéról a szemes kávéra egy Saeco automata géppel. Az őrölt kávépornál nem sokat foglalkoztam ezzel, mert nagyon messze volt attól, hogy friss kávét igyunk, most legalább az örlés friss. Fél kg kávé elég sokára fogy el, ezért szeretnék tanácsot kérni.
Köszönöm. -
Gravity1234
tag
válasz egykori #44109 üzenetére
En a "gyari" aromazaros zacsiban amiben aruljak tartom + a zacsit beleteszem egy zarahato muanyag dobozba es huvosebb helyen tartom, nem elol ahol fozunk.
250g-ost szoktam venni, mert az is 2-3 het alatt fogy el. En meg nem ereztem oriasi kulonbsegeket, vagy olyat hogy huuuu hat ez a harmadik heten de mas izu lett mint 3 hettel ezelott.Az egyetlen kivetel (bar pont forditva ertendo) a Monszun Malabar amit 1 napos porkoles utan bontottam meg es 1 heten at nem tudtam elfogadhatot fozni belole. Szo szerint minden nap el kellett allitanom az orlot, savanyu ize volt meg akkor is ha 90-92 fokon foztem.
Elfogyott a 250g-os elso zacsi ugy hoyg szinte nem tudtam finomat inni belole.
Osszesegeben eltelt 2 het a friss porkoles utan, amikor megbontottam a masodik 250g-ost es hirtelen megszepult a vilag. Finom, izletes, valoban kellemes izu kave lett belole, tokeletes lefolyassal.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
soldier2
őstag
válasz egykori #44109 üzenetére
Milyen kávét használsz? Automatába nagy értelmét az eytrém dolgoknak nem látom (fagyasztás és társai) de max 1-2 napra tárolj a gép darálójában. A többit meg én a saját zacskójában tárolom, igaz az visszazárható, szelepes zacskó.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
egykori
őstag
válasz soldier2 #44114 üzenetére
Hirtelen jött a váltás, és a Lidlben vettem valami Bellarom nevűt. Árából ítélve, nem valami komoly lehet, de mégis van a kávénak valamilyen eszpresszó feelingje, vagyis már ez is érezhetően jobb. Nem szeretjük az ízesített, a savanyú és a markánsan keserű kávékat, inkább az egyszerű lágyabb jön be. Presszókban, hotelekben már nagyon sok félét ittam, jókat, rosszakat, így keresem az erős, de mégis inkább lágy ízt.
A minap láttam egy 20 dekás Dallmayrt, lehet, hogy benevezek egy zacsira. Ti szoktátok keverni a fajtákat, vagy az rossz ötlet?levytee: Leginkább a hőfokra volnék kíváncsi.
Most még a hőfokot, az örlés finomságát, a mennyiséget trimmelgetem, kezd kielégítő lenni a crema is. Majd belejövünk...
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz egykori #44115 üzenetére
Boltot felejtsd el, ha jó kávét akarsz. Dalmayr nálam olyan savanyú lett ki kellett dobni. Ha ki akarod hozni a gépedből a maximumot, akkor pacificcaffe, vagy Paljoc (pallyotzcaffee.hu) valamelyik olcsóbb blendje jó lesz. Kávék otthoni keverése nem jó ötlet, az külön szakma.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Nsja. Nyilván, kicsit későre jár. A pacificos cím is lehet eltér, csak nem volt energiám mobilon keresgélni. Ha akarja úgy is megérti.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
SierraFox
tag
válasz egykori #44115 üzenetére
Ha mindenképp a boltihoz ragaszkodsz, akkor nézd meg a gyártás idejét, és ne nagyon legyen 3 hónapnál több. Én kíváncsiságképpen tegnap megnéztem a Tescoban mit árulnak, és 2015.02 havi Kimbo is volt a polcon...
3000Ft/kg alatti kávékat én nem vennék.
A Dallmayr amúgy nálam is savanyú volt (igaz az még kotyogós koromban volt), ki is dobtam.
Most rendeltem a Pacificaffe-tól 2 féle blendet (La Piazza, Pin Up), szerintem árban nem drágább mint egy bolti, ami ki tudja mióta porosodik a polcon.[ Szerkesztve ]
-
levytee
csendes tag
válasz egykori #44115 üzenetére
Én nem is használom vagy nagyon ritkán,inkább ha sok a vendég vagy a párom szokta használni aaz automatagépet,oka,hogy nem hozza azt a minőséget amihez itt a fórum segítsége mellett eljutottam.De a kérdésedre válaszolva két beállítás van a menüben, high meg low.na ma megmértem,82/88 a kettő érték,kávépogi nélkül.
levytee
-
levytee
csendes tag
Kávé tekintetében, az automata nem hozza ki a különbségeket, egy picit valamelyik jobb, valamelyik meg csak olyan amilyen. De Kimbo inteso jó volt, még a karosban is,de amit láttam annak tényleg 2015/09 volt a pörkölése,hát kicsit se friss.
levytee
-
levytee
csendes tag
Ma jön hozzám egy cimbi,kinek van egy pavonia. Bagóért jutott hozzá 6500.-hufért,de még kezdő.Mire érdemes figyelnünk, a hőfok az nem lesz gond kimérem,hűtési dolgokat is olvastam már,de maga a csapolásnál érdemes "előáztatni"?? Illetve praktikumokat tanácsokat szívesen elfoganék.
levytee
-
soldier2
őstag
válasz levytee #44124 üzenetére
Kisebb kosár, érdemes kevessebbet tenni bele, a Cremina kosara kb megegyezik egyes Pavonik kosarával, nem tudom, nálatok melyik lesz. Én a 49 mm-es kosárba 15g-ot teszek, ehhez állítom a darálót.
A Szűrőtartót érdemes csak lazán feltenni, majd kb félig felemelni a kart csak ez után kell teljesen ráhúzni a szűrőtartót, és a kart lassan emelni tovább, amíg hallod, hogy bezúdul a víz a fejbe. A kart felemelve hagyod kb 5-10s-ig (előáztatás), majd elég erőssen elkezded lefele nyomni. Ha megbillen, akkor sok volt a nyomás. Sok sikert, várjuk a végeredményt.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
tcarina
csendes tag
Sziasztok.
Nézegetem a használt Gaggia Classicokat .Írtátok ,hogy a 2015 utániak már nem olyan jók.Csak fényképről hogyan lehet megkülönböztetni őket ,mert sok helyen csak elölről van fotózva ,az adat táblája nincs lefotózva.
Köszi :Géza. -
adp
őstag
Az ujaknal fent van a gaggia es lent a classic felirat a reginel pont forditva van. Szoval ez az uj: http://p1.akcdn.net/full/316246303.gaggia-classic-2015.jpg
Bar nem erre alapoznek kerdezz inkabb -
soldier2
őstag
Csakis dupla. A szimplával párszor próbálkoztam, nem skalpolt kar kompatibilis de az is lehet, hamar feladtam. 15:30 aránnyal simán hozza a duplát, és koffeinből két ilyen löket elég is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jolti
senior tag
Ma helyére került az Ecm-ben minden!
Kész lett az új vízterítő. Úgy érzem, hogy ez radikálisabb változást hozott, mint az idáig elvégzett módosítások, tuningolások. (Qurvajó kávékat ittam egész délelőtt... -Na jó, azért eddig sem volt olyan rossz.- Már 5 presszót, meg 1 caput megittam idáig.Próbálgattam a gépet. Mondjuk az alapanyag sem utolsó, Paljoc Spicy Italija van csapra verve, tehát az is itatja magát.)
Vettem egy Ranciliohoz való Ims felsőszűrőt és ahhoz csináltattam egy vízterítőt -a házi esztergályosommal-. Reggel meg kifurkáltam és próbálgattam. Azért a Rancilióra esett a választásom, mert az volt a legnagyobb -57 mm- átmérőjű. Így az 51,5 mm-es eredetinél jóval nagyobb felületet fed le az 58 mm-es szűrőben. Az Ims-nél ott ér véget az utolsó sor furat, ahol a régi egész átmérője. Csak ehhez egy picit másabb, letört peremes kialakítású vízterítőt kellett csináltatni. Idáig nagyon úgy tűnik, hogy beválik! Még a közepében a csavart kell majd kicsit megütni, mert nagyon belóg.
Csináltattam a gyári kétlyukú gőzcső-vég helyett egy 1 lyukút. Valahogy nekem azzal könnyebb gőzölni, min két furattal. Meg csináltattam egy szűkítőt a vízrendszerbe, de azt még nem raktam be. ( Nem mertem ma túl sokat szerelni, mert az asszony kinyírt is volna, hogy megint a gépetba..bűvölöm. ) -
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #44135 üzenetére
Az előző kávé utolsó fél adagját én is keverem a következővel, de ez nem tudatos blendelés (nem így veszek több féle kávét), hanem fillérb..szás nálam. Nem szeretem kidobni a finom kávékat, béha jó, néha kevésbé jó a végeredmény.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jolti
senior tag
Ja még egy.
Tegnap voltunk az Pesten Orsz. Kardiológiai Intézetben a Haller utcában és mikor végeztünk inni akartunk egy kávét a hazaindulás előtt. A büfében sokkot kaptam!
Egy Mahlkönig K30-as daráló volt, meg, ha jól láttam egy két karos Expobar! Egyből felragyogott a szemem! _ No hamar is kihunyt!-
A kollégám cappuccinot kért, élve a gyanúperrel az ilyen büfékkel kapcsolatban inkább én is azt kértem. De azért titkon reménykedtem, ilyen géppark láttán.
Kár volt.
A karból lazán kicsapta a zaccot, kb egy jó fél grammnyi benne maradt a szűrő falára tapadva körben...
Talán a szűk 14 g megvolt - a daráló jó csendes volt.
A tejet az előző adag maradékába öntötte bele, a gőzölést inkább nem is mondom, a csövet ugyan olyan dzsuvásan hagyta, mint előtte, rászáradva az előző gőzölés nyoma. Csak akkor vettem észre.
Ha nem mentős cuccban lettem volna, akkor ott is hagytam volna és visszakérem a pénzem, de így nem akartam háborogni, mert úgy is az lett volna, hogy milyen bunkó mentősök ezek... ( Sajnos így van köztünk egy-két ide nem illő... ) -
jolti
senior tag
válasz Deadzone41 #44138 üzenetére
Nagyjából tudom, de mindig remél az ember... 😁
-
Tomsonic
újonc
Az a legszebb amikor kihívják a szerelőt, mert a gőzkarból nem jön a gőz. Kitakarítja, elmagyarázza a helyes használatát majd 2-3 héttel később ismét kimegy ugyan erre a hibára. True story
Amíg az alkalmazottak igényletenek és a főnök nem kéri rajtuk számon addig ez van. -
soldier2
őstag
Tavasszal voltam ott huzamosabb ideig, a daráló nem tűnt fel, a szar kávé igen. A munkahelyi Mazzer/jóistentudjamilyen gép kombónál is jobb az aquaviva/indian choco páros. A lánc is olyan erőss mint a leggyengébb láncszem ugyebár.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
egykori
őstag
válasz soldier2 #44116 üzenetére
Hát látszik, hogy még nem tudok jó kávét főzni, mert nem bírtam olyan sokáig fenn maradni mint ti.
Köszönöm a kávéajánlatot, ez mindenképpen fontos, kipróbálom! A kávé kevergetése azért néha jól sikerült még az őrölt kávék idejében. De elismerem, hogy ez csak kontárkodás. Most a lemagasabb beállítható hőfokon főzöm a kávékat és az őrlés finomítása is javthatott, mert ma már feleségem is dicsérgette a művet.
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat!
-
jolti
senior tag
válasz soldier2 #44142 üzenetére
Jól van, de ilyenkor úgy vagyok vele, hogy a poros automatánál még mindig jobb...
(#44140) radi8tor
Nem tudom, nem volt egyértelműen kiírva, de láttam ott egy Dallmayer matricát.
Mivel tejjel kértem, hogy, ha nagyon szar lenne is, meg bírjam inni, így nem érződött ki annyira. Pedig az qurva savanya egy valami. Legalább is presszónak.
Ezt leszámítva nagyon rendes volt a csaj, hogy valami jót is írjak. mert 280 / db lett volna, de csak 500-at fogadott el tőlünk!(#44141) Tomsonic
Igen, az elég bosszantó.
Meg nem egy 800 négyzetméteres pecut kell vég takarítani, hanem kb. 3 mozdulat az egész. ( Ráadásul ebből kettő még benne van a csuklójában az éjszakából maradandóan. )(#44142) soldier2
Igen gondoltam is, hogy megpergetlek, de sietni kellett, meg rémlett, hogy már nem vagy ott. Emlékeztem, hogy írtad, hogy csak x ideig leszel ott. De akkor hiába lett volna -
BlacKSouL
addikt
Namost az ugy van,hogy ez meloban tortent. Ott sajnos meg nem sikerult a tarsasaggal elhitetni, hogy nem a legolcsobb kave a legjobb, es hogy hiaba tud lefozni az automata egy masfel decis adagot, az nem ertekelheto kavekent. Van egy profi automata kavegep amibol csak a vendegeknek fozunk, meg egy kisirodai amibol mindenkinek. De utobbit boltiakkal etetjuk, mert a jobbak ara a ceges koltsegvetes lelektani hataran tul van. Plusz a profi gephez vasarolt kategoriakkal jobb kave a tobbsegnek nem izlik. Szerintuk gyenge, savanyu, es enm hasonlit a regi megszokott kotyogos egett izhez...
Ugyhogy marad a bolti, amibol itt az elerheto legjobb a tchibo milano.
Most valaki nem azt vette, hat a bellarom nem is valami jo.Aláírás (nem kötelező megadni)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Android szakmai topik
- Alapértelmezett konfiguráción sok Core CPU-nak lehet stabilitási gondja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macska topik
- Autós topik
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest