Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • H A M M E R

    csendes tag

    válasz Kobe #16870 üzenetére

    Én azt látom hogy itt már három kérdéskört mosunk össze:
    1) Érdemes-e céges autót kérni pénz helyett?
    2) Új vagy régi autót érdemes venni, fenntartani?
    3) Kell-e egyáltálán autó BP-en?

    Az 1. kérdésnél nem almát a körtével kéne hasonlítani, új céges autót az X éves használt, kevésbé szervizelt társával.
    A céges autó max 5 éves, jó esetben újat kapsz pl egy Focus/Oktavia átlagos felszereltséggel bruttó 6 Millió magánemberként (a cégnek lehet nagyobb kedvezménye van a flotta miatt és ÁFÁ-t is tud visszaigényelni, ezért neki olcsóbb). Magánemberként ha megveszed 6 millióért, és eladod 5 évesen a feléért az évi 600.000 Ft értékvesztés, ezen felül van biztosítás, szervizek, ami egy új autónál 60-100.000 évente és ezen felül jön a benzin, pályamatrica, apróságok (mosás). Ha 5 évnél tovább tartod meg akkor jönnek extra költségek pl gumicsere: 4 db 17 es minőségibb gumi 100.000 Ft, de kell téi nyári, tehát 200.000 Ft, stb. persze lehet venni kisebb, gagyit de ne almát a körtével, az új autón minőségi lesz.
    Ez szerintem picivel többe jön ki havi bruttó 200.000 Ft nál, tehát ha valaki új autót akar, akkor megéri cégeset választani.

    A 2. kérdés, hogy új vagy régi autót érdemes tartani, nem mennék bele, mindenki mást mond. Van olyan ismerősöm aki évi 1 milliót költ a 10 év feletti BMW je szervizelésére, de ennek köszönhetően, több modellalkatú csaja volt, mint mások a TV ben láttak. Ő azt mondja, neki megérte :)
    És van aki egy 15 éves autóval jár, amin 10 éves tescó gazdaságos gumi van és 15 éves légzsák és ő is azt mondja hogy megérte, mert havi költsége összesen a kötelező biztosítás és a benzin.. Viszont ne almát a körtével..

    A 3. kell-e autó BP en: Valószínű hogy munkábajárásra nem kell, viszont ha valaki egyedülálló, akkor nagyon esélyes hogy az is marad autó nélkül, ha meg már gyerek van, akkor azért kell.

    Amúgy nekem is egy régebbi karbantartott autóm van, de ha újat akarnék, akkor én a cégesre szavaznék..

Új hozzászólás Aktív témák