Hirdetés
- Okosóra gyereknek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
Hirdetés
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
IFA 2024: Kamerás fűnyírót hozott a Dreame
ma Az A2 pont ott javít, ahol az A1 gyenge volt. És amúgy lett A1 Pro is.
-
IFA 2024: Vivobookok triójával készült az ASUS
ph Egy klasszikus és két 360 fokban kihajtható modell érkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt gondolom, hogy feljelentés esetén meg áll csalás vádja.
Adhatsz ultimátumot. Vagy a szállítást kezdik el vagy a pénz visszautalását. Ha egyik sem sikeról, akkor feljelentés következik. Talán belefér a nagy értékre elkövetett csalás vádjába az összeg.
A fogyasztóvédelem nem zakkantja meg a céget. Hosszú a procedúra és szállítás esetén alaptalanná válik a panasz.
Ismeretlen elkövető, aki feltételezhetően a MM nevében tévesztette meg a vásárlókat.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Hieronymus #1 üzenetére
Szia. Nem tudok velük kapcsolatba lépni, mert nem veszik fel a telefont, valami ilyesmire gondoltam én is.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Szia! Nagyon sajnálatos ez a dolog, és pufogtathatnák olyan üres kliséket, hogy előre nem utalunk senkinek. De ezzel nem vagy előrébb. Következőket teheted: Kikeresed a levelezési címet, és papír alapon írsz egy levelet a boltnak. Részletesen írd le a történteket, hivatkozz a jogszabályokra (például a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól), és kérj konkrét intézkedést (pl. a termék kiszállítását vagy a pénz visszatérítését). Leírod mi a probléma, dátumok, igazolások, értesítők másolatai, azaz minden vásárlási bizonyíték, legyenek csatolva. Megemlítheted a fogyasztóvédelmet is. Ha néhány napon belül nincs válasz, be kell menni a lakóhelyedhez legközelebbi kormányablakba. Megkeresed a fogyasztóvédelmi részleget. Benyújtasz egy panaszt, kb. ugyanazt, amit a levélben is elküldtél. Levél másolatát is csatolhatod, és természetesen minden papírt, ami az adás vételről keletkezett, ahogy a levélben is.
Végül elmehetsz békéltető testülethez is, oda is be lehet adni panaszt, ugyanúgy, ahogy fentebb írtam. Sok sikert!Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
válasz Jack Hunter #3 üzenetére
Köszönöm. Megpróbáljuk amit lehet. Ha nem a MediaMarkt lett volna, mi sem utalunk előre.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
GreatL
őstag
És ha egy MediaMarkt üzletben érdeklődnél? Hátha kiderítenek valamit, az eladók nem szoktak bunkók lenni, max. nem tudnak segíteni.
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Voltunk, az ügyfélszolgálatos csaj azt mondta, hogy látja a netes rendelést, de több részletet nem. Gondoltam rá, hogy megpróbálom mégegyszer és az üzletvezetőt kérem akinek elpanaszolom, hátha történik előre lépés
-
GreatL
őstag
Igen, legfeljebb az üzletvezető is elküld. De szerintem nekik van egy-két aktuális telefonszámuk amin azért valamit tudnak intézni.
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
őstag
Még akkor sem lenne elfogadható az eljárás, ha utánvéttel rendelted volna, de így hogy előre perkáltál, még gusztustalanabb.
Szerintem üzletbe felesleges menned, melyikben, hova?
Fordulj a központi ügyfélszolgálathoz, ez lesz a válasz.XXX
-
-
-
Viktor S
csendes tag
A helyzet rákfenéje, hogy ha el is állsz a vásárlástól és visszaszerzed a pénzed, hűtőd még mindig nem lesz. És más cégeknél is simén belefuthatsz ebbe. Mi az aqua-val szívtunk nemrég hasonlóan.
-
Sethdobaloah
senior tag
Netes rendeles, allj el a vasarlastol. Ha csukloztat a bolt, nem kotelezo ott elkolteni a penzedet.
Ha van ra keret, meg is lehet rendelni az uj helyrol a cuccokat, meg sem kell varni hogy toluk visszakapd.
Az uj helyen meg mar tudni fogod, hogy a kiszallitaskor kell kartyaval fizetni[ Szerkesztve ]
...csak én vagyok helikopter?
-
nagyúr
Régen volt a Tékozló Homár nevű blog, annyira sikeres volt, hogy egy idő után ha a blogra kikerült a panaszod már el is kezdtek vele foglalkozni a cégek maguktól mert olvasta valaki tőlük rendszeresen, na valami ilyesmi kellene.
Thanos was right.
-
Igen, ez a bajunk nekünk is. Mire visszautalják stb. addig ugyanúgy nem tudunk lépni
Sethdobaloah nincs keret most. Még van egy csomó kiadás és még a NAV-val is próbálunk az illetékkel kezdeni valamit. Hihetetlen milyen lehúzás megy.
[ Szerkesztve ]
-
Soderes
aktív tag
Valószínübb az hogy beszerzés alatt vannak a termékek, csak nem akarják közölni veled. Nincs készleten, sose volt. A weblapra szépen fel van rakva, a boltban van feltétetelezhetően van 1-1 bemutató darab. Gondolom megrendelték a nagy kerből. De 1. lehet ott sincs ezekböl a típusokból 2. szabadságolások miatt szarnak bele. Igy viszont külföldről kell megrendelni. Alig van raktárkészletük a nevesebb műszaki üzleteknek. Mindenki a nagykerből él. Úgy hogy szerintem vissza pénz. Jobban jársz. Higgy nekem.
-
Megeshet, de ez ebben az esetben a vásárló megtévesztése. Engem csak az bosszant igazán, hogy nincs érdemi kommunikáció. Elmondják, hogy ez van és emiatt várni kell akkor megértem, pláne ha ez a rendeléskor fel van tüntetve valamilyen formában. De nincs és az nem válasz, hogy "továbbítom az illetékesnek" majd kussolok és nem foglalkozom a vásárlóval. Dobjon egy 5%-os kupont vagy valamit cserébe. A hosszú hétvége már így is szopás, de a pénz visszafizetés lesz ebből.
-
Soderes
aktív tag
Nem fogják neked elmondani. Ki van adva nekik, hogy nem mondhatnak semmit vagy nem érdekli őket. Szarnak, bajnak nincs gazdája. Nem ad neked kupont, az plusz munka. Energia befektetés, hogy elslatyogjon érte és oda vigye neked. Megkülönben is "Ez nem az én dolgom. Szopjon vele más." Csak tologatják. Nem akarnak dolgozni az emberek. Szeptembernél elöbb szerintem ebböl nem lesz semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Bútor boltoknál simán találkozni olyannal, hogy 1-2 hét vagy több a szállítási idő feltűntetve. Máshol volt már olyan, hogy 1 termék valami miatt problémás volt, akkor felhívtak és kerestünk helyette mást és ez most is működhetne, nem ragaszkodom pont azokhoz amiket rendeltem. Ha még nem akarnak dolgozni és a céget emiatt kár éri akkor... egy MM-ről beszélünk, nem valami kis sarki jóskapista áruházról
-
Soderes
aktív tag
Maszek bolt normálisabban bánik veled, mint egy multi. Mert annak tényleg a megélhetése forog kockán. Több milliárdos nyeresége van. Nem fogja érdekelni pár milliós büntetés.
Szerintem kérd vissza pénzed.
Ha nem akarják, akkor kérd a banktól a visszautalást. Azt is lehet valahogy.Erélyesen oda kell lépni telefonba. Nem szabad lazázni, mert rászarnak a fejedre.
Küldtem én már Telekomos is az anyába. Egyből lett intézkedés-
Hasonlót csinált velem az Extreme Digital. Oda pakoltam magam egyből visszafizették a pénzt.Bocs, a durvább nyelvezetért. De ez van. Vagy is ez lett.
Ember embernek farkasa lett.
[ Szerkesztve ]
-
DrBubo77
veterán
Új központi raktárból működik a MediaMarkt Magyarország
Lehet, csak simán peched volt.
Gondolom a fizikai átpakolás gyorsan megvolt. Hogy milyen szoftveres átállás történt, milyen bonyodalmakkal?
Nem tudom, olvastad-e, amikor a Vodafone átvette a UPC-t. Egy év múlva sem volt sima a működés.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
-
janeszgol
félisten
válasz Hieronymus #1 üzenetére
Nem áll meg. A rendőrség visszadobja, hogy nem történt csalás. És egyelőre tényleg nem történt család.
Az öcsém járt írt, amikor a Vodafone úgy gondolta, hogy vett telefont az öcsém, aminek számlázták a havidíját. Pár hónap sikertelen párbeszéd után mondtam neki tippként, hogy tegyen feljelentést. Csalás, fiktív számlázás. Megtette. A Voda jelentkezett, hogy elnézést, törlik, pénz vissza, a rendőrség pedig visszaírt, hogy nem történt csalás. -
válasz janeszgol #24 üzenetére
De az eseményeket felpörgeti a feljelentés.
Ha én adok el valamit neked és nem teljesítem időben a kötelezettségemet, te feljelentesz.
Én kapok egy tanúkénti idézést. Ha eszem van, az idézés időpontjára elrendezem az ügyet. Ha nincs akkor beindul a nyomozás. Ennyi.
A partner, jelen esetben az eladó számára mindenképpen ez a legnagyobb nyomás, ami kifejthető rá.
Írásban ajánlott levélben felszólítani, hogy 8 napon belül teljesítse az üzlet rá eső részét. Ha nem akkor indul a BT-és ügy.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Megáll a csalás.
Hasonló ügyem volt az egyik takarékpénztárral, melynek lejárata előtt küldék a zárólevelet, benne megváltozott személyes adatokkal, és olyan további információ tartalommal, mely alapján joggal feltételeztem, hogy szándékos csalás, sikkasztás, személyes adatokkal való visszaélés, személyes adatok megváltoztatásának alapos gyanúja.történt. (ezek önmagukban is komoly tételek).
A takarékpénztár kapott egy tértivevényes ajánlott levelet, hogy postai úton van lehetőségük válaszolni 15 napon belül, hitelesített, tollal aláírt és pecsétes levélben a feltett kérdéseimre, melynek elmaradása és/vagy késése esetén a rendelkezésemre álló és csatolt adatok alapján a rendőrséget - a 16-ik napon tájékoztatom és Őket feljelentem.
Vissza jött a válaszlevél (némi kamu magyarázattal), mely további figyelmet érdemelt volna.- 8 napon belül,
melyben megjegyzést tettek, hogy "panaszommal" 30 napig van joguk foglalkozni.
Visszaírtam, hogy nem "panaszt" küldtem, hanem "tájékoztatást"!
Szóval: a posztban szereplő helyzet is hasonló, hisz a kereskedő (és annak alkalmazottai) nem prokatívak a probléma megoldásában, maszatolnak, nem adnak alternatív megoldást, nincs pontos terv, tájékoztatás. Ez törvényi kötelessége. Ha nem tud teljesíteni akkor azt kell közölni.. Ez így "hazugság", azaz csalás! A vásárlót tévedésben és bizonytalanságban tartja.[ Szerkesztve ]
-
A rendőrség felé pedig a következő módon kell beadni az anyagot:
Nem személyesen beadni a rendőrségen, mert az ÜTI fő feladata, hogy ne vegye át az ügyet, megpróbál majd lebeszélni.
Megoldás: a lehető legrészletesebb mellékleteket csatolva egy írásos feljelentést kell megküldeni tértivevényesen, ajánlottan a rendőrségre. ez esetben már az iratok érkezését is dokumentálni kell, így "nem kallódik" el. Figyelni kell a fogalmazásra! Nem vádolunk senkit, csak "gyanú". Fontos: 28 naponta érdeklődő levelet küldeni, mi az előrehaladás a részükről? -
Egy mai cikk linkje, hasonló a posztindító esetéhez. sok benne az átfedés és a tanulság.
//telex.hu/gazdasag/2024/08/19/vodafone-birsag-nmhh-ugyfelszolgalat-szamlazas-kotber-hiba -
-
kenwood
veterán
Erdemes a a telefonos panasznal megkerdezni az ugyintezo nevet. Ha erthetoen mondja, akkor is visszakerdezni egyszer. Ez altalaban segit abban, hogy komolyabban vegyen mar a hivas alatt, illetve a kovetkezonel mar lehet arra hivatkozni, hogy "XY igerete ellenere nem hivott vissza" Esetleg azt is meg lehet kerdezni a masodik ugyintezotol, hogy nala van-e modod panaszt tenni az elsore. Igy talan o mar picit tobb energiat fog belerakni a sajat munkajaba.
(#5)
Annak kb. semmi ertelme. Az uzletekben a dolgozok a helyi ertkesitesre vannak kikepezve, nem is ismerik a kozponti ugyfelszolgalaton dolgozo embereket, es az ottani mukodesi modelt.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
20+perc után felvették. Normálisan kezdtem, persze megint a sablon rizsa, hogy technikai ok miatt elakadt a rendelés továbbítja az illetékesnek. Mondom ezt hallgatom már hetek óta, mostmár szeretnék valami eredményt látni. További sablon, lerázós duma... én meg már nagyon pipa. Jön nekem, ha törlöm a rendelést akkor a jogszabályban 14munkanap, mondtam a jogszabályban nem csak ez van. Közöltem, hogy még a héten akarom a terméket vagy a pénzt látni. Ettől függetlenül összeszedek mindent és megyek a fogyasztó védelemhez.
-
lowzor
veterán
Nem jó ezt olvasni a médiáról, eddig a legkorrektebb boltnak hittem.
Én is rendeltem onnan egy mosógépet pár hete, és azt is később szállították, mint korábban a többi cuccot. -
Én is úgy gondoltam. Ráadásul nem is valami nagy agyament akciós időszakban rendeltünk "bestbuy" holmit, nem is kis értékben szvsz. Nem az a bajom, hogy csúszik egy rendelés, volt már máskor, máshol is ilyen, de ez a mérték már bosszantó, ráadásul kussolnak, nekem kell állandóan hívogatni őket és akkor sem mondanak semmi használhatót, nem történik semmi miközben a rendelésen még mindig ott virít mindennél, hogy Raktáron és 1-5 munkanapon belüli szállítás... Tök macerás ingázni a 2 lakás között emiatt, már leadtuk volna a kulcsot a régi helyen. Bezzeg az IKEA vagy 4.-szer is szállít ezidő alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Bent voltam Kormányablakban, elküldtem minden email-t, utalásról az igazolást, a híváslistám. Felvették a panaszom.
-
Na ma reggel hívták a páromat, szerdán hozzák a cuccot úgy néz ki.
-
-
-
GreatL
őstag
Szerintem simán csak ennyire húzódott el a dolog a MediaMarkt-ban. Neked elfogyott a türelmed hamarabb, ami érthető. Jártam már én is így, hogy írogattam, szidtam céget és a végén megoldódott, valószínűleg akkor is ez történt volna ha nem morgok, egyébként jogosan szerintem. Olyan is volt hogy kiment a fogyasztóvédelem és találtak is problémát, de nem az enyémet és erről tájékoztatott is engem a hatóság telefonon.
[ Szerkesztve ]
-
Ha megtudok valami konkrétat majd beírom ide. A termékekkel szerencsére semmi probléma nincs egyelőre. Ez az első "saját" hűtő meg mosógép. Alapvetően én türelmes ember vagyok, itt sem az bosszantott fel, hogy várni kellett hanem ez a beleszarok, semmilyen ügyintézés. Elég sok helyről rendeltem már, külföldről is és eddig szerencsére nem tapasztaltam még ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Okosóra gyereknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mobilinternet
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- DELL Vostro 5481 Fémházas Ultrabook Laptop 14" -70% i5-8265U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- Új HP Pavilion Fémházas Laptop -40% 15,6" AMD Ryzen 5 5500U 6Magos 8/512 FHD AMD Radeon Graphics
- Creality Ender 3 Pro - Erősen moddolt, inkább alkatrésznek vagy kalandvágyók számára
- Samsung Galaxy Tab S9 FE (5G, 10,9")
- Új Lenovo ideapad 3 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -35% 17,3" Ryzen 7 5825U 8Mag 16/512 FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen