Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PandaMonium

    őstag

    Sziasztok.
    Jó látni, hogy pörög a téma, mindig is sokat gondolkodtam rajta, hogy hogy is lesz "majd", mit kezdek az IT tudásommal. Elöljáróba megjegyezném, hogy jövőre végzek a középsulival, szóval nem égetően sürgős a téma de szeretném, hogy legyen rálátásom a témára mire oda jutok, hogy dönteni kell. :)

    Közel 11 éves korom óta foglalkozom programozással/scripteléssel, ma pedig 17 évesen már jelentős mennyiségű Java (+Android), PHP, Javascript (+jQuery, +Dart), HTML, CSS, SQL tudással (legtöbbjükkel 5+ év tapasztalat) és közép szintű C#, Visual Basic illetve OpenGL tudással karrierválasztás előtt állok. Iskolában Oracle vizsgát teszek, emellett később egy felső fokú angol nyelvvizsga, emelt angol és matek érettségi van kilátásban.
    Egyetem egyelőre esélytelen, legalább is előtte mindenképpen szükséges lesz 1-2 év munka pénzgyűjtés gyanánt (ha csak nem jön össze az ösztöndíj).

    Leginkább az érdekelne, hogy innen foglalkozik-e valaki freelance-olással és megosztaná-e a tapasztalatait, mennyire járható út, mennyi idő kell, hogy beinduljon, mire számítson az ember?!

    Másik téma ami érdekel, hogy itthon milyen kilátásokkal lehet céget/indie studiót nyitni (mivel leginkább a játék/grafikus motor fejlesztés érdekel), mert több ismerős is benne van a szakmában saját céggel és szinte csak azt hallani tőlük, hogy szívás az egész, páran menekülnek külföldre, ez pedig nem túl biztató. :(

    Legvégső opció pedig, hogy (nem meglepő módon) itt hagyom az egészet a francba és külföldön (Vancouver és London eddig a kiszemelt) kezdek bele mindenbe. Kérdés, hogy ott mennyivel jobbak a kilátásaim, van-e itt olyan aki külföldön foglalkozik ilyesmivel és meg tudná-e osztani a tapasztalatait, össze tudná esetleg hasonlítani az itthoni "élményeivel".
    Előre is köszi mindenkinek aki igyekszik segíteni. :R

    [ Szerkesztve ]

    What I cannot create, I do not understand

Új hozzászólás Aktív témák