Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • albiosz

    őstag

    válasz Jim Tonic #1656 üzenetére

    És akkor te nem vagy magyar? Annyira gáz ez a ,,magyarozás".

    Egyébként kolléga soraiban én nem éreztem semmi irigységet. Puszta tény, hogy túlfizetik az informatikusokat a munka felelősségéhez képest.

    Példák:
    - Szegény anyám 40 éve pedagógus. A szülők, gyerekek és kollégák/főnökök megelégedésére végzi a dolgát évtizedek óta. Alsóban gyerekeket tanít meg írni, olvasni, számolni, életre neveli őket. 40 év után havi kb. 150-ért (gondoljatok bele, hogy akkor egy pályakezdő tanító mennyit kap... na ezért nem megy manapság értelmes ember tanárnak).
    - Kórházban beteghordó barátom beteg emberek mindennapjait könnyíti meg, lelket önt beléjük. Heti szinten szembesül azzal, hogy akit hétfőn vitt egyik osztályról a másikra, azt pénteken mondjuk már kihűlt állapotban viszi az alagsorba. Mindezt havi 90-ért, úgy hogy műszakra jár. De említhetném az ő kollégáit: nővéreket, asszisztenseket stb.
    - Tűzoltók. Ugyan nem ismerek egyet sem, de köztudottan bagóért teszik kockára az életüket akár napi szinten.

    És mondhatjátok, hogy tanult volna anyám másnak vagy tanult volna tovább a beteghordó barátom, de ha mindenki informatikus lenne, akkor a gyerekeiteket ki tanítaná vagy ha valami rossz történne veletek, akkor a kórházban ki látna el titeket, ki mentene ki titeket az égő házból?

    Én abszolút nem sajnálom senkitől az itt felsorolt jövedelmeket, félreértés ne essék. Inkább azzal van bajom, hogy mindenki más alulfizetett, aki nem informatikus vagy valamilyen mérnök. És akkor sokszor mégis megy a sírás, hogy csak 200-300 nettót kap szegény infós, miközben szerinte 400 járna neki? És ha véletlenül valaki szólni mer, hogy ácsi, akkor máris megy, hogy mi irigyek vagyunk.

    Nem akarok fezsültséget, de ez úgy kikívánkozott.

Új hozzászólás Aktív témák