Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Safi1988

    csendes tag

    Sziasztok!

    Kotyogóssal más régóta főzök kávét, néhany hónapja upgradeltem, és vettem egy Bialetti Brikkát (2 személyes), hozzá egy Hario Skerton Pro kézi őrlőt és egy Laica víztisztító kancsó biztosítja a szűrt vizet.

    Kávékból próbálkoztam már Kapuczinerrel, Casino Moccával, Warda Coffee-val is, mindenhol kifejezetten kotyogóshoz kerestem kavét.

    Sokat próbálkoztam/próbálkozok, de úgy érzem, hogy még mindig nem az igazi.

    Most a legutóbbi próbalkozásom egyész jó lett, leírom, hogy miként készül:

    -90 ml forrásban lévő víz megy a kazánba. 17 gramm frissen őrőlt kávé megy a filterbe, 4-es kattanásig csavarom az őrlőt az őrléshez. Nem púderes, attól kicsit durvább, de eléggé tömörödik. Brikkával járt egy mérőtartály, ami pont beleillik a filterbe, ezzel szoktam imitálni a tamperolást, de csak óvatosan.

    3-as fokozatú főzőlapon 1,5-es erősségen 4 perc alatt indul meg a káve, és 67-85 másodperc alatt ér le a 90 ml káve, a vége előtt leveszem a tűzről, hogy nehogy beleégjen a kávé a filterbe.

    3-4 mm-es crema és kerek izű lesz így a lefőtt nedű.

    Durvább őrlésnél nagyon gyorsan ért le a kávé, nagyon savanyú is volt, az lehet ettől?

    Akinek hasonló Brikkája van, az megoszthatná velem a tapasztalatait, hogy miként főz vele tökéletes kávét.

    Peace!

Új hozzászólás Aktív témák