- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Hirdetés
-
Egyre nagyobb a balhé a Helldivers II körül
gp Úgy tűnik, hogy egyre több sötét felhő kezd gyűlni a játék körül a Sony döntése miatt.
-
Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
ma Részletes képek, specifikációk és euróban megadott ár is van a legendás modell újraélesztett verziójához.
-
A franciáknak elege van abból, hogy minden gyerek mobilozik
it Vissza akarják szorítani a gyerekek és tinédzserek közösségi média- és okostelefon-használatát.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz fragola.6035 #38248 üzenetére
Nekem konkrétan határon megy az őrlő. Finomságra, mint a legfinomabb homok. Ennél nem tudnék finomabbat őrölni ezzel a jollyval.
tessék félretenni a forrást, ahonnan a legtöbb hazai reneka meg lett vásárolva.
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
meander
tag
válasz fragola.6035 #38248 üzenetére
majdnem beleírtam az eredeti hozzászólásomba, hogy bár te nem kedveled a renekát... csak nem akartalak belekeverni. De belekeveredtél magadtól
...tehát azt mondod, hogy a VST nem szűkül el annyira az alján, ezért kisebb az ellenállása... ok, de a kérdés nem is ez volt (nem akarom én versenyeztetni a két kosarat), hanem hogy ha finomabbra állítok egy őrlőt (nem csúcskategóriásat, vagy hogy fogalmazzak), akkor nem romlik-e vajon az őrlemény homogenitása.
Persze lehet, hogy itt most olyan kis különbségről beszélünk, ami nem számottevő. Csak elgondolkoztam rajta és kíváncsi voltam, hogy van-e bárkinek ilyen tapasztalata. -
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #38250 üzenetére
Ez igaz, de szerintem az a 30-40 ml víz 25-30 sec alatt annyira gyorsan lemegy, hogy nincs már a szűrő ellenállásának akkora szerepe. De valami miatt a Gaggia gyári szűrénél finomabbat kért a Reneka. Azért írtam, hogy külön-külön mindkét állítás iagz, az összefüggés vitatható.
Gragola: sorba kapcsolt rendszernél a rendszer ellenállása, az egyes elemek ellenállásának összege ha jól rémlik (felvételiztem elektronikából, de azóta sem használtam, meg a víz nem is elektronokból áll így ez részben kérdés). Mert ebben az esetben számít a kosár ellenállása, de adott átfolyás mellett szerintem elhanyagolható.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
fragola.6035
aktív tag
válasz bajnokpityu #38251 üzenetére
Együtt használtam renekát vstvel. Tudom, hogy hova állítottam a darálót.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #38253 üzenetére
A legkisebb ellenállású elem a mérvadó. Az is tökmindegy, hogy 2 vagy 3 mm átmérőjű a pumpa nyomócsöve.
De ha azt vesszük Figyelembe, hogy ha valaki filterpapírt tesz a pogácsa tetejére, attól nem valószínű, hogy az őrleményen változtatni kell, pedig a filterpapír áteresztése elég kicsi, de a 25mp/60ml/9bar átfolyáshoz bőven elég.https://caffe35.webnode.hu/
-
jveres
csendes tag
válasz Peti...(16v) #38259 üzenetére
Pedig a Paljoc féléből elő lehet csalni a traubit. Érdemes tovább kísérletezni!
Az más kérdés, hogy ez valakinek bejön-e vagy sem. Nekem igen. -
h1mpi
nagyúr
Sziasztok! Szeretnék egy karos presszókávé főzőt venni. Eddig egy Jura F70-em volt, de eladtam, mert nem használtam ki és nagy is volt. Olyan 60k környéke lenne az ideális, de ha van 100K-ig valami kihagyhatatlan, akkor az is érdekel. Kérdésem, hogy mit vegyek? Köszi a válszokat!
Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 12 999 Ft
-
zolnagy
őstag
válasz Peti...(16v) #38258 üzenetére
A gőzkarra már lecsapott más, sorry...
-
Ábi
tag
A Yirga nálam 92-94 E61 fejhővel, lassú lefolyással 1:2 arányban nyerő.
-
soldier2
őstag
Én is úgy szeretem a legjobban, de nekem baj van az ízlelőbimbóimmal, vagy az asszociáló képességem nem fejlődött ki rendesen. Nagyon szeretem, de nincs sem epres milka, sem traubi, csak a jó öreg Yirga íz
Parci: 2 napja megbontottam a Kalmár féle Costa Ricát - valóban van benne több mint amire emlékeztem, nagyon finomakat sikerült húzni, de marad a kedvenc a Salvador. Nem emlékszem, írtad-e de nálam elég kevés hővel az igazi, szinte a Plajoc CM tartományt kell céloznom, talán minimálisan fölé megyek, de nem sokkal (hőmérsékletet szándékosan nem írok). A Yirga viszont sok hőt kíván, alig bírom kellő mértékben felhúzni oda a Creminát (cserében többet tudnék egymás után csapolni ha kéne, mivel erre a szintre spontán is visszahűl. A Costa Rica már a másodikra is borogatást igényelne, de nincs rá szükség, egyedül iszom)
h1mpi: amit keresel, nem létezik. Már egy jobb kotyogósnak is kell a daráló, espressozni meg nem lehet daráló nélkül.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Surda-
őstag
"Daráló nélkül nem lehet kávét főzni, ugyanis a minőségi gépek 9-15 barral nyomják a vizet,ami
a bolti előre darált kávékon pár másodperc alatt átzubog és egy keserű ihatatlan löttyöt kapunk a méregdrága kávéfőzőnkből.
Konkrétan ihatatlan!
Mivel minden kávé más és más őrlési finomságot kíván, az sem megoldás,hogy ledarálják a csíbóban vagy ledarálja a haverom, a Laci…
A legolcsóbb szett kb. egy használtan 20-50 közt árult gépből (Pl Gaggia Evo, Baby vagy Classic) és egy 30ezer körüli belépő szintű őrlőből áll.
Ehhez kell még egy tamper kb 5ezerért és utána kezdhetünk nézelődni kávék után, okosodni,hogy hogy is kell jó kávét főzni." [link]"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Ábi
tag
válasz Peti...(16v) #38268 üzenetére
Az átlagnál kicsit több hőt kér.
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #38270 üzenetére
nálam nem, bőven (a világos, mert a sötét nem is játszik..) choco madness tartomány fölött csapoltam (kb. 5 fokkal), ráadásul akkor zenélt, ha kifejezetten gyors volt a lefolyás. ami ugye szintén gyorsabban emelkedő hőt jelent.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Kipróbálom úgy is holnap reggel. A gyorsabb lefolyással mennyi jött a standard 25-30 s alatt? Nálam az1:2, 1:1,8 körül próbáltam eddig (csak 3 csapolás volt még).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
zolnagy
őstag
Van valakinek tapasztalata a Compak K3 örlővel?
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #38275 üzenetére
nem szoktam mérni, mert mindig szemre csapolok és addig hagyom, amíg nem vizes-szőke a kávé. de talán egy standard dupla alatt maradt a mennyiség. ha lassítottam a lefolyást (picit nehezen induló, lassan csorgóra), eltűnt a kofi édessége és inkább fanyar lett.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
simi.esp.28
csendes tag
egy kis fun, ha már ennyire téma volt a szűrők, szűrés..: hidegen csepegtetett kávé
csórikám hogy tudná értékelni, ha tényleg egy jó filtert ihatna, valaki meghívhatná egyre..
[ Szerkesztve ]
-
jveres
csendes tag
válasz Peti...(16v) #38268 üzenetére
Én az átlaghoz képest kb. 2 fokkal alá lőttem, 18g őrleményből csapoltam 27-30g italt 27-30mp alatt az előírásosnál gyengébb tamperelés sem és gyönyörűen jött a traubi
-
pacuha69
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #38215 üzenetére
Noha nem vagyok a "meztelenkedés" ellen, sőt..., de ez a cikk és az eddigi hozzászólások is visszaigazolják azt amivel én próbálkoztam. A gondom nekem is az volt, hogy a zárt szűrőtartó karral készült kávék nem olyanok lettek mint a feneketlen karral. Az elméletem az, hogy a normál zárt kar aljába illetve a kifolyó csőrön feltapad egy csomó olyan összetevő (crema, olajok, egyéb) aminek a csészében lenne a helye. A másik, hogy szerintem sokan jártunk már úgy, hogy a két csésze kávé nem lett a végén teljesen egy forma, mivel egy szépen csöpögősen induló, alapvetően jól beállított csapolásnál a kar aljára és a kifolyó részen feltapadt cremán utat törhet a kávé, és az egyik irányba előbb indulhat meg a kávé folyam, amitől sem mennyiségben sem minőségben nem lesz ugyan az a kettő. Ezeknek a kiküszöbölése céljából összeraktam egy plusz kart aminek a szűrőtartó belsejét és a csőrt kompletten bevonattam Teflonnal. A feltapadás megszűnt, így ami bement az ki is jött . Minden korábbi problémám javult ezzel a megoldással, a két csésze tartalma teljesen egyforma lett, és még a kar tisztán tarthatósága is könnyebb lett. Csak kiöblítem és kész.
http://kepfeltoltes.hu/view/160404/WP_20160404_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/160404/WP_20160404_002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Bazsee71
őstag
Urak, tud valaki olyan fémes felületek rögzítésére alkalmas ragasztót, ami bírja a hőt, érintkezhet a kávéval (tehát élelmiszeripari célra is alkalmas), és kis kiszerelésben is kapható?
A pörkölés kezdő lépéseihez, illetve a problémámmal kapcsolatosan van valakinek jó tanácsa? Bújom a leírásokat, de a gyakorlati alkalmazás egy külön műfaj. Tudom minden kávé más, és ezerféle képpen lehet pörkölni, csak kiindulást nem találok sehol, hogy nagyjából hol milyen hőfokon kéne tartani a szemeket és meddig, illetve mikor kéne még ráadni fűtést, illetve elvenni. Az sem tiszta, hogy amik ezekben a leírásokban vannak profilok, ott a gép folyamatosan növeli a bevitt energiát, vagy egyszerűen azért olyan a folyamat, mert nagyobb gépeken mérték, és annak annyi idő míg felfűt?
Kezdésnek Brasil Santos-szal próbálkozom, Sweet Maria's-on is már részletesen átfutottam a "dry processed" fejezetet, illetve a brazil kávékra vonatkozó írást is.
-
paljoc
tag
Kaptam egy zacsi kávét amerikai rokonoktól /minő kreatív ajándék.../
Hááát.....mit is mondjak?! Érdekességképp szórtam elé egy kis sötét /nálam/ pörkölésű Lady Paljocot.
Egyébként tudtam neki egész jó lefolyást adni, de nem csodálkozok ha ezt fél liter tejjel meg édes szirupokkal húzzák fel, úgy lehet én is meg tudnám inni némi dalvíz fogyasztása után. Na de ajándék lónagy ugye...úgyhogy iszom mégis egyet belőle! -
soldier2
őstag
válasz paljoc #38286 üzenetére
Ne kérdezzem melyik a sötét Lady Paljoc ugye Az én hasonló ajándékomra (vaníliás ízesítés) lecsapott anyám, mondván mióta az USA-ban jártak keresi ezt az ízt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz pacuha69 #38281 üzenetére
hát ez elég knight rideres lett
egy kis teflon-para: nem gond, hogy a szűrő esetleg összekaristolja a teflont? bár jobban belegondolva, miután nincs feltapadás, ez lehet az ultimáté kényelem, tényleg nem kell kiszedni a szűrőt a karból sosenem (és így nem is karcolódik). hmm... hol csinálnak ilyet?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
L4D1K
őstag
Sziasztok. Barátnőm családja szeretne az édesanyjuknak egy könnyen használható automata gépet venni. Találtak egy Saeco 8743 xsmall típusú gépet, használt, fél év garival de harmad áron. Érdemes esetleg megvenni vagy van esetleg ismert hibája? Ajánlott / elkerülendő?
Köszönöm!
# ANTAL Tuning #
-
meander
tag
válasz simi.esp.28 #38279 üzenetére
kipróbáltam, de WC papír íze lett -
ronin s8
senior tag
Azért ne dobjuk el a maradék eszünket rögtön az első alkalommal..
Jópofa a cucc, müködhet is, de melyik az a teflon edény, amit nem kell takarítani, és amelyiknek nem jön le a bevonata huzamosabb használat után...?[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
pacuha69
csendes tag
válasz Surda- #38284 üzenetére
Surda, fragola:
A bevonat 10ezer Ft volt, homokszórással és a három rétegben felvitt PTFE teflon bevonattal. Mogyoródon van egy cég, Ten line Kft. Velük csináltattam. A feltétele az volt, hogy ne legyen rajta műanyag, mert 400 fokon égetik rá a bevonatot, illetve emiatt a külső krómra azt mondták, hogy elszíneződhet. Nekem nem színeződött el. A gyári karokhoz általában hozzá van ragasztva a nyél, így nagyon nehéz roncsolásmentesen leszedni. Én is így jártam. Így a Danettitől vettem meg a plusz kart alkatrészenként. -
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #38292 üzenetére
1. amelyikben csak kávéolajok folynak, amit csapolás után rögtön 92 fok körüli vízzel le is öblítesz?
2. amelyiket nem kavargatod kanállal, nem kaparod ki belőle a maradék kaját stb.?érted, heti egyszer eltörölgeted egy nedves ronggyal, akár még működhet is. de egyelőre csak kérdeztem, érdeklődtem, remélem leülhetek...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
válasz pacuha69 #38296 üzenetére
Félre ne értsd,nem a teflonozás ellen vagyok, csak arra reagáltam, amit Parci írt az örök tisztaságról.
A hagyományos karok belsejéről a KRÓMOZÁST lemarja a kávé, nemhogy a teflonnak hazudott műanyagot... Na de mindegy, puding próbája az evés.
Én is kíváncsi vagyok...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- POLICE EPIC férfi analóg karóra!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest