Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Promóanyagok és árak is vannak az őszi Galaxykhoz
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Huawei Watch Fit - hajtás, kartárs!
Hirdetés
-
Legújabb retró beszerzésem - 3Dfx Voodoo4 4500 32Mb
lo Kezdenek fogyi ezek a kártyák, pontosabban a 4 és 5 széria kártyái már lassacskán igen ritkának számítanak. A korábbi...
-
Android 14-re vált a Nokia X10 és az X20
ma 2021-es modellek telepíthetik a 2023-as főverziót.
-
Stellar Blade x NieR: Automata crossover tartalom érkezik
gp Az alapjáték hamarosan végre a fotó módot is megkapja, így a kreatívabb felhasználóknak újból érdemes lesz elindítani a programot.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rastacsz
tag
Érdekesség, amire keresem a választ a kávé szemek öregedésével kapcsolatban.
Adott két hazai pörkölő, mindkettőnek több, filterre pörkölt kávéját próbáltam, főleg tricolate és V60 eszközökkel, meg a kicsi flairrel.Az A jelű pörkölő kávéja sokáig volt (a kávék tárolásáról szóló cikkek szerint)
mostohanem optimális körülmények között tárolva. Azaz szobahőmérsékleten 2-3 hét - 2 (néha 3) hónap, majd utána hűtő. És mivel általában 2 csomag volt egyazon kávéból, így egyik csomag viszonylag frissen fel lett bontva és elfogyasztva, a másik pedig szekrény, vagy hűtő. Szóval mostanában fogyasztottam 6-7 hónapos, vagy afölötti pörkölésű kávékat, amik az első idejüket kint, a többit simán hűtőben töltötték.
Viszont azt tapasztaltam, hogy az ízjegyek továbbra is jól érezhetők és ha nem is a csomagoláson lévők jutottak eszünkbe, akkor is a frissebben bontott és a sokáig pihent kávészemekből készült italok is hasonló ízeket adtak. Az őrlőkkel sem kellett bűvészkedni, hanem ugyanazon az álláson mehetett a frissebb és a pihent. A bontott zacsik is kb 2 hét alatt fogytak el, addig nem volt hanyatlás ízben.A B jelű pörkölő kávéjait kóstoltam frissen és pörkölés után 1-2 hónaposan, ahol csak szobahőmérsékleten volt tárolva. Ez viszont érezhetően túl volt tárolva és filterre lapos volt, több vízzel is (puffer nélkülivel is): savak nélküli, öreg kávés íz. Modernebb espressonak (hosszabb előáztatás, hosszabb arány) viszont jobb volt, lettek kicsit savak.
Viszont ennek a pörkölőnek a kávéit frissen szerettem és ajánlom is.Az A jelű pörkölő a Casino mocca és ez nem egy hirdetés és főleg nem fizetett.
Nem tudom, hogy a két pörkölő min és milyen profillal pörköl, de színre hasonlók, már ha bármit is jelentene a szín...
Más is tapasztal(t) ilyet, hogy van olyan, hogy a friss, két hetes kávé a jó, de van, hogy a sok hónapos is patent és jön az őszibarack, meg a fekete tea?Szerk: a tárolás mind szobahőmérsékleten, mind pedig hűtőben, bontatlan csomagolásban történt. A csomagok csak akkor lettek felnyitva, mikor már aktívan fogyasztva lettek, ekkor két, max három héten belül el is fogytak.
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen