Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
Hurrá kikötőben vagyok, délben irány Anglia. Tényleg nem ödöngösség, azért jól jött a nyelvismeret. Hajlakkom van limitált mennyiségű ADR. de simán ment minden.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
törölt tag
válasz Somatom #4250 üzenetére
Hetvenet még elnéznek.
Fél éve a B304en jártam így, közlekedek ahogy kell, padlógázon, 495 üres raklap, nem nagy súly..
Hadonászik az út szélén az oberfeldwebel, hogy menjek már ki a kis parkolóba, ott lesz a kollégája is..
Hova sietek? Hátööö csak ide a tejüzembe..
Mennyivel szoktam menni bundeszen? Hátööö hetvenöt körül..nyolcvan.. úbazz.
tachográf kontroll. 89.. majd mindjárt visszajön, csak várjak..
Jön vissza. Gyorshajtás. Vegyem úgy hogy maximálisan korrektek, mert a 89ből levontak hatot (annyit csalhat az óra) és így büntetnek meg a legkisebb összeggel, ami ebben az esetben 108.6 euro. Elfogadom?
Egyébként München felől Pidingbe gyorsabb és rövidebb is az A8 autópálya, miért nem azon mentem ha sietek? Hátööö mert a bundesz ingyenes..
Erre a másik rendőr kicsit bepöccent, azt mondta elég schmutzig lehet a főnököm, ha rajtuk múlna minden bundesz út fizetős lenne, egyébként is mi a faxnak füstölünk meg zajongunk keresztül húsz falun, ha egyszer pályán is lehet menni? -
KAMELOT
titán
válasz #27070592 #4253 üzenetére
Tudod ez csak arról szól, hogy a semmiért büntetnek, mert senkit nem korlátozol, senkinek nem okozol kárt stb. Csak szimpla baxogatás.
Lauterbourgnál a 9-esen is ki van téve 70 utána meg vége tábla. Onnantól 89-el megyek aztán megint 70.
Ahova ki van téve a korlátozó tábla betartom, de ahol nincs ott mindenhol 89-el megyek.
Aruld el már nekem ki fog menni 80-al németben? Senki mert a DHL és DPD-s kamionok is simán 90-el mennek vagy többel.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
törölt tag
válasz KAMELOT #4254 üzenetére
Pályán egyértelmű, mindenki 89el jár egész Európában, ezért nem is szoktak szőrözni.
Viszont német bundeszen teherautóval 60 a megengedett ,ami azért egy kicsit életszerűtlen. Ugyanott 3.5 tonna alatt 100 és ezt személyautóval ki is szokták használni. Állítólag teherautóval azért 60 a limit még mindig, mert könnyebb egy hatvanazó kamiont kisautóval megelőzni, így kevesebb a baleset.
Slowacjaban máshogy gondolkodnak. Teherautóval lakott területen kívül mindenhol 90. Viszont kamionnal előzni tilos, az egész országban..
-
KAMELOT
titán
-
Somatom
veterán
válasz KAMELOT #4256 üzenetére
Pont ezért nem bánom ezt a 105 Erzsis büntit. A főnök elé teszem, és megkérdezem, hogy ilyenkor mi a szitu. Egyértelműen az irányítóm utasított, és az időpontból is világosan látszik, hogy a 16.00 -ás zárás miatt siettem. Ha azt mondja, hogy nem fizeti ki, akkor soha többet nem akarom azt hallani, hogy "gas geben", meg "schnell fahren". Ha lekések, akkor lekések. Egy szava nem lehet. Vissza fog még nyalni ez a fagyi.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz Dexar007 #4258 üzenetére
Milyen 80? Az a 80 csak 60! Írok egy példát. Váltás előtt gyakran rakatnak Svájcot. Este váltás, a telephelyen beülök az autóba, és irány Waldshut-Tiengen, a határ. 311 -es, bundás. Ezt 4 órában szoktuk hozni, de 60 -nal nem lehet 4:30 -ban leérni. 45 perc pihi, amivel összességében 1:15 -tel vagyok hátrébb. Erre Svájcban még rárántok minimum 15 percet. Visszafelé át kell mennem a zürichi gyűrűn, amit épp felújítanak (2022 -ig). A másfél óra csúszás miatt a délutáni csúcsba esek bele, amivel felrántok még egy órát. Ez elég ahhoz, hogy a határon ne érjem el a spedíciót. Vezetőidőm lenne, de nem tudok levámolni, csak majd másnap reggel. Vagyis, már a harmadik napomat fél nap csúszással kezdem. Folytassam? Ez sajnos, nem elmélet, hanem kipróbált gyakorlat, bizonyított tény.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz Somatom #4259 üzenetére
Ugy ertem, ha a 80bol levonjak a toleranciat akkor lehet ejnybejnye csak, de ha 89bol akkor mar biztos nem, mivel az autopalyan is szabalytalan, de nem foglalkoznak vele.
Egyebkent a tortenetedre az a valaszom, hogy: ÉSSS?! Ha nem tetszik a fonoknek akkor tessek gyorshajtasi birsagokat fizetni. Ha van 50 kamion, es csak 100 ojrora vagjak meg mindegyiket, akkor majd meggondolja.
Give me your cum,bull!
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Hát ezt nem hittem volna...
Irányítóm, 10 órára mondta a lerakót , 12 órás pihivel és egy kis keresgéléssel is fél tízre ott voltam.Portás jelzi a bentieknek a jöttömet és, hogy mikorra van book time-om, erre egy bájos hangú (s, mint később kiderült ő maga is es a kolleginaja is az) végig gyönyörűen kivarrt karú hölgy mondja, hogy "jó az 11-re is, de nem baj, ötös rámpa".
Pikk-pack leszedtek, de ott nem maradhattam. Kint meg semmi kényelmi lehetőség. Esélytelen, hogy ott töltsem a hétvégém! Tegnap már egy rohadt drága (45€!) parkolót találtam, mar ebből is lesz szájhúzás, de rábólintottak (igaz, a pontos árat nem tudták, csak hogy nem a szerződött parkolóba pihenek). Ugrás a netre, szerződött parkolót keresni, nem egyszerű... Na, térképen megvan, csak a GPS nem ismeri a várost, térkép elő, irány a pálya, M56-M53 kereszteződés sehol, service, hajrá, legfeljebb ott töltöm a hétvégét. Angoltól segítség kérés még életében nem hallott a SNAP parkolókról, fasza. Irányítószám internet s megtalálta, király, innentől boldogulok. GPS, térképen keresés, megadás, hajrá! Közeledek, veszélyes ívelt karcsú átjáró, amolyan tipikus pót súroló, angolos. Csak azt tudnám, hogyan jönnek ide az 5m-es pótjaikkal az angolok! Parkoló kicsit csöves, számozott, kijelölt helyekkel. Szemben porta, elegáns, barátságos úriember, regisztrálok, tájékoztat mindenről. Tusoló, wc, konyha(!), tv szoba(!!), wi-fi jelszó(!!!) . Agyam elhajítom. Lessz itt mozizás rogyásig !!!
Most jött meg, kis bogárral tart ellenőrzést.
[ilyen wc-t se láttam még]
[konyha1]
[ konyha2]
[konyha3]
Szórakozó és tv szoba:
[kép]
[kép]
[kép]
Úgy érzem jól döntöttem, hogy eljöttem onnan.
Bocsi a hosszúért, de ezt meg akartam osztani veletek.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
Srácok!
Találtam 2 alkalmazást, ami érdekes lehet parkoló kereséshez. Hátha még új valakinek.
TransParking
TruckINAz android alkalmazásos topikban szerintem kevesebb érdeklődőt találna.
-
-
HoTaZo
addikt
-
Somatom
veterán
Nekem egy ICS alapú CM romot futtató Xperia minin futott. Az sem egy erőművész, de símán bírta. Aztán méltatlanabb feladatot kapott szegény. Most otthon, a DDNS kiszolgálómat informálja, mert a duckdns -re sem a NAS -omban, sem a routeremben nincs beállítási lehetőség. Viszont, van Androidos kliense, így szegény kis Sony kapta ezt a feladatot.
[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
A tavalyi kiadású tankönyvem szerint:
Németország
Lakott területen belül: 50 km/h
Alsóbb rendű utakon lakott területen kívül: 60 km/h
Teherforgalmi utakon, gyorsforgalmi utakon: 80 km/h
Autópályán: 80 km/h -
HoTaZo
addikt
Savas hangulatban ébredtetek...
-
dlaj
őstag
Nekem meg is van az oka.
Tegnap du 4-kor megálltam Hollandiában Amszterdam alatt egy nagy Total kúton. És nem árulnak sört! Semmi felé alkoholt. Persze a vigyorgós cigit lehet szívni a parkolóban.
Ha ezt tudom (és azt is, hogy meg is tudok állni) továbbmegyek a 16 km-re levő lerakóig. Mint később kiderült az a környék hemzseg a Lidl és Aldi boltoktól.
Van meg azért lehetőségem. 1 km-re légvonalban van egy SPAR, de ahhoz át kellene fúrnom a pálya alatt.
Azt hiszem délután inkább paprikáskrumplit főzök. Józanon! -
dlaj
őstag
-
dlaj
őstag
válasz Dexar007 #4278 üzenetére
Neked külön hsz megy!
Kedves ember vagy. A kedvedért minden héten megírom mikor nem tudtam sört inni, hogy aztán legyen más is itt, akit basz......hass, ne csak Lacit a matchboxával.
Ja, és kezdő is vagyok, ha nem tudnád, hogy legyen más troll témád is!! Szánalmas!
Szerk: majd elfelejtettem, a Waberer's--nél vagyok, ha kifogynál az ötletekből.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Gratulálok srácok! Lassan kell ide egy topikgazda, pedig összesen lehetünk kb. 20 -an ebben a topikban.
Nemáááá!!!Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz Dexar007 #4284 üzenetére
Ahha. Erről egy rajzfilmsorozat címdala jut eszembe.
"Papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet.
Egy se nyafog, kesereg. Tréfa csupán a baj."[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz #27070592 #4288 üzenetére
Gorkorozni szoktam csak.
Oke mondanivalo:
Megalltam Passau elott, vasarnap van, minden zarva.Hol vesz ilyenkor az ember sort? Hogy veszeljem at igy napot? Hat, hogy gondoltak a nemetek, hogy sor nelkul hagynak? Mergemben irok mar egy kommentet mas is lassa milyen szomjas vagyok.Szarkazmus off
Errol szoljon a topik? Ez legalabb annyira nem kozerdeku informacio mint az en kommentjeim 99%-a. Csak en legalabb direkt csinalom, es rohogok a tobbin.
De egyebkent latszik miert is vagyunk az 1 millio alkoholista orszaga. Ha valaki beiirja, hogy egy nap nem tud lereszegedni, akkor erre kotelezoen az a valasz, hogy:,, ejj baratom ulj le kozenk, nalunk van meg fincsi palesz", es meg veletlenul sem az, hogy:,, pff te szar.. egy napot sem birsz ki? "Give me your cum,bull!
-
Somatom
veterán
válasz Dexar007 #4292 üzenetére
Ha komolyan vetted, hogy épp a kardjába készül dőlni a sörhiány miatt, akkor bizony nálad van vmi hiba. Egyébként meg sztem ezt tekinthetjük egy speciális szabályzatú topiknak. Vasárnap van. Szinte mindannyian állunk, unatkozunk és fórumozással ütjük agyon az időt. Sztem ebben nem a szakmaiság kell legyen a vezérszál, hanem a jó hangulat.
[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #4293 üzenetére
Én nem unatkozom, fél óra múlva indulok lerakni Gyálra. Nincs ilyesmire időm 😎
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
törölt tag
válasz Somatom #4293 üzenetére
Át kéne neveztetni a topikot "Kamionok fuvarozás hisztéria" címmel.
Lehet h ez a stílus egy fórumon vagy féjszbuukon menő, de azért hétvégén valamelyik parkolóban eleresztene valaki egy ilyen szöveget: "nincs söröd és jól esne? mekkora szar szánalom vagy.. (ikszdéikszdé)
Akkor lehet h kicsit képen vernék a madarat.
.
No mindegy. Nem akarom szítani a kedélyeket, végül is én itthon vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest