Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #4349 üzenetére
Hát, nem tudom, mi lesz ennek a vége, de eddig őrült szerencsém van. Fél óra útra onnan, meg is lett ez a Hof. Nem tudom, mennyire van itt bekamerázva, mindenesetre a pót segge a benzin kútra néz...
Valami gyengécske wi-fi van, de ledob rendszeresen. Lényegtelen.(4350)- Az a lényeg, hogy megérje.
Mondjuk, én tegnap rakodtam és penteken kell Pesten leraknom. Talán összejön...Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
Ez egy ilyen sport. 10 Erzsivel teljesen visszafogott voltál.
Nem pont így gondoltam a mai 13/11 -et. Rakodásra várva megvan a három óra pihenőm.
A főnökség meg belelendült. Holnapra négy rakodással 650Km, hogy aztán pénteken reggel még átmehessek Svájcba. Kíváncsi leszek, hogy mikor fogom letenni a lantot. Ebből szombati hazamenés lesz.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Zolás
addikt
-
Somatom
veterán
-
törölt tag
válasz Somatom #4336 üzenetére
Nincs alkohol a fülkében. Nincs. Értitek? NINCS!!
Holnapig már nem is tudok venni sehol! Ezt nem lehet kibírni. Kénytelen leszek megölni valakit. Vagy mindenkit.. XDAmi a thayngeni budit illeti, igazad van, olyanok mint a modern krómacél kínzókamrák. Aki ezeket megtervezte..bezárnám két hónapra hogy átgondolhassa hol hibázott..
A zolltowerban a negyediken vannak egyébként csont új kulturált wc-k. Papír, szappan, kéztörlő, illatosító. Van ott pár új üres iroda, gondolom azért.
.
De hogy még a pálinkát is otthon hagytam..ez életem nagy tragédiája.. -
dlaj
őstag
-
törölt tag
válasz Somatom #4366 üzenetére
Hát sajnos..angolul írok olvasok de a germánt soha nem csíptem. Csak az a pár szó ragadt rám amit meló közben megtanul az ember.
Egy-két évre le kéne pattanni Új-Zélandra. Régi álmom csak kurva nehéz melós vízumot szerezni.Görög hetek vannak a lidlben. Vettem is mindjárt egy ampulla Korifeos tipusú ouzo-t. 8ojroért nagyon bitang, utoljára 25 éve ittam.
-
HoTaZo
addikt
Na, jövőhéten új terep, Svájc. Eddig csak turistaként mentem át rajta.
Valami automatában kell megvenni az útdíjas kütyüt?
Thaynfennél (de csak Thayngent találtam a térképen) lesz a vám.
Valami tanács?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #4369 üzenetére
Fél kettőre...
Fogalmam sincs még. Hétfő 11 előtt kell Százhalombattán lennem, 24,3t psl(????) Weurenlingen a lerakó és 65€ sped. költség. Roviden, ennyit tudok.
Még nem adtak spedícios irodát. Az számít közvetlen a határ átkelőnek vagy vámáru továbbítás?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
Kelet felől Thayngen -be nincs tuti út, csak szar, meg szarabb. Mindenképpen zabálni fogja a vezetőidődet. Én a 96 -> Friedrichshafen -> 31 útvonalon mennék. Délután a 96 -os és Thayngen között ne fogyjál el, mert nem nagyon tudsz megállni. A bundás és a települések tele vannak kamerákkal. CamSam alkalmazás használata ajánlott. Ha este érsz a határra, és áll a sor a szélső sávban, akkor állj be a végére, és függöny (22-06 között 3,5t fölött nincs közlekedés svájcban, be sem tudsz lépni). Hajnal, és reggel 8 között ne menj a határra! 8 után ne állj be a sorba, mert az azért áll, mert az este érkezők még ott alszanak, a rutintalanok meg beállnak a sor végére. A belső sávon veress végig, és elöl, vagy a parkolóban keress helyet! Aztán irány a kijelölt spedíciós iroda! Ott leadod a papírjaidat, és közlik, hogy kb. mennyit kell várnod (átlag fél óra). A franciával sztem jól el fogsz boldogulni a svájciakkal, de a németeknél ne erőltesd! Vedd magadhoz a papírjaidat, az autóét, meg a céges engedélyeket és jegyezd fel a kilóméteróra állást! A jobb oldalon (amerre állsz az autóval) a második épületbe kell bemenned, és a bal oldali folyosón van a svájci útdíj regisztráció. Itt csináltatsz egy kártyát (kérd Magyar nyelvűre a beállítást). Ha megvan, akkor vissza a spedícióra. A papírjaiddal megint vissza a második épületbe. Jobb oldalon a német és a svájci vám. Először a németnél kiléptetsz. Aztán odamész egy pályadíj automatához, és bedugod a kártyát. Beütöd az óraállást, aztán az utánfutó bejelentést, a súlyt (40t, vagy több), és hogy mivel akarsz fizetni (pl. UTA, vagy tankolókártya). Aztán kártya ki, tankolókártya be. Erre kinyomtat egy jegyet. Irány a svájci vám! Ha végeztél, akkor kéne legyen nálad egy lepecsételt Bezugschein, vagy Laufcettel. Irány az autó, és rágurulsz a határkapura. Itt beadod az ablakon az imént írt papírt, és a pályajegyedet. Az utóbbit visszakapod. Ennyi. A jegyet őrizd meg!!! Kilépéskor rá kell írnod a kilépéskori kilóméterállást. Mindenképpen add le a jegy egyik példányát, ne lépj ki svájcból úgy, hogy azt nem adtad le. Ha valami nem kerek, akkor írj!
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #4371 üzenetére
Azt a leborultját!
Mit is mondhatnék erre?
Örök hálám! Köszönöm!Ilyen részletes leírást még nem kaptam! Ennk a leírásnak tananyagnak kéne lennie a GKI-n!
De kár, hogy nem tudunk most ott összefutni! Csak van egy söröző két spedíciós iroda közt!camelferr: +1
[ Szerkesztve ]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
válasz KAMELOT #4378 üzenetére
A kezdő meg kijön a suliból, és azt gondolja, hogy már szakma van a kezében, ami ez után jön, azt már egy betanított majom is el tudja végezni. Aztán rágurul egy svájci határra, és fizeti a tanulópénzt. Pl. rutintalanul a spedíció előtt nyomtat jegyet. Aztán kiderül, hogy vmi papírja hiányzik, nem tud belépni, és jöhet a műsorszám a pályajegy módosítással. Vagy, nem nyom munkaidőt, és a svájci kontrollnál megkérdezik, hogy ugyan mikor intézte a vámolást, mert óra szerint csak pihent, és vezetett. Vagy, átmegy, felszabadultan rálép a gázra, és már villan is az 5Km -re levő mobil kamera. Vagy, nem tudja, hogy a reggeli határnyitás után Schaffhausenben kiterelős kontroll szokott lenni, és rágurul túl, vagy tengelysúlyosan. Stb., stb.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #4379 üzenetére
Persze, megvan az a típus is akinek szeretnél előre segíteni, de vagy "ja-ja, tudom én" vagy rád se hederít, hiába téped a szád (ezek akkor a legszebbek, amikor váltásban lennétek és mindkét félnek erdeke lenne a gördülékeny probléma megoldás).
Ilyenkor érzem igazán, milyen alacsony is az a bizonyos kerítés.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
Nálunk szerencsére kicsit más a szitu. Azt mondják, hogy amit mi csinálunk, az nem kamionos munka, hanem fuvaros munka. Szorosabb az időbeosztásunk, úgyhogy egy-egy telefonos segítség órákban mérhető időmegtakarítást jelenthet. Mert a cégnél sem adnak semmilyen infót, de elvárják, hogy mindent tudj. Pl. a legutóbbi svájcomnál nem a határon kellett vámolnom, hanem Geisingen -ben. Küldtek hozzá koordinátákat (ez nem szokásuk). Az volt a help apró szépséghibája, hogy a kapott koordináta kb. 200 -zal arrébb, Stuttgart -ba vitt volna. Na, olyankor hasznos, ha jóban vagy néhány "régi bútorral" a cégnél. De, ez sem mindíg jön be. Most együtt mentem egy kollégával, aki "tudta a tutit". Ha nem hallgatok rá, akkor sokkal hamarabb végeztem volna.
-
törölt tag
Ha már kipihent vagy, friss és üde, akkor ne fogd vissza magad.
Tolhatod ide, ez végülis közérdekű információ.
De ha titoktartási szerződést írtál alá, akkor maradjunk a privát üzenetnél.
.
Utoljára kaptam még egy szép svájci kanyart Hollandból, majd vissza és csak onnan visznek haza jövő hét végére. Én is ráérek egy shellhofba álltam be Memmingen alatt. -
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #4381 üzenetére
Ezert kellenek az ilyen topikok, fórumok.
Valami netes felületet tervezgetnek nálunk ilyen kapcsolattartás okán.
De sok kollégát annyira hidegen hagy az informatikai lehetőségek kiaknázása, hogy nem is értem őket.
Szerintem, ma már majd' minden adott ahhoz, hogy sokkal kényelmesebbé, kevésbé feszültté tegyük (le- felrakók, parkolók stb. megtalálása) a mindennapjainkat, csak ki kell aknázni a lehetőségeket.camelferr: Nem is jössz haza, onnan hoznak. Mondjuk nekem elég nyűg, hogy a gyáli telephelyen várom be a többi sofőrt és, ha mindenki beért, akkor indul a kisbusz, de háznál tettek le legalább.
-
törölt tag
Én anno pontosan ezért vettem okostelót, h bárhol vagyok is rá tudjak keresni egy cégre vagy címre. Vodánál volt egy netes opció, napi 50 mega, havi 2000 forintért, az teljesen jó volt erre amíg meg nem szüntették.
Persze van amikor nem ér semmit. Most épp Lauterachban kell vámolnom a Braun spednél, de valami olyan kis utca van megadva címnek ahová szerintem csak biciklivel lehet bemenni. Majd megoldjuk. -
Somatom
veterán
válasz #27070592 #4389 üzenetére
Sztem ott valami nem kerek. Ennek kérdezz utána a cégednél! Lauterach talán a határ, de a vámplacc (és a spedíciós irodák) nem ott van, hanem Wolfurt -ban. A svájci jegyet is a wolfurti vámirodában kell váltani. Ott két svájci határ van (Lustenau a másik), és külön automata van a két határhoz. Ez azért van, mert különböző a távolság a két határig, és azt az automata hozzáadja a megadott kilóméter álláshoz. Nem esküszöm rá, hogy jól emlékszem a határok neveire, de rohadtul ismerős. A wolfurti vámplaccra oda tudlak navigálni. Pár éjszakát már eltöltöttem ott. A Braun pedig nem pici cég, sok kamionjukat szoktam látni.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz #27070592 #4389 üzenetére
Most egy kicsit bánom, hogy nem dual sim-es a telefonom, mert a céges csak egy Nokia130-as, még az sms is küzdelem vele...
Én most a 6ft.hu(Frondeo)-nál indítottam egy 7GB-os csomagot+ erre jön a Telekomos 4GB csomagom. A 7GB teljesen fogyasztható országon kívül, és 11000 pénz. De kb. ugyanennyiért (35 £) lehetne az angol Three-vel Angliában korlátlan, azon kívül 9 GB adathasználattal. Még meg kell látnom, mennyit küldenek Angliába.Dehogynem éri meg! Legalább tudod, hogy nem fogsz oda behajtani.
Nekem a Gyáli út 18. volt megadva lerakó címnek, 0-ás felől, csak úgy tudtam bemenni oda, hogy a Könyves Kálmán Krt.-n tettem egy vissza-kanyart. Amint megláttam, hogy milyen műveletet kell végrehajtanom, tudtam, hogy max. 6 óra körül le kell tudnom azt a kereszteződést. Mondjuk, akkor nem is volt gond, csak miután visszamentem a gyáli th.-re, akkor találták ki, hogy nincs meg a lerakodási pin kód, anélkül meg nem is biztos, hogy jó helyen lett lerakva az áru... 11-kor meg már nem nem sokan örültek nekem ugyanezért a műveletért abban a kereszteződésben.Szerk.: S látod, itt is van a segítség Somatom személyében!
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Annak is megvan az előnye, ha az ember átlag hetente kétszer megy Svájcba különböző határokon.
camelferr:
Ha kiderül, hogy Wolfurt -ba kell menned, akkor fölösleges korán kelned. 9 előtt kb. esélytelen vagy bejutni a vámplaccra. Két biztonsági őr áll a bejáratnál, és egyszerűen tovább küld. Ott fogsz keringeni, mint gólyafos a levegőben (zabálva a drága vezetőidődet), mert a környéken máshol nem nagyon tudsz megállni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Somatom #4392 üzenetére
Valószínű Wolfurt lesz, nem hiszem h építettek egy új vámplaccot csak nekem..
Egy órára vagyok. Előtte még tankolnom is kell egy osztrák kiskúton. Ha hat körül kezdek lehet h még mindig korai lesz. Még jó h a főnököm azt mondta menjek oda jó korán, h haladjunk..
Egyébként alig kell bemennem Svájcba, a Bodeni tóhoz viszek egy rakomány lóalmot..
(Ez a nem semmi, már annyira nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel h szó szerint ezer kilométerről hozatnak bálázott lóalmot. Fogalmunk sincs a saját pénztelenségünkről.)
Kifelé üresen jövök, német visszarakóm lesz. -
törölt tag
válasz Somatom #4394 üzenetére
Köszi az infót egyébként, a Senderstrasse-t veszem célba, de pihentetek hétig. Nyolcra leérek, fél kilencre megtankolok, akkor már csak fél órát kell keringenem. Legfeljebb felhívom a górét és felvázolni neki élőszóval a szituációt. Talán nem sértődik meg. Meg amúgy is felmondtam, tőlem aztán pöröghet fejen állva estig.
Mégegyszer köszi, holnap majd beszámolok hogy alakult.[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz Somatom #4379 üzenetére
Hat pedig egy batinott majom is el tudja vegezni. Velemenyem nem valtozott
Ha a svajci hatarra egy 20 eve belfoldezo betanitott majom megy,akkor o mar hiheti azt,hogy szakma van a kezeben? Vagy aki uniozik 10 eve,de speciel meg sosem kellett vamolnia?
Ezt utalom a legjobban. Minden egyes tetu cegnel ugy allnak hozza,hogy te egesz eletedben ezt csinaltad. Minden nap azzal fekszel,es kelsz,hogy mar kivulrol fujod a protokollt. Tudod hova kell allni,tudod hova kell menni,tudod mit,es hogyan kell kitolteni. Ugyanez van a hatarokon is..akkor is,ha autoval mesz,es nincs mit vamolni.Elvarjak toled,hogy tudd mi a teendo,es fel vannak haborodva ha nem adsz oda valami papirt.
Give me your cum,bull!
Új hozzászólás Aktív témák
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest